salak yerine konulmak...

ailece görüştüğümüz, eşi de eşimin yakın arkadaşı, çocuklarımızda aynı yaşta olan yakın arkadaşım, hafta sonu için plan yapmış aşağı yukarı ayda bikaç kez çıkıyoruz birlikte. o plan yaparken bu ay gerçekten çok sıkıştığımızı eşimin çalıştıgı yerden alacağını da alamadığını konuşmuştuk sohbet arasında. hafta sonu kahvaltı yapar piknik yaparız dedi, peki dedik. eşimde pek istemedi ama gönülsüz tamam dedi. sabah onları almak için evlerine gittik bu defa mangal yakalım öğleden sonra da dediler ısrar ettiler eşim önce yok falan dedi sonra peki dedi. neyse biz bayan arkadaşla kahvaltılıkları almak için gittik ücreti yetmedi yanında çok cuzi bi para almıs yanına bende var deyip ben ödedim kalanını da. sonra arkadasım kız kardeşini aradı onları da oraya çağırdı. eşi ve 3 çocuğu ile birlikte neyse gittik piknik yaptık ordan hadi mangala dediler. tamam dedik. kasaba gitmişleri kocalarımız. bizde arabadayız, etleri hazırlatmışlar orda eşimin arkadası yanımda para yok sen öde demiş. diğeri de bende de yok demiş. eşim kart kullanmıyor yanındaki yetmeyince arabaya geldi benim yanımdakini istedi verdim. ama ister istemez sinirlendim sonuçta hem mangal diye tutturuyorlar hem yok diyorlar. bu ilk de degıl daha önce de bi iki kez yaşandı buna benzer olay. arabalara bindik. tartıştık biraz, ister istemez suratım düştü. orda sürekli ne oldu diyorlar yok birsey dedim. sonra bugunde bana çocukları eğenceye götürelim mi diye yazmış bende hafta sonu mangal için eşimdeki yetmeyince elimdekileri de eşim alınca kalmadı 5 kuruşum siz gidin dedim. bana sen ondan mı surat asıyosun. ödeyecek bizimki onu ben onu sonradan ödedi sandım falan yazmış. bende ona parasında değilim dedim. ama bu yüzden eşimle tartıştık dedim. açıkçası çok sinirlendim. cebinde 5 kuruş yokken nasıl plan yapıp bizi de zora sokabiliyorsun.bir de kardeşini çoluğunu çocugunu cağırıyorsun. bir de şuan zor durumda olduğumuzu da söylemiştim. 10 kişiyi doyurmak zorundamıydık. şimdi de bana surat asıyor paragöz muamelesi yapıyor.

Ya çok düşüncesizler ya da çok uyanık bunlar ben olsam böyleleleriyle görüşmeyi anında keserdim sıkıntınızı söyleyerek iyi etmişsiniz saf olmadığınızı anlasinlar

Para gerçekten sorun değil ama insanı enayi yurduna koyuyor böyleleri daha bi de başka birilerini davet etmişler suç üstüne suç

ailece görüştüğümüz, eşi de eşimin yakın arkadaşı, çocuklarımızda aynı yaşta olan yakın arkadaşım, hafta sonu için plan yapmış aşağı yukarı ayda bikaç kez çıkıyoruz birlikte. o plan yaparken bu ay gerçekten çok sıkıştığımızı eşimin çalıştıgı yerden alacağını da alamadığını konuşmuştuk sohbet arasında. hafta sonu kahvaltı yapar piknik yaparız dedi, peki dedik. eşimde pek istemedi ama gönülsüz tamam dedi. sabah onları almak için evlerine gittik bu defa mangal yakalım öğleden sonra da dediler ısrar ettiler eşim önce yok falan dedi sonra peki dedi. neyse biz bayan arkadaşla kahvaltılıkları almak için gittik ücreti yetmedi yanında çok cuzi bi para almıs yanına bende var deyip ben ödedim kalanını da. sonra arkadasım kız kardeşini aradı onları da oraya çağırdı. eşi ve 3 çocuğu ile birlikte neyse gittik piknik yaptık ordan hadi mangala dediler. tamam dedik. kasaba gitmişleri kocalarımız. bizde arabadayız, etleri hazırlatmışlar orda eşimin arkadası yanımda para yok sen öde demiş. diğeri de bende de yok demiş. eşim kart kullanmıyor yanındaki yetmeyince arabaya geldi benim yanımdakini istedi verdim. ama ister istemez sinirlendim sonuçta hem mangal diye tutturuyorlar hem yok diyorlar. bu ilk de degıl daha önce de bi iki kez yaşandı buna benzer olay. arabalara bindik. tartıştık biraz, ister istemez suratım düştü. orda sürekli ne oldu diyorlar yok birsey dedim. sonra bugunde bana çocukları eğenceye götürelim mi diye yazmış bende hafta sonu mangal için eşimdeki yetmeyince elimdekileri de eşim alınca kalmadı 5 kuruşum siz gidin dedim. bana sen ondan mı surat asıyosun. ödeyecek bizimki onu ben onu sonradan ödedi sandım falan yazmış. bende ona parasında değilim dedim. ama bu yüzden eşimle tartıştık dedim. açıkçası çok sinirlendim. cebinde 5 kuruş yokken nasıl plan yapıp bizi de zora sokabiliyorsun.bir de kardeşini çoluğunu çocugunu cağırıyorsun. bir de şuan zor durumda olduğumuzu da söylemiştim. 10 kişiyi doyurmak zorundamıydık. şimdi de bana surat asıyor paragöz muamelesi yapıyor.
böyle biri bana da denk geldi ama 1-2 saat içinde hayatlarından cıktım ve hayatımdan cıkardım.
iş arkadaşımdı kadın bakkla eve yogurt vs. lazım dedi. girdik aayy yanıma para almamışım dedi. iyi dedim. bu 1.
eve gittik neyse yedik içtik. kahve içmeye dışarı cıkalım dedi. oki. dedim taksiye bindik. bana baktı öde diye bu.2.
sonra kahve ücretini ödemeden cok acil işim var diyip oradan cıktım ve geri dönmedim.
iş yerinde yanyana geldik. ne oldu diye hiç sormadı bende söylemedim. bir daha da hiç bir davetine gitmedim ( 3-4 yıl aynı yerde çalıştık ilk defa evine yemege cagırmıştı. bir ben kalmışım yolunmadık sonra ögrendim )
sorsaydı da aynını soylerdim.
sen bu arkadaşını hayatından cıkar. bunlar dost degiller. bildigin yemişler sizi.

hiç hazetmem böyle insan tiplerinden.Cebinde paran olmayabilir, bu olası bir durumdur ama o zaman yalvarsalar çık diye çıkmazsın.Hem kendi istek arzunla çıkacak hem üstüne kardeşlerini fln toplayacaksın.Yüzsüzlüğün dik alası.

Ooo iyi lafi soylemissin.
Onlar sizi mangala piknige goturmemis. Resmen kendikerini zorla sizle mangala ve gotutturmusler. Hazir beles kardes coluk cocuk.

Esinde arabayla donuo alacagina. Yanimda yok deseydi ozaman kalsin mangalliklar deseydi.
Ama iyi demissin ben diyemezdim. Taktir ettim.

nerdeyse aynısı benim de başıma geldi yakın zaman önce.
ben böyle cin olmadan adam çarpmaya çalışan kişilerden çok iğreniyorum.
samimiyeti kestim ve mesafe koydum sen de aynısını yap.
zaten istesen de yüzüne bakasın gelmiyor.

İlk kez yaşansa, tamam mağdur oldun derim de,daha öncede yaşanmış şeyi bile bile gitmek lades demektir.Kafana uymuyorsa görüşmez veya gitmezsin bir bahane uydurup.Ona ağzına geleni sayıp,sonra da bana surat asıyor demen biraz zıt olmuş.

böyle biri bana da denk geldi ama 1-2 saat içinde hayatlarından cıktım ve hayatımdan cıkardım.
iş arkadaşımdı kadın bakkla eve yogurt vs. lazım dedi. girdik aayy yanıma para almamışım dedi. iyi dedim. bu 1.
eve gittik neyse yedik içtik. kahve içmeye dışarı cıkalım dedi. oki. dedim taksiye bindik. bana baktı öde diye bu.2.
sonra kahve ücretini ödemeden cok acil işim var diyip oradan cıktım ve geri dönmedim.
iş yerinde yanyana geldik. ne oldu diye hiç sormadı bende söylemedim. bir daha da hiç bir davetine gitmedim ( 3-4 yıl aynı yerde çalıştık ilk defa evine yemege cagırmıştı. bir ben kalmışım yolunmadık sonra ögrendim )
sorsaydı da aynını soylerdim.
sen bu arkadaşını hayatından cıkar. bunlar dost degiller. bildigin yemişler sizi.
Sen iyi kurtulmussun bi yogurt bi ekmekle :)))

Ben olsam etleri alır kaçardım, yarı yolda geri döner ayy canım acil işimiz çıktı siz gidin derdim.

Neden böyle adamlara defalarca kendinizi kullandırtıyorsunuz ki? Defedin işte, defedin gitsinler.

Olmasalar da olur hani...

Pes diyorum başka diyecek kelime bulamıyorum açıkçası. Durumunuzun sıkışık olduğunu da belirtmişsiniz üstelik. İnsanlardaki bu yüzsüzlüğü gerçekten anlamıyorum, hayır durumunuz sıkışık olmasa bile birlikte gidiliyorsa birlikte ödenir. Param yoksa o hafta evde otururum. Hem parası yok, hem plan yapıyor üstüne bir de yüzsüzlüğün dibine vurup böyle bir durumda kardeşini çağırıyor ailecek. Sizin yerinizde olsam bir daha selam dahi vermezdim böyle insanlara.

Yapmanız gereken tek şey "hayır" kelimesini diyebilmek
ÇAğırdı mı piknik hayır, müsait değiliz siz gidin bunu kullanın
Yoksa ilerde zorlanırsınız, ve daha önce de yapmışlar aynı şeyi hoş bir durum değil

İyi de bu ilk değilmiş, daha önce de aynısını bir kaç kez yaptı diyorsunuz. Niye böyle uyanık tiplerle takılmaya devam ediyorsunuz?

Bende yok dediğinde siz de vermeseydiniz keşke. Ya da en azından söyleseydiniz, siz bunu hep yapıyorsunuz diye.

İyi yere tezgah açmış valla.

böyle durumlarda eşim direkt paran yoksa ne diye kasaba soktun diye karşısındakine posta koyar o yüzden bana kadar uzamaz mevzular ama yerinizde olsam asla görüşmezdim bir daha..

ayranı yok içmeye atla gider s.çmaya diye güzel bir sözümüz var... tam arkadaşınıza layık :kızgın:

bir daha o bedavacı arkadaşınız ve eşiyle hiçbir şekilde bir etkinliğe gitmeyin. ben okurken sinirim bozuldu resmen. hem mangal isteyen kendileri hem de yanımda para yok nedir ya? madem böyle bişey için dışarı çıkıyosun ee paranı da ona göre alırsın yanına. eşiniz de garibim ödemiş. keike biraz akıllılık edip ben de yeterli yok deseydi. görüşmeyin mümkün olduğunca bundan sonra. asalak tipler:63:

ben olsam esimle felan tartistigimi kesinle soylemezdim .

ve bu insanlarla arkadasligimi keserdim.

hem gidelim diyecekler hem bi suru insan cagaracaklar . pes dogrusu bu kk da neler okuyoruz ya herkes mi cin kesildi .

Konuyu okurken kendim yazmişim sandım bir an. Çok sinir verici bir durum Aynisi geçen hafta başıma geldi,arkdaşımm eşi ve eşimle pikniğe gittik adam arabasiyla götürdü sözde ama o sıkışık halimizle herşeyi eşim ödedi,çocuklarına süt falanda aldılar marketten.hala hazmedemiyorum. Bir dahada dışarda görüşmeyi düşünmüyorum ben bence sizde beraber plan yapmayın.
Sizi çok iyi anlıyorum. İnsanlar çok acayipleşmiş gerçekten

İlk kez yaşansa, tamam mağdur oldun derim de,daha öncede yaşanmış şeyi bile bile gitmek lades demektir.Kafana uymuyorsa görüşmez veya gitmezsin bir bahane uydurup.Ona ağzına geleni sayıp,sonra da bana surat asıyor demen biraz zıt olmuş.
çok sık değil zaten 10 kez çağırıyorlarsa bi iki kez ancak gidiyoruz, ağzıma geleni saymak derken ne saydırdığımı merak ettim, evet hem haksız olup hem maddiyattan dolayı surat asmasına sinirlendim haliyle.

Back
X