Samimiyetle Allah'a bırakmak..

Canım ınsanız snucta bu dedıgın herkesye var bende byleydım benıcok derın uzen, yaralayan bı knu vardı her actgımda agzıma her aldıgımda daha da parcalannıydum hemde cevremdekılerıde uzuyrdum baktım bunun gececegı yok knustukca acım tazelenıyr dedımkı brde susmayı dene safış aklıma gelmıyr degıl her aklıma geldıgınde derın bır nefes alıp Allah ım sen bılıyrsun dıyrum ve hemen dıkkatımı baska seylere cekıyrum ne kendımı ne de cevreemı uzuyrum unutulmuyr aklıma hep gelıyr ama sustugum zaman hayat daha klay oluyor sana tavsıyem derdın her neyse knusmakla bı czum bulamyrsan knusma sus aklına geldıkce baska bıseylere ynel

Bende de benzer bir durum var. Ozellikle belirsizlikler icin surekli dua ediyorum ama ya acaba soyle olursa, ya olmazsa diye de surekli icime kurt dusuruyorum. Ben duanin sadece dil ve kalp ile degil icraat ile de desteklenmesi gerektigini biliyorum. Bu yaptigiminda bir nevi fiili dua olduggnu ve elimden neler gelecegini dusunuyorum.

Henüz sonunu okumadan aynı seyi dusunmustum sonunda sizinde asıl acıyı yaşayan kişi olarak bunu görmeniz beni
duygulandirdi çünkü yasamayana konuşmak kolaydır. İnsanların dogum ve ölüm zamanının dakikasina kadar ezelden belli olduğunu düşünürsek babanızın zaten o tarihte öleceği belliymis ama Rabbim size acınızı hafifletmek çok büyük bir sevgi vermiş. Allah acıdan sonra o kalbe ferahlık vermek için gelirmiş, sen evde ol ki hissedesin der Mevlana. Allah hepimize o idraki nasip etsin.

Immmmm şimdi Cemalnur Sargut deyince is degisiyor maalesef. Kendisini tasvip etmiyorum. Zamaninda cok dinledim ve dogru bulmuyorum tabi bunun icin sayfalarca tartisilir ama ben tevhidciyim. Yani tasavvuf vs bana göre degil..

Bilgece senin selefi oldugunu hic dusunmemistim.
Sadece meraktan soruyorum; vehhabiligi her gorusuyle mi destekliyorsun yoksa iclerinden sectiklerin, diger akimlardan da kendine uyarladiklarin var mi?

Amin, o ruh hali çok başka birşey

benim dini inancım yok
onun yerine elimden gelen bişey varsa yapıyorum
gücümü aşan kısmını oluruna bırakıp kendimi üzmüyorum.

Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin. Şüphesiz O, haddi aşanları sevmez. (A'raf Suresi, 55)

"Düzene konulması (ıslah)ından sonra yeryüzünde bozgunculuk (fesad) çıkarmayın; O'na korkarak ve umut taşıyarak dua edin. Doğrusu Allah'ın rahmeti iyilik yapanlara pek yakındır." (Araf Suresi, 56)

“... İnsanlardan öylesi vardır ki: “Rabbimiz, bize dünyada ver” der; onun ahirette nasibi yoktur. Onlardan öylesi de vardır ki: “Rabbimiz, bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik (ver) ve bizi ateşin azabından koru” der. İşte bunların kazandıklarına karşılık nasibleri vardır. Allah, hesabı pek seri görendir.” (Bakara Suresi, 200-202)

"... Kendilerinde bir açıklık (ihtiyaç) olsa bile (kardeşlerini) öz nefislerine tercih ederler. Kim nefsinin 'cimri ve bencil tutkularından' korunmuşsa, işte onlar, felah (kurtuluş) bulanlardır." (Haşr Suresi, 9)

"Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu şüphesiz, huşu duyanların dışındakiler için ağır bir yüktür." (Bakara Suresi, 45)

Kur'anda daha birçok ayetlerde dua şekilleri anlatılıyor. Nasıl ve ne niyetle dua edileceği önemli.
Karşılık beklemeyip dua edeyim Allah'a bırakayım durumunu kimse yapamaz. Ama isteklerimizi haddi aşarak yapmamalıyız o kadar.

TE="EBRU 72, post: 47259573, member: 47525"]Ben de sadece namazda teslim olabiliyorum ..
Ama diğer zamanlarda değil
[/QUOTE]
İşte bu vesvese seytanin verdiği vesvese besmele çek ben inancliyim rabbim büyük yaratisina adaletine bizi yoktan var edene rabbimiz bize kaldiramiyacagimiz yük vermeyeceğini herşey inancim cok elhamdulillah de çok vesvese yapma kardeşim daha dilimin ucuna geliyor ifade edemiyorum anlatabildim umarim..

Dini içerik yasak Mune

Evet lütfen çok güzel bir konu, kimse polemik çıkarmasın istemeyen okumaz.

Konumun dini olması beni rahatsız etmiyor, beni rahatsız eden siyaset bölümünde biz çok katı kutallar ile anında cımbızlanırken 17-18 sayfa ayet paylaşılması. Dini içerik yasak bdv' de Mune

Seytan en cok musluman secdedeyken azap cekermis. Cunku en cok orada rabbine daha yakin olurmussun. Ne guzel masaAllah subhanAllah hani su haydi naamazimi kilaymda bitireyim yapmamak en iyisiyms ve ne guzel kiziniz varms rabbm bzede nasp etsn

Bir sene öncesine kadar yaşadığım huzursuzluğun, mutsuzluğun sebebi bu. İstemek ama bırakamamak..
Sonra hayatımda değişimler oldu
Geriye baktığında insan, bakıyor ki istediği herşeye sahip olmuş. Biraz erken, biraz geç
Ama olmuş.
Sonra eskisi gibi çok istememeyi öğrettim kendime. Özellikle vazgeçebilmeyi çok iyi öğrendim
Şöyle bir örnek vereyim. Yıllar önceki stajımı kendime dert edinmiştim, sıkıntılı- telaşlı bir şekilde dua ediyordum
O kadar zor buldum ki o stajı, üstelik istemediğim bir kurumda
Bu sefer dert etmedim, olur mu acaba? diyerek telaşa düşmedim, tahmin etmediğim kadar fırsat çıktı önüme
Yaz stajım için istediğim yerin olacağına inandım ve gerçekten orası oldu
İşin özü, bir yerde okumuştum. Dua ederken, isterken, beklerken aklımızın bir köşesinde olmaz ki, olur mu ki, endişeleri ile istediğimiz için korkularımız inanma güdümüzden öne geçiyormuş
Enerji meselesi kısaca
Umarım anlatabilmişimdir
Rabbimi seviyorum, vermediğine de bin şükür verdiğine de.

Bölüm kurallarında dini içerik yasak yazmasına rağmen neden dini içerikli mesajlar yazılıyor?
Uyarı verince de ne dinsizliğimiz kalıyor ne sözde Müslümanlığımız.
Yahudi veya ateist bir üye konu açsa kıyameti koparırsınız ama.

Din müstakildir, Allah'la kul arsasındadır, ayrıca burası dini bir site değildir.
Lütfen artık kurallara uyunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…