Samimiyetle Allah'a bırakmak..

Çok güzel yazmışsın bilgece, gece namazı konusunda tavsiyene bende uyuycam tabi diğerlerinede.

Hayir asla. Teslim olmak eger ugrastikran sonra olmuyorsa daha zamaninin gelmedigindendir diye dusunmek belki bir cocuk bana hayirsiz olacaktir diye dusunmektir.
Hz.Musa ile bir adamin hikayesini okumani isterim. O adama Hizir derler ama Kuranda hizir diye gecmez sadece genc diye gecer.
Bu kul ile Hz.musa yolculuk yapmis. Kesinlikle açıp kurandan kehf suresini okumani isterim. Ordan o kadar cok seyine yanit bulacaksin ki. Bu yolculuk aslinda o kadar cok seyi anlatiyor ki. Evladi da anlatıyor ana babayi da.
Genel olarak ne verirse ve ne vermezse Onun ilmi dahilindedir. Elimden geleni yapar, gerisini Rabbime birakirimdir teslimiyet.

Tevekkül ettim içim soğumadı.
İsyan ettim içim soğumadı.
Kaderi kabullendim mutsuz oldum, kabullenmedim yine mutsuz oldum.

Tevekkül et ya da etme bence sonuç aynı çünkü realite aynı. Senin realiten hayallerinin kırılması , benimki de aşkımın bitmesi+hayallerimin kırılmasıydı. İsyan et etme, kabul kabullenme benim ya da senin için sonuç değişmicek o yüzden ne istersen onu yap. İster isyan et ister etme sen bilirsin , bence içinden geleni yap.

canım allaha inancını önce kuvvetlendirmekle başla işe dua aderken samımı olamıyorum dıyosunya namaz kılmaya başla oncelıkle rabbım bana ınancını sevıgını kalbıme aşıla kalp gözüme nurlandır de dualarında sabah namazalrına kalmayı ıhmal etme dedı gece yatarken rabbım benı sabah namazına uyandır de saatı kurma sen kendılgınden kalkcaksın ezan vaktı namaza ezanla bırlkte canım bak hastalıgı saglıgı kotulugu ıyılıgı verende rabbım bız onun ummetıyız ve hayat sınavındakı kullarıyız bızım gelıs amacımız sınav bunu unutma bazılarımız alılesyle bazılarımız evladıyla kocasıyla sınanır ama sen mutlu olsanda rabbımın huzuruna cıkmayı ıhmal etme sukretmek ııcn dur bunu rabbım dua edenı sever derkı kulum gelsede dua etse der bana o yuzden bızlere turlu turlu dertler verır ısyan etmemek kaydıyla cunku bızım ıcın ıyısını bız bılemeyız bız sadece anlık yasıyoruz bu dunyada benım bebegım karnımda öldü ve ben günlerce secdenın basında dua ettım hayırlsı olsun dıe kalbımden gecenı rabbım bılıyodu cunku rabbım dularımızı kabul etmese de belkıde hayırlsıdır bızım ıcın..hakkında hayırlsı olsun canım guzel dusun hep

Fazla pismanlik da nefisden geliyormuş. Ne kadar güzel merhametiniz var ki yureginiz razi olmamış size yaptıklarına rağmen. Fakat herkesin bu dünyada yasayacaklarinin ezelden belli oldugunu dusunursek belki tam aynı zamana gelmesi Rabbimin size de bir imtihaniydi bakalım oh iyi oldu diyecekmisiniz diye.Cok şükür ki siz dememissiniz
Benimde canımı acıtan insan için caninin aynı yerden acimasini bekledigimden kendimi sorguları sizin bu mesajinizla. Asla ailesine sağlıgina birsey olsun istemem ama işte aynı şeyi hissetsin istiyorum bir yandan

Hic bu yonden dusunmemistim gercwkten. Belki de dediginiz gibi aslinda o benim imtihanimdi. Olabilir. Ya kimsenin basina bir sey gelmesin herkes mutlu olsun ama kimse kimsenin de canini yakmasin istiyorum. Boyle bir dunya maalesef yok ama insallah olur :))

Yasanilacaklar ve sonuç degismeyecek cok doğru yazmışsınız. Bu dünya hatırlama dunyasiymis zaten ezelden yaşadıklarını hatırlayip; olaylara verdiğimiz tepkilerle imtihan olduğumuzu düşünüyorum nacizane. Yasanilacaklar değil ama yasanilanlari karsilama seklimiz mutluluk/mutsuzlugu belirleyecek nokta.Tevekkülle kabul edip, onun bizim için hayırlı olduguna ve mutlaka daha kotusunden korundugumuza inanip sukretmek mutluluk vericek tavırdir diyor tasavvufcular.Sizin vasitanizla yazmak istedim :)

Orayı tam aciklayamamisim. Aslında hicbirsey elimizde olmadığından fazla pismanlik, fazla üzüntüde nefistenmis. 'Ben' yaptım, niye yaptım diye hayiflanmamiz aslında tum kudretin Allahin elinde oldugunu unutup kendimizde güç var zannetmemizdenmis.Cemalnur Sargut'un videolarini öneririm gerçekten huzur veriyor :)

Ben bu konuda emin değilim.
Çünkü yıllardır böyle yasadim. Hiç bir işim rast gitmedi.

Bence kendini, işini Allah'a emanet eden ama samimiyetle O'na güvenen insanlar için hayat daha mutlu ve huzurlu..
Aynen böyle, mesela ben çok çetrefilli zor günlerden geçiyorum, son dönemlerde Esma’ül Hüsna okuyorum sıkıntılarımla ilgili hangisi dermansa onu okuyorum, namaz kılıyorum daha özenli, Kuran-ı Kerim Meali okuyorum ama ne yapıyorum hemen olsun istiyorum, acaba kabul olacak mı diyorum, kendimi bir türlü teslim edemiyorum, edebilsem gerçekten sorunlar kolayca çözülecek, ben böyle yaparak haşa diyorum ki Rabbim sana güvenmiyorum, maalesef yaptığımın anlamı bu tez canlı olmak aceleci olmak şeytandan Rahman dan değil.
Çok huzursuz ve mutsuzum bu sebepten.

Valla kadere razı olmak iyice isyandan sonra geliyor bence. İsyan etmek yıpratıcı bir şey çünkü, insan bir noktadan sonra yoruluyor pffff tamam neyse ne diyor. O noktaya gelene kadar tevekkülü zorlamamak gerek bence, insanın isyan edesi varsa tevekkül etmesi cidden zor. Demeye çalıştığım şey olayları acıyı yas tutmayı akışına bırakmak gerek bence, insan kendini tevekküle ya da isyana zorlamamalı hepsi sırası gelince doğal bir şekilde oluyor zaten. Cayır cayır ateşin üstüne su döksen bir şey olmuyor, oturup küllenmesini beklemek daha iyi derim, eninde sonunda külleniyor zaten.

Son düzenleme:

Immmmm şimdi Cemalnur Sargut deyince is degisiyor maalesef. Kendisini tasvip etmiyorum. Zamaninda cok dinledim ve dogru bulmuyorum tabi bunun icin sayfalarca tartisilir ama ben tevhidciyim. Yani tasavvuf vs bana göre degil..

Senamm Bakara suresi ni uyguladım bende gerçekten huzur giriyor eve ama kalbende dinlemek teslim olmak lazım.

Ben kurcalamam unutmaya çalışırım. Bence su hayatta en güzel cevap umursamamaktir. Öteki türlüsü saplantiya kadar gidiyor. Bir de ben bu dunyanin adaletli bir yer olduguna inanmıyorum. Herkes yaptığının karşılığını öteki dünyada görecek, bu şekilde düşündüğüm için unutmaya çalışırım, kurcalamam.

Son düzenleme:

Aynen, babamı aniden kaybettiğimde oğluma 8 aylık ha ikeydim çok isyan ettim etrafta saçma sapan bir dolu baba varken neden benim babam dedim,oğlumu verdin babamı neden alıyorsun fazla mı geldi mutluluğum dedim, yandım kavruldum, sonra ateşim söndü salt acı kaldı,bakış açım veren de Allah alan da Allah şekline döndü, oğlum ilk korunmasız ilişkide olmuştu,Allah beni sevmediği için değil sevdiği için oğlumu bana verdi ki avunayım diye,babamın acısı oğlumla hafifledi zamanlama mükemmeldi

Sırayla yaşadım,dibine kadar, isyan kabullenme teslimiyet...

Immmmm şimdi Cemalnur Sargut deyince is degisiyor maalesef. Kendisini tasvip etmiyorum. Zamaninda cok dinledim ve dogru bulmuyorum tabi bunun icin sayfalarca tartisilir ama ben tevhidciyim. Yani tasavvuf vs bana göre degil..
Neden karşısıniz bilemiyorum herkesin fikri kendinedir tabiki saygı duyarım. Benim zor zamanlarimda dinleyip huzur buldugum çoktur. Kişiye takilmadan anlattiklarindan öğrendiğim çoktur ki beni Allaha yaklastirmistir düşünceleri o açıdan hakkını yiyemem. O veya bu kisiyle- ki onlar birer aracı- önemli olan Allaha yakın olmak değilmi zaten:)

Bir arkadaş alıntı yapmış uzunca yazdığınız mesajinizdan fakat aslını bulup alintilayamadim. Esinizi seçerken, evden çıkarken, başınıza gelecek herseyde tam tevekkulle Allaha siginmaktan bahsetmissiniz. Dedigim tasavvufcuyu hiç izledinizmi bilmiyorum birebir aynı şeyleri anlatiyor zaten:)

Gercekten buyuk yukten kurtulma yontemi. Elimde olmayan nadir isim icin Allaha birakirim gerisini disimle tirnagimla alirim. Birakinca da tam birakiyorum hic umursamam, Allaj bilir ne yapacagini benlik degil bu isin cozumu derim hic yokmus gibi unuturum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…