- 16 Şubat 2016
- 4.733
- 15.912
- 208
- 36
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Aynen, babamı aniden kaybettiğimde oğluma 8 aylık ha ikeydim çok isyan ettim etrafta saçma sapan bir dolu baba varken neden benim babam dedim,oğlumu verdin babamı neden alıyorsun fazla mı geldi mutluluğum dedim, yandım kavruldum, sonra ateşim söndü salt acı kaldı,bakış açım veren de Allah alan da Allah şekline döndü, oğlum ilk korunmasız ilişkide olmuştu,Allah beni sevmediği için değil sevdiği için oğlumu bana verdi ki avunayım diye,babamın acısı oğlumla hafifledi zamanlama mükemmeldi
Sırayla yaşadım,dibine kadar, isyan kabullenme teslimiyet...
Henüz sonunu okumadan aynı seyi dusunmustum sonunda sizinde asıl acıyı yaşayan kişi olarak bunu görmeniz beniAynen, babamı aniden kaybettiğimde oğluma 8 aylık ha ikeydim çok isyan ettim etrafta saçma sapan bir dolu baba varken neden benim babam dedim,oğlumu verdin babamı neden alıyorsun fazla mı geldi mutluluğum dedim, yandım kavruldum, sonra ateşim söndü salt acı kaldı,bakış açım veren de Allah alan da Allah şekline döndü, oğlum ilk korunmasız ilişkide olmuştu,Allah beni sevmediği için değil sevdiği için oğlumu bana verdi ki avunayım diye,babamın acısı oğlumla hafifledi zamanlama mükemmeldi
Sırayla yaşadım,dibine kadar, isyan kabullenme teslimiyet...
Immmmm şimdi Cemalnur Sargut deyince is degisiyor maalesef. Kendisini tasvip etmiyorum. Zamaninda cok dinledim ve dogru bulmuyorum tabi bunun icin sayfalarca tartisilir ama ben tevhidciyim. Yani tasavvuf vs bana göre degil..
Henüz sonunu okumadan aynı seyi dusunmustum sonunda sizinde asıl acıyı yaşayan kişi olarak bunu görmeniz beni
duygulandirdi çünkü yasamayana konuşmak kolaydır. İnsanların dogum ve ölüm zamanının dakikasina kadar ezelden belli olduğunu düşünürsek babanızın zaten o tarihte öleceği belliymis ama Rabbim size acınızı hafifletmek çok büyük bir sevgi vermiş. Allah acıdan sonra o kalbe ferahlık vermek için gelirmiş, sen evde ol ki hissedesin der Mevlana. Allah hepimize o idraki nasip etsin.
Bayanlar Merhaba. .
Endişe ettiğiniz konuları samimiyetle Allah'a bırakabiliyor musunuz?
Yapabiliyorsaniz nasıl?
Ben dua etsem de elden birakamiyorum.
Allah'im sen en hayırlısini bilirsin sana bırakıyorum desem de dilde yani.. Sonra kurcalamaya devam eden bir tutum içindeyim. Hani inancliyim da bir kitap okudum, etkilendim evet hatam bu inanarak dua etmiyorum dedim.
Bir süre iyiydim de yine başladım sonra.
Böyle huzursuzum..
Ben de Allah deyip ötesini düşünmemek istiyorum..
Önerileriniz var mı bana?
Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin. Şüphesiz O, haddi aşanları sevmez. (A'raf Suresi, 55)
"Düzene konulması (ıslah)ından sonra yeryüzünde bozgunculuk (fesad) çıkarmayın; O'na korkarak ve umut taşıyarak dua edin. Doğrusu Allah'ın rahmeti iyilik yapanlara pek yakındır." (Araf Suresi, 56)
“... İnsanlardan öylesi vardır ki: “Rabbimiz, bize dünyada ver” der; onun ahirette nasibi yoktur. Onlardan öylesi de vardır ki: “Rabbimiz, bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik (ver) ve bizi ateşin azabından koru” der. İşte bunların kazandıklarına karşılık nasibleri vardır. Allah, hesabı pek seri görendir.” (Bakara Suresi, 200-202)
"... Kendilerinde bir açıklık (ihtiyaç) olsa bile (kardeşlerini) öz nefislerine tercih ederler. Kim nefsinin 'cimri ve bencil tutkularından' korunmuşsa, işte onlar, felah (kurtuluş) bulanlardır." (Haşr Suresi, 9)
"Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu şüphesiz, huşu duyanların dışındakiler için ağır bir yüktür." (Bakara Suresi, 45)
Kur'anda daha birçok ayetlerde dua şekilleri anlatılıyor. Nasıl ve ne niyetle dua edileceği önemli.
Karşılık beklemeyip dua edeyim Allah'a bırakayım durumunu kimse yapamaz. Ama isteklerimizi haddi aşarak yapmamalıyız o kadar.
Evet lütfen çok güzel bir konu, kimse polemik çıkarmasın istemeyen okumaz.
Sadece bana yasak herhalde. Neyse...Dini içerik yasakMune
Seytan en cok musluman secdedeyken azap cekermis. Cunku en cok orada rabbine daha yakin olurmussun. Ne guzel masaAllah subhanAllahNe güzel..
Maşallah..
Benim kızım da öyle..
Hatta secdede çok kalıyor da sordum çok uzun kalıyorsun diye..
Kendimi Allaha öyle çok yakın hissediyorum diyor..
Ve maşallah ne istese çok kısa zamanda bir şekilde geliyor ona..
Ya da hiçbirşey onu üzmüyor..
Vardır bunun da bir hayrı diyebiliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?