salça dolapta küfleniyor

Balans

.
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
945
8
116
iyi geceler hanımlar ben bekarım bekar evinde malum buzdolabımda eski ama normal soğutuyo o kadarda kötü değil benim sorunum kavanozla aldığım küçük salçayı açıp kullanmaya baladıktan sonra küflenmeye başlaması. her seferinde üzerinden bir kat küf alıp atıyorum çok yoğundeğil topak topak 3-4 tane var ama en rahatsız oluyorum ne yapayım salçamı neye koysam yada nasıl muhafaze etsemde küf olmasa

canımm aynı şeyleri ben de yaşıyordumm :1: öncelikle teneke kutudaysa cam kavanoza aktar.Daha sonra salcanın en üst kısmını düzelt ve zeytinyağı veya çiçek yağ dök.Önemli olan salçanın hava almaması.Her yemek yapışında salçayı düzelt yağın salçayı örtsün mutlaka :16:

Son düzenleme:
canımm aynı şeyleri ben de yaşıyordumm :1: öncelikle teneke kutudaysa cam kavanoza aktar.Daha sonra salcanın en üst kısmını düzelt ve zeytinyağı veya çiçek yağ dök.Önemli olan salçanın hava almaması.Her yemek yapışında salçayı düzelt yağın salçayı örtsün mutlaka :16:

benimkide öyle oluyor küfleniyor sinir oluyordum ve tiksindim.özellikle domates salçası.yarın deneyecem inş tavsiyenizi....

sevinin bence buna benim kuzenim salça fabrikalarında çalıştı gıda mühendisiydi
salçaların küflenmesi iyi bişey katkısız olduğu gösteriyor ben bi defa bimden salça aldım 2ay hiç küflenmedi
kuzenime sevine sevine anlattım hem ucuz dedim hemde hiç kğflenmedi dedim bana dediği şey sakın bidaha alma küflenen salça en iyisi dedi bende ogün bugündür burcu domates ve biber salçası alıyorum

ben de küfleniyor diye almıyordum eskiden ama yağ taktiği işe yarıyor gerçekten denemenizi tavsiye ederim

aynı dertten müzdaripim. geçen yıl annemim yaptığı salçalara hiçbişey olmazken, hangi salçayı aldıysam ne yaptırysam küfleniyor. bir keresinde annemin söylediği gibi kavuurup öyle sakladım. yinede küflendi...

annem benim salçamı kendi çıkartıyor, ve ben o salçayı birsene kullanıyorum, güneste pişerek ve gün ışığı aldığı için küflenme bozulma asla olmuyor. aldığınız salçaları musayit bi yerde 1 gün güneşte bırakın, tabi ara ara karıstırarak kurumaması için asla bozulmaz küflenmez. o içindeki hamsı tat ve kokuda gider.

küflenmemesi için 2 yöntem biliyorum
1. si salçayı tuzlayarak saklamak
2.si üzerine bi miktar yağ döküp saklamak

hmm bu yağ ve tuz olayını duymuştum şimdi ben yağ dökeyim üzerinde peki salçayı kaşıkla alırken yağı orada süzdürüp bırakayımmı yokse yeniden mi yağ dökeyim üzerine

Benim bir taktiğim var yıllardır böyle yaparım. Aldığım konserve yada cam domates salçası farketmez hepsi küfleniyordu. bende buzdolabı poşetine paylaştırdım onu. İncecik eşit oranda paşetin içine yaydım ve onu rulo gibi sarıp buzluğa atıyorum. her yemekte istediğim parça kadar buzlanmış salçadan kırıp yemeğin içine atıyorum. salçalı su yapacaksam bir kaseye kırıp kaynar su döküyorum üzeirne hemen çözülüyor. Çok pratik ve rahat oluyor. Artık göz karraı anlıyorsunuz ne kadar kırmanız gerektiğini, ince yayıldığı için kırmakada zorlanmıyorsunuz. hemen çözülüyor. Bozulma derdi yok. Benim 3-4 ayda bir biter salçam bana mısın demiyor :)İçine sine sine kullanıyorsun. Deneyin bir daha vazgeçemeyeceksiniz :)

Son düzenleme:
arkadaslar ben de yağ olayını bilirim ama sunu farkettim yağ koydukça daha cabuk bozuluyor salça.mesela ben su tanıdık firmanın antep usuülü olanından alıyorum-domates biber karısık olandan.yağ koymadan epey küfsüz idare ediyor beni.şimdi korkmalı mıyım:) arkadas demiş ya küflenen daha iidir die ....:50:

ya salçayı buzluğa koy azar azar kırarak çıkar yada buzdolabındayken kapağının yerine ağzını kapatacak şekilde cam çay tabağı koy bende bu sayede rahat ettim bu çay tabağ gerçekten işe yarıyo

iyi geceler hanımlar ben bekarım bekar evinde malum buzdolabımda eski ama normal soğutuyo o kadarda kötü değil benim sorunum kavanozla aldığım küçük salçayı açıp kullanmaya baladıktan sonra küflenmeye başlaması. her seferinde üzerinden bir kat küf alıp atıyorum çok yoğundeğil topak topak 3-4 tane var ama en rahatsız oluyorum ne yapayım salçamı neye koysam yada nasıl muhafaze etsemde küf olmasa

o küfler sağlığa çok zararlı, üstünden alıp atsan bile dibine kadar işlemiş ve gözle görünmeyen küfler oluşmuştur, kanser sebebi yani.
Bence öncü biber salçası kullan, onlar küflenmiyo, yinde üstünü yağla

kesinlikle tuz yada yağ
yine birazcık küf oluşuyr ama olsun sade tutmak sorun
birde cam kavanoz tercih edin

bazılarınız sağlıksız bulabilir ama ben malatya pazarı antep pazarı vb.yerlerde açıkta satılan pişmiş salçalardan alıyorum ve aylarca küflenmeden kullanıyorum.eskiden babaannem anneannem kendi yapardı salçasını aynı onlar gibi...

Back
X