- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.219
- 898
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
- #141
Çok güzel yazmışsın bilgece, gece namazı konusunda tavsiyene bende uyuycam tabi diğerlerinede.Allahima cok sukur benim hayatimin boyle guzel olmasini ben bu huyuma bagliyorum. Cok teslimiyetciyim. Hani derler ya birini birine birakirken önce Allaha sonra sana emanet diye. Ben öyle demem mesela. Allaha emanet olduktan sonra kula emanet etsem Allah korumayip kul mu koruyacak?
Mesela gece kötü ruyalar gördüğümde ruyamda korkmuyorum nas felak surelerini bagirarak okuyorum ve kötü cisimlere bagiriyorum " bakin Allaha sigindim siz bana hicbir sey yapamazsiniz" diye. Belki komik geliyor ama ruyamda bile o teslimiyeti yasiyorum.
Mesela evden cikiyorum : " oh be evim de ben de Allaha emanetim ne olabilir ki" diyorum.
Mesela para kaybettim diyelim ne de olsa helal para elbet çıkıp getirecek Rabbim önüme diyorum ve gercekten önüme geliyor kaybettigim para.
Bana bu sebeple cok kaygisizsin derler. Vurdumduymazsin derler ama Rabbime biraktiktan sonra oyle rahatim ki.
Mesela evlenirken. Eşim karsima ciktigi zaman sadece Allaha biraktim. Rabbim bana kötü bir sey vermez verse de başım gözüm üstüne dedim diye annem bana neler neler dedi. Senin aklin yok mu sadece Allaha birakmakla olur mu falan dedi. Ben de anne bizi yaratan O, baska kime birakayim dedim. Ve cok sukur Rabbim bana kotu bir sey vermedi..
Eger icime bir sey dert olmussa Rabbim ne de olsa bana gösterir diyorum gunluk hayatima devam ediyorum ve gercekten gosteriyor.
Yani Rabbime ne kadar sukretsem az gercekten.
Ve inan oluyor. Ya oyle bir rahatlik ki. Dusunsene sevdigini Allaha emanet ediyorsun bu dunyanin en buyuk rahatligi. O emanetini en iyi koruyandir çünkü.
Sana soyle bir tavsiye verebilirim. Gece namazlari. Bir sure dunyadaki nefsani seylerden uzak durup gece namazlarina kalkip Rabbinizle konuşun, aglayin, muhabbet edin, af dileyin, O'na muhtac oldugunuzu soyleyin, Seni cok seviyorum Allahim diyin. Samimiyetle ama, Sen beni asla bana birakma deyin. Bir kac ay devam edin buna. Gunluk ibadetlerinizi de yapin. Inan öyle teslimiyetci olacaksin ki ve boylece huzurlu olacaksin. Psikolojik hastalıklar gelip seni bulmayacak..
Kafana takacagin daha az seylerin olacak emin olabilirsin .....
Aslında kendı yazsa cok ıyı olacak en yakın arkadasım dıyebılırım onun ıcın oda forumdan @sevcan... hangı durumlarda soyluyor bılemıyorum unuttum ama ozellıkle son hamılelıgımde cok agladıgım bı turlu belırsızlıkten cıkamadıgım bos mu dolumu dusecekmı kalacakmı donemlerınde baya soylemıstı . Yanı allah kotu seylerden uzak etsın oda hamıle sımdı 2. bebegıne. Mesela sankı o bu belırsızlıgın ıcınde olsa benım kadar telaslanmıcak veya uzulmeyecektı gıbı algılıyorum hanı bı yerde bı seyı eksık yaptıgımı hıssedıyorum.
Kı bos gebelık sonlandırıldıktan sonra aglamadım bebek yoktu sonucta su gebelıgıydı ama oraya kadar gecen 1 ay her gun agladım dıyebılırım , bir suru doktora gıttım bır suru para harcadım bır suru test yaptım kafamdan atamadım yanı
Yanı hala anlamadım , bu durumda allahım ne olursa senden dıyıp uzerıne dusunmeyen ınsanlar mı anlamalıyım ben teslım olmaktan ?
Çok güzel yazmışsın bilgece, gece namazı konusunda tavsiyene bende uyuycam tabi diğerlerinede.
canım allaha inancını önce kuvvetlendirmekle başla işe dua aderken samımı olamıyorum dıyosunya namaz kılmaya başla oncelıkle rabbım bana ınancını sevıgını kalbıme aşıla kalp gözüme nurlandır de dualarında sabah namazalrına kalmayı ıhmal etme dedı gece yatarken rabbım benı sabah namazına uyandır de saatı kurma sen kendılgınden kalkcaksın ezan vaktı namaza ezanla bırlkte canım bak hastalıgı saglıgı kotulugu ıyılıgı verende rabbım bız onun ummetıyız ve hayat sınavındakı kullarıyız bızım gelıs amacımız sınav bunu unutma bazılarımız alılesyle bazılarımız evladıyla kocasıyla sınanır ama sen mutlu olsanda rabbımın huzuruna cıkmayı ıhmal etme sukretmek ııcn dur bunu rabbım dua edenı sever derkı kulum gelsede dua etse der bana o yuzden bızlere turlu turlu dertler verır ısyan etmemek kaydıyla cunku bızım ıcın ıyısını bız bılemeyız bız sadece anlık yasıyoruz bu dunyada benım bebegım karnımda öldü ve ben günlerce secdenın basında dua ettım hayırlsı olsun dıe kalbımden gecenı rabbım bılıyodu cunku rabbım dularımızı kabul etmese de belkıde hayırlsıdır bızım ıcın..hakkında hayırlsı olsun canım guzel dusun hepBayanlar Merhaba. .
Endişe ettiğiniz konuları samimiyetle Allah'a bırakabiliyor musunuz?
Yapabiliyorsaniz nasıl?
Ben dua etsem de elden birakamiyorum.
Allah'im sen en hayırlısini bilirsin sana bırakıyorum desem de dilde yani.. Sonra kurcalamaya devam eden bir tutum içindeyim. Hani inancliyim da bir kitap okudum, etkilendim evet hatam bu inanarak dua etmiyorum dedim.
Bir süre iyiydim de yine başladım sonra.
Böyle huzursuzum..
Ben de Allah deyip ötesini düşünmemek istiyorum..
Önerileriniz var mı bana?
Fazla pismanlik da nefisden geliyormuş. Ne kadar güzel merhametiniz var ki yureginiz razi olmamış size yaptıklarına rağmen. Fakat herkesin bu dünyada yasayacaklarinin ezelden belli oldugunu dusunursek belki tam aynı zamana gelmesi Rabbimin size de bir imtihaniydi bakalım oh iyi oldu diyecekmisiniz diye.Cok şükür ki siz dememissinizBir de kimseye ah etmeyin arkadaslar. Yani seni Allaha havale ediyorum demeyin.
Ben bir gün canimi cok yakan biri icin bunu dedim. " Allahim benim sikayetim sanadir, o kisiyi sana sikayet ediyorum, sen goruyorsun" dedim. Ve 1 saat gecmeden o kisinin elinde ne mali mulku varsa yandi. Cok pismanim. Asiri pismanim. Keske olmasaydi keske. Ha o kisi hatasini anladi mi anlamadi. Ama sakin oyle dua etmeyin. Aradan 4 yil gecti ben hala cok pismanim. O kisinin iki yakasi bir turlu bir araya gelemiyor...
Fazla pismanlik da nefisden geliyormuş. Ne kadar güzel merhametiniz var ki yureginiz razi olmamış size yaptıklarına rağmen. Fakat herkesin bu dünyada yasayacaklarinin ezelden belli oldugunu dusunursek belki tam aynı zamana gelmesi Rabbimin size de bir imtihaniydi bakalım oh iyi oldu diyecekmisiniz diye.Cok şükür ki siz dememissiniz
Benimde canımı acıtan insan için caninin aynı yerden acimasini bekledigimden kendimi sorguları sizin bu mesajinizla. Asla ailesine sağlıgina birsey olsun istemem ama işte aynı şeyi hissetsin istiyorum bir yandan
Yasanilacaklar ve sonuç degismeyecek cok doğru yazmışsınız. Bu dünya hatırlama dunyasiymis zaten ezelden yaşadıklarını hatırlayip; olaylara verdiğimiz tepkilerle imtihan olduğumuzu düşünüyorum nacizane. Yasanilacaklar değil ama yasanilanlari karsilama seklimiz mutluluk/mutsuzlugu belirleyecek nokta.Tevekkülle kabul edip, onun bizim için hayırlı olduguna ve mutlaka daha kotusunden korundugumuza inanip sukretmek mutluluk vericek tavırdir diyor tasavvufcular.Sizin vasitanizla yazmak istedim :)Tevekkül ettim içim soğumadı.
İsyan ettim içim soğumadı.
Kaderi kabullendim mutsuz oldum, kabullenmedim yine mutsuz oldum.
Tevekkül et ya da etme bence sonuç aynı çünkü realite aynı. Senin realiten hayallerinin kırılması , benimki de aşkımın bitmesi+hayallerimin kırılmasıydı. İsyan et etme, kabul kabullenme benim ya da senin için sonuç değişmicek o yüzden ne istersen onu yap. İster isyan et ister etme sen bilirsin , bence içinden geleni yap.
Orayı tam aciklayamamisim. Aslında hicbirsey elimizde olmadığından fazla pismanlik, fazla üzüntüde nefistenmis. 'Ben' yaptım, niye yaptım diye hayiflanmamiz aslında tum kudretin Allahin elinde oldugunu unutup kendimizde güç var zannetmemizdenmis.Cemalnur Sargut'un videolarini öneririm gerçekten huzur veriyor :)Hic bu yonden dusunmemistim gercwkten. Belki de dediginiz gibi aslinda o benim imtihanimdi. Olabilir. Ya kimsenin basina bir sey gelmesin herkes mutlu olsun ama kimse kimsenin de canini yakmasin istiyorum. Boyle bir dunya maalesef yok ama insallah olur :))
Aynen böyle, mesela ben çok çetrefilli zor günlerden geçiyorum, son dönemlerde Esma’ül Hüsna okuyorum sıkıntılarımla ilgili hangisi dermansa onu okuyorum, namaz kılıyorum daha özenli, Kuran-ı Kerim Meali okuyorum ama ne yapıyorum hemen olsun istiyorum, acaba kabul olacak mı diyorum, kendimi bir türlü teslim edemiyorum, edebilsem gerçekten sorunlar kolayca çözülecek, ben böyle yaparak haşa diyorum ki Rabbim sana güvenmiyorum, maalesef yaptığımın anlamı buBen bu konuda emin değilim.
Çünkü yıllardır böyle yasadim. Hiç bir işim rast gitmedi.
Bence kendini, işini Allah'a emanet eden ama samimiyetle O'na güvenen insanlar için hayat daha mutlu ve huzurlu..
Yasanilacaklar ve sonuç degismeyecek cok doğru yazmışsınız. Bu dünya hatırlama dunyasiymis zaten ezelden yaşadıklarını hatırlayip; olaylara verdiğimiz tepkilerle imtihan olduğumuzu düşünüyorum nacizane. Yasanilacaklar değil ama yasanilanlari karsilama seklimiz mutluluk/mutsuzlugu belirleyecek nokta.Tevekkülle kabul edip, onun bizim için hayırlı olduguna ve mutlaka daha kotusunden korundugumuza inanip sukretmek mutluluk vericek tavırdir diyor tasavvufcular.Sizin vasitanizla yazmak istedim :)
Orayı tam aciklayamamisim. Aslında hicbirsey elimizde olmadığından fazla pismanlik, fazla üzüntüde nefistenmis. 'Ben' yaptım, niye yaptım diye hayiflanmamiz aslında tum kudretin Allahin elinde oldugunu unutup kendimizde güç var zannetmemizdenmis.Cemalnur Sargut'un videolarini öneririm gerçekten huzur veriyor :)
Senamm Bakara suresi ni uyguladım bende gerçekten huzur giriyor eve ama kalbende dinlemek teslim olmak lazım.Şeytanın tadamadığı tek duygu aşk ve sevgidir bu sebebden karı koca arasına hep nifak sokar
Eşlerden biri eve selamsız girerse o da girer kavga çıkartır
Sadece üç gün evinizde bakara süresi açın netden tamamı okunsun
Bana yazın sonra olur mu
Evet lütfen çok güzel bir konu, kimse polemik çıkarmasın istemeyen okumaz.@Mune
Konu kapanmayip dini paylasim bolumune tasinsa olmaz mi?
Zaten en bastan dini bir konuydu zaten. Sonradan kaymadi dine.
Amin canım senin içinde :) daha vermem gereken 10 kilo var yolum uzun bilgecem:)Canim Rabbim senin icin de her seyin en guzelini en hayirlisni versin eflalim. Bu arada zayiflamissin gordum, masallah sana :***
Valla kadere razı olmak iyice isyandan sonra geliyor bence. İsyan etmek yıpratıcı bir şey çünkü, insan bir noktadan sonra yoruluyor pffff tamam neyse ne diyor. O noktaya gelene kadar tevekkülü zorlamamak gerek bence, insanın isyan edesi varsa tevekkül etmesi cidden zor. Demeye çalıştığım şey olayları acıyı yas tutmayı akışına bırakmak gerek bence, insan kendini tevekküle ya da isyana zorlamamalı hepsi sırası gelince doğal bir şekilde oluyor zaten. Cayır cayır ateşin üstüne su döksen bir şey olmuyor, oturup küllenmesini beklemek daha iyi derim, eninde sonunda külleniyor zaten.
Neden karşısıniz bilemiyorum herkesin fikri kendinedir tabiki saygı duyarım. Benim zor zamanlarimda dinleyip huzur buldugum çoktur. Kişiye takilmadan anlattiklarindan öğrendiğim çoktur ki beni Allaha yaklastirmistir düşünceleri o açıdan hakkını yiyemem. O veya bu kisiyle- ki onlar birer aracı- önemli olan Allaha yakın olmak değilmi zaten:)Immmmm şimdi Cemalnur Sargut deyince is degisiyor maalesef. Kendisini tasvip etmiyorum. Zamaninda cok dinledim ve dogru bulmuyorum tabi bunun icin sayfalarca tartisilir ama ben tevhidciyim. Yani tasavvuf vs bana göre degil..
Bir arkadaş alıntı yapmış uzunca yazdığınız mesajinizdan fakat aslını bulup alintilayamadim. Esinizi seçerken, evden çıkarken, başınıza gelecek herseyde tam tevekkulle Allaha siginmaktan bahsetmissiniz. Dedigim tasavvufcuyu hiç izledinizmi bilmiyorum birebir aynı şeyleri anlatiyor zaten:)Immmmm şimdi Cemalnur Sargut deyince is degisiyor maalesef. Kendisini tasvip etmiyorum. Zamaninda cok dinledim ve dogru bulmuyorum tabi bunun icin sayfalarca tartisilir ama ben tevhidciyim. Yani tasavvuf vs bana göre degil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?