Sanal intihar

Sosyal medya hesaplarını kapatmaktan ziyade ölçülü kullanmayı bilmek önemli. Şu an sadece Facebook hesabım var sırf Hocalarım ve bazı arkadaşlarım için açık tutuyorum yoksa paylaşımı bırakın, girme sıklığım bile azaldı. Hiç hoşuma gitmiyor artık.

Ne güzel yazmışsın çok doğru. Bende herşey vardi. Çok aktif kullanırdım aynı o anlattığın sekilde. Sadece yemek paylaşımı yapmazdim. Ne mi oldu. Telefonum kirildi. Bende tum sifreler mail adresi hepsi gitti. 2 hafta bunalima girdim. Sonra yeniden dogmus gibi oldum. Suan hicbirseyim yok. Bazen akrabalardan instaya girip bakarim. Gerisi sifir. Birtek kk kaldi onada yarim senedir aktif girmeye basladim. Ama burda en azindan gorgusuzluk yok. Kim nereye gitmis kimle gitmis ne yemis. Ne boş seyler düşünüyorum da simdi:/ ben kurtuldum

Tüm mecralarda hesabim var ama ayırdığım vakit günde yarim saat bile etmez. Issizlikten bunlar

Kendim yazdım sandım bi an.

Bence insan ara ara hesapları kapatıp kendini denemeli. Çünkü sosyal medya bağımlılığı diye bir şey var, ve bağımlı olup olmadığımızı anca böyle öğrenebiliriz.
Bir hesabınızı iletişim kanalı olarak bırakıp diğerlerini kapatın bence.

Baktınız bağımlı olmadığınıza ikna oldunuz sonra yeniden açarsınız.

bende sadece twitter kullanıyorum ve çok rahatım ordan da gündem daha aktif takip ediliyor yoksa belki kullanmam bile

Ben kullanmiyorum. 2 sene oncesine kadar sadece feys vardi onu da kapattım 2 senedir onu bile kullanmiyorum. Arkadaslarla buluştuğumda anı yasayip sohbet etmek yerine ellerinde telefon orada burada foto paylaşanlara sinir oluyorum ve mümkün oldugunca görüşmekten kaciyorum. Yani aslinda sosyal medyayi kapatmak degil aktif tutmak daha cok uzaklaştırıyor insanlardan. Her seyi sanal yasiyor inanlar. Ben sevmiyorum. Yanimdayken yüzüme bakmayan insan fotomu begense ne olur beğenmese ne olur. Ya da ben onu gördüğümde bir anlam ifade etmiyorsa sanalda gorsem ne olur gormesem ne olur. Yapmacik yasamaktansa az ve öz insanla dolu dolu yasamayi tercih ederim.

Ben whatsup ve kk.. inst yeni açtım ama kimseye sölemedim.. arada bakıyorum o kadar.. gayette iyiyim..

Ben onların hepsini denedim,ama hiçbirini öyle düzenli kullanmadım.1-2 kere baktım ve kapadım,geçenlerde instagram açmıştım ,baktım çok yalan dolan geldi,ben oradaki insanların gerçekte nasıl olduklarını biliyorum ama instada "vay ben şöyle güzelim,böyle iyiyim" naraları atanları görünce dedim "Amann manyaklar sizinle uğraşamam." Kapadım gitti,çok rahatım ,sadece facebook ve wp var,bana kalsa wp de kapatırım ama sınav zamanları falan mecbur konuşuyoruz gruplarda .
Ben sevmiyorum sosyal medyayı,herkes kendini çok değişik gösteriyor,benim çok yakın bir arkadaşım var mesela baksan instada çok mutlu,derdi yok ama gerçekte şu "sırlar dünyası"ndaki olaylardan daha fazla şey yaşamıştır.
Bir de baktım fotoğraf atarken oraya çok düşünüyorum ,yok güzel mi ,shop yapsam mı ,bilmem ne saçma geldi ,belki yazın tekrar açarım bilmiyorum
Böyle çok mutluyum ,ben de çok kitap okurum ama bu 2 sene pek okuyamadım ,tekrar başlayacamm
Bence kapat gitsin,başta zorlanırsın ama zaman geçtikçe göreceksin ki daha mutlusun.Bir de şu var arkadaşının çok olması önemli değil,daha da yaşın artınca anlayacaksın ,az ve öz kişiler olsun isteyeceksin,hem gerçekten görüşmek isteyen insan için sosyal medyaya gerek yok ki : ))
Bu arada facede de oyun oynuyorum sadece ,zamanla orada da bir insan temizliği yapacamm

Son düzenleme:
On numara yorum

Herşeyin farkına varmışsın zaten senin için hangisi cazipse onu kullan fotoğraf paylasmayi seviyorsan instagram yeterli bence ne gerek var birçok hesaba öyle yani...İlerki zamanda da durumuna göre karar verirsin.

senin yaşlarında tüm hesapları kapattım. Sonradan instagram açtım haftada 1 ayda 1 paylaşım yapıyorum bazen aylar oluyor yapmamışım arada millete bakiyorum

Kullanmıyorum, çokta mutluyum; sahte mutluluklar, varmış gibi yaşamlar beni ilgilendirmiyor, anı yaşıyorum ne yaşadığımı sadece anlattıklarım biliyor.

Bu nesilin gerçek hayat-sanal hayat ayrımı yok. Yani asıl yaşadığınız yer sosyal medya. Gerçek hayatınız da her gününüz farklı etkinlikle, gezmeyle geçmeyecekse 2-3 günde sıkılırsınız hesaplarınızı kapattığınızda, iletişimlerinizin çoğu da kopar, yeni insanlarla tanışmak için bile sosyal medya araç, biraz yalnızlaşırsınız.

Hicbir sey olmaz. Eskiden ben de oyleydim. Twitter yani populer oluyordu, daha insta piyasada bile yoktu. Twitterda fenomen olacam diye her hayatimi ona gore adamistim resmen. Ha devam ettirseydim belki ben de suan sosyal medya sayesinde zenginlesenlerden olurdum orasi ayri sonra yavas yavas kendiliginden gecti bu merak. Suan sadece instagram kullaniyorum. Onda da paylasimi kirk yilda bir yaparim. Hicbir sey kaybetmiyorsun inan. Hatta kazanacagin daha cok sey olacak.

Hiç bir sosyal medya hesabım yok bir dönem aktif olarak faceyi kullandım baktım bana hiç bir şey kazandırmıyor sadece boşa zaman geçiriyorum, kapattım. Ejsikliğini de hissetmiyorum. Not. İnabılır gibi değil ama sosyal medya kullanmayan gençler de var. Sizinkisi sanırım bağımlılık boyutuna ulaşmış.

Sanal temizlik desen daha doğru kimseye özelini dakka başı göstermene gerek Yok kapa kafan rahat etsin

Ömrüm kitap okumakla geçti, geçiyor sosyal medya nedir bilmem ilk sevgilimin facesini gördüm diye Facebook açmıştım ergenlik zamanlarımda kullandım ve kapattım 5-6 senedir kullanmıyorum.
WhatsApp okul gruplarımdan dolayı açık ama günde 1-3 kez girerim.
İnstagram bölümüm dolasıyla etkinlikler ve ressam hocalarımın çalışmalarına bakmak için açık sürekli girip kim ne yapmış etmiş incelemiyorum da.
Aktif olarak snap ve twitter yetiyor. Snap’te istediğim arkadaşlarımı ekleyip paylaşım yapıyorum.
Twitter dünya gündemini takip ederim.
Onun dışında zaten bu hesaplara okulum dolasıyla sık sık giremem.
Çünkü sabahtan akşama kadar atölyedeyim. Atölyeden çıkıp spora gidiyorum. Spordan çıkıp eve geliyorum duş alıp sabaha kadar proje tasarlıyorum ödevlerimi yapıyorum. Mola aralarında şöyle göz gezdirip kapatıyorum.
Bol vakitli günüm varsa kitabı elime alıp okuyorum. Kk girip birşeyler okuyorum fikir alışverişinde bulunuyorum birşeylerde bilinçleniyorum birşeyler öğreniyorum.

Kısacası sosyal medya hiç hayatıma özel yaşantıma engel olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…