merhaba arkadaşlar doktorum hastaneden ayrılmış yeni bir doktor bulmam lazım. sancaktepe via yeni açıldı ama doktorları tanıyanınz var mı diye merak ediyorum. bazı doktorlar sezeryana cabuk yönlendiriyo ve sezeryan olmak istemiyorum...
Op. Dr. Banu YILDIRIM
Op. Dr. Nükhet Eryılmaz
Op. Dr. Tuğba GÜRBÜZ
Op. Dr. Tülin EROĞLU ELMAS
bilgisi olanlar tanıyanlar varsa, paylaşırsa sevinirim
Ben de yaklaşık 4 aydır Tuğba Gürbüz'e gidiyorum. Öncesinde central hospital'e gidiyordum. Central muhteşem bir hastane ancak pahalı ve evime uzak kaldığı için Via Sancaktepe'ye geçtim. Muamele olarak çok da farklı değiller ama Via'nın diğerinegöre daha yeni (acemi) bir hastane olduğunu unutmamak lazım.
Her neyse Tuğba hanımdan şimdiye kadar gayet memnun kaldım. Ewet çok da ilgili olduğu, sen sormadan fazla bilgilendirme yaptığı söylenemez. Bazı muayeneleri o kadar hızlı oldu ki kendimi devlet hastanesinde hissediyordum.
Öncelikle hamile bayanların doktoruna güvenmesi çok önemli yoksa kafa çok karışıyor bu da beraberinde korku ve yanlış tercihleri beraberinde getiriyor.
SEZARYENE SICAK BAKMIYOR
Tuğba hanım sezaryen ya da epidural normal doğuma sıcak bakan bir doktor değilonusöyleyeyim. Bu konuda ikna yeteneği de kuvveti. Epidural ya da sezaryen isteyen hamileler Tuğba hanımda zorlanabilir.
ERKeN DOĞUMUN UCUNDAN DÖNDÜK
Şu an hamileliğimin son ayı hatta son günlerimdeyim. Geçenlerde alttan muayene neticesinde açılmam olduğunu söyledi. Ertesi gün hastaneye yatmam için anlaştık. İnsan bebek geldiğini öğrenince heyecanlanıyor.
Ancak eve geldiğimde düşünceler bir sürü sorular aklıma takıldı. Bebeğimin erken doğmasını istiyor muydum? "Hayır"
Ertesi gün aç karnına sabah erkenden hastaneye gittik. Doktor doğuma girmişti. Bir saat onu bekledik. Bu sırada asistanına durumdan bahsedince bizi direk muhasebeye götürdü. Oysa biz planlanan doğum konusunda tekrar doktorla görüşmek istiyorduk.
Doktor geldiğinde tereddütlerimi belirttim o da anlayışla karşıladı bebeğin hareketleri normalse bekleyelim dedi.
Asistana da doktora da teslim olsaydık kim bilir hem maddi hem manevi neler yaşayacaktık......
Şu an eşimle bebeğimizin kendi zamanında gelmesini bekliyoruz.
DOKTORA BİR ANLIK GÜVENSİZLİK BAŞIMIZA NELER GETİRDİ
Bu bekleme sürecinde Tuğba hanımın doğru bşr karar alıp almadığındaki tereddütlerimiz başımıza neler getirdi bir bilsenşz..
Aynı gün öğleden sonra Yakın bir akrabamın tavsiyesiyle bir de Zeynep Kamil'e görünmeyi uygun gördük. Ancak aynı güne randevu alınamayacağı için acile gittik. Oradaki doktor Da uzun süren detaylı incelemeden sonra tıpkı Tuğba hanım gibi yatışıma karar verdi. Ama ben doğum için değil tetkik için hastaneye yatırıldığımı zannediyordum. Kendimi 30 kadının kıvrandığı bir odada buldum ve malesef geri dönüşü yoktu. Bu arada Zeynep Kamil'in pis tuvalet ve ortamlarından, ilkel muayene ve teşhişlerinden, gereksiz tahlillerinden ve uygulamalarından bahsetmiyorum. Bunları zaten tahmin edersini diye düşünüyorum. (Berbat bir yer)
Hemen bir sürü kan idrar vs formaliteden tahlil yapıp beni doğum yapacakmışım gibi hazırladılar. Lağman da verdiler. Aç susuz bir gece beni bekliyordu. Saat başı alttan muayenelerdan hiç söz etmeyeceğim.... Kabus gibi bir geceden sonra psikolojim bozuk bir şekilde tüm istenen tüm kağıtlara imza atarak kaçtım oradan.
Bütün gece yaşadıklarım beni normal doğumdan aşırı derece soğuttu. Çünkü Zeynep Kamil, normal doğum konusunda hala ortaçağ şartlarını uyguluyor.
Karnında ölen bebeğiyle 3 gündür açlık ve susuzlıktan mosmor olmuş kadınlar gördüm. Neyse bunlar ayrı bir konu.....