salla salla helak oldumm

gzmslck

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2014
96
13
34
Kizlar yedi bucuk aylik oglum var.. gunduz iki yada uc kez uyuyo ama ayaklarimda salkiyorum sürekli.. uyutup bırakınca en fazla yarim saat uyuyo hatta bazen yarim saati bile bulmuyo.. sonra huysuzluk yapiyo cok keyifsiz oluyo.. ama sallarsam ayaklarimda hic birakmadan bi saat hatta bazen iki saat bile uyuyo ama ben sallamaktan helak oldum ne is yapabiliyorum ne biseyy.. sizin bebekleriniz gunduz nasil kendileri uyuyo kac saat uyuyo yazabilirmisiniz.. acaba kac saat uyumasi gerek gunduz.. yardimci olursaniz cok sevinirimm.. bide bu sallamaktan nasil vazgeciricem bunu yapan varmi..

Tatlim gunduz cok uyumasina gerek yok eger gece rahat uyuyup uykusunu aliyosa sikinti yok benim kizimda gece rahat uyur AMA gunduzleri hic belki olmaz bazen uyuturum yarim saat olmadan uyanir uykuya dalinca hemen yatir uzun saallaigin icin surekli,alismis cok fazla sallama hemn birak oldugu yere uyanirsa 1saat sonra l falan tekrar uyut yemesi nasil acaba doymadigi icin uyaniyo olabilirmi

Yok canim kati gidadayiz zaten gayet yiyiyo bütün yemeklerini ama sallanmaya alisti iste.. sallayinca guzel ama sallamazsam aglayarak falan uyaniyo hatta.. ama bu beni cok zorluyo.. gece normal.uyuyoda gunduz iste uykusunu alamayinca sonra bana cok huysuzluk yapiyo cok yoruyo beni.. oyuzden bende sallıyorum ama baska bebeklere bakiyorum sallanmiyolar ama bi saat bir bucuk saat uyuyolar uykularini aliyolar..

canım alışmış sallanmaya biraz zor olacak ama bi şekilde unutturman lazım bi kaç gün ağlar ama olsun kendiliğinden uyumaya alışsın.benim kızım da emerek uyumaya alışmıştı uğraşlarım sonucu çok şükür son zamanlarda kendiliğinden uyuyor..

canım alışmış sallanmaya biraz zor olacak ama bi şekilde unutturman lazım bi kaç gün ağlar ama olsun kendiliğinden uyumaya alışsın.benim kızım da emerek uyumaya alışmıştı uğraşlarım sonucu çok şükür son zamanlarda kendiliğinden uyuyor..

Canim bi ara denedim ama ogluk zatej cok huysuz bide hic yardimci olcak kimse yok bana yalnizim herşeyle tek basima ugrasiyorum oyuzden bi sure zorluk cekmeyi gozum yemiyo acikcasi ama yapmam gerek.. boyle hem onun icin kotu hem benim.. bide gecede uyaniyo sallanmak istiyo saliyorum tekrar koyuyorum yerine..

Canim bi ara denedim ama ogluk zatej cok huysuz bide hic yardimci olcak kimse yok bana yalnizim herşeyle tek basima ugrasiyorum oyuzden bi sure zorluk cekmeyi gozum yemiyo acikcasi ama yapmam gerek.. boyle hem onun icin kotu hem benim.. bide gecede uyaniyo sallanmak istiyo saliyorum tekrar koyuyorum yerine..
Valla canım çok iyi Anlıyorum seni bende aynı durumdayım eşim de bende o kadar çok yorulduk ki koşuştyrmaktan ne zor işmiş kızım bi de idrar yolu enfeksiyonu olmuş

Canım merhaba benim de 5.5 aylık oğlum var. Biz de ayağımızda sallayarak uyuttuk 1 ay kadar daha sonra baktım büyüyünce bu benim için sıkıntı olacak 5 gündür kendi yatağında sallamadan uyutuyorum çok da çabuk uyum salladı. Ancak uykudan önce çok güzel oynuyoruz yoruluyoruz o şekilde hemen Uyuyo ama ilk mızırdanmada yatırdığımda ağlıyor kucak istiyo. Gece uykularında da 8.5 gibi banyo yaptırıp yatırıyorum sabaha çok mutlu uyanıyo. Bence en azından gece uykusunun saati belli olursa büyüdükçe de öyle gider ve sizde rahat edersiniz. Sallamayı zor da olsa bıraktırın. Uykusu gelince yatağına yatırıp Gözünü kapatın çok ağlarsa kucağınızda sakinleştirip tekrar yatırın biraz zor olacak ama 7 gün de alışıyolar sadece sabır başarılar

Ah bebeim ayni bicirikten bendede var:) malesef bazi cocuklar sallanmayi kendine guven de hissediyor. Malesef oglum 15aylik hala gunduzleri 2saat ayagimdan inmiyor. Indimi agliyor. Gece uykusuda problmli ne yaptysam olmuor doktorlar 2yasnda duzelr dio ama sanmiyorum:)

benim kizimi 9 aylik olana kadar falan salladim sonra biraktim sallamayi.

Yatagina birakinca agliyor ilk zamanlar ama sakin pes etmeyin. Anne yuregi zor dayanmasi ama emin olun sonra alisiyorlar. cok kotu aglarsa yani icten o zaman odasina girin susturun sakinlestirin geri cikin. boyle boyle zamanla alisiyor. Ilk zamanlar belki 10 defa odasina girip susturmaniz gerekebilir. Sonralari mizildaniyor ama gelmiyeceginizi bildigi icin hic kendini yormuyor onuda birakiyor. simdi kendi basina uyuyor hic beni dahi cagirmiyor.

cok zor ayakta sallamak anne yoruluyor cocuk agir. En azindan cocuk uyurken anne dinlenir ev isini yapabiliyor

Ah bebeim ayni bicirikten bendede var:) malesef bazi cocuklar sallanmayi kendine guven de hissediyor. Malesef oglum 15aylik hala gunduzleri 2saat ayagimdan inmiyor. Indimi agliyor. Gece uykusuda problmli ne yaptysam olmuor doktorlar 2yasnda duzelr dio ama sanmiyorum:)

Bende ayni durumdayim gecede saat basi uyanip sallanmak istiyo bende kendiliginden duzelcegini düşünmüyorum.. kuzenimin kizi dort yaşına kadar sallatti kendini anca yeni biraktirttilar.. valla kabusum oldu bileklerim agriyo mahvoldum..

benim kizimi 9 aylik olana kadar falan salladim sonra biraktim sallamayi.

Yatagina birakinca agliyor ilk zamanlar ama sakin pes etmeyin. Anne yuregi zor dayanmasi ama emin olun sonra alisiyorlar. cok kotu aglarsa yani icten o zaman odasina girin susturun sakinlestirin geri cikin. boyle boyle zamanla alisiyor. Ilk zamanlar belki 10 defa odasina girip susturmaniz gerekebilir. Sonralari mizildaniyor ama gelmiyeceginizi bildigi icin hic kendini yormuyor onuda birakiyor. simdi kendi basina uyuyor hic beni dahi cagirmiyor.

cok zor ayakta sallamak anne yoruluyor cocuk agir. En azindan cocuk uyurken anne dinlenir ev isini yapabiliyor

Her yerde oyle yazıyo aglar aglar alisir diye ama ben aliscagini dusunmuyorum zaten oglum huysz genel olarak.. aslinda sallayip biraksam yirmi dk yarim aaat uyuyo gunduzleri ama o uyku ona yetmiyo buseferde uykusunu alamadigi icin mizmizlaniyo sürekli.. ne yapcagimi sasirdim..

Her yerde oyle yazıyo aglar aglar alisir diye ama ben aliscagini dusunmuyorum zaten oglum huysz genel olarak.. aslinda sallayip biraksam yirmi dk yarim aaat uyuyo gunduzleri ama o uyku ona yetmiyo buseferde uykusunu alamadigi icin mizmizlaniyo sürekli.. ne yapcagimi sasirdim..

Bir anne olarak sen evladin icin neyin iyi olacagini daha iyisini bilirsin. Anne hislerine guven. Her cocuk farkli cunku. Bende cok karsiydim bu aglamaya ama ben oyle gercekten aglatmadim. Ben mesela yatiriyordum her 2-3 dakikada yanina girip susturuyordum bazen yuregim dayanmiyor tekrar salliyordum. Ama bazende sadece mizildaniyordu yalandan. ogrenmisti cunku aglayinca gelicegimi oyle mizildanmada hic girmiyordum sonra. Gercekten aglarsa susturuyordum. Mesela 9 aylikken basladim yavas yavas bazen kendi uyurdu iste bazende sallardim tamamen sallamayi 14 aylikken falan biraktim. Bazen 1 saat aglamadan modurdanirdi oynardi falan ama aglamazdi iste cunku alismisti. Bazen fazla mizildadi acaba ihtiyaci var mi diye baktigimda. Resmen sirtustu yatmis eller basinin altinda agzinda meme. Tam bir keyifci yani. Ayakta durup aktif aglamiyordu. Gozunden yas bile gelmezdi

Zamanla alisti en azindan uzun surec oldu ben aglatip cocugun stres olup korkmasina karsiyim. Ama uyumaz diyipte her zaman sallamadim.

Tamamen yataga birakip cocuk icten aglayaraka morarana kadar aglatarak uyutanlarda var ama ben anne olarak ona dayanamazdim.

ayrica bir rahatsizligi gizli reflu gibi sikayeti olmadigina eminmisin ? Benim kizimda reflu vardi o yuzden uyuyamiyordu

X