Sakinlik

Ben kendimi anlatamadım sanırım sakinlik ağırbaşlılık güzel bişey tabi ama..Konuşmak istediğinde konuşmaya çekinmek,kendini ifade edememek,kalp çarpıntısı,titreme,kendim gibi olamama düşüncesi bunlar kendimi kötü hissettiriyo...Ben gene sessiz sakin olurum karakterimi değiştiremem zaten ama en azından heyecanımın azalmasını biriyle muhabbete rahat rahat stressiz girebilmek istiyorum..

Selam kızlar beni birine sorsanız sessiz sakin der..Bazen arkadaşlarımın yanında gayet rahat olmama ragmen sessiz denmesi hoşuma gitmiyo artık..Geçendede bi arkadaşım sakinliğini yansıtıyosun dedi...Sakinlik nasıl yansır ki:26:Ama ben böyle anılmak istemiyorum rahat bir insanda değilim aslında.. eskidende sakindim sadece dıştan görenler soğuk sakin derlerdi tanıyınca severlerdi çok rahattım ama şimdi öyle değil..Kendimi artık aşmak istiyorm kurslara gidiyorum ama ordada sakinsin diyolar ne yapim hoplayıp zıplıyım mi yani :26: Neyse sosyal fobim varmış ilaç verdi psikiyatri,psikologda önerdi ama ben gitmiyorum...Nasıl kendim aşabilirim bu sorunumu bide gün içinde mayışıyorum uykum geliyo ilaçtan falan olabilir ama ilaç kullanmadan öncede böyleydi..Kendimi enerjik hissetmem için neler yapabilirim sizce..Nasıl aşabilirim kendimi :26:

Sevgili sevdiceksiz insan sadece bedenden ibaret bir varlık değildir.Bizim bir bedenimiz buna bağlı olarak da bir egomuz vardır.Aslında esas olan öz benliğimiz yani ruhumuzdur.Fakat ego (buna zihin de denir) herşeyi anlamlandırma,kıyaslama,etiketleme eğilimi içindedir.Ego sürekli bizim kulağımıza düşüncelerimiz aracılığıyla yeterince iyi olmadığımızı, değişmemiz gerektiğini vs fısıldar durur.Biz egonun dediklerini yapmaya çalışır ama sonuçta yine mutlu olamayız.Sakinlik de egonun (zihnin) yarattığı bir kelimedir.Bundan rahatsızık duymanın da sebebi sürekli düşüncelerle seni huzursuz etmesindendir.Sakinlikten dolayı hissettiğin mutsuzluk duygusu egondan kaynaklanıyor.Egonu yenmenin tek yolu ise düşüncelerini gözlemlemekten geçiyor.Sakinliğin ya da psikoloğunun koyduğu sosyal fobi ile ilgili düşüncelerinin gelmeye başladığını hissettiğin anda onları gözlemlemeni öneririm.Ama sadece gözlemlemelisin.Herhangi bir yorumda ya da yargıda bulunmadan.Sen tarafsız,yargısız ve yorumsuz bir şekilde bu düşüncelerin geldiğini farkedip gözlemlemeye devam edersen artık seni rahatsız edemeyecek.Buna da farkındalık sahibi olmak deniyor.Unutma sen düşüncedeğilsin.Sen,düşüncelerinden daha derin daha büyük birşeysin.Sen,sonsuz olansın.Sevgiyle kal...

Sevgili sevdiceksiz insan sadece bedenden ibaret bir varlık değildir.Bizim bir bedenimiz buna bağlı olarak da bir egomuz vardır.Aslında esas olan öz benliğimiz yani ruhumuzdur.Fakat ego (buna zihin de denir) herşeyi anlamlandırma,kıyaslama,etiketleme eğilimi içindedir.Ego sürekli bizim kulağımıza düşüncelerimiz aracılığıyla yeterince iyi olmadığımızı, değişmemiz gerektiğini vs fısıldar durur.Biz egonun dediklerini yapmaya çalışır ama sonuçta yine mutlu olamayız.Sakinlik de egonun (zihnin) yarattığı bir kelimedir.Bundan rahatsızık duymanın da sebebi sürekli düşüncelerle seni huzursuz etmesindendir.Sakinlikten dolayı hissettiğin mutsuzluk duygusu egondan kaynaklanıyor.Egonu yenmenin tek yolu ise düşüncelerini gözlemlemekten geçiyor.Sakinliğin ya da psikoloğunun koyduğu sosyal fobi ile ilgili düşüncelerinin gelmeye başladığını hissettiğin anda onları gözlemlemeni öneririm.Ama sadece gözlemlemelisin.Herhangi bir yorumda ya da yargıda bulunmadan.Sen tarafsız,yargısız ve yorumsuz bir şekilde bu düşüncelerin geldiğini farkedip gözlemlemeye devam edersen artık seni rahatsız edemeyecek.Buna da farkındalık sahibi olmak deniyor.Unutma sen düşüncedeğilsin.Sen,düşüncelerinden daha derin daha büyük birşeysin.Sen,sonsuz olansın.Sevgiyle kal...

tşeşekkürlr denicem bunu :))

Merhaba,

Sorun çekingenlik değil sosyal fobi ise sayfamdaki yazımı okumanı tavsiye ederim. Ben faydasını görüyorum.
Beyin sürekli negatif düşünmekten pozitif düşünemiyor.
Onun için bir ortama girmeden önce ne kadar rahat ve huzurlu olduğunu imgelemek gerekiyor.

Sağlıkca kalın,

nedemek istediğini anlıyorum bunlar bazen bana da olur, yabancı bir ortama girdiğimde veya tanımadığım insanlarla konuşurken heyecanlanırım elimde olmadan çarpıntım tavan yapar bazen , kasarım kendimi falan nedenini bende bilmiyorum ,aslında aile ortamında samimi arkadaş ortamında falan çok rahatım ama farklı ortamlarda kendimi ifade edemiyorum gerçekten rahatsız edici bi durumdur

Back
X