- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
- 148
- Konu Sahibi pogacaayak
-
Merhaba kk sakinleri.
Salonda kullandığım takımı bekarken geçici olsun veya ilerde küçük odam olursa oraya koyarım diye almıştım. Şu an yaşadığımız ev geçici olduğu için de yeni bir şey almadık.
Dekorasyonla ilgilenmeme rağmen zevkli değilim sanırım, sonradan aldığımı beğenmiyorum çoğu zaman :)
Şimdi bu yemek odası takımının yanına nasıl bir takım almalıyım? Takımın yatak olabilen özelliğe sahip olması benim için önemli. Zira ekstra bir misafir yatak odası oluşturmam zor.
yemek odası takımı alırken sadeliğe dikkat ettim. Kataloglarda gördüğüm ve beğendiğim farklı tip sandalyeler, mudo home vari ahşap, masif masalar vs maalesef onlara ulaşmam imkansızdı.
Yeni ev için hayli zamanım var ama şimdiden fikrim olsun istedim.
Toprak tonlarında, yatak olabilen bir takım istiyorum.
Biraz salaş, ferah, sade ve sakin bir salon istiyorum. Her şeyin yeni olduğunun belli olmadığı, köy evi tarzı bir salon, hafif dağınık objeler...
Yanlış bilmiyorsam bohem tarzı dekorasyon deniliyor istediğim tarza.
Ruhumu yormasın salon istiyorum.
Umarım mümkündür.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Neler yapılabilir, nasıl bir şey almak lazım?
aqualilly, bohem tarzını evim dergisinde çok gördüm. salaş ve rahat havasını seviyorum ama dediğin gibi zor bir dekorasyon. bir kere çok gezmek lazım sanırım onun için, koleksiyon malzemeleri kullanılıyor çok ve eski eşyalar... ben eski eşya kullansam annem kayınvalidem eşim vs "sen ne yapıyorsun" dersanırım toprak tonlarında rahat koltuklar ince bir kilim belki birkaç dekoratif nesne odamı daha sevdiğim bir hale getirebilir. istikbale antipatim var. alfemo düşünülebilinir
teşekkür ederim
yemek odasını kelebekten almıştım, oturma odasını da aynı yerden alayım diyorum. hatta orta sehpayı da.
ama gelin görün ki hem yataklı hem ayağı yüksek takım bulmak ne zoryataklı isteğimden vazgeçsem misafirler için tek kişilik yerim kalacak :44: ya da bunda sonraki evim 4+1 olacak:44:
bunların sütlü kahve rengi uyar mı dersiniz odaya?
Aslinda istekleriniz hic de zor degil. Mobilyalarinizi degistiremeyecekseniz eger, sadece koltuk takimlarinizi ve halilari degistirseniz yeter. Hatta koltuk takiminin kiliflarini bile degistirebilirsiniz sadece. Bohem hava aslinda yaratmasi cok zor olmayan bir hava ve esnek olmasi da cok iyi. Mesela cok renkli bohem evler oldugu gibi, belli tonlarin hakim oldugu bohem evler de var.
Mesela ortadaki sehpayi kahverengiye boyattirip söyle cicekler alin turuncu. Madem evinizi kahve krem tonlarina yaklastiracaksiniz, en güzeli turuncu ve turkuaz ile kombinler yapmaniz olacak.
Eki Görüntüle 873096
Duvardaki aynalarin konumu gayet iyi, simetrik degil! :) Sonra sizin bir de resimlere ihtiyaciniz var, fotografta oldugu gibi. Grup seklinde birkac fotoyu yan yana farkli cercevelerle asmaniz bohem hava katacaktir zaten. Sonra birkac turuncu obje alirsiniz. Haliyi kilim tarzi alirsiniz...
Hatta bence siz bir seyleri degistirmeye basladiginizda fotolari eklersiniz, hep birlikte yardimci olur fikir veririrz, yavas yavas ilerlersiniz. Benim salonum bohem tarzda, kahve agirlikli. Bohem hava icin kitaplar da cok önemli. Raflar yaptirip kitaplar dizmelisiniz. Mesela ben kimsenin kullanmadigi dantelleri kullaniyorum. Duvarda büyük bir resim asili, kenarina soluk cicekli bir sal attim.
Kitaplarimin üzerinde örgüden el bezleri vs. var... :) Anneannemin anneme ceyizliklerinden! :) Kimsenin kiymetini bilmedigi o eski, demode görünen seyleri bir araya getirip, sicak bir ortam yarattigimi düsünüyorum.
Bir de parcalar yavas yavas toplaniyor evet. Zaman alan bir sey...
salonunuzu merak ettim
turuncuyu kesinlikle düşünebilirim, doğanın renklerini seviyorum. maviyi salonda pek düşünemiyorum. ama sonbahar turuncuları neden olmasınresimlerim var ama genelde kişisel resimler, fotolar, objeler, ahşap boyama tablolar... salonda kendi fotolarımızı sergilemek biraz tuhaf geliyor açıkçası :26: evimizde çalışma odamız var, kitapları salona taşımak da kafamı karıştırdı bu sebepten :26:
evimizde tv olmadığından tv ünitesi de almadık, onun da boşluğunu hissediyorum, sanki yıllar önce böyle bir şey varmış gibi :26: halbuki yoktu...
bahsettiğiniz şeyler kesinlikle sıcaklık katıyor. benim korkum, o farklılıklar arasındaki bütünlüğü yakalayamamak. siz yakalamışsınız sanırım. bakalım ben becerecek miyim?
acele etmemem lazım, kendimi tutmam lazım değil mi? :)
elimden geldiğince süreci de paylaşmaya çalışırım.
çok teşekkürler zaman ayırdığınız ve teferruatlı bir yorum yazdığınız için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?