• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sakin olmaliyim bu diyardan gidemiyosam deveyi gudmeliyim

Of kriz gunler geciriyorsunuz iliski bazinda :(
Aslinda esini sen bilirsin ....bazlarina dirdir ise yarar bazlarina yaramaz....

Ablam 13 yıllık evli ve para konusunda aynı sıkıntıyı yaşıyor... Ne yaptıysa olmadı degismedi... Artık başka çarem kalmadı iki çocukla parasız olmuyor der on lira beş lira iki çocukla zor...ikisi de okula gidiyo illaki bir şeyler oluyor ihtiyaç çıkıyor... Ablam da bir kaç sene öncesine kadar para lazım diyemiyordu bırak falan diyemedi.. Ama artık yapiyor.. Çünkü başka çare yok..

Onu çocuk gibi görün erkeklerın çoğu böyle.bence idare et yani yönet düzeltmeye düşünceli olmasını sağlamaya çalışma.olmaz.pa a mı istiyosun bi gece önceden sen iste.bişi mi yapılacak gidicem mi diyo askım bugğn gıdeesen konuşmuştuk ben zor durumda kalıcam de bas a bişi deme mesela.gitsin.bida akine düşnür.

Konuyu tekrar okudum, ben çözülmeyecek kadar çok olumsuzluk görmedim, bazı aksilikler yaşanmış, inanın çok benzer aksilikler hatta daha bile fazlasını yaşadım. Ama hiç eşime hakaret boyutunda şeyler söylemedim. Olay bitince durumu zorda kaldığımı yaptığının hatalı ya da biraz aymazlık olduğunu anlattım. Her zaman da haklı olduğumu, bir daha dikkat edeceğini söyledi(dikkat etti de), zaten kötü niyeti olduğunu düşünmediğim için belki de bana ve çocuklarına sevgisini sorgulamadım.
Konu Sahibi defalarca konuştuğunu söylüyor ama.. Bazı insanlar tatlı dilden anlamıyor demek ki.. ne mutlu sizin esiniz bir solemenizle hatalarını düzeltmis.
Fakat tatlı dilden anlamayana başka bir dil gerekiyor..

Cok haklisiniz yazdiklarim icinde tek cirkinlik benim uslubum .. iki cocugumda hasta sabaha kadar uyumamisim adam desen dunyadan bi haber e bu sartlarda uslubum sert yada cirkinse cok cok ozur dilerim
Bakma sen kocani en iyi sen tanirsin. Onun hangi dilden anladığını da sen bilirsin.
Tatlı dilden anlamayana anladığı dilde söylemek lazım.

ek kart cikar. ya da bi hesap ac esinin hesabindan transfer et internetten.
iki cocukla parasiz birakip baska sehire giden adam her turlu kavgayi hakeder.

bu tipleri biliyorum maalesef yakından:KK43:
genel lafları hayatımı yaşayamıyorum beni bunaltıyorsun ayak bağı oluyorsunuz
dır dır edip kafamı ütülüyorsun herkesin karısı hiç ses çıkarmaz v. vs.

ben de eşinizin burcunu merak ettim kova ya da akrep mi dedim bu burçların erkeği böyle olur genelde
siz izin verdikçe daha fazlasını ister zıpıtır.
önce haftada bir der sonra haftada ikiye üçe gece gezmesi çıkarmaya çalışır
adam eğlence adamları sorumluluk değil

sizin adamda çocuklarını seviyor ama çocuğun sorumluluğunu almıyor
bana göre bir adamın gezmesi de tozası da karısı ve çocuğuyla olmalı bu erkekli gezmelerden halı saha futbol maçları hariç hayırlı bir sonuç çıkanı görmedim

çözüm ise her şeyi ona bağlı yaşamamakta ayrıca madem harçlığı doğru düzgün bırakmıyor paşa paşa gitsin ek kart çıkartsın arkadaşların dediği madem bunu unutuyor
acil bir şey olduğunda siz o paradan harcama yapın

Cok sinirlendim ne kadar umursamaz bir es ve baba ,yere batsin baligi :110:
para mevzusunda bana eskileri hatirlattiniz ilk evlendigim zamanlar adamin para vermek aklina bile gelmiyordu ,o zaman calismiyordum ve isteyemiyordum da ..Hic unutmam kasim ayinda Kpss sinavina (o sene ertelenmisti) parmak arasi terlikle gitmistim utanmisti herhaldeki gidip uyduruk bir ayakkabi almisti..
eve bi dunya makarna alirdi alisverisi bu zannederdi ve hatta bir gun para lazim olmustu bana cebinden almistim bir kavgamizda cebimden para caldigini biliyorum demisti :KK43: Ahhh ne agrima gitmisti bir bilsen ..Ne kadar utanmistim anlatirken bile tuylerim urperdi ..
Sonra insan ne oluyor biliyorsunuz tahammulsuz ,sinirli ve hatta o adama karsi cirkef ..
sizin cocugunuz atesli yatarken baliklarda fink atan o adama bu uslup az bile ben olsam onu o yatakta yamulturdum.
kusura bakmayın sizin eşiniz de tam dövülmelikmiş :KK67:
şu hıyar ağalarını anlamıyorum kadın çalışsa da çalışmasa da insan karısına evin ihtiyaçları için nasıl para bırakmaz

Gercekten sinirlerim bozuldu. Iki cocuk hasta ve parasiz,uykusuz,yorgun bir sekilde cocuklara ve eve yetmeye calisiyorsunuz. Ama esiniz baliga gidip bide uste cikiyor. Bence buyuk bi kavgayi hakediyor. Tahammulunuzu zorluyor resmen . Allah yardimciniz olsun yani, gecmis olsun cocuklarinizada.

kusura bakmayın sizin eşiniz de tam dövülmelikmiş :KK67:
şu hıyar ağalarını anlamıyorum kadın çalışsa da çalışmasa da insan karısına evin ihtiyaçları için nasıl para bırakmaz
Evet bildigin okuzdu ...Hicbir sey gormemis ailesinde ..

Aynen oyle potansiyel sorun yaratan buyuten abartan kisi oluyorum susmayi hic biseye karismamayida denedim onuda suistimal ediyo bacagimi kirip bu omur bunu cekip kendimi harcicak kadin degilim de kizim icin bu sene sakin olmaliyim babaya cok duskun daha once ayri kalmayi denedigimizde cok etkilendi yil surdu topralamamiz sessiz kalip olay cikarmamak adina susuyorum

Bosver kuru gurur bir sey kazandirmaz insana. Mantikli hareket et anne olmak da onu gerektiriyor zaten dedigin gibi.

Beni cok iyi anladigin icin tesekkut ederim ben onun burnundan getirmeyi yamultmayida bilirimde nolcak ne degiscek zaten cocuklar hasta ben uykusuzluktan zor ayakta duruyorum bide kizlarimi uzmeyim nasilsa nato mermer nato kafa..anlayacakmi sanki ozur diler haklisin der biri cagirip disari cikinca yine unutur dunyayi

Bok var dışarda. Şunun parasını bi guzel bitir. Kavga çıkarmadan inceden yap tatlı dille. Mülayim oldun para istemedin de ne oldu adam kiymet mi biliyo. Çocuğunun yemedigini Amasrada sümüklü arkadaslarina bira alıp yedirmistir. Kart çıkart yok kartın anladığım kadarıyla. Cocuga lazım oldu hastalandi doktora götürdüm falan diye her dışarı çıktığında söğüşle git altın falan al. Kahve icmeye çıkacak parası kalmasın.

Sorumsuz, gevşek, anlayişsiz, merhametsiz.....Ne tavsiye edeyim ki sana canim:KK43:( Sinir oldum kocana.Allah sabir versin.Niye 2. Dogurdun ki bu adama?

bu tipleri biliyorum maalesef yakından:KK43:
genel lafları hayatımı yaşayamıyorum beni bunaltıyorsun ayak bağı oluyorsunuz
dır dır edip kafamı ütülüyorsun herkesin karısı hiç ses çıkarmaz v. vs.

ben de eşinizin burcunu merak ettim kova ya da akrep mi dedim bu burçların erkeği böyle olur genelde
siz izin verdikçe daha fazlasını ister zıpıtır.
önce haftada bir der sonra haftada ikiye üçe gece gezmesi çıkarmaya çalışır
adam eğlence adamları sorumluluk değil

sizin adamda çocuklarını seviyor ama çocuğun sorumluluğunu almıyor
bana göre bir adamın gezmesi de tozası da karısı ve çocuğuyla olmalı bu erkekli gezmelerden halı saha futbol maçları hariç hayırlı bir sonuç çıkanı görmedim

çözüm ise her şeyi ona bağlı yaşamamakta ayrıca madem harçlığı doğru düzgün bırakmıyor paşa paşa gitsin ek kart çıkartsın arkadaşların dediği madem bunu unutuyor
acil bir şey olduğunda siz o paradan harcama yapın
Akrep burcu cok sık gezmeye gitmez zaten sadece 2 arkadasi var ailece gorusuruz iyi insanlar ama gidince uzattikca uzatir para isteyince zaten veriyo ama 2 gune bi para istemek sorun cocukmuyum ben biseye ihtiyac olsa geriliyorum
Arti biraz once icim rahat degil sana bisey soylucem dedi guya amasraya diye ciktilar evden yolu karistirmislar biseyler olmus amasrayi gecmisler istanbula gitmisler orda balik tutmuslar aksamada geldi iste yalan soylemedim son anda yolu kacirinca gittik diyo zaten sinirliydim iyice midem bulandi

Cok haklisiniz yazdiklarim icinde tek cirkinlik benim uslubum .. iki cocugumda hasta sabaha kadar uyumamisim adam desen dunyadan bi haber e bu sartlarda uslubum sert yada cirkinse cok cok ozur dilerim
çok stres altındasınız bence. küçük olayları büyütmüşsünüz kafanızda. bazen oluyor böyle hepimiz insanız. geçen akşam çocuklar bebeği uyandırdı diye hüngür hüngür ağladım, eşime kızdım durduk yere, ölmek istedim. bir kaç saat sonra geçti. belki öyle birşeydir. sakinken konuşun eşinizle bence, zor duruma girdiğinizi, eve sıkıntılı durumlar için bi 100tl bırakmasını söyleyin. onun dışında size yine 10-20 versin(içi rahat etsin diye öyle deyin) sinirliyken dışarı çıkıp yürüyüş yapmak, sevdiğiniz birileriyle konuşmak da iyi geliyor. deneyebilirsiniz...

Yok yaaa normal insanlar normal aileler gibi olmak istesemde ben dikkat edip kendimi frenlesemde olmuyor bu seferde esim beni son noktaya getirtti ve hic susup oturmak adetim degil agzinin payini verip iyi bi kavgayi hak ediyo ama cocuklarim icin sakin olmaliyim bahsetmistim kizim 1 e basladi okul cok guzel kizim mutlu simdi ev ortami huzursuzluk vs..olmasin diyorum ama sustukca ezik gibi hissediyorum
Konuya geliyim esim uzun zamandir arkadaslariyla vakit gecirmedigini haftasonu cumartesi gunu baliga gitcegini soyledi bende tamam dedim pazar gunude okul kirtasiye ev alisverisi filan yapariz dedi anlastik sonra cuma gunu aksam isten geldi dedi ki biz baliga amasraya gitcez yani bizim burdan 4 saatlik uzaklikta onun icin sabaha karsi 4 gibi cikcam dedi bende ne gerek var o kadar uzaga gunu birlik nasilsa filan dedim Oyle ayarladik dedi ve biz uyurken gece 4 bucuk gibi gitti ertesi gun de evimizin onune pazar kuruluyo pazara gitcegimi filan soylemistim beyimiz eve para birakmayi unutmus bak yanina yedek hirka mangal komuru vs unutmuyo o saatte kalkmayida unutmuyo ama para birakmayi unutmus !
Biz sabah kalktik bi baktim kizim atesli burnu tikali adam gideli 5 saat olmus biz gittik geldik naptin filan demiyo evden cikinca her zaman boyle zincirinden kopmus it gibi oluyor
E simdi ben bunlari soyleyince adamin tek dedigi ben ne zaman disari ciksam sen sorun yaratiyosun senin tahammul edemedigin benim disari cikmam diyo herseyyi buna bagliyo bende diyorumki insan bunalir cikar gezer yer icer gelir bizim ki her zaman disari cikmaz ama gidince ayaklari o eve gelmek istemez ben her sefer para mi isticem ki kendisi bilir asla ondan para istemeyi sevmem onun kendi birakmasi gerek calismiyorum suan bu belli
E simdi cocuklar hasta evde alisverisi yarin yapcaz diye bisey yok para yok ben laf edince suclu oluyorum diyoki ne zaman disari gitsem ya cocuklar hastalanir ya bi felaket olur diyo ama sende ona gore git o zaman sabahin 5 inde evden cikip aksam 10 da geldi ve buyuk kizim atesli kucuk dis cikariyo sabaha kadar uyumadilar o hayvan geldi yatti zibardi sabaha kadar gozumu yummadim cok gerginim bunlar sadece benim cocuklarim mi niye bende yatip dinlenemiyorum asil yorulan ben degilmiyim bugun sabah 7 de kizlarim kalkti ikiside baya usutmus buyuk okulda hasta olmus kucugede bulastirdi zaten dis cikariyo simdi sabah sesleyim o baksin ben yatiyim dedim kizlarima kiyamadim hastalar bana ihtiyaclari var diye beyimiz hala zibariyo peki bu reva mi ben susmaya pismaya aliskin degilim gidip dirdir etsem kavga etsem burnundan getirsem cocuklar uzulcek sussam bisey demesem adam keyfine bakiyo ben kole izavura..
Birde esime tavir koyup kusulmuyo zorla kaba kuvvetle sariliyo elimi kolumu tutuyo hic bisey yok gibi iyice sinirleniyorum napiyim simdi...
NOT: sadece dun olan bi mevzu degil maasi alinca bana aylik para birak diye kac kez soyledim ama 10 bi veriyo 20 bi veriyo yani cocuk gibi harclik istemek gerekiyo onuda ben yapamiyorum sevmiyorum bana para ver demeyi kac kere konustum

Aslında esınız tıpık bır Turk erkegı. Yanı hareket ederken dusunmeyen biri. Sıze para bırakmaması sorumsuzluktan degıl anladıgım kadaryla,ılla sızın ıstemenızı beklıyor.

Alın karısınıze konusun, her hafta alısverıse bırlıkte cıkacagınız bır gun belırleyın ve onun dısındada sıze pazar vs ıcın verecegı harclık mıktarını belırleyın. Mutfaga bır kavanoz koyun ve onun ıcıne koysun parayı. Onun dısında dısarı cıkınca eve gelmek ıstememesı vs o kısmını pek dgeıstırebılecgeınızı sanmam, sorumlu oldugu seylerı bılmesını saglayın ama ona hakaret ederek degıl.

ben olsam esimi gondermem baska sehire baliga.
ozgurluk isteyen evlenmesin.
Bence bu da cok abartı bır yorum. Ne demek ozgurluk ısteyen evlenmesın. Evlenen ınsanlar ıkı ayrı bırey unutmayın, herkesın ayrı arkadas cevresı, ayrı zevklerı olabılır. Burda konu sehır dısına balıga gıtmesı degıl, balıga gıderken karısına para bırakmaması ve aksama kadar ne yaptılar ne ettıler dıye arayıp sormaması.

Arkadasim adama zaten bisey demedim daha hakaret filan etmedim suan sinirli oldugumdan icimi dokerken buraya oyle yazdim o kadar..bizimkiyle defalarca konus tama der ozur diler gonlumu alir ama iki gun sonra ayni yani duzelme olmuyo onun icin bu kadar ofkeliyim cocuklar sadece benim degil ki o cok sever olur guya cocuklarina o zaman ona gore davranacak disari cikinca geri bu eve donmicek sanki yerken icerken tedbirini alcak evine alisverisini yapar para birakir nereye gidiyosa oyle gider bende kapatim cenemi..dun o 4 saatlik mesafedeyken cocuk ateskiydi surup verdim hadi dusmese ates yukselse hastaneye neyle gitcem sorumsuz..
Ah ah bu erkekler nıye boyle anlamıorumkı. Benım esımdede var benzer sıkıntılar, genelde dusunerek hareket etmez. Allahtan calısıyorum, calısmadıgım yanı ıs bulamadıgım ve kpssye calısdıgım bır sure oldu ve sonradan ıse baslayınce o calısmadıgım zamanı basıma kakmaya kalktı, tek basıma evın yukunu aldım ve dedı ben de verdım agzının payını cunku evlenmeden once bıle maddı olarak ona destek oluyordum. Nankor ıste erkekler napıcaksın. Sımdı onun maasından borclar dusunme pek bısey kalmadıgından ben ona harclık verıyorum. Haftada 50tl verıyorum begenmıyo beyımız, neymıs cocukmuymus o:-)

Bence sız dedıgımı yapın, mutfaga koyun bı kavanoz hergun oraya para atsın, atmıyosada soyleyeceksınız yapacak bırsey yok, bıraz dokdator gıbı ıplerı ele almak lazım. Onun dısında adam gozu dısarda, cocuklarına bakmayna bırı degıl anladıgım kadarıyla

Para konusunda haklısınız, ancak eşinize tavrınız pek hoş değil. İnsan ne kadar kızarsa kızsın böyle çirkin sıfatları eşine nasıl yakıştırır anlamıyorum. Konuyu okurken sizin aslında eşinizin arkadaşlarıyla çıktığı için gerildiğiniz anlaşılıyor. Eşinize de buraya yazdığınız gibi hitaplarla ve uslüple konuşuyorsanız evden bence gerginlik hiç eksik olmaz.

diğer yorumları okurken sizin ki takıldı gözüme..bence yanlış düşünüyorsunuz,uslüpte sorun yok..hatta böyle davranan bir eşe az bile..üstelik konu sahibi çok kırıldığı ve sinirlendiği için böyle yazmış..hiç eşine dostuna annesine babasına (yani herhangibi kişiye) sinirlenip ağzına geleni söylediğin,çileden çıktığın zaman olmadı mı?veya hiç öyle birini görmedin mi?insan kızgınken sinirliyken yapar böyle şeyler,çok normal bence..

bigunmutlaka bigunmutlaka bence sonuna kadar haklısın arkadaşım..hadi tüm hepsi bir yana,çocuklar hastayken bile böyle bir umursamazlık kabul edilebilir değil..ev işlerinde,çocuk bakımı ilgi alakasında falan yardımcı mı eşin bari?bide eşin demiş ya "hep ben dışardayken çocuklar hastalanıyor" diye..ne kadar bilinçsizce söylenmiş bi laf..şakası bile yapılmaz..hem oturup bir düşünmeli,cidden her dışarı gittiğinde hastalık vs oluyorsa,bi bak bakalım hata nerde?Allah belki de sana bir şeyler anlatmak istiyor..hemen karına saldırmak niye..aynı toleransı sana tanıyor mu mesela eşin?çocukları ona bırakıp kendi arkadaşlarınla buluşmaya ya da kendine vakit ayırmaya gidebiliyor musun?

Back
X