derinuyku sende altınovaya gidicektin sanıyorum cumartesi sen neler konuştun,doğuma kesin karar verdinmi orada?
doktor gelmemişmi gerçekten,e gündüz bu şekilde gelemiyorsa gece hiç gelemicekler o zaman.Ben doktor kesinlikle geliyor diye orayı tercih ettim üff ya seçeneklerin az olması ne kadar kötü 2 özel hastane bide doğum evi varki doğum evini eledik.sakarya iyi hoşta seçenekler her konud aolduğu gibi bu konudada çok sınırlı malesef
Allah kurtarsın canım yaa, çok kolay olsa telkine, teselliye hiç ihtiyacımız olmazdı. kolay değil ama beyinde kolaylaştırmak zorundayız yani iç motivasyona ihtiyacımız var . işte hepimizin doktor arayışındaki asıl tatmin edici unsur da bu:motive etmesi, aynı heyecanı paylaşması ama ben daha öyle bir doktor görmedim. yoğunluktan kafalarını kaldırıp zor bakıyorlar. bol bol dua , inanç yeter umarım.. tecrübelerini sabırsızlıkla bekliyorum baksana senden başka kimse yokçok güzel özetlemişsin gerçekten,bizde ertan beyle aynı konuşmaları yaptık ki ben her kontrolüme kendisinden başka doktora gitmemiştim şimdiye kadar 37+4üz şu an.banada söylediği şartlar bu ebeler bu işi daha iyi yapıyor,ama doğum evinde tek kişilik sancı odası olsa ve bir kişiyi yanıma alsalar hiç düşünmem orada yaparım ama işte olmuyor......benim doktordan beklediğim şu ilk yatışta kontrol etmesi sonra durumundan haberdar olması ve çatala çıkınca gelmesi.Hastaneden beklediklerim insan gibi muamele tek kişilik sancı odası ve o an beni rahatlatacak bir kişinin yanımda olabilmesi kendimi terkedilmiş gibi hissetmemek.yurt dışında olan doğum videolarını izliyorum sancıyı çekiyorlar ama çatalda mutlaka doktor oluyor zaten çatala çıktıktan sonraki süreç çok kısa oluyormuş diye biliyorum o yüzden doktorunda çok zamanını almaz herhalde.neyse canım bakalım şimdilik kararım altınova ve epiduralli normal doğum.Rabbim zorlaştırmasın kolaylaştırsın inşallah.
yokmu arkadaşlar doğum yapanlar?
günlerdir aynı yerde sayıklıyor, sakaryada kimse doğurmuyor mu , ya da biizm gibi araştırmacı yoksenin ne kadar kaldı? nasıl gidiyor? sami beye daha sık gidiyorsundır artık. bişey diyor mu?
22 sinde günümüz doluyor.Sami bey beklicez dedi irri bebek olmadıkça 42ye kadar yolu var dedi.normal için bebek iri olmadıkça hiçbir sıkıntımız yok dedi bizim ufaklık geçen 3 buçuk gibiydi.bakalım yarın tekrar kontrol var.hiç sancı falanda yokki.Geçen hafta gittiğimizde daha doğmaya niyeti yok demişti.bakalım .sen neler yapıyorsun nasıl giiyor hamilelik?altınovadaki doğan bebeklere bakıyorumda bu hafta 3 4 tane gece doğum var.
evet gerçekleşti,sabaha karşı beşbuçukta doğdu,normal epidural oldu.doğum gece olduğu için icapçı doktor filiz hanım geldi doğuma dedikleri gibi son dakkada geliyor işlevi olmuyor değil,tersine erken geliyor doktor olmadan doğum olmazdı benim zor bir doğum oldu ama çok şükür sağlıklı sıhatli doğdu,altınovadan memmun kaldım özellikle ebeden burada gece tecrübesiz ebeler var falan yazmışlar ama kesinlikle katılmıyorum ebe çok iyiydi allah razı olsun tekrar.sürekli doktorla irtibat halindeydi.derinuyku merak ettiğin başka şey varsa sorabilirsin aklıma gelenler bunlar.alllah senide bir avazda kurtarsın inşallah.
ailemin yanında olduğum için cevap yazamadım uzun süredir.hemen cevaplamaya çalışayım.epiduralim çok güzel yapıldı sorunsuz oldu sonrasındada hiç dedikleri gibi belimde ağrı falan kalmadı.ama epidural yüzünden bebeği vakumla çekmek zorunda kaldılar ama doğum benim için ağrısız oldu.sonrasında bir sorun olmadı çok şükür 2 3 günde kafası eski haline döndü.sana verebileceğim bir tüyo yok açıkçası dua et bolbol epiduralede bak eğer gerçekten dayanamıyorsan yaptır ağrı eşşiğin yüksekse yaptırma ve sakın korkma herşey çok güzel olacak .
çocuk doktoru muaynede vakumu fazla yok demişti ben ne vakumlar gördüm falan dedi bebeğe fazla uygulanmamış dedi.epiduraldende kaynaklanmış olabilir birde benim iç çatım darmış sanıyorum ondanda oldu doktor bunun hakkı sezeryandı dedi.vakumun yasaklandığını ilk sende duydum açıkçası hangi doktora sorsam hiç bir zararı yok demişlerdi inşallah öyle olur,yakınlarımdanda vakumla doğum yapmış olanlar var ama bir sorunları yok çok şükür.seçim senin tabi inşallah rahat olur.sonra hepsini unutacaksın korkma ve eğer birşey olacaksa yani rabbim yazdıysa ister normal ister sezeryan ol fark etmez.o yüzden akışına bırak.birde doğum sonrası için sütün hemen gelmeyebilir o yüzden yakınlarında süt pompası varsa almanı öneririm birde yaında mama bulunsun ya da evde ilk günlerde sütün gelmezse yedirrisin korma mama çocuğu olacak diye mamayı kaşıkla verirsin sütün gelene kadar.birsde gögsünü sağ ne kadar gelirse gelsin çocuğa içirmeye çalış.
derin uyku ne yaptın doğuma ne kadar kaldı merak ettim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?