- 3 Eylül 2012
- 21.881
- 57.680
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Okuduğun kitabın adı ''Allah de ötesini bırak'' sanırım..
Allah a bırakmanın en kolay yolu,vicdanen rahat olmandır.Yani elinden geleni yaptın mı,emek verdin mi o aşamadan sonra Allah a bırak.
Ama hiç birşey yapmayıp Allah a bırakırsan,içinden hep olacak mı olmayacak mı için içini yer.Çünkü hazırlık yok,çalışma yok.Sadece istiyorsun.
Şöyle düşün;hiç tanımadığın birinden bir şey rica etsen mesala yolda düştün ,elin kirlendi ordan geçen birinden peçete istedin beklersin acaba verecek mi vermeyecek mi diye..Kızmaya ve sitem etmeye hakkın yok,onun takdiri..
Ama daha önce aynı şekilde birilerine yardım etseydin,öyle bir anda da aklına bu olay gelseydi,beklerken için de umut olurdu.Çünkü aynı durumda sen başkalarına yardım etmiştin.Allahın sana yardım edeceğini inanırsın.
Kısaca önce emek ver,sonra dua et.
Bak işte bende mesela tam tersi.Elimden gelen her şeyi yaptığım konusunda içim sonsuz rahat. Fazlasıyla iyi olduğuma inanıyorum. Inanmadigim iyi şeylerin beni bulacağı konusu.. Evet iyi şeyler görmeye görmeye iyi şeyler beklemeyi bıraktım ve içimdeki o kara beklentiden kurtulamiyorum
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için..
Oluyor boyle maalesef arada. Insallah zamanla toparlanirsiniz ♡
Ne güzel..
Maşallah..
Benim kızım da öyle..
Hatta secdede çok kalıyor da sordum çok uzun kalıyorsun diye..
Kendimi Allaha öyle çok yakın hissediyorum diyor..
Ve maşallah ne istese çok kısa zamanda bir şekilde geliyor ona..
Ya da hiçbirşey onu üzmüyor..
Vardır bunun da bir hayrı diyebiliyor..
Sakın deme öyle sakın!!!!
İnan zorun da zoru var...
Şükür bugünlerimize.
Rabbim sağlıkla sınamasın,sevdiklerimizi korusun.
Bak nolur.
Masallah kizina yarabbim insallah banada evlatlarimada boyle gonulden secde etmeyi nasip eder
Elimden gelen her şeyi yaptığım konusunda içim sonsuz rahat. Fazlasıyla iyi olduğuma inanıyorum. Inanmadigim iyi şeylerin beni bulacağı konusu.. Evet iyi şeyler görmeye görmeye iyi şeyler beklemeyi bıraktım ve içimdeki o kara beklentiden kurtulamiyorum
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için..
Can'ım yaHerşeyi Allaha bırakabiliyor..
Ne sıkıntısı olsa Allaha güveniyorum çözülür diyor ve çözülüyor da gerçekten..
İnanılmaz kalbi temizdirVuslataDair ın..
Hiç kötülük düşünmez bilmez..
Bunun da etkisi var sanırım..
İnşallah..
Ben onlara hiçbir zaman namaz kılın demedim..
Dua edin demedim..
Benimle birlikte kılmayı istediler..
Destekledim..
Güzel hikayeler okudum..
Ve biz öyle bir kabustan çıktık ki onlar da biliyor Rabbimin yardımıyla atlattık..
Bize lütfedilenlerin farkındalar..
İnşallah..
Ben onlara hiçbir zaman namaz kılın demedim..
Dua edin demedim..
Benimle birlikte kılmayı istediler..
Destekledim..
Güzel hikayeler okudum..
Ve biz öyle bir kabustan çıktık ki onlar da biliyor Rabbimin yardımıyla atlattık..
Bize lütfedilenlerin farkındalar..
Can'ım ya
Utandırma beni :-(
Masallah ne kadar guzel okurken icimi actiniz resmen. Insallah bende sizin gibi bir anne olabilirim evlatlarima ornek. Allah dogru yoldan sasirtmasin hic birimizi
Bakin "her serde vardir bir hayir" sozune ne guzel bir ornek.
Cok zor zamanlar atlatmissiniz ama bu durum cocuklarinizi olgunlastirmis onlari Rabbime yaklastirmis masallah onlara.
Sizin serrinizinde hayiri bu iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?