Samimiyetle Allah'a bırakmak..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.854
57.513
798
Bayanlar Merhaba. .
Endişe ettiğiniz konuları samimiyetle Allah'a bırakabiliyor musunuz?

Yapabiliyorsaniz nasıl?

Ben dua etsem de elden birakamiyorum.
Allah'im sen en hayırlısini bilirsin sana bırakıyorum desem de dilde yani.. Sonra kurcalamaya devam eden bir tutum içindeyim. Hani inancliyim da bir kitap okudum, etkilendim evet hatam bu inanarak dua etmiyorum dedim.

Bir süre iyiydim de yine başladım sonra.

Böyle huzursuzum..

Ben de Allah deyip ötesini düşünmemek istiyorum..

Önerileriniz var mı bana?

Aynı durumdan muzdaribim konuyu takipteyim

Eger benim elimden gelecek bir sey degilse tabiki Rabbime guvenir endise etmem sadece dua ederim ve dua nin gucune inanirim.

Mesela diyelim ki esim bir is gorusmesine gidecek. Bu is gorusmesinin iyi gecmesi icin benim yapabilecegim birsey var mi? Sabah kalkip esime destek olup moral vermekten baska yok. Esim oradayken bol bol dua ederim. Rabbim oncelikle senden hayirlisini istiyorum hayirli ise olsun su is diye. Sonra esim geldi diyelim ki kotu gecti gorusmesi olmayacak dedi. Karalar baglamam ama ben dua ettim niye olmadi demem. Hayirlisi boyleymis ben zaten hayirlisi icin dua ettim derim. Rabbim belki bize daha guzel kapilar acacak derim "Bizim Ser bildiklerimde Hayir vardir muhakkak derim"

Simdi inanarak dua etmedigim icin dualarim kabul olmuyor diye diye dusunmeyin o dua nin kabul olmamasinda sizin bilmediginiz Rabbimin bildigi bir Hayir vardir.

Allah a guvenmek her dua nin kabul olmasini beklemek degildir. Dua ettiginiz eylem gerceklessede gerceklesmesede "Hayirlisi buymus" diyebilmektir.

Benim de her zaman sıkıntısını yaşadığım bir şey bu. İlahi adalete bırakmakta da zorlanıyorum, olayları akışına bırakmakta da. Hep bir olayları kontrol etme isteği, sabırsızlık, bir an önce sonuca ulaşmayı bekleme. Keşke güzel tavsiyeler gelse de yararlansak sevgili konu sahibi.

Konu içeriği yüzünden kapanabilir gibi geliyor ama.

Inanarak dua etmediğim için kabul olmuyor diye düşünmüyorum ama inanarak dua etmediğim için huzursuzum bunun farkındayım. Hani içimde hep bir panik hali. Sorgulama ve kurcalama dürtüsü var.

Söylemeye gelince diyorum şer görünende bile bir hayır gizlidir diye. Allah'a bırak o en iyisini bilir ve senin için en iyisini hazırlar desem bile bu bendeki kontrol hali niye?

Bunu bırakmanin bir yolu olsa keşke...

Aynen bendeki durum da bu işte.
Üzgünüm bu nedenle.

Kimseyi birbirine düşürecek bir konu değil diye düşünüyorum. Bir zahmet bu güzel konuyu kirletmesin kimse. Kapanırsa üzülürüm gerçekten..

Teslimiyet denen kavramı benimsediğim an rahat ettim.kendime göre büyük acılar yaşadım.önceleri isyandaydım ,neden benim başıma geliyor bukadar inançlıyken derdim.çnkü hayırlısını istedikçe hep negatif şeyler yaşadım.ama asıl önemli olan kavramın ,başına geleceklere teslim olmak olduğunu anladım.hayırlısını istediğimiz zaman ,hep olumlu şeyler olmalı -olacak gibi algılıyoruz ve beklenti içine giriyoruz.ama öyle değil.olumlu olumsuz teslim olmak Allaha , sizi rahatlatır.

Ben sadece kendi yaptığımı paylaşmak isterim; en büyük ilacım namaz ve duadır.
İnan bana namaz kılarken asla sorgulamıyorsun.
Öyle büyük bir teslimiyet ki...

Namazlarımı kılmaya gayret ediyorum. Maalesef aksattiğim oluyor. Duamı da ediyorum ama bir şeyler eksik kalıyor olsa gerek ki bu kontrol çirpınislarim sürüyor

Sadece dua etmekle, ibadetle olmaz. Bunlar Allah'ı hissedebilmek, bağ kurabilmek için bahanelerdir. Eğer kalbimizde ve ruhumuzda inanırsak, Onunla kafamıza yastığa koyarken konuşabiliyorsak, bu seviyeye geldiğimizde -ki çok zor- rahatlayabiliriz

Olumsuzluklara teslim olmak..
Basaramadigim kısım bu sanırım.
Teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim.
Gelse de bize de faydası olsa keşke.. :)

Herşeyi Allaha bırakabiliyor..
Ne sıkıntısı olsa Allaha güveniyorum çözülür diyor ve çözülüyor da gerçekten..
İnanılmaz kalbi temizdir @senamm ın..
Hiç kötülük düşünmez bilmez..
Bunun da etkisi var sanırım..

Bu yapı işi biraz, herkes aynı şekilde davranamaz, herkes aynı şekilde, aynı şiddette aynı şeyi isteyemez, herkes bir değil ki...
Kişi önce kendini bilmeli, sonra da kendini, kendisinden daha iyi bilen birinin huzurunda olduğunu idrak edebilmeli duada.
Bu yüzden bir dua için ellerimi açıyorsam, şunlara yakın cümleleri otomatikman telaffuz ediyorum:
"Sen beni, benim beni bildiğimden daha iyi bilirsin, beni böyle yaratan, bu duygularla, bu huylarla donatan sensin"

Sendeki sabırsızlık, huy olarak sana verildiyse, sabırsızlığını en iyi bilene bu yönde dua eder, ondan bu yönüne zor gelmeyecek bir çare dilersin. Ben sinirli bir insanımdır mesela, ben böyle yaratılmışım. Ee... Benim en çok neye sinirlendiğimi, niçin sinirlendiğimi de O bilir. Ben de ona göre isterim. Sen de öyle yap.

Ay ne güzel yaa..
Ben de böyle yaşamak istiyorum..
Tasasız, emin ve huzurlu..

Çok mantıklı :)
Teşekkür ederim..

Her bunaldığında kıl,güzelim.
Ben geceleri yatağımdan kalkıp kalkıp kılarım inan.

Ne güzel..
Maşallah..
Benim kızım da öyle..
Hatta secdede çok kalıyor da sordum çok uzun kalıyorsun diye..
Kendimi Allaha öyle çok yakın hissediyorum diyor..
Ve maşallah ne istese çok kısa zamanda bir şekilde geliyor ona..
Ya da hiçbirşey onu üzmüyor..
Vardır bunun da bir hayrı diyebiliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…