İnsanlara güleryüzlü ol sohbet et sıcak davran. Evden getirdiğin yiyecekleri falan paylaş.
merhaba kızlar, soru başlıkta. bu konudaki tavsiyelerinize ve önerilerinize o kadar çok ihtiyacım var ki
iş, okul vb. bir ortama diğerlerinden çok sonra gelip de samimi bir arkadaş grubuna girmeyi başaranlar nolur sırrınızı paylaşın benimle
merhaba kızlar, soru başlıkta. bu konudaki tavsiyelerinize ve önerilerinize o kadar çok ihtiyacım var ki
iş, okul vb. bir ortama diğerlerinden çok sonra gelip de samimi bir arkadaş grubuna girmeyi başaranlar nolur sırrınızı paylaşın benimle
Ya benim bildiğim o grubun kendi çekmesi gerekiyor yeni kişiyi aralarına.
Yani mesela o gruptan birinin ilgisini çekmen gerekir. Dostane ya da aşk babında.
Ama bu da çok kolay değil.
Bence başka gruplara dalmak yerine kendi ortamını oluştursan daha iyi olur.
Ya benim bildiğim o grubun kendi çekmesi gerekiyor yeni kişiyi aralarına.
Yani mesela o gruptan birinin ilgisini çekmen gerekir. Dostane ya da aşk babında.
Ama bu da çok kolay değil.
Bence başka gruplara dalmak yerine kendi ortamını oluştursan daha iyi olur.
açtığın başlıklara sık sık denk geliyorum, ve özgüvenin inanılmaz dejenere olmuş böyle bir başlık açman bile çok garip geldi. kimseyle zorla arkadaş olamassın, ingilizce konusunda çekinceliysen karşındaki de pek uğraşmak istemez bilmem böyle bir durumun var mı? bazı insanlar dil konusunda çok iyi yazıp kötü iletişim kurarlar hatta hiç kuramazlar anlasalar bile, acaba öyle bir sorunun mu var:26: bi de sadece 1 hafta geç gittim diyosun 1 haftayla kimse über kanka olmaz ben yurtdışında bir yaz okuluna 2 hafta geç gittim ve muhteşem anılarla döndüm herkes erasmusa gidiyor çevremde uyum sorunu yaşayanı hiç duymadım ki seninle aynı durumda olup almanyada veya finlandiyada türklerin olmadığı bölüme gidenler de oldu hep derlerdi iyi ki türkler yoktu yoksa bu kadar çok arkadaş edinemezdim onlarla konuşmaktan diye...kimseden medet umma ayrıca, ordaki arkadaşlıklar türkiyedekilere benzemez ve kimse kimseyi pohpohlamaz sen böyle güvensiz davranırsan zaten seni istemezler. yabancılar her zaman self esteem ve self confident ı yüksek olan kişilerle arkadaşlık eder. yardımcı olmaya çalışıyorum o yüzden bikaç sorum olcak girdiğin ortamlarda konuşulan konular, kişilerin tavırları ( soğuklar felan deme onun haricinde) nasıl oluyor? detay verirsen belki ona göre yardımcı olabiliriz
ing. ile ilgiki bi sorunum yok normalde, yani birisiyle bire bir konuşuyosam filan çok iyi konuşurum ama kalabalık bi grupta konuşmak zorunda kalıyosam heycanlanabiliyorum, bazı kelimeleri karıştırıyorum unutuyorum filan o tip şeler oluyo. bi de zaten herkes tüm değişim öğrencileri almanca biliyo ve hemen almancaya dönüveriyolar buna çok gıcık kapıyorum.
1 haftada kimse über kanka olmaz demişsin, bilmiyorrum dışardan bana herkes süper kanka gibi geliyo o önyargıyı kıramıyorum bi türlübi ortama girdiğimde filan diyelim ki biri bişi sölücek bi şaka yapcak daha önceden tanıdığı insanlara dönüp söylüyo bana değil, ben de kendimi dışlanmış gibi hissediyorum mutsuzluğum suratıma yansıyo da olabilir hatta büyük ihtimalle yansıyodur. yüzlerini gözetliyorm resmen benle konuşsunlar diye ama yok. gururuma dokunuyo artık. nasıl self esteem i ve self confident ı yüksek, havalı biri gibi görünebilirim?? offf ezik gibi görünmek istemiyorum yaaa :SS
bide bazılarıyla kaynaşmak istiyorum mesela aynı sınıfta olduğum bi kız var değişim öğrencisi. onla sohbet etmeye filan çalışıyorum ama kız suratıma bile bakmıyoonla arkadaş olmaya çalıştığım için beni ezik gibi mi görüyo acaba?? ama ben girişim yapmazsam da nasıl olcak ki bu işler?? offffffff offf
nasıl herkes almanca biliyor onu anlamadım bi ispanyolca ingilizce kabul de herkes nasıl almanca biliyor çözemedim..avusturyalı felan mı herkes yani avrupada herkesin almanca bildiğini pek sanmıyorum hepsi mi seni denk buldu ?? yoksa sen erasmuslar yerine oranın local öğrencileriyle takıldığın için mi öyle dedin ? kendine güvenli görünebilirim diye sormak yerine nası kendime güvenimi tazelerim diye sormanı beklerdim onlarla arkadaş olmak için öyle gözükmek yerine kendi sağlam karakterini ön planda tutsan daha iyi olur. ayrıca olmuyosa zorlamanın alemi de yok en güzel zamanlarını yurt odasına kapanıp internette zaman öldürerek geçiriyorsun , tek başına da pekala takılabilirsin. öğrenci değişimlerinde tanıtım günleri oluyor türk günü diye mesela biz yapmıştık kısırdı, börekti, mezeydi..rakı bile bulmuştuk herkesle kaynaşma temelimiz lokum ve rakıyla olmuştu hatta çok ilginç bulmuşlardı lokuma "tatlı sushi" demişlerdi, rakıyı da likör gibi sanıp shot yapınca uçmuşlardıöyle günler mutlaka olur her değişimde yoksa onu da mı kaçırdın? :26:
kız niye yüzüne bakmıyo ki açtığın konular ne üzerine ders felan mı? keşke dönseydin arkadaşım sana da yazık, psikolojine de
evet tüm değişim öğrencileri almanca biliyo burda istisnasız. avusturya, isviçre vb.den gelmişler ülkede öğrenmeyenler de okulda öğrenmişler yani sonuçta almancaları var diye burayı tercih etmişler.
açtığım konular ders diil partileri filan soruyodum ama çok havalı bi kız zaten öyle makyajlı filan, ben hiç mi hiç bakım yapmıyorum bi de rahat bi tip değişik erkeklerle öpüştüğünü görmüştüm. neyse isteddiğylen öpüşsün sevişsin sroun deil bana takılcak insan lazım.
keşke dönseyidn diyosun ama kolay mı yaa, ben boşuna mı geldim buralara, verilen emeğe ve paraya da yazık. verdikleri hibe yetmiyor babam her ay ekstra para yolluyor sıkıntıya girip de. çaresiz bir hastalık desen deil, yani yok mudur bu durumun insanlarla çabuk kaynaşmanın bi yolu, sırrı formülü.
Gozdecim actigin konular hep ayni canim senin sonunu iyi gormuyorum... Eger bir ortamda saka yapacaklarsa elbette daha once tanidigi insana donup yapabilirler.Cunku seni tanimiyorlar cekiniyor olabilirler, daha onceden tanidigi insanlarla daha rahat olacaklar tabiki. Mesela bende ilk baslarda cekingenim. Erkek arkadasimla bir ortama girsek arkadaslari olsun yeni insanlar ben sadece malum belli sure erkek arkadasimla konusuyorum diger insanlarla konusurken rahat olamiyorum onlarda oyledir eminim. Herkesin bir rahatlik alani var o insanlarda seni zamanla taniyacagi icin rahat olamayabilirler.Diger arkadaslarda belirtmis sen onlara ihtiyacin varmis NEEDY gibi gorundukce seni istemicekkler... Kesinlikle aman Gozde mi cok needy veya drama queen derlerse maalesef arkadaslik yapmazlar. Pozitif ol , kendine guvenli ol, eglenceli ol bu isin sirri bu.
evet hep aynı konuları açıyorum missplayful zira buna kafayı çok fena takmış durumdayıminş. hallederim bu meseleyi.
şimdi mesela pozitif olmak istiyorum ben de, diğer kızlar mesela çok kolay kahkaha atabiliyorlar. yapılan şaka dandik bile olsa hemen kahkahalara boğuluveriyorlar. ben öyle kolay kahkaha atan bi kız diilim maalesef, anca tebessüm edebiliyorum bu durum da enerjimi düşürüyo. anca bikaç kadeh içki içersem kahkahalara kolayca boğulan bi kız oluyorum. neyse belirtmek istedim bunu.
needy görünmeyi ben de hiç istemiyorum. şimdi aklıma geldi. ben bazen biyere davet ediyorum insanları, bi kahve içelim mi veya yemeğe gidelim mi diyorum. %99 hayır diyorlar. yani ben böle teklif edince onların gözünde needy, ya da ezik biri mi oluyorum? çünkü belli bişi sonuçta, benim arkadaşım yok ama onların kahve içebileceği onlarca arkadaşı var.
yabancı kızlar genelde paspal olur ya ben çok kokoş değilimdir ama bana acaip süslüsünn derlerdi ama iskandinavlar felan aşırı güzel olduğundan bi kalem ruj sürse anında havalı olabilirlerbaşkalarıyla öpüşüp koklaşması umrumda değil diyosun ama çat diye eleştirmişsin çok yanlış bu dediğin, herkesin kendi etik kuralları vardır ve yurtdışında biz türkler kadar mutaasıp zihniyet bulamassın en azından avrupada o yüzden o konuda kimseyi yargıılama herkesi olduğu gibi kabul et çünkü onlara göre de bizler çok aşırı tabuları olan gereksiz evhamlı tipleriz herşey karşılıklı eleştiri yani.. bence biraz sıkıntın bakımsızlık olabilir psikolojik olarak etkilenmiş olabilirsin o yüzden özgüvenin eksik gelebilir, ben mesela fönsüzken dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum kadınlık işte avatardaki sensen çok güzel bir kızsın, azıcık bakımsızlık bozmaz seni üzülme
okula yeni gelenler için mutlaka dil sınıfları yada kursları açılır her erasmusta, onlara katılmadın mı? bilmeyenlerle ne güzel arkadaşlık edinirdin varsa öyle bi imkan mutlaka katıl
sana geri dönseydin derken işte emeğine parana yazık anlamında dedim, sızlanmak yerine bu paranın ve emeğin tadını çıkar ki gittiğine değsin. bundan 4-5 sene sonra iş ortamına girdiğinde nelerle kimlerle karşılaşıcaksın, gözünün yaşına bakmayan patronların, kaprisli ve ukala iş partnerlerin vs. o yüzden her daim kendini idame ettirmeyi bil, kimseye muhtaç değilsin unutma sen bir bireysin bu güzel günlerin zehir olmasına fırsat verme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?