Sanal intihar

Sosyal medya kullanirken de tiyatroya sinemaya gidebilirsiniz,kitap okuyabilir,arkadaslarinizla bulusabilirsiniz. Bence insanlar hic bir seyin dengesini kuramadiklari icin sosyal medya kullanmayin demislerdir size. Facebook instagram benim icin ilkokul arkadasimdir,ortaokuldaki Turkce ogretmenimdir,lisede en sevdigim mudur yardimcisidir, universitede profesorum dekanimdir. Bunlarin hepsinin telefon numarasi bende yok,isteyemem de zaten koskoca profesorden misal ama sosyal medyadan haberlesiriz,hatir sorariz, randevu ister ziyaretine gideriz. Guzel etkinliklerden haberim olur, mesleki yonden cesitli gruplara dahil olurum,bir seyler ogrenirim,fuarlarda ne oluyor ne bitiyor gidemesem de bilgim olur. Sosyal medyayi yarariniza kullanmanizi saglayacak beyin vermis allah,kafanizin icinde.

Hele bi calismaya başla telefonunu eline alamadiğin anlar olucak. Bence çok kasma

Ben de 16 yaşındayım üniversiteye kadar instagram snap kullanmayı düşünmüyorum.Şu an sadece whatsapp var ve mutluyum instagramı olanlardan da eksiğim yok.Sadece onlar daha fazla dedikodu ortamı içerisindeler.Yok şu şununla şurada hikaye atmış vs gibi sinir bozucu dedikodular.
Bu arada yenip içilen her şeyi paylaşmaya karşıyım.Bence görgüsüzce bir hareket olan var olmayan var.
Ayrıca fotoğraf çekmek için çok uğraşmayın bence shopla efektle falan uğraşıyorsanız hiç gerek çünkü herkes biliyor hatta o kadar caps yapılıyor instagram vs reel diye.
Bazı şeylerin suyunu çıkarmasak aslında sosyal medya eğlenceli ve yararlı bence.

İnstagramda Nusret görüyorum mesela resmen ağzım sulanıyor ayıp be. Ama AdventureTime cım lütfen Türk milleti olarak herşeyin suyunu çıkarmak kanımızda var

bende 40 yasinda bir kadin olarak hep sunu merak ederim , eger 20 sene once face insta twitter falan olsaydi ne yapardim , nasil gecerdi gencligim :) sonra da iyi ki yokmus diyorum :)

kapatmaktan ziyade telefonu elinizden uzaklastirip kitap okumaya vakit ayirin , ailenize dostlariniza vakit ayirin , her daim telefon elinizde yasmayin sadece arada sirada girip bakin , sanirim ben sizin yasinizda olsam oyle yapardim

Sadece instagram hesabım var.. işteyken hiç uğraşmıyorum. Ne sosyal medya ne WhatsApp... Hiç birine zamanım olmuyor...
Ama uyumadan önce yatakta resmen 1 saatimi instagram da harcıyorum... Stalk üzerine stalk... kim ne yapmış kim ne etmiş diye....

Fotoğraf konusuna gelirsem, gerek mesleğim olsun gerek sanatçı ruhum olsun instagram olmadan zaten fotoğraf çekmeyi çok severdim.. Ama ben yemek memek gibi şeylerin resimlerini asla çekmem... daha çok doğa, bana ilham verebilecek objeler vs... bunun gibi resimler çekiyorum.

Instagram da stalk yapıyorum ama resim paylaşmam. 4 yıllık hesabımda sadece 32 fotoğraf var düşünün. Çektiğim fotoğrafları kendime saklıyorum... Ha ama seyahat yaptığımda bende story ye atıyorum yalan yok... seyahat dayken çok story atıyorum hahahaha :)

Bunun dışında bende stalk yaptığım için bazen kendime inanamıyorum... Bir insan neden yatağında 1 saatini full nefes almadan instagram da harcar ki ? Bilmiyorum bende durdurmaya çalışıyorum kendimi ama...

80 lerin cocugugum sadece insta kullaniyorum..ha birde bu kk var cok zmnimi yiyo ama seviyorum vakit ayirmayi.. sevmesem rahatsizlik verse takilmam. Ozel hayatima dair o kdr az sey paylasirimki instada. Gerek yok bence guzel cikmisim kotu cikmisim vs. Ha borde kendini paylasip binlerce takipcisi olanlar var tabii..herkes bi kusur buluyo direkt basiolar engeli unluler dahil. Kimine erkekler filan yorum yapio tamimadiklari.. vay yavru vucuda bak yok gogse bak vs vs. Kiminin hosuna bile gidio bu tarz seyler. Tarz meselesi yani..sosyal medya olmzsa olmezsin ama bagimliyiz bu bi gercek. Buarada 6-7 yildir instagram kullaniyorum

Facebook hariç hiçbirini kullanmayı bile bilmiyorum :) Facebook'u ise oğlumun fotoğraflarını yedeklemek için kullanıyorum daha çok :) Kapat gitsin gerçek hayata karış bir kaybın olmaz.

Ben de 27 yasindayim, sosyal medyalar ergenligimin sonuna denk geldi, ilk sosyal medyaya girisim 18 yasinda olmustu zaten. Haliyle inanilmaz bir baglanma içine giremedim. Hepsini denedim ama hicbiri beni sarmadi. Sadece instagramdan keyif aldim, o kaldi, digerlerini kapatali yillar yillar oldu.
Bizden bi 5 sene sonra doganlar cok sanssizlar gercekten. Hayatinizin merkezinde sosyal medya var. Eger 19 yasinda bir gencseniz sosyal medyayi dengeli kullanmak mumkun degil diye düşünüyorum. Biz simdi çalışıyoruz, evliyiz, çocuğumuz var vs derken universiteden sonra zaten gun icinde zaman bulamiyorsun baska seylere. Zorunluluktan dengeli kullanıyoruz yani. Siz soyle yapabilirsiniz, atiyorum basta birini kapatin, sonra bir baskasini derken zamanla alisarak kapatabilirsiniz.
Sıkıntıdan tabii ki olmezsiniz, biz ölmüyoruz. Film izliyorum, kitap okuyorum, burada ve diger forumlarda takılıyorum derken zaman geçiyor iste.
Eşimin hicbir hesabi yok. Hic acmamis bile. Ben bazen instagramda takılırken benimle bakar, off ne sıkıcı diye içi şişer. Bazılarının karakteri de hic uygun degil. Onlar da dogustan sansli.

Ben hepsini bir gecede kapattım, çok rahat ettim. Hepsi dediğim de f.... ve i.... dı :)

3 senedir hiçbir sosyal medya hesabım yok. Gayet rahatım. Gereksiz geliyor bana. Eşimin de yok. Bazen veliler açın diyorlar, takip edelim diye çok ısrar. Erteliyorum, tamam deyip. Anlamıyorlar.

Sadece twitter var onuda güncel olaylara bakıyorum nadiren .Kk bile cok vaktimi alıyor .Hepsini kapat birşey olmaz .Bide pinterst var onuda gümüs takı yapıyorum onun icin kullanıyorum bazen .

Sizin durumunuz da asıl onları kapatınca hayatı yaşadığınızı hissediceksiniz gibime geldi.İnsanlarla iletişiminiz kesilmez çünkü whatsapp var , mesaj var.Ayrıca instagram ın yapmacık olduğunu herkes biliyor artık.Gösteriş amaçlı kullanılıyor , eskiden instagram daha farklıydı.Daha sadeydi paylaşımlar , doğaldı.Şimdi her şeyde bir yapaylık bu da insanı gerçeklikten uzaklaştırıyor bence.Sağlıklı bir durum değil.

Kim kîminle ne yapıyor? Cokmu onemli ? Artık hersey bir birinin tekrarı resimler paylasılan yazılar. Bunları gormemek kayıpmı ? Hayırrr hatta kazanc. Zamanını geri kazanmak demek. Kapat hic dusunme aile sohbetlerine , kitaplarına gercek dunyana dön. Kendini özgurlestir.bir ekran karsısındaki mahkumiyetine son ver

W.sapp ve burası dışında hesabım yok.
Hiç açmadım.Eksikliğini de hissetmedim.
Misal yemeğe gittiğim vakit yemek yemekten çok yiyeceğim şeyin 1468868 tane fotosunu çekip insanlara göstermek bana göre değil zaten

sosyal medya hesaplarım var.
çünkü ufkumu açıyor.

mesela kendime ve kızlarıma farklı kıyafet fikirleri bulup uyguluyorum.

sıradan bir yemeği, pastayı muhteşem bir görünümle misafire ikram etmek çok cazip geliyor.

kısıtlı maddi imkanlarla dünyayı gezenler bana ilham ve teşvik oluyor. yakın geleceğe dair güzel planlarım var inşallah.

he bir de bir dizinin fan savaşlarını takip edip eğleniyorum :)

Snap ve face i kapattım sadece kk ve whatsapp kullanıyorum büyük rahatlık yaşıyorum

Hicbirini kullanmiyorum.zamaninda hepsini kullandim.insanlar orada olmak istedikleri gibi gorundukleri icin mutlular...istedikleri dunyayi yaratabiliyorlar.bi nevi gosteris bi nevi ego tatmini.ben insanlarin egolarini tatmin ettikleri mecrayi neden takip edeyim ki..bilimsel makaleler vs takip edilmiyor sonucta.bilgi paylasimi icin kullanan cok az.herkes egosunu yaristirma pesinde bana sahte ve sacma geliyor

23 yasindayim sadece instagram hesabim var. Facebookta vardi sildim hesabi gitti. Instagramida cok kullanmiyorum genelde buralardayim. Isyerinde bizimkilerle falan konusuyorum. Gunde brnde 1 kitap deviririm simdi son okudugum kitabi hazini aldiktan sonra yenisine basliycam :) yani sosyal medya hayatinizin ben merkezi olmasin. Fb kapattim kapatali daha iyiyim. Cunku artik tanimadigim insanlari bile takibe almistim. Bunlar hep asosyalliktendi istr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…