Şampuan ve Saç Kremleri Şampuandaki Kimyasal Maddeler

Yuyuyu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
249
30
43
Konya
Kızlar bir sayfa var şampuanın içindeki kimyasal maddeleri vb öğrenebiliyoruz bu siteden http://www.ewg.org/skindeep/ arama kısmına şampuanı yazıp bakabiliriz mesela ben loreal shampoo yazdım ve lorealin şampuanları üstünde araştırma yaptım birazcık birazcık daha araştırma yapsam kimyager olucam herneyse öncelikle lorealin çocuk şampuanlarıda var ki normal şampuanlardan pek bir farkı yok hatta birkaç çocuk şampuanı normal şampuanlardan daha zararlı bir çocuk şampuanın zarar derecesi 6 olabilirken normal kadın şampuanlarını 4 de bulabiliyorsunuz yani demekki çocuk şampuanın içinde daha fazla kimyasal var evet bide şu sayılardan bahsedeyim arattığımız şampuanın yanında 1 den 10 a kadar numaralar var 10 en zararlısı aşağa iniyor öyle zaten yüksek sayıların rengi kırmızı alttaki sayıların rengi daha yeşil oluyor
normal bir çocuk şampuanına bakalım http://www.ewg.org/skindeep/product...rt_Burst_of_Cool_Coconut_Hair_&_Body_Shampoo/
moderate e yakın yani orta derecede tehlikeli altına inince içindeki kimyasalları görebiliyoruz 8 numara en zararlılarda frangrance yazıyor (koku) alerji ve bacak, gözler ,akciğerde tahrişe sebep oluyor filan filan bu konuda translate ve http://www.mailce.com/sampuan-neyden-ve-nasil-yapilir-sampuandaki-kimyasal-maddeler.html bunun gibi sayfalardan ne olduklarını öğrenebiliriz neyse zararlı olmayan maddelere bakalım glycerın,sodıum chlorıde,water vb gliserin ve suyun zararlı olmadığını biliyoruz zaten neyse bir başka şampuana bakalım http://www.ewg.org/skindeep/product/466145/L'Oreal_EverPure_Volume_Shampoo,_Rosemary_Juniper/ lorealin hacim şampuanı bu daha zararlı aşağı in in bitmiyor zaten kısaca fragrance , oxybenzone,benzyl salıcylate bunların zararlı maddeler olduğunu öğrenebiliriz methlyparaben daha az zararlıymış bunlardan :) şampuan almadan önce burdan bir ön araştırma yapmakta fayda var yani neymiş bu hacim şampuanı görürsek almıcaz daha doğal şampuanlara yönelcez ve içeriklerine bakıcaz yine çok konuştum size iyi araştırmalar

pantenin bu şampuanında http://www.ewg.org/skindeep/product...l-Thick_Hair_Solutions_Anti-Breakage_Shampoo/
SODIUM LAURETH SULFATE (sülfat) ve DIMETHICONE (bir silikon türü) var fakat çocuk şampuanı gibi ortaya yakın derecede zararlı ve bu ikisinden daha zararlı maddeler var METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE ,METHYLISOTHIAZOLINONE bu ikisi daha zararlı aklımızda tutalım methy ile başlayan uzun şeyler şampuanın içeriğine bakmak lazım bu ikisinden var mı :) biraz enteresan bir bilgi oldu

SODIUM LAURYL SULFATE da varmış bu pantenin içinde ve yeşil renkte çok az zararlı olarak göstermişler
sülfat ve silikon çok zararlı maddeler değil aslında bunlardan daha zararlılarıda varmış demek oluyor bu

kuzum no shampoo diye bir akım varmış şampuansız yıkıyorsun kir akıyormuş saçtan

Canım konu çok ilgimi çekti ama sitede aradıgım şampuanı bulamadım veya ben yanlış bişey yaptım, nasıl arama yapıyoruz açıklar mısııın :)

Canım konu çok ilgimi çekti ama sitede aradıgım şampuanı bulamadım veya ben yanlış bişey yaptım, nasıl arama yapıyoruz açıklar mısııın :)
canım verdiğim linke tıkla kocaman arama motoru var işte oraya yazıyorsun her şampuan çıkmıyo ondan olabilir ve ingilizcesini yazmak gerek :)

kuzum no shampoo diye bir akım varmış şampuansız yıkıyorsun kir akıyormuş saçtan
canım o saçı kurutuyor ve sertleştiriyor diye duydum temizlemekten başka bir faydası yok şampuanların içinde yumuşatıcı özellikler filan var bırakılırmı hiç şampuan bu devirde

Kızlar benim saçlarım çok dökülüo içine çak terebentin katıp tresana başlamak istiorum tresan nasıl peki ?

Kızlar benim saçlarım çok dökülüo içine çak terebentin katıp tresana başlamak istiorum tresan nasıl peki ?
şampuanın içine çam terebentin katarsan şampuanın ph dengesi bozulacağından saç derisininde ph dengesi bozulur başka yağlarla karıştırıp banyodan önce biraz bekletirsen daha etkili olur :) tresanı denemedim fakat doğal şampuan olduğundan saçı sertleştirebilir blogların yorumuna bakmakta fayda var :)

Sanırım bunu türkiye de bulamayız internetten falan söylemek gerekir bilmiyorum tam markası hangisi bir de ben onarıcı bakım kullansam da saçlarım hemen yağlanıyor, tararken dökülüp kırılıyor. Hiç işe yaramıyorlar sanki.

şampuanlar saçı onarmaz zaten onarıcılar genellikle kuru saçlara özel olduğundan saçını daha çabuk yağlandırmış olabilir markası schwarzkopf fakat tam adını bilmiyorum türkiyedede yok sanırsam :)

canım o saçı kurutuyor ve sertleştiriyor diye duydum temizlemekten başka bir faydası yok şampuanların içinde yumuşatıcı özellikler filan var bırakılırmı hiç şampuan bu devirde
canım sürekli değilde ayda 1 falan 2 haftada 1 vs

Cevapladığın için çok saol 1 senedir pko seboroik dermatitten durmayan dökülmem var çaresizlikten naapacagımı şaşırdm biçok kisiye iyi geldigini duyunca umutlandım

Cevapladığın için çok saol 1 senedir pko seboroik dermatitten durmayan dökülmem var çaresizlikten naapacagımı şaşırdm biçok kisiye iyi geldigini duyunca umutlandım
haha önemli değil birçok kişiye iyi geldiyse dene bir o zaman :)

süper bir konu olmuş :) canım siteyi kullanamadım döve saç dökülmesi için şampuan nasıl acaba ben onu kullanıyorum. en zararsızını bulursan bize de haber ver hep beraber kullanalım büyük sevaba girersin :)

en zararsız şampuanları topluyorum şuan bir başka konuda liste halinde yazıcam canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…