Sanal seks ve boşanmak

Tazminat talep edilebiliyor. Ben maddi ve manevi tazminat talep ettim. Çocuğum yok sadece yoksulluk nafakasi talep ettim. Şimdilik zina değil gibi dava. Ama celseler ilerledikçe ne olur bilmiyorum. Aldatma konusundan haklılık ispat olursa maddi ve manevi tazminat alan var diye biliyorum, çevremde çok avukat tanıdığım var. Öyle dediler.
celseler ilerledikçe dava zinaya dönmez -yani kendiliğinden dönmez. bildiğim kadarıyla zina sebepli dava ayrıca açılıp sonra mahkeme tarafından davalar birleştiriliyor filan öyle bir süreci var. ya da ben öyle biliyorum en azından

zira zina ağır kusur olduğu için "mutlak" sebep olduğu için
eğer o sebeple dava edecektiyseniz baştan öyle açmalıydınız - ya da zina var diyorsanız ayrıca tekrar dava gerekiyor. öyle dilekçe sonra dilekçeye cvp, cevaba cevap filan yemiyor yani.

mesela yanlış bilmiyorsam- zina sebepli dava açtın mahkeme zina yok dedi, kalırsın yani boşamaz o sebeple açar da ispatlayamazsan. o nedenle zina sebepli davayı delil yoksa kolay kolay açmıyorlar diye biliyorum.

hatta, şey de var
boşanma kesinleşmediği sürece taraflar birbirine hala sadakatle yükümlü ya (bu tamam, burası cepte)

ama hali hazırda açılmış bir davada da dava tarihinden sonra işlenmiş zinayı (ya da başka kusuru) gündeme getiremiyorsun, mevcut bir davada ancak o tarihten önceki şeyleri konu edebiliyorsun

eee hazırda davan zaten sürüyorsa şayet ve adam bu süreçte zina ettiyse ve bunu o davada mahkemeye getiremiyorsan (getiremiyorsun) hala süren sadakat yükümlülüğünü ihlal etmiş olmasının ne anlamı kalıyor o zaman?

işte o mantıkla dediğim gibi (bildiğim kadarıyla) 2. bir dava da açılıyor zina sebepli sonra birleştiriliyor filan böyle ilginç bir süreci var....(avukatlar bunu benden iyi açıklayacaktır tabi)

"Aldatma konusundan haklılık ispat olursa maddi ve manevi tazminat alan var diye biliyorum" benim kast ettiğim şey o değildi "evlilik birliğinin sarsılması" diye dava açıp otomatik olarak tazminatı olmuyor yani o anlamda demiştim.

elbette ki aldatma (zina olmasa bile) ispatlanırsa mahkeme eşin "kusurlu" olduğuna kanaat getirirse yoksulluk nafakası, kişilik haklarının ihlal edildiğine güvenini zedelendiğine kanaat getiririrse tazminat vs. karar verebilir.

ama şöyle bazı şeyler "mutlak"
bildiğim kadarıyla
zina, cana kasıt, bir de evi sürekli terk (ha bide akıl hastası olması durumu var sanırım) bunlar haricinde bildiğim kadarıyla
herşey göreceli, kesin öyle kararlar yok.

bunlar haricinde mutlak bişey yok "aldatma" sebepli tazminat/nafaka değil yani o
"evlilik birliğinin sarsılması" ya da güveni zedelenmesi
vırt zırt yani onun adı hukukta, kim daha kusurlu ona bakılıyor.

karşı taraf diyecek "şunu bunu " yaptı
siz diyeceksiniz "bunu bunu yaptı" mahkeme bakacak kim daha kusurlu, sonra bişeylere karar verecek, böyle süreç.

Zina davalarında eskiden ne güzel 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası varmış keşke hala olsada azıcık korksa insanlar.
Geçmiş olsun avukat bulup kanıtlarla tazminat davası açın para ne olduğu belirsiz kadınlardansa size gelsin çatır çatır yiyin.

Zina davalarında eskiden ne güzel 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası varmış keşke hala olsada azıcık korksa insanlar.
Geçmiş olsun avukat bulup kanıtlarla tazminat davası açın para ne olduğu belirsiz kadınlardansa size gelsin çatır çatır yiyin.
Kadınlar Klübündeki bir mit de bu zinanın eskiden suç olması hikayesi

zina suçtu da kadın için suçtu 99a kadar
erkek olup da zinadan dolayı kimse hapis cezası almıyordu neredeyse (varsa da oran 100'e 1 filandır) olan kadınlara oluyordu

suç olmaktan kalkması da bu kadın-erkek ayrımcılığı bir zamanlar avrupa birliği hedefimiz varken (oldies but goldies) göze battığı için oldu.
yani zinadan erkekleri hapse atamadıkları için (yemezdi çünkü) kadın için de suç olmaktan cıkardılar, özet bu.

ha eskiden zina avrupada da suçtu zaten, bütün ülkelerde yavaş yavaş kalktı. biz de bir süre sonra onlara uyduk.

Çok geçmiş olsun.
Benim boşanma nedenim de çok benzer. O yüzden uzun yazacağım, okurken hakkınızı helal edin.

Eşimin eskort kadınlarla sanalda konuşmalarını yakaladım, o da paralar göndermiş. Onlarla konuşmuş, yetmemiş beni kötülemiş, arkamdan kuyumu kazmış, beni yıllardır seviyorum diye kandırmış. Anne olma ihtimalimi bitirdi.. kadınlara ben çok eşliyim bana kadın/kadınlar bulun demiş. Aile rızkımızdan kadınlara paralar yedirmiş. Hepsinin kanıtları var. Kendi hesabından kadınlara para çıkışları var. Hepsinin ekran görüntülerini sundum. Davayı evlilik birliğinin temelden sarsılması üzerinden açtık. Tabi ki hepsini inkar ettiler. Çünkü köşeye sıkıştılar farkındalar. İnkardan başka çareleri yok çünkü.

Eşim de benim yakaladığımı anlayınca kadınlık yapmıyorum diye dava açtı. Maddi ve manevi tazminat istedi.Bende maddi ve manevi tazminat istedim onun istediğinin iki katını istedim. Çekişmeli süreçteyim. Bu dava yıllarca sürecek. Ama haklılığımı inşallah ispatlayacağım.

Zinadan açmak için cinsel birliktelik ispatı lazım. Zina ispatı zor. Ama önemli olan dava açmanız. Bence çekişmeli dava açın. Bedelini ödesin.. Bu hayattaki en değerli şey zamandır. Zamanınızı almış. Siz de onun zamanını alın. Hatta karar lehinize çıksa bile istinafa gidin. 2 yılda öyle beklesin. Çekişmeli davalar en az 4 veya 5 yıl sürüyor. Öyle hop diye işini kolaylaştırmayın.

Ben açıkçası davada sonuna kadar gideceğim. Bu dava benim için kadınlık gururu, kadınlık onuru meselesi. Sırf yakalandı diye atmadığı iftira kalmadı. Hırsız imişim,parasını çalmışım, babasını ölümle tehdit edip oturduğumuz babasının evini üstüme yaptırmaya çalışmışım.. bunları asla unutmuyorum.

Size ciddi maddi bedel ödesin öyle anlaşmalı boşanın. Benim eşimle anlaşmalıya razı olmam için bedelini bir şekilde ödemesi lazım. Yoksa anlaşmalıya razı olmayacağım. Anne olma ihtimalim artık yok. O yüzden yıllar geçsin hiç sorun değil. Anne olamayacak isem kaç yaşımda boşandığımın bir önemi yok. Çocuk ihtimali yoksa bir daha evlenmesem de olur. O yüzden davanın süresinin uzaması hiç sorun değil. Eşim kendini düşünsün, onun baba olma ihtimali var. Anlaşmalı olsaydı çok geç baba olmayabilirdi. Artık 50 yaşında baba olur, kendi çekişmeli dava sürecini seçti. Kendi düşen ağlamaz. Çekişmeli dava sürecini devam ettiremem sandı çok yanıldı.

Bence eşiniz mutlaka bir bedel ödesin. Öyle hop diye vs ilişkiden gitmeyin. Hakkınızda ne düşünürlerse düşünsünler. Umrunuzda bile olmasın. Hemen sizden boşanmak istiyorsa da yaptığı kötülüğün bedelini ödeyecek. Ya parasıyla ya da zamaniyla ödeyecek. Ben zamanla ödetme taraftarıyım. Çünkü hayatta geri gelmeyen tek şey zamandır. Açın çekişmeli davayı, kanıtları şunun ve eşinizi yıllarca süründürün.
Merhaba teşekkür ederim detaylı yazdığınız için, inşallah sizin için en iyi şekilde sonuçlanır süreciniz. Benim eşim boşanmak istemiyor ben istiyorum o yüzden çekilmeli olacağı çok açık. İlk duruşmanız görüldü mü süreciniz nasıl ilerliyor Bilgi verir misiniz ben henüz avukat arayışındayım.

Kadınlar Klübündeki bir mit de bu zinanın eskiden suç olması hikayesi

zina suçtu da kadın için suçtu 99a kadar
erkek olup da zinadan dolayı kimse hapis cezası almıyordu neredeyse (varsa da oran 100'e 1 filandır) olan kadınlara oluyordu

suç olmaktan kalkması da bu kadın-erkek ayrımcılığı bir zamanlar avrupa birliği hedefimiz varken (oldies but goldies) göze battığı için oldu.
yani zinadan erkekleri hapse atamadıkları için (yemezdi çünkü) kadın için de suç olmaktan cıkardılar, özet bu.

ha eskiden zina avrupada da suçtu zaten, bütün ülkelerde yavaş yavaş kalktı. biz de bir süre sonra onlara uyduk.
Zaten zina olayı şöyle ki zina sayıldığı zaman daha kısa sürede boşanılır diye düşünüyorum benim için önemli olan bu. Ben kurtulayım da karşı tarafa kim ne yapmış umurumda değil 😅

Merhaba teşekkür ederim detaylı yazdığınız için, inşallah sizin için en iyi şekilde sonuçlanır süreciniz. Benim eşim boşanmak istemiyor ben istiyorum o yüzden çekilmeli olacağı çok açık. İlk duruşmanız görüldü mü süreciniz nasıl ilerliyor Bilgi verir misiniz ben henüz avukat arayışındayım.
Amin teşekkür ederim.

Benim davam uzun sürecek. Kasımda ilk duruşma var, eşimin tanıkları dinlenecek. Sonra en az 2 celse benim tanıklarım dinlenecek. Sonra bilirkişi incelemesi, karar duruşması belki istinaf süreci nereden baksanız 4 veya 5 sene. Belki iyi ihtimal 4 sene. Çünkü mahkemeler çok yoğun. En az 6 ay sonraya celse veriyorlar. En az 4 celse olsa 2 yıl zaten davalar sürecek. Bir de istinaf olursa 2 yılda o sürecek. İstinaf sürecinde de boşanmış sayılmıyorsun. Yani benim resmiyette boşanmam çekişmeli olursa 5 yıl. Yani 43 yaşında olacağım.

Süreç çekişmeli ilerliyor. Başka çare yok çünkü anlaşmalı için bizi aramadilar. Haliyle bende aldatıldığım eşimin ayağına gidecek değilim. Adam hem beni aldatmış hem senelerce kandırmış, çekişmeli dava açmış, iftiralar atmış yetmemiş anne olma hakkımı bitirmiş. Bir de ayağına gideceğim öyle mi? 5 sene boşanmam daha iyi. Bu gurursuzluğu yaparsam ömür boyu unutamam. O yüzden benim tek çarem çekişmeli.

Sizin durum farklı. Eğer eşiniz boşanmak istemez ise sizde de süreç uzar. Hakim boşamayabilir terapi vs deneyin diyebilir. Süre verebilir. Sonra tekrar dava aç, 2 sene çekişmeli vb.sizin de uzun sürebilir. Bence eşinizi ikna edip anlaşmalı boşanın. Protokol sizin lehinize olsun, protokolde ne yazarsa veriliyor. Sonra 1 ay sonraya celse veriliyor tek duruşmada bitiyor. Aslında mantıklı olan o. Delillerin hepsini sunun.

Benim avukatım akrabam. Mesleğinde çok başarılı, ona güvenim tam. Zaten ona güvenip çekişmeli dava sürecine girdim. Kaç yıl sürerse sürsün yanındayım dedi. Siz de güvenebileceğiniz birini bulun. Zaten kanıtlar var ise illa ki kazanacaksınız. Sadece çekişmelide olay çok çirkinleşiyor. Bir dilekçelerimi görseniz şoka girersiniz. Eski eşim bana öyle iftiralar attı, daha güçsüz biri depresyondan çıkamazdı. Bunları ömrüm boyunca hiç unutamayacağım işte bu boşanmanın en kötü etkisi bu. Anlaşmalıda çirkinlik olmazsa bu kadar gururunuz kırılmaz. Ben cehennemden geçtim ve hala cehennemden geçiyorum. Ama tabi çok güçlendim. Eskiden çok güçsüzmüşüm, eski benliğim ile alakam yok. Ama çok da yıprandım. Hayatımın en güçlü hem de en yıpranmış versiyonunu yaşıyorum. Keşke çirkinleşmeden bosanabilecek biriyle evlenseydim.

Hayat dersi açısından çok iyi oldu ama inanılmaz yıpranılan bir süreç. Tanıdığınızı sandığınız kişiyi hiç tanımadığınızı anlıyorsunuz. Bir kişinin kalitesi, onun senden çıkarı kalmayınca belli olurmuş ya. Bu söz gerçekten doğru.

Çekişmeli boşanma süreci iki ucu keskin mızrak bence. Hem çok yıpratıyor hem de çok ama çok güçleniyorsun. Hayatımda bu olay dışında hiçbir olayla bu kadar güçlenemezdim. Ama tercih hakkım olsaydı bu olayların hiçbirini yaşamak istemezdim.

Son düzenleme:
Bazılarınız zinanın suç olması gerektiğini savunurken şaka mı yapıyor, yoksa akıl tutulması mı yaşadığı için böyle söylüyor?
Devletin görevi, -şimdilik- ahlak polisliği değildir.
Toplumun ahlaki normları kişisel kararlara dayalı suç tanımı oluşturamaz. Toplum bir bireyin davranışlarını beğenmeyebilir ama bu davranışları cezalandırmak, ancak o davranış başkalarının haklarını ihlal ediyorsa meşrudur.
Zinanın suç sayılması, özellikle kadınların yaşamını kontrol altına alan bir baskı aracına dönüşebilir. Cinsel yaşamın devlet tarafından denetlenmesi, bireylerin mahremiyetini ihlal eder, kadınları daha fazla mağdur eder, ataerkil normları yasal zemine taşır.
Ayrıca çiftler arasında oluşan güven ihmalleri, sivil bir meseledir. Dolayısıyla ceza hukukunun konusu olamaz.
Diğer yandan suçun oluşması için gereken unsurlar zarar verme ve rıza dışı olmasıdır. Fiziksel ya da toplumsal zarar vermez. Ayrıca eylemi oluşturan bireyler arasında rıza vardır. Dolayısıyla sizin aldatma sonucunda incinen bir eş olmanız yine ceza hukukunu ilgilendirmez. Aksini iddia ediyorsanız birey olarak temel hak ve hürriyetlerinizden haberiniz yok demektir.
Ayrıca zinanın suç sayılması, seküler hayata ve insan haklarına aykırı durumlar oluşturur.

Back
X