- 16 Aralık 2011
- 13.791
- 13.668
- 498
- Konu Sahibi sevdiceksiz
-
22 ,23 olucam yaknda
Şöyle bir şey var ergenlikte bu durum çok oluyor da sonra zamanla çok kişide geçiyor, bir uzman yorumu değil ama çevremden hep öyle gözlemledim ben.Eğer yaşın ergenliği çoktan geçmiş hala devam ediyorsa bu sorunun üzerine gidebilirsin ne biliym arkadaş ortamında konu açmaya çalış önce saçmalarsın gibi gelir sonra alışırsın konuşmaya,kızarmana rağmen sohbet etmeye devam et sanki bir şey olmamış gibi yine aynı şekilde titremelerine rağmen devam et konuşmaya.Hatta sana niye kızardın filan diyebilirler yine de devam edersen konuşmaya filan geçer alışırsın.Ben böyle aştım zamanında ama sor ki çok mu gerekliydi hayır ne biliyim böyle sessiz sakin de gayet iyiymişim hatta hem daha gizemli hem de daha samimisin bu şekilde bence sen bilirsin..
yani psikiyatra gitmişsin demek ki psikoloğa da gidebilirsin çekinilcek bir şey değil profesyonel yardım...
fiziksel bişey olsa doktora gidersin de mi bunda da çekinilcek bir şey yok...
yaşın daha genç şimdiden bu işi halletmelisin 30 yaşına geldiğinde de böyle olmak ister misin?
Ama ben herkezin yanındaböyle değilim..En yakın 1,2 arkadaşım var onların yanında çok rahatım hatta onların yanında çılgınlık yapmayı bile severim..Bişey olduğunda amannn boşverr diyecek kadar rahatım bunlar 7 yıllık dostlarım onlarla bile tam anlamıyla 1, 2 senede anca kaynaştım..ama yanımıza yabancı biri geldiğinde sakinleşiyorum..farklı ortamlara girdiğimde tanışsak kaynaşsak bile rahat olamıyorum..çok zaman geçmesi gerekiyo...Bide nasıl başlarsan öyle gider diyolarya ben nasıl başlarsam öyle gidiyorum sanırım :26:
onalrın yanında olamasınkii çünkü alıştıgın bildigin insanlar seni tanıyolarr böyle seviyorlar öenmli olanda senin karekterin yapın sakin olmakda bir meziyetdir severim ben öyle insanlrı
ama sosyal fobin varsa terapiye gitt mutlak
Haklısınn..Ya peki bu sakinlik duruştan bakıştan nasıl anlaşılıyo acaba :26:
ben psikoterapi ve ilaçla atlattım sosyal fobiyi. tek başına ilaçla olmaz. psikoloğa da gitmen lazım. psikolog çok yardımcı oluyor bu konuda çünkü. bir de "iyi hissetmek" diye bir kitap var okumanı tavsiye ederim.
Selam kızlar beni birine sorsanız sessiz sakin der..Bazen arkadaşlarımın yanında gayet rahat olmama ragmen sessiz denmesi hoşuma gitmiyo artık..Geçendede bi arkadaşım sakinliğini yansıtıyosun dedi...Sakinlik nasıl yansır ki:26:Ama ben böyle anılmak istemiyorum rahat bir insanda değilim aslında.. eskidende sakindim sadece dıştan görenler soğuk sakin derlerdi tanıyınca severlerdi çok rahattım ama şimdi öyle değil..Kendimi artık aşmak istiyorm kurslara gidiyorum ama ordada sakinsin diyolar ne yapim hoplayıp zıplıyım mi yani :26: Neyse sosyal fobim varmış ilaç verdi psikiyatri,psikologda önerdi ama ben gitmiyorum...Nasıl kendim aşabilirim bu sorunumu bide gün içinde mayışıyorum uykum geliyo ilaçtan falan olabilir ama ilaç kullanmadan öncede böyleydi..Kendimi enerjik hissetmem için neler yapabilirim sizce..Nasıl aşabilirim kendimi :26:
Selam kızlar beni birine sorsanız sessiz sakin der..Bazen arkadaşlarımın yanında gayet rahat olmama ragmen sessiz denmesi hoşuma gitmiyo artık..Geçendede bi arkadaşım sakinliğini yansıtıyosun dedi...Sakinlik nasıl yansır ki:26:Ama ben böyle anılmak istemiyorum rahat bir insanda değilim aslında.. eskidende sakindim sadece dıştan görenler soğuk sakin derlerdi tanıyınca severlerdi çok rahattım ama şimdi öyle değil..Kendimi artık aşmak istiyorm kurslara gidiyorum ama ordada sakinsin diyolar ne yapim hoplayıp zıplıyım mi yani :26: Neyse sosyal fobim varmış ilaç verdi psikiyatri,psikologda önerdi ama ben gitmiyorum...Nasıl kendim aşabilirim bu sorunumu bide gün içinde mayışıyorum uykum geliyo ilaçtan falan olabilir ama ilaç kullanmadan öncede böyleydi..Kendimi enerjik hissetmem için neler yapabilirim sizce..Nasıl aşabilirim kendimi :26:
Yorumları okumadan yazıyorum.
Bence herkesin mizacı,karakteri,huyu farklıdır. Sakin olmak bence cıvık olmaktan çok daha iyidir.
Ama sanıyorum bir tanım yanlışlığı var; psikiyatır size sosyal fobi teşhisi koyduğuna göre "sankinlik" değilde; "içine kapanık" olarak tanımlamış olabilir.
Psikoterapi almak işinize fazlasıyla yarayacaktır.
Onun haricinde sizin yapabilecekleriniz şu olabilir; toplum içindeyken konuşulanlar hakkında kendinizi yorum yapmaya,fikrinizi söylemeye zorlayın.
"Onu beğeniyorum/Bunu onaylamıyorum/Onun doğru olduğunu düşünmüyorum/ Bence şöyle-böyle olmalı çünkü..." gibi gibi...
Yani konulara tepkisiz ve sessiz kalmayın,kendinizi toplum içinde fikirlerinizi söylemeye zorlayın.
canım ben de aynı senin gibiyim. sessiz ve sakin. hatta sevgilim durumuma "katil soğukkanlılığı" der o derece işte. ergenlik dönemlerimde ben de kendimden rahatsız oluyordum, neden cıvıl cıvıl olmak yerine ağır davranıyorum? neden eğlenceli biri olamıyorum diye düşünüyordum ama sonra farkettim ki ben cıvıl cıvıl olmasam da arkadaşlarım hep cıvıl cıvıl insanlar, onlar ne kadar hayat dolu ve uçuksa onları denegeleyen, ayaklarını yere bastıran ben oluyorum. onlarsa bunu asalet olarak görüyorlar neden bilmem
bence bu hayatta cıvıl cıvıl insanlar kadar ağır insanlara da ihtiyaç var
Aslında yanıt soruda gizli. Kendiniz aşmak için bir rehbere bir yardıma ihtiyacınız var, neden gitmiyorsunuz bir terapiste? İnsanın birden değişebilecek kadar içgörü kazanması her zaman kendi başına yapabileceği birşey olamayabiliyor. Terapi desteği alırsanız ilaçları da kısa sürede bırakabilirsiniz. Kendi kendinize çırpınmaktansa biraz destek alın.
mesela herkes konuşurken sende lafa katıl ,daha güler yüzlü ol ,enerjik ol,dans kursuna vs gidebilirsin mesela .sosyalleşirsin daha çok .sakin olmak bazen iyidir gerçi ama bazende sıkıcı olabiliyor katılıyorum .
Yaa sanki heryerim titriyomuş gibi geliyo bazen titremediğim halde..katılmaya çalışıyorum zaten kısa ve özde olsa konuşuyorum
öyle tabi ama ben kendimide ifade edemiyorum rahat bi şekilde anlatacak konuşacak çok şey var ama bide dile gelse
Yaa aslında çekiniyorum biraz psikologa gitmeye değilde tanıdıklar görür diye hemen yanlış anlıyolar neden gidiyosun vs gibi şeyler söylüyolar insanın psikolojisini daha kötü etkiliyolar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?