Sancım başlamış

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
öncelikle moderatörlerden ricam konunun biraz burada kalması. Çünkü diğer forumlarda cevap gelmiyor.
Dün doktor kontrolüm vardı, nst'ye girdim. Sancın başlamış, erken doğurmaman için Dinlenmen lazım dedi doktor. Yürüyüşü kes, sakın iş yapma dedi. Bu sabah da kasığımdaki ağrı şiddetlendi. Sabah beri yatıyorum ama tam olarak ne yapmam gerektiğini anlamadım. Panik olmasınlar diye aileme söylemedim. Onlara da soramıyorum. Ne yapayım şimdi ben? Ya da ne yapmayayım? 10 gün sonra tekrar gel çatı muaynesine girceksin dedi. Hem sancına da bakarız dedi. Yani tehlikesiz bir şey herhalde ki 10 gün sonraya tekrar randevu verdi?
Bir de normal doğum düşünüyordum, doktor o kadar heveslenme bebeğin iri dedi. 3500 kg doğacak ben 3200 kg üstü normal doğum tercih etmiyorum dedi. Moralim bozuldu ben sezeryan istemiyordum, ama doktordur bir bildiği vardır herhalde diyorum. Ama ben 3600 doğmuşum normal doğumla. 3500 niye doğmasın? Ne bileyim saçma değil mi?

Oncelikle kolay dogumlar diliyorum. Bir bilgim yok durumunuzla ilgili sadece tanidigim birinin 4300 kg ile normal dogum yaptigini soylemek istiyorum. Bence doktorunuz normal dogum yanlisi degil gibi fazla...

Benim anlamadığım rahim ağzında açılma var mı bakmadılar mı? Bu kadar sancın varsa bakılması lazım.
Bir de erken doğum olsa da mı sezeryan yapacakmış? Bana çok saçma geldi, bebeğin kilosunu doğumdan önce kimse net bilemez zaten.

Başka doktora görünmeni tavsiye ederim.

erken doğum riskine rağmen neden çatı muayenesi yapıyo hemen doktorun anlayamadım.doktorlar doğumu tetiklediği için son haftalarda yapıyolar genellikle.her ihtimale karşı ciğer geliştirici vurabilirdi ve kasılmaları önlemek için ilaç verebilirdi.bi önlem almamış,açılmanı da kontrol etmemiş.neyseki çok da küçük değil bebek.3,5 kg da gayet standart bi ölçü 4 kg üstü bebekleri çoğu doktor sağlığını riske atmamak için sezeryanla alıyo.biraz işine geldiği gibi konuşmuş başka bi doktora görün bence

Benim anlamadığım rahim ağzında açılma var mı bakmadılar mı? Bu kadar sancın varsa bakılması lazım.
Bir de erken doğum olsa da mı sezeryan yapacakmış? Bana çok saçma geldi, bebeğin kilosunu doğumdan önce kimse net bilemez zaten.

Başka doktora görünmeni tavsiye ederim.

Hayır bakmadı, zamanından önce çatı muayenesi yapıp da doğumu tetiklememek için yapmıyorum dedi. Dün de bu kadar sancım yoktu, kendim şaşırdım hatta sadece yanma hissi gibi bir şey vardı.

erken doğum riskine rağmen neden çatı muayenesi yapıyo hemen doktorun anlayamadım.doktorlar doğumu tetiklediği için son haftalarda yapıyolar genellikle.her ihtimale karşı ciğer geliştirici vurabilirdi ve kasılmaları önlemek için ilaç verebilirdi.bi önlem almamış,açılmanı da kontrol etmemiş.neyseki çok da küçük değil bebek.3,5 kg da gayet standart bi ölçü 4 kg üstü bebekleri çoğu doktor sağlığını riske atmamak için sezeryanla alıyo.biraz işine geldiği gibi konuşmuş başka bi doktora görünmeni tavsiye ederm

Çatı muayenesi yapmadı işte. Yapmaması normal diye düşündüm ben de bu haftada.

Doktorunuzdaki anormalliği daha önce fark etseydiniz keşke, 3600 -diğer etkenler de normalse- normal doğum için çok normal.
Hani fazla falan değil.
Kasık ağrısında gel demişti benim doktorum ama her kasık ağrısı bir şey habercisi mi bilmiyorum.
Doktoru arasanız iyi olur.

Sırf kilodan dolayı sezaryen tercih etmeyin derim, doktor pisipisine sezaryene alacak sanki.
Ama tabii sizin için hangisi iyiyse o olsun.

Yanlış okumuşum, 3200 ne ya hu minnak bi şey, benimki ona yakın doğdu küçücük.
Ayrıca 3500 de iri bebeğe girmiyor.
İlk defa böyle bir doktor görüşü duydum, sallamaya çalışıyor bence.

öncelikle moderatörlerden ricam konunun biraz burada kalması. Çünkü diğer forumlarda cevap gelmiyor.
Dün doktor kontrolüm vardı, nst'ye girdim. Sancın başlamış, erken doğurmaman için Dinlenmen lazım dedi doktor. Yürüyüşü kes, sakın iş yapma dedi. Bu sabah da kasığımdaki ağrı şiddetlendi. Sabah beri yatıyorum ama tam olarak ne yapmam gerektiğini anlamadım. Panik olmasınlar diye aileme söylemedim. Onlara da soramıyorum. Ne yapayım şimdi ben? Ya da ne yapmayayım? 10 gün sonra tekrar gel çatı muaynesine girceksin dedi. Hem sancına da bakarız dedi. Yani tehlikesiz bir şey herhalde ki 10 gün sonraya tekrar randevu verdi?
Bir de normal doğum düşünüyordum, doktor o kadar heveslenme bebeğin iri dedi. 3500 kg doğacak ben 3200 kg üstü normal doğum tercih etmiyorum dedi. Moralim bozuldu ben sezeryan istemiyordum, ama doktordur bir bildiği vardır herhalde diyorum. Ama ben 3600 doğmuşum normal doğumla. 3500 niye doğmasın? Ne bileyim saçma değil mi?
Görümcem 4,5 kilo doğurdu normal doğumla. Onun ki biraz istisna tabi.. Aile boyu doğurganlar genetik diye düşünüyorum. Hastahaneye gittiğinde zaten komple açıklık varmış. 2 cm daha açılsa doğum olacakmış düşün. Gitmiş bir kere ıkınıp doğuruvermiş.

Ama her insanın bünyesi aynı değil işte. Benim bebeğim 3 kilo 250 gram doğdu ben sezeryana girdim. Çünkü hiç açıklığım yoktu yapamadım. İlla normal doğurucam diye iki gün sancı çekmekte istemedim. Doktor çok zor dedi çünkü. Sen doktoruna güven. Bu çatı muayeneside önemli. Bakınca anlar olup olmayacağını.

Doktorunun sancın başlamış dinlenmelisin dediğini ailene söylemelisin. Eşine özellikle. Bilsinler. Kimse panik yapmaz korkmayın . Bu korkulacak bir şey değil. O nst denen makine daha ben hissedemeden sancımı bulmuştu. Yani çok büyütmeyin gözünüzde ama tedbirinizi alın dinlenin.

Hayır bakmadı, zamanından önce çatı muayenesi yapıp da doğumu tetiklememek için yapmıyorum dedi. Dün de bu kadar sancım yoktu, kendim şaşırdım hatta sadece yanma hissi gibi bir şey vardı.

İlginçmiş şu an rahim ağzın açılmış olabilir doktor bakmamış bile. 30. haftada doğum yapan arkadaşımın 6 cm di bakmasalar eve gönderseler evde doğurur yani. Bana çok güven vermedi doktorun, seni telaşlandırmak istemem ama.

Sen güveniyor musun hislerin nasılsa ona göre devam et.

Oncelikle kolay dogumlar diliyorum. Bir bilgim yok durumunuzla ilgili sadece tanidigim birinin 4300 kg ile normal dogum yaptigini soylemek istiyorum. Bence doktorunuz normal dogum yanlisi degil gibi fazla...

En baştan normal doğum yanlısıyım dedi hatta ben tavsiye üzerine gittim önceki hastalarında da çoğunlukla normal doğum tercih ettiğini biliyorum. Hatta sezeryancı doktor demesinler diye normal doğumun da sezeryan doğumun da ücretini aynı seviyede tutuyor. Ben de anlamadım neden bu şekilde konuştu.

Benim kızım 3600 normal doğumla dünyaya geldi. Hiçbir sorun da yaşamadık. Gayet de normal dedi kilosu için doktorum. 4 kilo üstüne iri denir diye biliyorum ben. Çatı darlığı varsa birşey diyemem ama doktorun genel tavrı 3200 üstüne sezeryan uygulamak şeklindeyse bence iyice araştırın bu durumu

erken doğum riskine rağmen neden çatı muayenesi yapıyo hemen doktorun anlayamadım.doktorlar doğumu tetiklediği için son haftalarda yapıyolar genellikle.her ihtimale karşı ciğer geliştirici vurabilirdi ve kasılmaları önlemek için ilaç verebilirdi.bi önlem almamış,açılmanı da kontrol etmemiş.neyseki çok da küçük değil bebek.3,5 kg da gayet standart bi ölçü 4 kg üstü bebekleri çoğu doktor sağlığını riske atmamak için sezeryanla alıyo.biraz işine geldiği gibi konuşmuş başka bi doktora görün bence

3500 doğar demiş doktor. Şu an arkadaş 35. haftada, sanırım şimdi 3500 değil yani bu cümlelerden öyle anladım.

çatı muayenesi yapmadan kiloya bakarak sezaryene yönlendirmesine müsaade etmeyin. ben 3500 gr doğurdum gayet normal yağ gibi doğurdum. annem kardeşimi 4 kg doğurdu keza o da öyle 1 saatin içinde.
normal doğum kg işi değil annenin vücudu ve yapısı ile ilgili. üç kuruş fazla kazancam veya kesip doğurtup kurtulayım diyor doktorlar.
başka bi doktor görme şansın varsa ondan da tavsiye al derim.
ailene de kesinlikle haber vermelisin yanında olsunlar 10 gün önce veya sonra gelsinler bence.

Doktorunuzdaki anormalliği daha önce fark etseydiniz keşke, 3600 -diğer etkenler de normalse- normal doğum için çok normal.
Hani fazla falan değil.
Kasık ağrısında gel demişti benim doktorum ama her kasık ağrısı bir şey habercisi mi bilmiyorum.
Doktoru arasanız iyi olur.

Sırf kilodan dolayı sezaryen tercih etmeyin derim, doktor pisipisine sezaryene alacak sanki.
Ama tabii sizin için hangisi iyiyse o olsun.

Yanlış okumuşum, 3200 ne ya hu minnak bi şey, benimki ona yakın doğdu küçücük.
Ayrıca 3500 de iri bebeğe girmiyor.
İlk defa böyle bir doktor görüşü duydum, sallamaya çalışıyor bence.

Bana da garip geldi, sırf kilodan dolayı sezeryan olmak istemem. Çatıda problem varsa ok ama kendi de ultrason yanılabilir, bebek daha zayıf gelebilir sorun olmaz dedi. Ama başından beri normal diye konuştuğumuz için bana tuhaf geldi ne alaka 3200 kg için sezeryan olmak?

Normal doğum çok istiyorsanız eve gelebilecek bir ebe bulun, ve yeterli açılma olana kadar hastaneye gitmeyin.
İlk bebegimde biraz su geldi alarak topar hastaneye gittim doktor hiç beklemeden sezeryana aldı.benegin küçük dayanmaz dedi bana. Annenin biraz cesaretli olması lazım. Bebeğine şans ver.
Bir de böyle erken doğum riskinde bir şey yapılıyordu. İğne sanırım. Dinlenmek dışında bir önerisi yok mu

aynı durumu yaşadım kontrole gittim 35 haftalık hamile iken nts de sanci çıktığını söyledi Doktor ama çatıda açılma yoktu henüz. bir ilaç verdi evde sadece yemek ve ev için kalkmam gerektiğini 10 gün sonra yine bakacağını söyledi. 10 gün sonra gittigimdede nts sonucu yine sancıların artmış diyip apar topar sezeryana aldılar . hiç bişi anlamadım.

Bana da garip geldi, sırf kilodan dolayı sezeryan olmak istemem. Çatıda problem varsa ok ama kendi de ultrason yanılabilir, bebek daha zayıf gelebilir sorun olmaz dedi. Ama başından beri normal diye konuştuğumuz için bana tuhaf geldi ne alaka 3200 kg için sezeryan olmak?

Ultrason doğru ölçecek diye bir şey yok, benim 500 gr fark etti.
3200ün üstü normal tercih etmemekte gidenlerin çoğunun normal doğum olması bağdaşmadı bende.
Doktor 5 hafta sonra izne çıkacak bile olabilir, var böyle şeyler.

Back
X