salak yerine konulmak...

Kahvaltılıkları boş bulunup ödemişsin,eşin kasaptan dönünce hayır kart yok deseydin keşke.
Hayır demeyi bilmiyorsunuz diyeceğim ama onu bilmeyen sizin yüzünüzden tartıştık da diyemezdi sanırım.
Ben olsam son yaptığın konuşmayı yapmazdım ama bir daha da onlarla buluşmazdım.
eşim diyemez zaten, o benden gelip kart değil sabah bana vermiş olduğu parayı istedi, o verdiği için olduğunu bildiğinden yokta demedim. çünkü etleri kasaba hazırlattıktan sonra olmadığını söylemişler. normalde bu konuyu belki açmazdım ama yüzsüz gibi aradan 2 gün geçtikten sonra çocukları eğlenceye götürelim demesi üzerinde dedim yanımdakini mangala verdim diye. bu kadarını da söylemeliydim bence.

eşim diyemez zaten, o benden gelip kart değil sabah bana vermiş olduğu parayı istedi, o verdiği için olduğunu bildiğinden yokta demedim. çünkü etleri kasaba hazırlattıktan sonra olmadığını söylemişler. normalde bu konuyu belki açmazdım ama yüzsüz gibi aradan 2 gün geçtikten sonra çocukları eğlenceye götürelim demesi üzerinde dedim yanımdakini mangala verdim diye. bu kadarını da söylemeliydim bence.
az bile demissin. ya o an esindede sendede olmasydi ne olacakti?!

çok sık değil zaten 10 kez çağırıyorlarsa bi iki kez ancak gidiyoruz, ağzıma geleni saymak derken ne saydırdığımı merak ettim, evet hem haksız olup hem maddiyattan dolayı surat asmasına sinirlendim haliyle.
Eğer ilk gittiğinizde bu insanlar bu şekilde bir hareket yaptıysa ikincisi asla olmaz benim için.Çünkü ne kendimi böyle durumun içine sokmak isterim bir kez daha,ne sinirlenir ne de karşımdaki insana bunları da söyleyip daha çok ortamın gerilip karşı tarafın suratını çekerim.
Ağzına geleni söylemişsin derken,içindeki herşeyi söylemişsin.Parayı sizin ödediğinizden,kardeşini çağırmasından ..yani sinirlendiğin herşeyi net olarak söylemişsin.Bu insan senin söylediklerini anlayacak kapasitede olsa,ya da suçunu kabul etse zaten böyle çirkin bir davranışa tenezzül etmez.Sen söylediğin için para göz olursun surat asar,sinirlenirsin.Yani haklısın ama haksız duruma düşürürler.
Demem o ki,gitme tavrını böyle belli et,o zaman anlarlar neyin ne olduğunu.

Böyle beleşçiler ne çoğaldı arkadaş ya. Bir de "Ay ne münasebet" havasında karşısındakine paragöz muamelesi yapabiliyorlar ya pes diyorum.

Üni. yıllarımda bunlar gibilerle sarılıydı çevrem, yedirdim de yedirdim.
Şimdi, bir benzerini nerede görsem tanırım. Bu tip insanları bi kazık da siz onlara atmadan bırakmayacaksınız aslında.
Israr kıyamet bi yere gideceksiniz, sonra işim çıktı ayağına hesabı yığıp gideceksiniz.

Ya da içinizi soğutmak adına, parayla aşağılayacaksınız. "Bu hafta sonu da beleşe yemek isterseniz başkasını arayın!" diye.

Bunların sizin en yakın arkadaşınız olduğuna emin misiniz...tamamen kullaniyorlar sizi hem plani onlar yapiyorlar eş olarak size ödettiriyorlar çok ayip en azından yarı yarıya ödense o da olurdu ben olsam bi daha görüşmem..
aynen katltiliyorum arkadasim Hayatta en nefret ettiğim insanlar belesci insanlar

çok iyi yapmışsın söylemekle. Hep içimize atıyoruz yapılan haksızlıkları. Bi söz vardır ayranı yok içmeye tahtırevanla gider sıçmaya durumu size yaptıkları. Gayet bile isteye size yıkmışlar hesabı. Paraları yoksa niye illa mangal yapalım diye tutturuyorlar ki

ailece görüştüğümüz, eşi de eşimin yakın arkadaşı, çocuklarımızda aynı yaşta olan yakın arkadaşım, hafta sonu için plan yapmış aşağı yukarı ayda bikaç kez çıkıyoruz birlikte. o plan yaparken bu ay gerçekten çok sıkıştığımızı eşimin çalıştıgı yerden alacağını da alamadığını konuşmuştuk sohbet arasında. hafta sonu kahvaltı yapar piknik yaparız dedi, peki dedik. eşimde pek istemedi ama gönülsüz tamam dedi. sabah onları almak için evlerine gittik bu defa mangal yakalım öğleden sonra da dediler ısrar ettiler eşim önce yok falan dedi sonra peki dedi. neyse biz bayan arkadaşla kahvaltılıkları almak için gittik ücreti yetmedi yanında çok cuzi bi para almıs yanına bende var deyip ben ödedim kalanını da. sonra arkadasım kız kardeşini aradı onları da oraya çağırdı. eşi ve 3 çocuğu ile birlikte neyse gittik piknik yaptık ordan hadi mangala dediler. tamam dedik. kasaba gitmişleri kocalarımız. bizde arabadayız, etleri hazırlatmışlar orda eşimin arkadası yanımda para yok sen öde demiş. diğeri de bende de yok demiş. eşim kart kullanmıyor yanındaki yetmeyince arabaya geldi benim yanımdakini istedi verdim. ama ister istemez sinirlendim sonuçta hem mangal diye tutturuyorlar hem yok diyorlar. bu ilk de degıl daha önce de bi iki kez yaşandı buna benzer olay. arabalara bindik. tartıştık biraz, ister istemez suratım düştü. orda sürekli ne oldu diyorlar yok birsey dedim. sonra bugunde bana çocukları eğenceye götürelim mi diye yazmış bende hafta sonu mangal için eşimdeki yetmeyince elimdekileri de eşim alınca kalmadı 5 kuruşum siz gidin dedim. bana sen ondan mı surat asıyosun. ödeyecek bizimki onu ben onu sonradan ödedi sandım falan yazmış. bende ona parasında değilim dedim. ama bu yüzden eşimle tartıştık dedim. açıkçası çok sinirlendim. cebinde 5 kuruş yokken nasıl plan yapıp bizi de zora sokabiliyorsun.bir de kardeşini çoluğunu çocugunu cağırıyorsun. bir de şuan zor durumda olduğumuzu da söylemiştim. 10 kişiyi doyurmak zorundamıydık. şimdi de bana surat asıyor paragöz muamelesi yapıyor.
Neden bu kadar kafanıza takıyorsunuz ki?
Ben arkadaşımı beni keriz yerine koymaya çalıştığı için aynı gün telf numarasını mesajlarını vs herşeyi engelledim kapıya geldi evde yokmuş gibi hiç ses vermedim vs. eşime ulaşmışlar eşim de benim haberim yok ben eşimin işlerine kararlarına karışmam demiş.
Hiçbir zaman sebebini söylemedim ve uzaklaştım.10 gün kadar bu mevzu uzadı gitti ortak arkadaşlarla haber yollamış falan hiç konuşmadım konuşturmadım başka telden çaldım vs.
1 yılı geçti çooook huzurluyum.
Misafir başımın üstünde yeri var ama kime ok atmayı öğrettiysem ilk önce beni hedef aldı :D
SLOGANIM
AZ İNSAN ÇOK HUZUR ;)

Donusunboylemiolacakti Donusunboylemiolacakti olaya bak.
Konu sahibi soylemekle cok iyi etmissiniz bunlar sizi sponsor yapmislar ekndilerine

Kız benimde cimri insana tahammülüm yoktur varsa yanimdakilerle beraber yerim yoksa hadi gidelim gezelim etmem

Benimde bi arkadasim var zaten ayda elime gecen para bellidir ama devamli disariya cikalim falan modundadir burda alman usülu olayi yoktur varsa bende baskasindan kabul edemem mumkun mertebe ben oderim ama bakiyirum bu arkadasta binde bir elini goturuyo cebine zaten durumum malum bide suraya gidelim buraya gidelim olaylari var

Gecenlerde kahvaltiya gidelim dedi benimde o zaman cuzdan bos musait degilim falan dedim yok iste hep oyunbozaik ediyirsun falan diye tavir yapmaya basladi olmayinca artik bende durumum iyi degil gelemiyirum diyorum

Bende konu sahibi gibi acik acık heryerde benim hesap odemeye gucun yetmiyor mu desem ne desem

Kız benimde cimri insana tahammülüm yoktur varsa yanimdakilerle beraber yerim yoksa hadi gidelim gezelim etmem

Benimde bi arkadasim var zaten ayda elime gecen para bellidir ama devamli disariya cikalim falan modundadir burda alman usülu olayi yoktur varsa bende baskasindan kabul edemem mumkun mertebe ben oderim ama bakiyirum bu arkadasta binde bir elini goturuyo cebine zaten durumum malum bide suraya gidelim buraya gidelim olaylari var

Gecenlerde kahvaltiya gidelim dedi benimde o zaman cuzdan bos musait degilim falan dedim yok iste hep oyunbozaik ediyirsun falan diye tavir yapmaya basladi olmayinca artik bende durumum iyi degil gelemiyirum diyorum

Bende konu sahibi gibi acik acık heryerde benim hesap odemeye gucun yetmiyor mu desem ne desem
En iyisi alman usulu.
Ben uce bese bakmam karsimdakinin yoktur hic sorun etmem ama burada konu cok farkli bildigin kullanmislar konu sahibini.kullanildigimi hissedersem bir bardak suyu yere dokerim yine vermem cin olmadan adam carpmaya calisiyorlar

En iyisi alman usulu.
Ben uce bese bakmam karsimdakinin yoktur hic sorun etmem ama burada konu cok farkli bildigin kullanmislar konu sahibini.kullanildigimi hissedersem bir bardak suyu yere dokerim yine vermem cin olmadan adam carpmaya calisiyorlar

Ya ben normalde paylasmayi cok severim yani misal cok sevdigim pahalli bi cikolatayi alacagima o fiyata 2-3 alir sevdiklerimle yerim

Ama karsimdaki cimri paylasmayi sevmeyen biriyse bir bardak suyu bile icimden gelerek vermem

Hakkaten kimisi kendini cok kurnaz sanip karsisindakini yolmaya calisiyor ya oylelerine gicik oluyorum

Bide konu sahibinin soz ettigi kisiler hadi iyi niyetlisiniz imkaniniz oldugu zaman teklif edin ortak bi sekilde yapin edin baskasinin sirtina binmek nedir ya

Bak bigun soz ettigim arkadasimla dosarda isimiz vardi ben disardan direk hastaneye gitmistim hastane yakin oldugu icin para falan almamistim sirada ogleden sonraya kalinca o isimizi halledelim dedi karsilasinca tamam dedim

Gittik halledemedik sonra ogleden sonrayi beklemem lazim tahliller icin avm ye gidelim oturalim yada suraya gidip oturalim gidip eve bi daha donme falan dedi

Sonra istersen gidelim ama ben yanima para almadim dedim iyikide demisim yoksa ondada yokmus bana guvenmis gitsek dımdızlak kalip bulasiklari yikayacaktik :KK70: ondan sonra daha iyi amladim maddi olarak beni cok kullandigini

Simdi gidersek bi yere formalitedende elini cebine koyarsa hic hayir demiyorum:deli:

ne yazdığınızı farkında mısınız? heryerde benim hesap ödemeye gücüm yetmiyor dediğimi nereden çıkarttınız? eğer durumum yoksa gezmem ben. ertesi gün için çok fazla plan yapamayacağımızı belirtmek adına söyledim yoksa biz gezelim tozalım onlar ödesin düşüncesi ile değil...

Bak bigun soz ettigim arkadasimla dosarda isimiz vardi ben disardan direk hastaneye gitmistim hastane yakin oldugu icin para falan almamistim sirada ogleden sonraya kalinca o isimizi halledelim dedi karsilasinca tamam dedim

Gittik halledemedik sonra ogleden sonrayi beklemem lazim tahliller icin avm ye gidelim oturalim yada suraya gidip oturalim gidip eve bi daha donme falan dedi

Sonra istersen gidelim ama ben yanima para almadim dedim iyikide demisim yoksa ondada yokmus bana guvenmis gitsek dımdızlak kalip bulasiklari yikayacaktik :KK70: ondan sonra daha iyi amladim maddi olarak beni cok kullandigini

Simdi gidersek bi yere formalitedende elini cebine koyarsa hic hayir demiyorum:deli:
Ben o tip insanlarla bagimi direk kopariyorum knsan kullanmaya calisan tipleri sevmiyorum

ne yazdığınızı farkında mısınız? heryerde benim hesap ödemeye gücüm yetmiyor dediğimi nereden çıkarttınız? eğer durumum yoksa gezmem ben. ertesi gün için çok fazla plan yapamayacağımızı belirtmek adına söyledim yoksa biz gezelim tozalım onlar ödesin düşüncesi ile değil...

Onu kendim icin demistim dikkat etmeden okumussunuz sanirim yani acaba arkadasina her yerde hesap odemeye gucum ywtmiyor mu desem acaba dedim

İlk defa bir konuyu okurken icim sogudu,ohh
Ben olsam asla diyemezdim ama cok iyi yapmissiniz, tam hak ettigi cevabi vermissiniz.
İki koca adamin disari parasiz cikma ihtimali hic inandirici degil, resmen size yikilmislar.

Back
X