Sakaryada doğum yapanlar deneyimlerinizi paylaşırmısınız ...

derinuyku sende altınovaya gidicektin sanıyorum cumartesi sen neler konuştun,doğuma kesin karar verdinmi orada?

aslında konuştuım denemez. yani doktorun odasının önünde bir sürü insan, sanki özel hastanede hızlı muayene ediyorlar gibi , özel muayenehanelerde yarım saat sürerken hastanede 10 dk falan. ben de başkalarının hakkını gasp ediyormuşum gibi çok fazla soru soraıyorum , doğumuma da daha çok olduğu için çok fazla bişey konuşmadım ama kafamda altınova kesinleşti ondan sanırım. sadece " sami bey benim başından beri var olan doğumla ilgili endişelerim tavan yapmaya başaldı , nasıl olacak " dedim. " ne gibi " dedi. yani sezeryan olursam eliniz hafif mi , normal doğumda epidural var mı falan dedim. "epidural yapılıyor, elimin hafifliğini hastalara sor bakalım" dedi gülerek.

dün akşam da biriyle konuştum altınovada sami kemik tenormal doğum yapmış, tabi doktor yaptırmamış doğumu ebe yaptırmış, gündüz olmuş doğumu doktor son anda gelmiş. ama hastaneden ve doktordan genel olarak memenun , bakalım artık kısmet..

doktor gelmemişmi gerçekten,e gündüz bu şekilde gelemiyorsa gece hiç gelemicekler o zaman.Ben doktor kesinlikle geliyor diye orayı tercih ettim üff ya seçeneklerin az olması ne kadar kötü 2 özel hastane bide doğum evi varki doğum evini eledik.sakarya iyi hoşta seçenekler her konud aolduğu gibi bu konudada çok sınırlı malesef

aslına bakarsan ben doktorun gelmemesine çok takılmıyorum. ertan çelik ki doğumevi gibi han kapısı bir hastanenin en iyi doktorlarından ve özel muayenesinde olmama rağmen "normal doğuma geliyor musunuz" diye sorduğumda" beni ne yapacaksın, bırakın ebeler doğurtsun" dedi. biraz araştırınca da şunu anladım, avrupa da ,amerikada ebelik, doktorluk gibi çok değerli ve profesyonel anlamda çok yatırım yapılan yani geliştirilen meslek, doktorlar bu kadar yıl okuyup 8 saat biz hasta başında harcayamayız diyorlar, bunu da ebeler yapsın modunda. düşününce benim yengemleri babannem doğurtmuş evde, tabi ki sağlıklı değil ama buradan şunu anlıyoruz doğum normal bir süreç, kmse olmasa bile doğuruyorsun ve ebeler , doktorlar tutup çekmeye yarıyor. tamamen kendine ve vücuduna güveneceksin. tuvalette, hiç olmayacak yerlerde ailesinden korkusuna 16-17 yaşında liseli kızlar kendi kendilerine doğum yapınca hep bunları düşünmüşümdür. sanırım korkudan göbek kordonlarıın bile kendileri kesiyorlar (amma teselli ama :)) bir ameliyatı kimse kendi kendine veya başkasının yardımıyla yapmaz, yaptıramaz ama demekki doğum o kadar doğal...

tek korkutan nokta ya doğum anında ters bişey olursa doktor gelene kadar ohooo ..
bunun da önlemi vardır sanırım. eskisi gibi ölümler çok olmadığına göre.. Hakan çoker'in doğumun tarihçesi ile ilgili yazısını okuduğumda şu dikkatimi çekti "doğum anında kadının tek ihtiyaç duyduğu şey sevgi ve ilgiymiş, eskiden ebeler bunun için kadını 8 saatte olsa bir an bile yalnız bırakmayıp, şefkatele doğurtuyorlarmış, doktorlar bunu yapamıyor,hastaneler (tabi özeller, doğum evinde tek başınasın ayyy ne kötü ) eşlerin doğuma girmesine izin vererek bunu yakalmaya çalışıyormuş.

Allah hakkımızda hayırlısını versin ne diyim
senin ne kadar kaldı , nasıl gidiyor, neye karar verdin?

çok güzel özetlemişsin gerçekten,bizde ertan beyle aynı konuşmaları yaptık ki ben her kontrolüme kendisinden başka doktora gitmemiştim şimdiye kadar 37+4üz şu an.banada söylediği şartlar bu ebeler bu işi daha iyi yapıyor,ama doğum evinde tek kişilik sancı odası olsa ve bir kişiyi yanıma alsalar hiç düşünmem orada yaparım ama işte olmuyor......benim doktordan beklediğim şu ilk yatışta kontrol etmesi sonra durumundan haberdar olması ve çatala çıkınca gelmesi.Hastaneden beklediklerim insan gibi muamele tek kişilik sancı odası ve o an beni rahatlatacak bir kişinin yanımda olabilmesi kendimi terkedilmiş gibi hissetmemek.yurt dışında olan doğum videolarını izliyorum sancıyı çekiyorlar ama çatalda mutlaka doktor oluyor zaten çatala çıktıktan sonraki süreç çok kısa oluyormuş diye biliyorum o yüzden doktorunda çok zamanını almaz herhalde.neyse canım bakalım şimdilik kararım altınova ve epiduralli normal doğum.Rabbim zorlaştırmasın kolaylaştırsın inşallah.

Allah kurtarsın canım yaa, çok kolay olsa telkine, teselliye hiç ihtiyacımız olmazdı. kolay değil ama beyinde kolaylaştırmak zorundayız yani iç motivasyona ihtiyacımız var . işte hepimizin doktor arayışındaki asıl tatmin edici unsur da bu:motive etmesi, aynı heyecanı paylaşması ama ben daha öyle bir doktor görmedim. yoğunluktan kafalarını kaldırıp zor bakıyorlar. bol bol dua , inanç yeter umarım.. tecrübelerini sabırsızlıkla bekliyorum baksana senden başka kimse yok

günlerdir aynı yerde sayıklıyor, sakaryada kimse doğurmuyor mu , ya da biizm gibi araştırmacı yok senin ne kadar kaldı? nasıl gidiyor? sami beye daha sık gidiyorsundır artık. bişey diyor mu?

22 sinde günümüz doluyor.Sami bey beklicez dedi irri bebek olmadıkça 42ye kadar yolu var dedi.normal için bebek iri olmadıkça hiçbir sıkıntımız yok dedi bizim ufaklık geçen 3 buçuk gibiydi.bakalım yarın tekrar kontrol var.hiç sancı falanda yokki.Geçen hafta gittiğimizde daha doğmaya niyeti yok demişti.bakalım .sen neler yapıyorsun nasıl giiyor hamilelik?altınovadaki doğan bebeklere bakıyorumda bu hafta 3 4 tane gece doğum var.

:) sami beye eşim normal yaptırıyor musunuz diye sorduğunda "ben sonuna kadar giderim" diyip kayıtlarında 42 ye kadar çağırdığı ama bir türlü doğum işaretleri olmayan bir bayanı mecburen sezeryana aldığını göstermişti. özel hastanede doktorsan bence de normal yaptırman daha mantıklı eğer ameliyat başına para almıyorlarsa. normali nasılsa ebe yaptırıyor. ama tabi bilemiyorum yine de.
ben iyiyim 28 . haftam işte.. okuyup, araştırıp duruyorum ama kafam mı bulanıyor, daha mı netleşiyor bilemiyorum. sıkıldım da aslında. uzman tv deki bebek bakım videolarının neredeyse tümünü izledim :) tecrübe lazım tabi de iç rahatlatması işte.
senin baya az kaldı, hadi hakkında hayırlısı, inşallah çok rahat normal doğum yaparsın. Allahım herkese yardım etsin, kimseye acı çektirmesin. bakalım maceran nasıl olcak çok merak ediyorum..

evet gerçekleşti,sabaha karşı beşbuçukta doğdu,normal epidural oldu.doğum gece olduğu için icapçı doktor filiz hanım geldi doğuma dedikleri gibi son dakkada geliyor işlevi olmuyor değil,tersine erken geliyor doktor olmadan doğum olmazdı benim zor bir doğum oldu ama çok şükür sağlıklı sıhatli doğdu,altınovadan memmun kaldım özellikle ebeden burada gece tecrübesiz ebeler var falan yazmışlar ama kesinlikle katılmıyorum ebe çok iyiydi Allah razı olsun tekrar.sürekli doktorla irtibat halindeydi.derinuyku merak ettiğin başka şey varsa sorabilirsin aklıma gelenler bunlar.Alllah senide bir avazda kurtarsın inşallah.

ayy canım yaa hayırlı, uğurlu olsun. çok sevindim. Sen benim gözümde bir kahramansın :) her gün girip bakıyordum var mısın diye
sanırım ben normal doğum da planlasam gözüm korkar son anda vazgeçerim çok korkuyorum çünkü. Senin şimdi vaktin de yoktur ama olursa ne olur cevapla
normal doğumu tavsiye ediyor musun, epiduralin faydasını gördün mü?
Rahim açıklığı muayenesi can sıkıcı mı? Sürekli kontrol mu ediyorlar
kaç saatte gerçekleşti doğum? Neden zor oldu?
Kesi var mı, canın yandı mı?
Bana özellikle vermek istediğin tüyolar var mı? Yardımcı olacak, işlerimi kolaylaştıracak.
Bebek ve sen nasılsın?

çok oldu ama inan heyecanlandım. Dün yazışırken bugün atlattın. Allah güle güle büyütmeyi nasip etsin, analı abbalı büyütsün inşallah.

ailemin yanında olduğum için cevap yazamadım uzun süredir.hemen cevaplamaya çalışayım.epiduralim çok güzel yapıldı sorunsuz oldu sonrasındada hiç dedikleri gibi belimde ağrı falan kalmadı.ama epidural yüzünden bebeği vakumla çekmek zorunda kaldılar ama doğum benim için ağrısız oldu.sonrasında bir sorun olmadı çok şükür 2 3 günde kafası eski haline döndü.sana verebileceğim bir tüyo yok açıkçası dua et bolbol epiduralede bak eğer gerçekten dayanamıyorsan yaptır ağrı eşşiğin yüksekse yaptırma ve sakın korkma herşey çok güzel olacak .

hımm vakum olayı can sıkıcı, artık yasaklandı diye biliyordum ama ıkınmayı mı hisetmedin acaba? işte epiduralin de o eksisi var. ben parmağımdan kan alınacağı zaman kalbi küt küt çarpan biriyim, bilemiyorum. bakalım 35. haftamdayım sami bey ne diyecek? yaparsın diyip cesaretlendirirse normale karar veririm sanırım, en ufak bir negatif söylem beni sezeryana iter. ne güzel kurtulduın, Allah herkese nasip etsin.

çocuk doktoru muaynede vakumu fazla yok demişti ben ne vakumlar gördüm falan dedi bebeğe fazla uygulanmamış dedi.epiduraldende kaynaklanmış olabilir birde benim iç çatım darmış sanıyorum ondanda oldu doktor bunun hakkı sezeryandı dedi.vakumun yasaklandığını ilk sende duydum açıkçası hangi doktora sorsam hiç bir zararı yok demişlerdi inşallah öyle olur,yakınlarımdanda vakumla doğum yapmış olanlar var ama bir sorunları yok çok şükür.seçim senin tabi inşallah rahat olur.sonra hepsini unutacaksın korkma ve eğer birşey olacaksa yani rabbim yazdıysa ister normal ister sezeryan ol fark etmez.o yüzden akışına bırak.birde doğum sonrası için sütün hemen gelmeyebilir o yüzden yakınlarında süt pompası varsa almanı öneririm birde yaında mama bulunsun ya da evde ilk günlerde sütün gelmezse yedirrisin korma mama çocuğu olacak diye mamayı kaşıkla verirsin sütün gelene kadar.birsde gögsünü sağ ne kadar gelirse gelsin çocuğa içirmeye çalış.

vakumsuz olması daha ideal ama sanırım son çare. ıkınmayı hissettin mi epiduralde, yoksa dedikelri gibi hissetmedin mi? tavsiye ediyor musun normal doğumu, sancılar çok dayanılmaz mı ya. isterim normal olmasını ama ya bebeğe bişey olursa, oksijensiz kalırsa vs diye korkuyorum.
bu arada dikişlerin acıdı mı, kesilirken hissettin mi?
her aşaması acı dolu ya
allah yardım etsin herkese.

derin uyku ne yaptın doğuma ne kadar kaldı merak ettim :)

şu an 37. haftamdayım. bakalım ne zaman olacak? bu cumartesi randevum var. çatı muayenesini bu haftada mı yapıyor? ondan bile korkuyorum. epidural yaparız derlerse normal yaparım yoksa sezeryana döncem sanırım. sen epidurali normal doğumda öneriyor musun?

çatı muaynesini bebek kanala girmişse yapıyor yani doğuma yakın benim doğumdan 1 gün önce yapmışlardı kanala girmiş ertesi günde doğdu zaten,epiduralsiz ben doğum yapamazdım sanıyorum ama bence bu konularda kimseyi refersans alma kimininki çok kolay kimininki ise zor oluyor sen normalmi sezeryanmı ona karar ver normalde sancıya katlanamazsan epidural olursun,benim teyzemin bir arkadaşı normal doğum yaptı hastaneye gittikten 2 3 saat sonra doğum gerçekleşmiş ilk bebekmiş onunkide çok kolay oldu demiş ama ben dayanamadım mesela herkezin bünyesi ağrı eşiği farklı kendini sakın korkutma,epidural benim süreci yavaşlattı ama bazılarınınkinide kolaylaştırıyormuş benim bir arkadaşım epidural almadığı halde mesela çok zor olmuş doğum masada dermanı kalmadığı için ıkınmamamış al işte bir güzel bir kötü örnek ama ikisininde çocuklarında hiçbir sorun yok çok şükür.terslik olacaksa sezeryandada olur kafanı ferah tut.ama şunu unutma altınovada gece nöbetçi doktor girecek doğuma samibeye kendini şartlama.Allah yardımcın olsun hepsi geçecek bak bana şimdi inan ev temizliyecek vakit bulmaıyorum bir türlü uyumuyor afacan :) bu arada kızmı erkekmi bebeğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…