Sakinlik

sevdiceksiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
150
0
46
İstanbul
Selam kızlar beni birine sorsanız sessiz sakin der..Bazen arkadaşlarımın yanında gayet rahat olmama ragmen sessiz denmesi hoşuma gitmiyo artık..Geçendede bi arkadaşım sakinliğini yansıtıyosun dedi...Sakinlik nasıl yansır ki:26:Ama ben böyle anılmak istemiyorum rahat bir insanda değilim aslında.. eskidende sakindim sadece dıştan görenler soğuk sakin derlerdi tanıyınca severlerdi çok rahattım ama şimdi öyle değil..Kendimi artık aşmak istiyorm kurslara gidiyorum ama ordada sakinsin diyolar ne yapim hoplayıp zıplıyım mi yani :26: Neyse sosyal fobim varmış ilaç verdi psikiyatri,psikologda önerdi ama ben gitmiyorum...Nasıl kendim aşabilirim bu sorunumu bide gün içinde mayışıyorum uykum geliyo ilaçtan falan olabilir ama ilaç kullanmadan öncede böyleydi..Kendimi enerjik hissetmem için neler yapabilirim sizce..Nasıl aşabilirim kendimi :26:

mesela herkes konuşurken sende lafa katıl ,daha güler yüzlü ol ,enerjik ol,dans kursuna vs gidebilirsin mesela .sosyalleşirsin daha çok .sakin olmak bazen iyidir gerçi ama bazende sıkıcı olabiliyor katılıyorum .

mesela herkes konuşurken sende lafa katıl ,daha güler yüzlü ol ,enerjik ol,dans kursuna vs gidebilirsin mesela .sosyalleşirsin daha çok .sakin olmak bazen iyidir gerçi ama bazende sıkıcı olabiliyor katılıyorum .

İşte enerjik olsam gerisi gelirde enerjik olamıyorum ki...kursa gidiyorum bitane daha kurs araştırıyorum kendimi değiştirmek istiyorum artık..

senii olduguu gibi kabulenen insanalr olmalı ytanındaa sen bölyeisn önce bunu kabul et ve degişmeye çalıuşma sadece kendine zamn ver ve dogasl akışlına bırak hayatında kendinide

senii olduguu gibi kabulenen insanalr olmalı ytanındaa sen bölyeisn önce bunu kabul et ve degişmeye çalıuşma sadece kendine zamn ver ve dogasl akışlına bırak hayatında kendinide

Ama ben herkezin yanındaböyle değilim..En yakın 1,2 arkadaşım var onların yanında çok rahatım hatta onların yanında çılgınlık yapmayı bile severim..Bişey olduğunda amannn boşverr diyecek kadar rahatım bunlar 7 yıllık dostlarım onlarla bile tam anlamıyla 1, 2 senede anca kaynaştım..ama yanımıza yabancı biri geldiğinde sakinleşiyorum..farklı ortamlara girdiğimde tanışsak kaynaşsak bile rahat olamıyorum..çok zaman geçmesi gerekiyo...Bide nasıl başlarsan öyle gider diyolarya ben nasıl başlarsam öyle gidiyorum sanırım :26:

İyide canım meşreptir bu.Oturmayı kalkmayı bilmek sakinlik mesafeli olmak ne biliyim sorun mu bunlar..Hele bu yüzden ilaç kullanmak..Bende öyleyim..Sosyal fobiymis oymus buymus mahvetme kendini ilacla basit bile olsa ilac yani kullanırken iyi hissedersin bırakınca afallarsın gercekten hos degil.

ben de öyleyim canım yaa hiçkimseyle konuşamıyorum. yabancı biriyle tanışınca ne diyeceğimi şaşırıyorum.. bu yüzden arkadaş çevrem de yok. sadece 1 arkadaşım var burda ama o da geçici galiba.

İlacı kullanmamın sebebi başkalarıyla konuşurken heyecan yapıyorum,kalbim çarpıyo ,kızarıyorum o yüzdenmiş sosyal fobinin belirtiyleriymiş bunlar

Geçicidir umarım canm :) benim arkadaşım oluyo ama sorun rahat olamamam bni farklı biri gibi tanıyolar

eşimin işi nedeniyle memlekette değiliz.. şimdi yaşadığımız yerde kimseyi tanımıyordum. 2 yıllık evliyim ve evlendiğimizden beri burdayız.. artık bu yıl bikaç kişiyle tanıştım ama herkes çok yapmacık geliyor bana. çok güvenemiyorum kimseye. bu yüzden yeni insanlar sokamıyorum hayatıma. ama artık bunu atlatmak istiyorum. herkesle kaynaşmak istiyorum.. inşallah başarabiliriz.

Yapmacık gelen insanları hayatına sokmaman daha iyi bence...

canım sosyal fobi yi psikiyatrdan ziyade psikologla terapi şeklinde beraber çalışarak yenebilirsin...

neden gitmiyorsun?

Sakinlik bence huzur demek.

Ben sakin insanlari cok severim cunku yanlarinda cok rahat ederim.

Ayrica bu biraz yaradilis meselesi. Bazi insanlar sakindir, bazilari asabidir, bazisi huzursuzdur, bazilari yerinde duramaz kipir kipirdir ki boyle insanlarin yaninda huzurum bozuluyor benim.

Bence guzel bir ozelliginiz var. kendinizi bos yere kurcalamayin.

beni de herkes böyle bilir sessiz sakinben bu durumdan rahatsız değilim canım.bu da bizim kişiliğimiz ayrıca oturmasını kalkmasını konuşmasını bilmeyen biri olsak daha mı iyi olurdu.etrafımda fazla şen şakrak olanlara aklına geleni söyleyenlere de yarım akıllı diyorlar:26:boşversene canım insanoğluna yaranamazsındurumundan çok rahatsız değilsen ilaç falan kullanma belki bir uzmanla görüşmenin faydaları olabilir ama ilaç gereksiz.bence büyük bir sorunun yokseni olduğun gibi kabul etsinler etmeyenlere de yol ver gitsin

Niyeyse bizde aslında hep sessiz sakin diye sanki olumsuz bir özellikmiş gibi algılanır, halbuki çok daha güzel bence huzurlu bir kişiliğiniz olmalı ki hayatın endişelerinden arınmış sakin bir yapınız var :) Değişmeye çalışmayın kesinlikle siz neyseniz osunuz eğer başkası için değişirseniz artık kendiniz olmayacaksınız, o şekilde mutlu olunur mu bilmem zorlama bir durum .doğallık her zaman güzeldir, boşverin kendiniz olun sizi seven böyle de sever

Bir de insanlar sizin gibi sakin olabilmek ve bunu surdurebilmek icin meditasyon ve yoga merkezlerine avuclar dolusu para dokuyorlar, haberiniz olsun.

canım sosyal fobi yi psikiyatrdan ziyade psikologla terapi şeklinde beraber çalışarak yenebilirsin...

neden gitmiyorsun?

Çekiniyorum o yüzden gitmek istemiyorum

Ama ben evde nasılsam dışardada öyle olmak istiyorum ...Yapmacık hissediyorum o zaman kendimi..

Rahatsız olmasam kullanmıcam son 1 senede oldu zaten el titremesi hızlı kalp atışı falan oluyo buda çok rahatsız edici.

Normaldede sessiz sakinim tamam o sorun değil ama bana çok sakin bakıyosun diyolar ölü gibi demek istiyolar sanırım ...Ama bazen bu ben deyilim diyorum kendi kendime...Yürürken bile bana baktıklarında kasılıyorum..

Bir de insanlar sizin gibi sakin olabilmek ve bunu surdurebilmek icin meditasyon ve yoga merkezlerine avuclar dolusu para dokuyorlar, haberiniz olsun.

Bende çok rahat kendini iyi ifade edebilen insanlara imreniyorum..Bi tanıdığım var o kadar rahat ki luabali zevzek değil..o kadar iyi ifade edebiliyoki kendini bana çok akıllı biriymiş gibi geliyo

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…