Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Salon Ne Renk Olmalı

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.859
29.815
60
Salon rengine karar verirken odanın ne kadar ışık aldığını ve büyüklüğünü dikkate almak gerekir. Açık renkler salonu olduğundan geniş gösterir ama bazen salona koyu renkleri de katmak isteriz çünkü odaya sıcak bir hava katar. Bej, krem ve pastel yeşil başta olmak üzere, pastel renk tonları salonlarda sık tercih edilir çünkü aynı anda salona hem ferah hem de samimi bir hava katabilirler. Ancak salonda mutlaka sade renkler kullanılmalı diyemeyiz çünkü kişiliğiniz bu renklere uygun olmayabilir ve salonunuzdan kısa sürede sıkılabilirsiniz.

acik-renk-salon.jpg


Salon ne renk olmalı sorusunu cevaplarken ilk ipuçlarının, salonun büyüklüğü ve ışığı olacaktır dedik. Öyleyse salonunuza hemen bir bakın, yeterince ışık alıyor mu? Karanlık ya da küçük bir salonsa, salonun genelinde ışığı yansıtacak açık renkleri kullanmak isteyebilirsiniz. Koyu ve parlak renkleri daha az miktarda, aksesuarlar aracılığıyla ekleyebilirsiniz. Geniş salonlarda ise duvarlarda sıcak ve koyu tonlar kullanılabilir. Böylece ev daha derli toplu görünür.

Salon Örneklerini İnceleyin
Bu açık-koyu renkler adımını şimdilik geçtikten sonra bolca salon örnekleri incelemenizi tavsiye ederim. Dekorasyon dergileri ve tabii ki İnternet bu konuda size iyi birer kaynak olacaktır. Baktığınız salon resimlerinde hoşunuza giden renk kombinasyonlarını not edebilirsiniz. Bu noktada şu şekilde not almaya çalışın: duvar rengi – mobilya rengi ve aksesuar rengi. Çünkü ayrı örneklerde hoşunuza giden renkler, bir araya geldiklerinde iyi durmayabilir.

krem-rengi-takimlar.jpg


Sevdiğiniz Renk Kombinasyonunu Keşfedin
Örneğin bir salon fotoğrafında mor koltukları beğendiğiniz ve diğer bir fotoğrafta kırmızı aksesuarlar hoşunuza gitti. Öyleyse salonumda mor ve kırmızı olmalı demeniz doğru olmaz. Bu kadar yoğun renkler boğucu olur ve enerjinizi çeker. Bunun yerine mor koltuklarla hangi duvar ve aksesuar renkleri kullanılmış ya da kırmızı aksesuarlı evde mobilyalar ve duvar ne renk, bunlara dikkat etmeli ve sonra da bir karar vermelisiniz.

Renkli Mi Sade Mi?
Sevdiğiniz renkleri göz ardı etmeyin. Bazılarımız renkli bir odada rahat edemez, renklerden çabuk sıkılır ve ancak sade renklerdeki bir salonda kendini iyi hisseder. Oysa bazılarımız da, düz ve renksiz bir odada enerjisinin çekildiğini düşünür. Hangi gruptan olduğunuzu düşünün. Renkler sizi rahatsız mı ediyor yoksa canlı renkler ve desenler görmekten hoşlanıyor musunuz?

renkli-dekorasyon2.jpg


Tarzınızı Küçümsemeyin
Salon sizin salonunuz ve eğer mavi saçlarıyla tanınan biriyseniz, duvarlardan birini çingene pembesine boyamanız kimseyi şaşırtmaz. Daha spor ve rahatına düşkün biriyseniz altın renginde parlak kumaşlı perdeler gözünüze batacak demektir. Tarzınızı düşünün. Kendiniz için alışveriş yaparken ne tür ürünler alıyorsunuz? Klasik tarza sahipseniz ışıltılı aksesuarlara, koyu renklere salonda yer verebilirsiniz.

Modern ve minimalist tarz hoşunuza gidiyorsa, salonun genelinde açık ve pastel tonlar kullanıp örneğin renkli bir puf, desenli halı gibi dokunuşlarla eve yeteri kadar sıcaklık ekleyebilirsiniz.

minimalist-tarz.jpg


Sadelik Sıkıcılık Demek Değildir
En çok şikayet edilen konulardan biri de sadelik amaçlı yola çıkılan salonların zamanla sıradan ve soğuk görünmeye başlamasıdır. Bu durum salona yeterince renk katılmadığına işaret ediyor olabilir. Renkli puf, renkli duvar tabloları, renkli perde gibi değişikliklerle salonu canlandırabilirsiniz. Nötr renkler hemen her renkle uyar. kahverengi, bej, krem rengi, beyaz, gri, siyah nötr renkler arasındadır. Salonunuzda bu renkler hakimse ve canlı bir aksesuar rengi katacaksanız, ilk olarak hangi rengi sevdiğinizi düşünün. Turkuaz, yeşil, şarap rengi, hardal rengi gibi seçenekleri düşünün. Ayrıca gümüş ya da altın rengi de lüks görünüm isteyenler için uygun aksesuar renkleridir.

koyu-duvar-rengi.jpg


İşinizi Kolaylaştırabilecek Sorular:
Aşağıdaki sorular, salon renklerine karar verirken size yardımcı olabilecek ve işinizi biraz kolaylaştırmayı amaçlayan sorular. Unutmayın ki, ‘salonum ne renk olmalı?’ sorusunun cevabı sizde saklı. Sayısız kombinasyon arasından sizin yaşam tarzınızı, sizin stilinizi ve kişiliğinizi yansıtan bir salon için, yine sizin sevdiğiniz ve bir araya getirdiğiniz renklerin kullanılması önemlidir.

  • Beğendiğiniz salon örnekleri ile sizin salonunuz büyüklük ve ışık açısından örtüşüyor mu? Geniş salon örneklerini küçük bir salonda uygulamaya kalkmak sonucun istediğiniz gibi olmamasına yol açabilir
  • Renk ve desenlerden hoşlanıyor musunuz? Giysileriniz, aksesuarlarınız renkli midir, sade mi? Kafanızda canlandırdığınız salon, karakterinize uygun mu?
  • Kendinizi rahat hissettiğiniz mekanlarda hangi renkler hakim? En sevdiğiniz kafeyi, belki tanıdığınız birinin evini, beğendiğiniz bir oteli, sık sık gittiğiniz restoranı düşünün. Ya da en çok deniz kenarında mutlu olan biriyseniz belki salonunuzda turkuaz ya da mavi kullanmak isteyebilirsiniz.
  • Salon için renk seçerken kendinizi akışa mı bıraktınız, yoksa baştan planınızı yaptınız mı? Plansız giderseniz, bir noktada sıkışırsınız ama dekorasyonun başında duvar-mobilya ve aksesuar renginiz belliyse işler kolaylaşır.
  • Salon için düşündüğünüz renkler uzun yıllar boyunca sizi yormayacak, sıkılmayacağınız renkler mi? Bazen gözümüzü karartıp cesur seçimler yaparız ama bir iki ay sonra pişman oluruz. Seçtiğiniz cesur renklere her gün katlanabileceğinizden emin olun.
  • Kendi sevdiğiniz renkleri seçebiliyor musunuz yoksa dışarıdan gelen seslere mi kulak veriyorsunuz? Eğer zevkine çok güvendiğiniz birinin sizin adınıza seçimler yapması canınızı sıkmıyorsa sorun yok ama bazen de, herkes yanlış olduğunu söylese bile içimizdeki sesi susturamayız. Evinizi sevmek istiyorsanız, iç sesinizi bastırmayın.
Aşağıdaki örnekleri ilham almak için inceleyebilirsiniz:

mavi-kahverengi-renkler-150x150.jpg
mavi-turuncu-bej-150x150.jpg
modern-dekorasyon-150x150.jpg
mor-koltuklar-150x150.jpg
bej-salon3-150x150.jpg
bej-ve-pembe-150x150.jpg
beyaz-koltuklar-150x150.jpg
bohem-tarz-renkli-150x150.jpg
canli-renkler-150x150.jpg
kiremit-rengi-duvar-150x150.jpg
kirmizi-beyaz-dekor-150x150.jpg

yapidekorasyon360.com
 
evimi böyle dizayn ettirmek istiyorum
 
evinizin balkonundan camına bahçenizin o güzeliğinde çay içmek isterken sizinde gözünüze güneş girmiyor mu ben evimi nın kasetli tentesi çok güzel
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X