Sanal intihar

Whatsapp ve KK dışında bir yere takılmıyorum. Hesabım yok diğer mecralarda. Arada merak edersem eşimin hesaplarından bakıyorum. Kapatmadan önce az kullanmaya çalış. Alışkanlık haline getirirsen zamanla unutursun. Anca benim gibi 40 yılda bir bakarsın.

Ben kapattım tüm hesaplarımı yani kafamda. Açıklar ama senelerdir kullanmamışımdır.
Hiç de kafayı yemedim aksine ferahladım.
Şunlar burdaymış aa tatile çıkmışlar bak bak ne yiyolar ki onlar düşüncelerim gitti. Bana ne yahu. Çok yakın olsaydık zaten bilirdim dimi? Röntgenci-teşhirci mantığıyla çalışan sistem zaten sağlıklı değil.

Tebrik ederim çok bilinçlisin
Benim her türlü sosyal medya hesabım vardı
Facebook
Twitter
Instagram
Swarm
Vs vs

Sonra dedim ki bunlardan bana neee
Yani insanlar nerede kiminle ne yapmış bana ne
Benim iletişimde olmak istediğim bi grup insan var
Onları zaten arayıp ya da whatsapptan mesaj atıp soruyor görüşüyorum

Ben neden hayatımı ortalığa sereyim?

Önce twitter swarm gibi uygulamaları kapattım
Sonra facebook u
Kapatmadan önce tüm fotolarımı sildim bi süre öyle bekledim
Arkadaşlarımı azalttım
Taaa ilkokuldaki konuşmadığım yolda görsem tanımayacağım selam vermeyeceğim arkadaşım bile olmayan kişi benim neden listemdeydi? Onun çocuğuna yaptığı sünnet düğünü, balayı odasındaki süsleme neden benim için önemliydi??

En son instagramı kapattım
Ve inan arada ufak bi merak geliyor ama özlemiyorum yokluğunu hissetmiyorum.

Kendi hayatımdan çok memnunum
Minimalizm düşüncesi beni yıllar içinde bu duruma getirdi.
Tavsiye ederim...

İnstagramı boşver kapa gitsin
Bak Benim yok ama internetten kıyafet bakıyorum yemek tarifi bakıyorum bunlar bile saatlerimi alan alışkanlıklar

Facebook hesabimdan kitap tavsiyelerine bakiyorum, kitap secimimde yorumlarin da etkisi oluyor cunku.
Insanlarin ozel hayatlarini geciyorum hep. Cunku cekilen yemek masalarinin, dogum gunu pastalarinin fotograflari ilgimi cekmiyor, vaktimi almasina izin vermiyorum. Bilimsel, edebi ve sanatsal seyler hosuma gidiyor ama.
Bir arkadasimin yaptigi bir tablo, bir dostumun yazdigi bir siir, yeni ilginc bir sandalyenin tasarimi ya da JACS, nature ya da science gibi dergilerin makalelerine bakiyorum mesela. Bunlara harcadigim vakti de kayip olarak gormuyorum. Kendi kisisel gelisimim icin faydasi olduguna inaniyorum. Evet sosyal hesabim var ama hesabimin beni esir almasina ben musade etmiyorum. Kontrol bende oldugu surece problem yok. Bagimlilik durumuna geldigine inaniyorsaniz iste o zaman kapatmanizi tavsiye ederim.

Instagram hesabimi cok aktif kullanmiyorum ben. Eksikligini de duymadim, cunku dudak buzmeli, bir ayagini kaldirinca seksi oldugunu sananlarin fotograflari ya da kocisimle evimize hali bakiyoruz gibi seyler beni ilgilendirmiyor, o kisimlari atliyorum. Hesabi kapatiyim kapatmayim kisimlarina hic takilmadim simdiye kadar. Bir yere gittigimde gordugum guzelliklerin fotograflari var. Tasarimini begendigim bir bahce kapisi mesela... Kendim icin ani olsun diye.... begeni alir almaz umursamiyorum. Kendime sakladigim seylerin fotograflari var, ilgisini cekenler olursa diye de paylasiyorum. Hesabi kapatmanin intihar oldugunu da dusunmuyorum cunku geri donusumu olan birsey intihar degildir.
Bir buyugunuz olarak size şunu tavsiye edebilirim: sizi bagimli hale getiren, size bir sey katmayan, ve sizi geriye goturen seylerden uzak durmanizi... bu sosyal medya olabilir, erkek arkadasiniz olabilir, bir aliskanlik olabilir... her ne olursa...size zarar verdigine inandiginiz seylerden vazgecebilmelisiniz.

Ne facebook ne instagram ne twitter kullanmıyorum. Yapmacık geliyor sosyal medya ilişkileri. Herkes sizin dediğiniz gibi mutluluk oyunu oynuyor. Ama farkında değiller, gerçek olmayan mutluluk onları daha da mutsuzlaştırıyor.
Siz de silin atın. Ben bugüne kadar hiç kullanamadım. Hiç de bir eksikliğini görmedim.

@Jocelyn merhaba..
Sadece instagram kullanıyorum. Onu da yaptığım hobilerle ilgili görselleri ve videoları takip etmek için.

Teknolijinin insanları çıldırttığını düşünüyorum bazen.. Ozel hayat diye bişey kalmadı kimsede. Kim nerede kiminle ne yiyor nerede geziyor vs vs. Bu şekilde özel hayatı abartı derecede teşhir etmeyi doğru bulmuyorum, ve neden bu kadar abartılı paylaşımlar yapıldığını gerçekten anlamıyorum.. Herkesin özel hayatı kendine.. Bu konuda çok uzun yazabilirim ama konu amacından çıkabilir
Özetle demem gerekirse; kafayı yemezsin. Tam tersine kendine gelirsin.. Emin ol teknolojiyi doğru sekilde kullanmak sana çok daha fazla şey kazandırır

Valla kızlar ben bile kapatıysam herkes kapatabilir.
Benimki bağımlılığın da ötesinde bambaşka bir şeydi. İlk olarak facebooktan başladım Hesabımı dondurmadım, direk sildim çünkü dondurursam dayanamayıp geri açıyordum. Çareyi hesabi silerek buldum

Biraz instagramda takıldıktan sonra onu da sildim. Bakın dondurdum demiyorum bizzat sildim. Çünkü dondurunca bir şekilde geri dönülüyor yıllar olsa bile.
Bence snapchat kalmalı, o hem can sıkıntısını alıyor hem de vakit almıyor.
Aynı şekilde twitter i da silin bu kadar

Instada disinda hic bir sosyal medya aracini kullanmiyorum.instayida azalttim zaten pek gonderim yok olmasini da istemiyorum.surekli her atilan adimin paylasilmasi heleki bu yemekse bana hic dogru gelmiyor.gezilen yerler gosterilebilir ama insanlari bayacak sekilde degil.yemek konusu hic onaylayacagim bi sey degil.sizde yavas yavas azaltin.

Arkadasim kafayi yersin kapatma sakin dedi. Ben de insanlarla iletişimim kesilir mi diye korkuyorum
Egerki sosyal medya kapatmak insana kafayı yediriyorsa müthiş bir kişilik zaafı ve zayıflıği söz konusu demektirki bu durumda asıl endişenilmesi gerekende budur.
Ve insanlarla iletişiminiz bunlara bağlı ise zaten onlarla gerçek bir bağınızda yoktur demektir.

Tamamen kapatmak yerine azaltabilirsin.daha az fotoğraf ve videopaylaşımı yap.her hareketinden insanları haberdar etmen gerekmiyor.kendine daha çok zaman ayır.gez dolaş.kitap oku.hobi edin.sosyal medya bağımlılık yapabiliyor.o yüzden az kullanmakta fayda var.tamamen kapatma .amaçokta fazlailgilenme arkadaşların dursun bi köşede,ama çok sık giripkim ne yazmış,kim ne paylaşmış diye kontrol etme devamlı merak etme,bırak mesajmı gelmiş beklesin resimmi atılmış beklesin,kaç kere beyenilmişsin beklesin,kendine zaman ayır başka aktivitelerbul ve değerlendir.

İnstagram ve facebook vardı.
Diğerlerine hiç alışamadım zaten.

İnstayı kapattım. Bir tarafımdan bişey eksilmedi.
Face i de kapatmak istiyorum ama eşim kapatma diyor. Bazı akrabalarla iletişimi oradan sağlıyorum çünkü.
Biraz mecburiyet oldu yani.

Yine hala kafamda kapatmak var.
Tv izlemiyorum. Zaten dişime göre pek bişey yok. (UTC İZLİYORUM yalan olmasın)

Kalan vakitlerimde kitap okuyorum ve kitaplara karşı büyük bir açlık duyuyorum.

Sosyal hayatımda bir şey değişmedi. Yine aynı insanlarla görüşüyorum. Yine aynı hayatı yaşıyorum.

Dürüst olmak gerekirse hesapları kapatma sebebim biraz da kıskançlık.

İnsanlar sıradan hayatlarını o kadar şaşaalı gösteriyorlar ki şaşıyorum. Kendimi eksik hissediyorum.

Bana zarar verecekse hiç olmamaları daha iyi.

25 yaşındayım,tüm hesaplarım var fakat telefonumda hiçbiri yüklü değil. İnstagram telefonumda varken 5 dk bakıyım diye girip yarım saat harcadığımı gördüm,oradaki gönderiler beni olumsuz yönde etkilediğini düşündüm, vaktimi çok yendiğini düşündüm ve telefonumdan sildim.
Bazen 3-4 gün aklıma gelmediği oldu,bilgisayardan falan girdiğimde uzun süre kalamaz sıkılır oldum.
Fakat senin yaşında biri özellikle çevrende muhtemelen sosyal medya delisi arkadaşların vardır,bu yaşta hala benim de var öyle arkadaşlarım çünkü, çevrende öyleleri varken zorlanabilirsin. Ama bence uzaklaşsan daha iyi olur,onlara ayıracağın vaktini kendine ayır başka şeyler yap. Kimseyle de iletişimin kopmaz korkma,sadece sanaldan iletişiyorsan da iletişme zaten onlarla.
Gerçekten yazdığın gibi düşünüyorsan samimi olarak rahat adapte olursun sanal alemsizliğe.
Telefonuna başka uygulamaz yükle sana fayda sağlayacak. İnan böyle senin için daha İyi olacak.

Ben baya kullandım ilk çıktığından bu yana Facebook inst gram sonra kapattım ilk bi kaç gün yokluk çekiyorsun gerisi geliyor aman sosyal ağ hayatımın merkezimi sanki boşver kapat
İletdr iyi kide kapatmışımk dersin

Ben de kullanıyordum saydığın bütün sosyal hesapları, sonra bir gün esti ve çat diye kapattım. İnan eksikliğini de hissetmiyorum. İnsanlarla iletişimim kopar diye kaygılanman garip olmuş. Çünkü senin yakının olan kişilerle zaten telefon üzerinden iletişime devam ediyorsun. Ayda yılda bir gördüğün sokakta görünce selam bile vermediğin ama takipleşip etkileşim kurduğun insanlarla da bırak iletişimin kopsun çok önemli olmasın :) Vakti kendine değil teknolojiye harcıyorsan doğru bir karar olur

yaklaşık 5-6 sene önce aktif twitter ve facebook kullanıcısıydım. o zamanlar instagramın adı hiiiç duyulmamıştı.

hesaplarımda da bayağı aktiftim. sabah kalktığımda ilk işim sosyal medya akışlarımı yenilemekti. tweetlerim genel olarak beğenilirdi, hatta kapattıktan 2-3 sene sonra bana gelip “ya sen niye kapattın ki, çok güzel yazıyordun severek okuyorduk” diyen bile oldu :))

bana zarar verdiğini, çok vaktimi aldığını ve beni mutsuz ettiğini fark ettiğim zaman ani bir kararla ikisini birden kapattım.

instagramı hiç kullanmadım.

mutluyum, huzurluyum.
yokluklarını hiç aramıyorum.
hiç kafayı da yemedim, neden yiyeyim ki? arkadaşın çok saçma bir şey söylemiş.

vatsapta da ne resmim, ne durumum, ne son görülmem var.
geçenlerde “eski sevgilim acaba resmini değiştirmiş mi, şu an çevrimiçi mi, ay kimle konuşuyor??!” demekle çok vakit harcadığımı fark ettiğim için onu da aklımı başıma devşirene kadar sildim hatta :)
bazı sebeplerden dolayı durmak zorunda olduğum bi grup vardı, bütün gün boyunca oradan saçma sapan mesajlar almamak bana nasıl iyi geldi, tahmin bile edemezsin.

sosyal medya bana gereksiz geliyor açıkçası.
iletişimde kalma zımbırtısına da pek inanmıyorum. gerçekten hayatımda olmak isteyen insanlarla zaten araşırız, görüşürüz.
onun haricinde lise arkadaşımın ne yiyip ne içtiğini görmek bana hiçbir şey kazandırmıyor ki. böyle bir iletişim benim hoşuma hiç gitmiyor.
geçen bir ilkokul arkadaşımla karşılaştım. “sözlendim! tabi sen instagramda olmadığın için bilmezsin” dedi.
bu haberi almak benim hayatımda hiçbir şey değiştirmedi.
birbirimiz için önemli insanlar olsak zaten haberdar olurdum bu durumdan, hiçbir şey kaybetmiyorum yani.
aksine benim için önemsiz insanların hayatlarından burnumu çekiyorum :))
ve bu beni psikolojik açıdan daha iyi hissettiriyor.

İnsanlarla iletişimim kesilir diye korkuyorum demissin ama gercekten gorusmek istedigin biriyle iletisimin zaten kopmazki. Geri kalanı da çok da önemli degilmistir senin icin . Daha iyi degil mi hatta. Hiçbir sosyal medya hesabım yok. Herhangi bir problem de yaşamıyorum. Ben de gencim. Yani çok takmayın

2 instagramım var biri gerçek biri sırf komik ve belli kişileri takip etmek için kendi instagramıma da pek foto atmam ama ben 37 yaşındaykm senin yaşında normal bunlar twettirda kullanmıyorum birşeyler yazıp yollamak garip geliyor bana face zaten bitmiş snap in mantığını hiç anlamadım instagramla zaten yapılıyor bunlar ins. Hariç gerisi kapatılabilir ins. Da herşeyi atmayın

Facebook, twitter, snapchat, ınstagram, kk ve bir sosyal hesabım daha vardı. Facebook'u defalarca açtım kapattım. Baktım hiç tadı yok. Tamamen sildim. Açmıyorum artık. Twitter'ı kapattım. Snap duruyor ama kullanmıyorum hiç. Instagram, kk ve diğer sitede üyeliğim var. Instagram'da çok paylaşım yapmıyorum. Sadece girip bakıyorum. Burayı aktif kullanıyorum. Hiçbirisini kullanmasam da ölmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…