Sanırım annem ve ben merhametsiz insanlarız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
Anneannem zatürre olduğu için ve kendine bakamadığı için dedemle beraber 1 haftalığına gelip bizde kaldılar. Az önce gittiler ve kapıdan çıktıklarında “allahım şükürler olsun!” dedim. Der demez de kendimden utandım.
Yazdığım sebepler beni haklı çıkarır mı bilmiyorum ama,
Dedemde alzheimer başlangıcı var. Geçmişi çok net hatırlasa da, Yakın döneme ilişkin şeyleri Sürekli unutuyor. Aynı soruyu 50 kere de sorsa cevap veriyorum tatlı tatlı. Fakat bir müddet sonra daralıp başka odaya geçiyorum. Aşırı pis bir adam. Tuvaletin birini sadece o kullanıyordu, sifonu çekmemiş 1 hafta boyunca sanırım onu da unutuyor, biz de diyoruz ki bir yerden leş kokusu geliyor ne alaka? Meğer o tuvaletin kapısını açtıkça eve yayılıyormuş. Tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamıyor en çok midemi bulandıran kısım bu. Zaten ortalık virüs dolu. Oturduğu yerden yere tükürüyor. Takma dişini mutfaktaki lavaboda yıkarken yakaladım bir gün.
Annem çalışıyor bu ikiliyii bütün gün ben takip etmek zorundaydım. Diken üstünde kaldım.
Annem de zaten nasıl pis olduklarını biliyor ve obsesif bozukluğu var kadın kafayı yedi iyice.
En son dün anneannem yemek yediği tabağı deterjanlamadan suyla çalkalayıp temiz tabakların yanına koyunca annem çıldırıp bağırmaya başladı, ben sana bulaşık yıka demiyorum ki elleme diyorum diye. Anneannem de ağlamaya başladı bi de torununun birini arayıp beni alıp eve götürün diye yaygara kopardı. Üstüne yengem falan da aradı, sülaleye laf vermiş olduk.

arkadaşlar çok mu merhametsiziz biz? İçim biraz buruk gerçekten... yaşlı ve hasta insanlar onlar. Ben daha kendi aileme tahammül edemiyorum; yarın bir gün evlensem el oğlunun ana babası bizde kalacak olsa çıldırırım muhtemelen. Şimdi anlıyorum burada açtığınız kv kp konularını.
Ben bu vicdansızlığımı nasıl yenerim? Gerçekten evlilik düşüncesinden uzaklaştım. Allahım resmen kendimi suçluyorum sabahtan beri.
Birileri beni taşlasın belki kendime gelirim diye konu açtım. Ya da belki vardır bi öneriniz.

Anneannem zatürre olduğu için ve kendine bakamadığı için dedemle beraber 1 haftalığına gelip bizde kaldılar. Az önce gittiler ve kapıdan çıktıklarında “allahım şükürler olsun!” dedim. Der demez de kendimden utandım.
Yazdığım sebepler beni haklı çıkarır mı bilmiyorum ama,
Dedemde alzheimer başlangıcı var. Geçmişi çok net hatırlasa da, Yakın döneme ilişkin şeyleri Sürekli unutuyor. Aynı soruyu 50 kere de sorsa cevap veriyorum tatlı tatlı. Fakat bir müddet sonra daralıp başka odaya geçiyorum. Aşırı pis bir adam. Tuvaletin birini sadece o kullanıyordu, sifonu çekmemiş 1 hafta boyunca sanırım onu da unutuyor, biz de diyoruz ki bir yerden leş kokusu geliyor ne alaka? Meğer o tuvaletin kapısını açtıkça eve yayılıyormuş. Tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamıyor en çok midemi bulandıran kısım bu. Zaten ortalık virüs dolu. Oturduğu yerden yere tükürüyor. Takma dişini mutfaktaki lavaboda yıkarken yakaladım bir gün.
Annem çalışıyor bu ikiliyii bütün gün ben takip etmek zorundaydım. Diken üstünde kaldım.
Annem de zaten nasıl pis olduklarını biliyor ve obsesif bozukluğu var kadın kafayı yedi iyice.
En son dün anneannem yemek yediği tabağı deterjanlamadan suyla çalkalayıp temiz tabakların yanına koyunca annem çıldırıp bağırmaya başladı, ben sana bulaşık yıka demiyorum ki elleme diyorum diye. Anneannem de ağlamaya başladı bi de torununun birini arayıp beni alıp eve götürün diye yaygara kopardı. Üstüne yengem falan da aradı, sülaleye laf vermiş olduk.

arkadaşlar çok mu merhametsiziz biz? İçim biraz buruk gerçekten... yaşlı ve hasta insanlar onlar. Ben daha kendi aileme tahammül edemiyorum; yarın bir gün evlensem el oğlunun ana babası bizde kalacak olsa çıldırırım muhtemelen. Şimdi anlıyorum bu kv kp konularını.
Ben bu vicdansızlığımı nasıl yenerim? Allahım resmen kendimi suçluyorum sabahtan beri.
Birileri beni taşlasın belki kendime gelirim diye konu açtım. Ya da belki vardır bi öneriniz.
Tasiyamayacagin yukun altina girme.Hem sana eziyet hem onlara

Tasiyamayacagin yukun altina girme.Hem sana eziyet hem onlara
Ne tuhaf bir yorum. Benim bu yükün altına girdiğimi kim söyledi?
Anneannem hastaydı buraya gelmek istediler. Ne diyecektik hayır mı? Ayrıca kararı veren anam babam ben değilim. Ben zaten burada bile yaşamıyorum. Üniversiteler tatil olduğu için memlekete döndüm.

Yaşlılar maalesef biraz pis oluyorlar. Üstelik alzheimermis üstüne unuttuğunu düşününce çok anormal değil. Ama anneannen yemek yediği tabağı durulayip nasıl kaldırır o saçma olmuş biraz. Yine de bagirmazdim. Annecim makineye koyarız o temizlenmedi ki şimdi, bak hem ortalık hastalık kaynıyor der elinden alır makineye koyardim. Ha buna da alınacak biriyse o mutfaktan çıkınca alır koyardım makineye. Çocukken altimdan almış, emzirmis bir insanın ufak tefek hatalarini bu kadar buyutmezdim. Yazık günah. Annen annesine böyle yapıyorsa senden de bunu göreceğini düşünmesi lazım oysa.

Yaşlılar maalesef biraz pis oluyorlar. Üstelik alzheimermis üstüne unuttuğunu düşününce çok anormal değil. Ama anneannen yemek yediği tabağı durulayip nasıl kaldırır o saçma olmuş biraz. Yine de bagirmazdim. Annecim makineye koyarız o temizlenmedi ki şimdi, bak hem ortalık hastalık kaynıyor der elinden alır makineye koyardim. Ha buna da alınacak biriyse o mutfaktan çıkınca alır koyardım makineye. Çocukken altimdan almış, emzirmis bir insanın ufak tefek hatalarini bu kadar buyutmezdim. Yazık günah. Annen annesine böyle yapıyorsa senden de bunu göreceğini düşünmesi lazım oysa.

inanın elli bin defa güzellikle uyarıyoruz. Asla dinlemiyorlar. Bir kulaklarından girip diğerinden çıkıyor. En sonu da böyle patlama oluyor:cry:
İnşallah ben anneme babama böyle olmam. İnşallah sabırlı olurum.

Ama onlar hem hasta hem yaşlı 😞 Dedenizin unutması normal alzheimer hastası o çıkınca tuvaleti gidip temzleseydinis keşke.. Yemek yediğini bile unutabilir ilerlerse çok zor bir hastalık.. anneanneniz de kendisini yük hissettiği için yıkamıştr tabağı bağırmak yerine o oturduğu zaman alıp tekrar yakardınız.. Ben babaannem bizde kaldığı zaman öyle yapardm birşeyler yapmak isterdi tabağını bardağını yıkardı yemek yapcam diye gidip o tabağı bardağı tekrar yıkardım.. Üzüldüm bağırmanıza (annenizin bağırması).. 😞

Yazık günah yaşlı onlar sürekli kalmaya gelmediler ki siz bir hafta tahammül edemediniz...
Wc yi her gün dede mi temiZleyecekti siz neden yapmadınız...size çay içmeye gelmediler bakıma yardıma ihitiyaç demek bu demek işte...
Anneniz bir tabak yüzünden kendi annesini ağlatmış nolmuş yani ..
Yazın bir kenara annenize de gün gelip siz bağıracaksınız.. çünkü ettiğimizi bulmadan ölmeyeceğiz sözü vardr ..özür dinlemeniz gerekir siz sülale ne derdindesiniz......bazen yorum yapasım daha gelmiyor öyle işte..

Yazık günah yaşlı onlar sürekli kalmaya gelmediler ki siz bir hafta tahammül edemediniz...
Wc yi her gün dede mi temiZleyecekti siz neden yapmadınız...size çay içmeye gelmediler bakıma yardıma ihitiyaç demek bu demek işte...
Anneniz bir tabak yüzünden kendi annesini ağlatmış nolmuş yani ..
Yazın bir kenara annenize de gün gelip siz bağıracaksınız.. çünkü ettiğimizi bulmadan ölmeyeceğiz sözü vardr ..özür dinlemeniz gerekir siz sülale ne derdindesiniz......bazen yorum yapasım daha gelmiyor öyle işte..

uyar uyar uyar annemde de sabır taşıyor işte maalesef:110: dede elini yıka diyoruz küçük abdest Döktüm nolacak sanki diyor. Anneanne sen yat uyu elleme hiçbir işi diyoruz yine de elliyor.
Ozur diledi zaten bağırdıktan sonra, anlık bi patlamaydı 7 günün sonucu. Sonra helallik istedi hemen.

Allah böyle durumlarda sabır versin. Çünkü gerçekten zor. Net bir kalma süresi olsa 1 ay veya 2 ay gerçekten sorun olmaz. Belirsizlik de insanı yoruyor. Yani ne zaman biteceğini kestirememek sıkıntı. Bütün düzenin değişmesi özellikle temizlikle ilgili konular insanı bunaltıyor haliyle.
Yaşlılarımızın gelip kalması durumunda diğer aile üyeleriyle ortak karar alıp herkeste belli süre kalması sağlanabilir.Belirsizlik ortadan kalkarsa herkes için daha sağlıklı olur.

Yahu bebek gibi olmuş insanlar.Ne gerek var ağlatmaya. Anneanneniz iyi niyetiyle yardım etmek istemiş tabağını yıkayarak belliki.
Vallahi yüreğim acıdı ya.

Ben şimdi burda sizi gömmek istemiyorum, çünkü bazı durumlar yaşanmadan bilinmiyor. Babam agir hastaydi, biz bakımını da yaptık. Takma dişlerini de yıkadım babamın, herşeyine de koştuk. Babam ama dünyanın en sabırlı ve çok temiz bir insandı. Bizi tüm o süreçte bir kere üzdüğünü veya zorlandığını hatırlamıyorum. Hasta insanlara bakmanın zorlukları vardır her zaman ve sabır ister. Dedemiz Alzheimer başlangıcı olduğu için ona pek birşey diyemem. Ama sahsen tuvalete gitmesini fark etsem sanirim söyle yapardım ben: kapının önünde değilde biraz uzakta elimde havlu ile beklerdim. Çıkinca " dede temiz havlu getirdim buyur" diye beklerim ellerini yıkayıp kurutmasi için. Biraz bekledikten sonra (kimseden sonra hemem tuvalete girmem ben, hep beklerim insanlar rahatsız olmasın diye) gidip söyle bir kontrol ederim şifonu çekdi mi diye. Benim de evimde yaşlılarin unuttuğu oldu. Şifonu çekip birşey söylemedim. Yaşlılar unutabiliyor maalesef. Anneniz titiz ve orda patlamış, ama keşke bağırmak yerine sadece uyarsaydi "Anne ben bulaşıkları makinede/deterjanla yikamadan rahat etmiyorum, sen lütfen sadece yana koy hallederim ben" diye. Evet bazi seyleri 100 kere söylemek gerekir ve sabırlı olmak lazim. Ama o yaşlılara bağırmak yerine sahsen sinirlensem bile yan odaya gidip birseyi sagdan sola atarım ama onlara bağırmam. Sanırım benim streste rahatlama yöntemlerim bu: ya cok temizlik yaparim yada birseyi sagdan sola atarim :KK70:
Sabir da çalışılarak kazanılan birşey. Ayağınız bir kere kaymasi sizi merhametsiz etmez, ama ayağım kaydi diye merhameti de elden birakmamak lazım. Kendinize de fazla yüklenmeyin

Tuvaletin birini sadece o kullanıyordu, sifonu çekmemiş 1 hafta boyunca sanırım onu da unutuyor, biz de diyoruz ki bir yerden leş kokusu geliyor ne alaka?
Tuvaleti hergün yıkamak aklınıza gelmedi sanırım ! Evet bencede merhametsizsiniz üstelik virüs var ve yaşlı insanların gitmesine müsade etmişsiniz . Annenizi onlar büyütmüş umarım aynı duruma düşmez

Anlattıklarınızdan her insan rahatsız olur ama annenizin yaşlı annesine bağırması hiç olmamış kadıncağız misafir olduğu için rahat edememiş yardım etmek istemiş kendince. Bizlerde yaşlanacağız belki evlatlarımız bizim yaptığımız hareketleri beğenmeyecek. 1 hafta dedem sifonu çekmemiş diyorsunuz hadi sizi geçtim anneniz bir hafta boyunca hiç mi o tuvaleti temizlemedi sifon çekilse bile Bi hafta temizlenmeyen tuvalet mikrop yuvasına döner yahu.

uyar uyar uyar annemde de sabır taşıyor işte maalesef:110: dede elini yıka diyoruz küçük abdest Döktüm nolacak sanki diyor. Anneanne sen yat uyu elleme hiçbir işi diyoruz yine de elliyor.
Ozur diledi zaten bağırdıktan sonra, anlık bi patlamaydı 7 günün sonucu. Sonra helallik istedi hemen.
Ama şöyle düşün bu bir hastalık geri dönüşü yok alzehime...onun yanındaki kişide psikolojik olarak çöküyor ondada sorunlar başlıyor...e siz katlanamaz sınız,yenge katlanamaz yani gün gelir herkes istemez nolcak bunlar ...kabullenin hastalık ayrı şey...benim dedem 10 yıl felçli alzheimer hastasıydı ,babaannemde düşünceden aynı hastalığa yakalandı...annemle ben ve kardeşim baktık sonra evlendik annemde tek başına kaldıramadı...aileye çağrı yaptım artık herkes 2 ay süreyle dönüşümlü alacak..öylede rahmetli oldular...demem o ki çok zor hem bakana hemde baktırana.. sürekli ağlıyordu dedem gidemiyordu bir yere nasıl kıyabilirdik ona ki...keşke yaşasa yine bakardım..sonradan pişman olmaya dayanamazdım

Evet, merhametiniz zayif. Yasli, ustelik hasta bir adam kendi haline birakilmaz. Tuvalete her girip ciktiginda kontrol edebilirdiniz. Tuvaleti bir hafta hic mi yikamadiniz?
Yaslilarla surekli bir arada yasamak zordur ama imkansiz degildir. Bir hafta yahu, bir hafta. Zehir olsa icilir.
( bu arada 18 yildir annemin her isiyle ben ilgilendim, 5 yildir da tamamen yanimda yasiyor. )
Yalniz yasayamayacak hale gelirlerse, lutfen yaniniza almayin. Onlar incinmesin, siz de gunahlarini yuklenmeyin. Ozel huzurevleri var, 5 yildizli otel gibi. Oraya yerlestirin. Haftada bir kac kez ziyaretlerini yapin, disariya cikarin, gezdirin. Herkes icin boylesi daha iyi olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X