Sanal intihar

Sadece insta kullaniyorum 16 arkadasim var cunku gercek hayatta sevmedigim hoslanmadigim kisileri takip etmem

Whatsapp ve kk dışında sanal bağlantım yok. Hiç açmadım. Hiç eksikliğini hissetmedim. Gerçekten de boşa vakit kaybı. Hele de sizin nesil için bunu başarabilmek nefes alamamak kadar zor. Ama imkansız da değil. Yine kitaplara gömülün. Çünkü evlenince ev hayatı, ev işi, çoluk çocuk derken o kadar kisitli vaktiniz kalıyor ki geçmişte geçirdiğiniz her boş dakika için üzülüyorsunuz. Niçin insanlarla iletişimim olmayacak diye düşünüyorsunuz ki telefon herşeye yetmiyor mu? Kıymetini bilin zamanınızın.

Çok kişi yazmış, destek çıkmış. Yazmama gerek var mı bilmiyorum ancak yazmak istedim. 18, hatta 19 yaşında sayılırım. Herhangi bir sosyal medya hesabı kullanmıyorum ve kullanmayı da düşünmüyorum. Kimin ne yaptığından kıskançlıklar, imrenmeler dışında kime ne ki? Benim ne yaptığımdan kime ne? Haydi idol alınacak insanların olsun sosyal medya hesapları. Mesela bilim adamlarının olsun, gerçek sanatçıların olsun. Önemli gelişmelerden haberdar etsinler, bakın şu proje üzerinde çalışıyorum desinler, yazarlar yazmakta oldukları kitaptan kesitler paylaşsınlar. Biz de takip edelim. Ama diğerlerine baktıkça kıskanmak dışında elime ne geçebilir?
'Ah canııım, bak nasıl da güzel yemekler yemiş bugün, afiyet olsun. Ay şunun sevgilisine bak, maşallah ay ne kadar mutlu oldum bunlara' diyen bir insan evladı görmedim. Bizlerin bir şeyler paylaşma sebebi de aslında kendimizi, yaşantımızı beğendirme arzumuz değil mi? Bu gittikçe hastalıklı bir hal alıyor. Şu gönderim az beğeni aldı. Şu şunu gördü yorum yazmadı. Ben bunun fotoğrafını beğendim bana dönüş yapmadı. Vakit geçirmek için kullanacağımız araçlar, insanlığın temelinde yer alan ve bastırmak için var gücümüzle uğraştığımız duyguları daha da vahşileştirip normalleştirmiyor mu?
Fitne fesat arttı, iyi düşünceler azaldı... Sahte kimlikler, yalan gülüşler, aldanışlar ve aldatılışlar artmadı mı? Hepsini asla bir aracıya yönlendirmiyorum. Ancak yeterince katkısı olduğunu düşünüyorum. Düzgün kullanan insanlar elbet olabilir, karşıma çıkmış olmasa da. İşin özü; birilerine imrenmek, kötüden hallice duygularımızı salık bırakmak ya da kendimizi yüceltmek için sebepler aramadıkça daha çok korumaz mıyız insanlığımızı? Daha iyimser olmaz mıyız ya da kin denen sadece tutanı yakan duygudan daha kolay arınmaz mıyız? Umarım kendine iyi gelecek olan bir karar verirsin.

Kafayı yemek falan da biraz fazla abartı. Facebooku yıllardır kullanmıyorum, twitter'a da 3 yıldır girmiyorum ve hiç eksikliklerini hissetmiyorum. Instagram kullanıyorum vakit geçirmek için, yeter de artar bile.

Ben de senin yaşındayken böyleydim bizim zamanımızda msn vardı, facebook yeni yeni moda olmaya başlamıştı bir de chat kanalları vardı hepsinden zamanla kurtuldum çünkü bir getirisi olmadığını farkettim ama benim bunu farketmem zaman almıştı, senin bunu erken yaşta farketmen iyi olmuş sanal konuşmalar yerine gerçek hayat konuşmaları yapmani gerçek hayat arkadaşlıkları kurmanı öneririm.
Sanal dünyaya bir daldığında gerçekliklerden uzaklaşiyorsun mesela ben o zamanlar internette bu kadar vakit harcamak yerine ders çalışmayı yeglerdim böylece geleceğime yatırım yapabilirdim ileride farkına varınca toparladim sen de bir an önce kendini toparlamaya bak her ne kadar sosyal medya internet bu kadar evimizin içine girmiş olsa da bu hayat realite üzerine kurulu maalesef.

Kapat ve kendi içine dön. Tatil gibi. Keşfet oku öğren hobiler yap gez gençliğin gerçek tadını kendin için yaşa. Böyle dene. Körler ülkesinde görmek hastalıktır. Anormalmişsin gibi davranacaklardır. Tekrar sosyal medyaya döndüğünde öyle yapmacık yavan gelecektir ki. En azından seviyeli kullanmayı öğreneceksin.

Kullanmıyorum ben de yıllar önce facebook açmıştım tamamen sildim önce dondurdum sonra kökten sildim 5-6 yıl olmuştur belki yılını tam hatırlamıyorum hiçbir eksiğini hissetmedim diğer sosyal medya hesaplarımda yok,tek üyeliğim bulunan yer burası :)

Sanal ortamların sana faydasi olanlarını kullanmaya calissan nasıl olur peki?Gereksiz saçma sapan sayfalar yerine sana artıları olacak şeylerle ilgilensen?Mesela benim instagramda dini sayfalarim var ve insanlara faydalı olmak adına Paylasimlar yapiyorum.Bilimsel,dini,ya da ilgi alanına yönelik sayfalar ve samimi arkadas-akraba dışındaki boşa vakit geçirmeye neden olan sayfaları cikarsan mesela takipten?

Bu intihar değil,olsa olsa yeniden doğmak olur bence..
Kk hariç sosyal medya kullanmıyorum,kafam inanılmaz rahat, hatta bazen burası bile vakit kaybı gibi gelmiyor değil..Bir konuya dalıyorsun dakikalar su gibi geçiyor.

Evet sanki küçükken günler daha uzundu, yaz tatili filan çok daha uzun geçerdi hatta canımız sıkılırdı
Bence internet çook vakit yiyor, farkına bile varmadan saatler geçiyor ben de dertliyim bu konuda. Facebook kullanıyorum ara ara donduruyorum. Geri dönme şansın oluyor. Bence watsap faydalı gibi yani vaktimi çok yemiyor. İnstagram ve twitter da kullanmadığım için sosyal medya çok dert değil.Ama genel olarak internet konusunda kendimi frenliyemiyorum. İnanır mısın bir haftadır ilmihal kitabına başlicam dedim başlayamadım elimden telefon düşmedigi için Napcam ömrüm boş geçsin istemiyorum

Ben kapattim twtr yok instgrm yok, uyeligimi sildim. Face donuk şuan. Onceden instagram yukluydu, kendim foto paylasmasam da hep bakiyordum. Baktim gunum hep milletin hayatina bakmakla geciyor. Cogunun hayati da sahteydi. Normal hayatinda hic mutlu olmayan insanlar instgrmda farkli gosteriyor kendini. Herkes gosteriş yarisinda. Daha iyi nasil gosteris yapabilirim telasindalar. En azindan benim listemdekiler oyleydi. Tahammul edemedim biliyor musun. Yapmacikliga sahtelige tahammul edemedim. Neden insanlarin hayatini izlemekle vaktimi öldürücem ki dedim. Sildim, tekrar acmayi dusunmuyorum. Ama donuk olan face yi tekrar acicam. Uye oldugum ve bana faydasi olan bi cok grup var. Sırf bundan dolayı yani. Instagrmı sildigin zaman oh be dunya varmis diyeceksin

Tek dezavantaj bazı sanal ortamlarda günlük şeyleri kaçırman. Benim bir arkadaşım var hiçbirini kullanmaz ne gece ne insta hatta ne olduğunu bile bilmiyordu ben sorduğumda işte bazen bir şey konuşulduğunda haberi yoktu çünkü hepimiz biliyoruz ki sanal Ortamında her şey çok hızlı yayılıyor. Bunun dışında bence gayet güzel bir karar, eğer dayanırsan.
Ben mesela kullanırım ama paylaşımlar okadar az ki, daha çok moda vs takip etmek için kullanıyorum okadar.

Malesef artık toplum olarak internetten zehirleniyoruz, samimiyet mütevazilik alçak gönüllülük sohbet muhabbet kalmadı. Kimse elinden telefon düşürmüyor herşey suni oldu.

Yaklaşık 1 yıldır İnstagram hariç tüm sosyal medya uygulamalarını kapattım hatta telefonumdan da sildim. Şuna da bakayım buna da bakayım derken bi bakıyorum ki saat gece yarısı olmuş ve ben sabah erkenden kalkıp işe gitmek zorundayım. Sonra gelen bildirimler, saçma sapan siyasi paylaşımlar yapan kişiler, resmen ömrümden çalan bomboş zamanlardı. İnstagramın kalma sebebi de öyle her gün her dakika hayatımı paylaşmak değil, tv izlemediğim için az da olsa gündemden bihaber olmamaktı. Tüm bunlardan kurtulduğum andan itibaren hiç ama hiç eksikliklerini hissetmedim. Şiddetle tavsiye ediyorum kapatın kurtulun.

Sosyal medya kullanmıyorum. Ne facebook, ne twitter ne de instagram hesabım var. Twitter ve instagram hiç olmadı bugüne kadar. Facebook ise yaşım daha genç iken vardı sonra iptal ettim..Uzun süredir kullanmıyorum kısaca. Eksiklik hissetmiyorum. Zamanım da pek yok onlarla ilgilenmeye, ilgim de yok açıkçası. Ama şu varki benim yaşım 35 :) Senin yaşında olsam instagram vb. sosyal medya daha çok ilgimi çekerdi diye düşünüyorum. Bence sosyal medyayı kapatmak yerine istersen kendine kısıtlama getir sanki daha iyi bir çözüm gibi...

Ben hiç birşey kullanmadım kullanmıyorum 27 yaşındayım:)bi işte buraya bakıyorum iyi oluyo:)

Ben hic acmadim, 27 yasindayim ve gayet de herkesle gorusuyorum, iletisimim var, gereksiz insanlar yok hayatimda, olmasini istediklerim var.
Aynen 35 yasindayim bende hic kullanmiyorum eksikligini de hissetmedim

Zorlanmazsın canım en azından kafayı yiyecek kadar zorlanmazsın. Benimde bi ara tlfnum bozuldu ve kendi kendime dedimki teknoloji detoksunda sayıyorum kendimi ve aylarca kullanmadım telefon ve daha sonra telefon alıp wjatsapp vs. Yüklediğimde gelen msjlara karşılık yazmanın beni daralttığını farkettim

Oncelikle 19 yasinda olup bu sorunun farkina varmis olman bile cok guzel. Eskiden telefonlarda internet bu kadar yaygin degildi. Cok kitaplar okurduk. Sonra zamanimizin cogunu iste bu sanal alemde gecirmeye basladik. Benim icin etkisinden cokmak cok zor olmadi. İnstagram 2013 bir actim feri kapattim. Facebook en son paylasimimi 1 yil once yapmisim nerdeyse gecen bi baktim. Snapchat bilmiyorum hic kullanmadim. Tek twitter var onu da son dakika haberleri icin acip okuyorum. Benim daha cok youtube da vakit gecirme gibi bir durumum var onu da kontrol altına alicam umuyorum.

Ben soyle yapıyorum. Kendime sabit saatler koyuyorum. O saatte telefonumu yanima almıyorum. Kitabimi okuyorum bulmacami cozuyorum, resim yapıyorum. Gunde 1 saat mesela. Bu sabit saatleri cogaltabilirsin. Inan bana cok samimi arkadaşların haricinde gerisine zaten ihtiyacın yok. Haberlesmek icin telefon etmek yeterli. Baskalarinin koydugu resme like atmak bana öyle sacma geliyor ki su an. Iyi ki kopmusum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…