Salonumun Yeni Hali Nasıl Olmalı?

peki temizliği zor olmuyor mu :26:
bunu düşünmek istemiyorum ama düşünmek zorundayım
zaten dağınık bir çiftiz

çok teşekkür ederim

Yok zor olacak bir sey degil aslinda. Resimlerin cerceve kenarlarini plastik toz toplayici ile aldiniz mi yetiyor. :)
http://www.temizlik-malzemeleri.gen.tr/upload/tm10124.jpg

Kitaplarin oldugu komidinin üzerini de haftada bir kere evet kaldirip toz almak zorunda kaliyorum. Cok vaktim yoksa, orada da bu plastik toz toplayici ile üzerinden geciyorum esyalarin ve mobilyanin. Ama ikinci haftaya mutlaka pronto ile siliyorum.

Zaten toz alma zorlugundan baska bir etkisi yok. Biz de cok düzenli sayilmayiz ama haftada bir temizliyorum ben evi. Esim de yardim edince, evimiz de büyük olmayinca cabuk bitiyor.

gittim çok alakasız bir takım aldım :26:
söylenenlerin etkisinde kalarak, işlevsellikten etkilenerek.
gelince paylaşıcam :26:

gittim çok alakasız bir takım aldım :26:
söylenenlerin etkisinde kalarak, işlevsellikten etkilenerek.
gelince paylaşıcam :26:

Bu yüzden alışverişlerimi kimseye söylemiyorum, ileri de bir gün kendi evimi döşeyeceğim zaman da gezmeye gider gibi evden çıkıp '' biz eşyalarımızı aldık '' diyip geri döneceğim inşallah kimsenin etkisinde kalmamak için isteyen kırılsın, isteyen alınsın. Her insan farklıdır çünkü, bazıları sadece fikrini belirtip geçerken bazıları illa da benim beğendiğim olsun diye uğraşıyor resmen..

Farklı birşey olsa bile içinize sindiyse sıkıntı yok, ama ben yazım tarzınızdan muallakta olduğunuzu hissettim..
:44:

eşim yoğun çalışıyor, bilmediğim şehir olunca yalnız gidemedim.
deri kenarın kullanışlı olduğunu söylediler hep. tamamen kumaş isterken derisi olan bir takım aldım :26: kumaşla değiştirme şansım vardı ama değiştirmedim. sanırım "zaten kiralık, çocuklar da olacak... temizliği kolay olsun da kendi evime istediğimi alırım" diye düşündüm.
işlevselliği içime sindi ama görseli istediğim gibi değildi, yine de işlevselliği etkilediğinden tamam dedim.
daha görmedim.
görünce pişman olmam umarım.
siz de sevdiğiniz şeyleri alırsınız inşallah. insanlar sanki para kazanacakmışcasına iknaya çalışıyor, savaşmak zor :)

işte geldim.
dün koltuklar geldi ev kiralık. koltukları yukarda yazdığım gibi, istediğimden farklı aldım. böyle bir şey düşünmüyordum; ama hem yatak oluşu hem altındaki baza alayım dedim. tabi evin kira olması, bu mobilyaların da ilerde değişme ihtimali de etkili oldu.
eve geldiğinde bana çok tipik geldi, beklediğim etkiyi göremedim ve biraz moralim bozuldu.
oda düzenlemesini de yapamadık. bu şekilde işlevsel olmadı gibi. balkon kapısının önü kapandı ve takımla masa arasındaki mesafe çok dar.
ablam takımı beğendi de moralim düzeldi bir de bordo, mürdüm yastıklar da kullanabileceğimi söyledi yeşil yastıkları görünce.
şimdi,
kendine has, tarzı olan bir oda oluşması için ilk etapta neler yapabilirim?
aklıma orta sehpa geliyor, şöyle üstü cam ve düz hatları olan, altında rafı olan. şunun gibi:

http://www.ikea.com.tr/urundetay/80176284/hemnes_orta_sehpa.aspx

halımı kaldıramam. ama yemek masasının altındaki halıyı çok fuzuli buldum. sizce kaldırmalı mıyım :44:
eşya/obje değiştirmektense olmayanları almaktan yanayım bu oda düzenlemesinde. maddi açıdan gereksiz sarsılmamak için.

başlığı okuyan herkesin farklı, ezber bozucu fikirlerini bekliyorum

Eklentiler

• $DSCF0341.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 123
  • $DSCF0340.webp
    29,2 KB · Görüntüleme: 115
  • $DSCF0343.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 168
  • $DSCF0344.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 99
  • $DSCF0345.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 122
krizim hayırlısı olsun çok beğendim koltuklarınızı
halıyı kaldıramam demişsin daha anadolu motifi bir halı çok güzel duru diye düşündüm görür görmez ama ilerde o da olur inşmasanın altındaki halıyı kaldır bencede bende koymadım yemek damlar falan diye almayı uygun bulmadım:26rta sehpayı kesinlikle kırık beyaz al cnm o sehpa siyah :44lmaz bence...
birkaç ikea english home objesiyle gayet şık bir salon olur cnm senin elinden de geliyor yeşilli kremli birşeyler yapabilirsin salonuna

krizim bak englihhomun sitesinde çok güzel aksesuarlar var hem i.i dolu kuşlardan sende yapabilirsin diye düşünüyorumkumaş alırsam bende yapıcam en kısa zamanda
bak bu kumaş kuşlar falan çok güzel ufacık gibi görünüyorlar ama evin havası çok değişiyor

çiçeklerde çok hoş

konsolunun üstüne bir kaç mumlukta çok şık durur

Benim gözümü tırmalayan şey halı ve koltuğunuzun sırt yastıklarının tezatlığı. Halıları kaldıramam demişsiniz o halde o büyük, çiçekli yastıkların kılıfları değiştirilebilirse (Halıyı değiştirmekten daha kolay olur diye söylüyorum) bence kesinlikle tek renk yaptırmalısınız çünkü halının deseniyle yastıkların deseni uymuyor

Son düzenleme:
Bir de orta sehpa demişsiniz, o da aynalarınızla uyumlu olarak yuvarlak formda seçilebilir bence. Renk olarak ekru veya beyaz olabilir ama lake olursa yatay yüzey olduğu için çizilme ihtimali çok fazla, cam olursa da bence kullanışlı değil, temizlik gerektiğinde hem altını hem üstünü silmek zorunda kalacaksınız, yıllardır annem cam kullandı orta sehpasını ve ben illallah ettim, ama tabi herkesin tercihi ona sorsan o çok memnunnn :) Yemek masanızın rengiyle uyumlu yuvarlak formda ceviz seçerseniz nasıl olur onu bir düşünün bence (halınızın rengiyle masanızın uyumu gözünüze hoş geliyorsa ordan yola çıkabilirsiniz)

krizicim öncellikle hayırlı olsun canım yemek masasının altındaki halıyı kaldırmı önerirrim ve bence koltukların altındaki halıyıda daha sonra değiştirmelisin gamzenin dediği gibi daha anadolu motifli halı gider, bence halı çok değiştirecektir ortamı neden kendi evine çıkınca başka alasın ki bu koltukların nesi varmış ben çok beğendim berjerler p berjer benim berjerlere benziyor

gamze çok güzel şeyler paylaşmış dekoratif olarak o tür şeyerden yararlanıp evine farklı bir hava katabilirsin canım ikeadan sehpayı hangi renk almayı düşünüyorsun

bizimde salonumuz için tv ünitesi bir konsol 2 üçlü koltuk 2 berjer yemek masası ve sandalyeler pek hoş durmadı yani ölçtük biçtik sıkış tıkış oluyor, balkon kapısı rahat kullanılmıyor bile evimiz 3 oda 1 salon ayrı bir oturma odası yapmayalım salonun yanındaki odayı yemek odası kullanalım konsolla yemek masasını oraya alallım diye düşünüyoruz ev yerleşince daha iyi anlayacağız,benimde kayınbabam iki aile gelince nerede kalacak derdinde yemek odasına ayrı çekyat atın dedi bende baba tarz ingiliz country oldu nasıl atayım öyle bir çekyat daha öyle ayrı odaya paramız kalmadı zaten o tarza uymaz dedimev için kimseye fikir sormayıp kendimiz halletmeye çalışıyoruz ama illa salon oturma odası mantığı herkeste var sanırsam sen yaptın mı bilmiyorum ama benim kafam karıştı

Koltuklarini cok begendim bence cok güzeller ve yesil elbettte odada tamamlayici baska bir obje olmayinca öyle siritir. :) Mürdüme dönmek istersen dönebilirsin tabi ama bence su an odadaki en uyumsuz sey halilar. Ama onu hemen degistirmene gerek yok elbette, elinden geldigince diger noktalari dengelesen yeterli.

Bence öncelikle yemek masasinin halisinin durus yeri olmamis, diger haliyla cok bitistirmesen, haliyi tam masanin altina gelecek sekilde ayarlasan cok mu abes duruyor? O yüzden mi iyice diger haliya yakin yaptin? Cünkü yemek masasinin altindaki halinin anlami oturanin ayaklarinin halinin üzerine gelmesidir. Bence o haliyi kaldirmayi düsünme cok bos durur oda, kilimle de dengeleyemezsin cünkü kalan halinin modeli uymaz. Biraz dedigim gibi cek bakalim haliyi masanin altina ve komidine dogru, ise yarayacak mi...

Sonra orta sehpasi ikea tercihin gayet iyi umarim siyah degil koyu kahverengidir, olmadi marangoza yaptirabilirsin.

Burdaki beyaz ama nasil dekore etmisler örnek olsun diye ekliyorum, sen de böyle dergiler doldurabilirsin, yünlü esyalar atkilar da sicak bir ortam yaratir.

Yesil ile turuncuyu kombine ederek ortami canlandirabilirsin, bunu orta sehpanin üzerine koyabilirsin, ya da bunun gibi bir sey:

Duvar icin:

(Yesil tablo alabilirsin)

Ya da kumas gecirilmis tablolardan bulabilirsin:

Yesil tonlarinda bir kumas tabi, beyaz turuncu katkilari da olabilir. Tam senin yastik tonlarinda bulamamis olabilirim sadece fikir versin diye.

Yemek masasinin oradaki duvara ise porselen alsan, porselen tabak degisik boyutlarda... 3 4 tane bile yetebilir.

Ya da saat:

(Cok basarili bir örnek degil belki ama..)

Masanin üzerine kesinlikle örtü örtmelisin büzüsen modelden de olur.
Aynali yere de, yesil turuncu beyaz karisik objeler bulabilirsin, Bir basina üst üste yesil turuncu beyaz tonlarinda üst üste yatay olarak kitap dizebilirsin, atiyorum 6 tane...Üzerine bir obje koyabilirsin, dekoratif durur.

Simdilk aklima gelenler bunlar.. Orta sehpa halinin bir kismini kapatacak, diger haliyi da biraz daha masanin altina getirirsen o da kapanir, sonra yesil turuncu beyaz karisik objelerle hem renkli sicak, hem boheme yakin bir hava yaratabilirsin.

Bohem havasi icin koltuklarin üzerine sallar da hos duruyor aklinda bulunsun.

Güle güle otur.

sehpa koyu mu olsun açık mı olsun kararsız kaldım şimdi :26:
tüm söylediklerinizin teker teker üzerinde durup değerlendirmesini yapacağım, teşekkür ederim
masayı duvara koyduk bugün bu arada.
halı o kadar gözümü tırmalamıyordu,s zi deyince tırmalamaya başladı
ama anadolu motifleri, zaten desenli olan arka yastıklarla daha da karışık bir hal almaz mı odam :26:
giz, ben oturma odası değil çalışma odası yaptım. fakat ikimizin aileleri de kalabalık olduğu için yataklı bir köşe aldım:
dağınıklığı hoş görün, ev daha oturmadı

Eklentiler

• $1085312_530198580421651_1027659022_n.webp
    33 KB · Görüntüleme: 141
Sen bilirsin canim ama bence beyaz renk bir orta sehpa cok alakasiz duracaktir. Mobilyan koyu renk cünkü ve zaten koltuklarinin rengi de acik, koyu renk koyup, üzerini objelerle renklendirmen bana daha mantikli geliyor.

Hali konusunda da cok karisik anadolu motifli bir hali kesinlikle koltuklarla uymayacaktir. Karisik bir model olmamasi lazim ama senin halilarin motifi beyaz siyah ya biraz da modern, tam olarak uymuyor. Siyah yerine o motifler mobilyanin kahvesinde olsa daha uyumlu dururdu gibi... Ama dedigim gibi dengeleyici renklerle tamamladiginda daha farkli duracaktir.

mobilyan güzel ama diğer arkadaşlarında dediği gibi en uyumsuz olan şey halılar bilemiyorum ne kadar diğer yardımcı eşyalarla,objelerle desteklesen de yine halılar gözü tırmalayacak gibi.az deseni ve rengi olan,bordo ya da vizon bir halı burayı çok şık gösterecektir.acele etmene gerek yok tabi.zamanla olacak şeyleri söylüyorum.
bu arada orta sehpa için koltuk ve sandalyelerinin açık rengi ekru sanırım.o renkte sehpa olabilir.

senin için baktığım kendi halılarımında markaları olan ve çok memnun olduğum şu halı modellerini değerlendirebilirsin

http://www.sarayhali.com.tr/Productdetay.aspx?PID=1215

http://www.sarayhali.com.tr/Productdetay.aspx?PID=1212

http://www.bahariyehali.com/urun-7-safir.html

http://www.bahariyehali.com/urun-30-softline.html

http://www.bahariyehali.com/urun-3-vizon.html

Son düzenleme:
halılarımda siyah yok aslında :44:
koyu kahve halılarım, pierre cardin bianco serisinden.

mikelaze, geniş zamanda halılara bakayım

sehpa olarak 2 ve 3 begendım..ama evınızın eşyalarını nasıl alırsınız bılemedım..

sehpa olarak 2 ve 3 begendım..ama evınızın eşyalarını nasıl alırsınız bılemedım..

evin eşyaları 3. sayfada var ve onlara göre bakıyorum :26:
ben de en çok onları beğendim ama yemek odası takımımla çelişebilir.
sonrasında da "boşver, zaten bohem tarza yakın istiyorsun, o da kafana estiği gibi dekore etmek" diyorum kendime.
çok da alaka olması gerekmiyor. ama ama işte :26:

tabikide bana göre love tablo yani 2 seçenek çünkü bende ondan istiyorum özellikle antrem için ayakkbılığın karşısına bank duvara da bunu almak niyetim vardı ama sonra aldığım parçalı bahar dallı pembe tablo aklıma geldi hoş onu da asacak yer kalmıyor bulacağız çare

sonra da 3 seçeneği beğendim bilmiyorum 1. seçenek bana modern geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…