- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi Papatya129
Dedenizin girdiği wc yi bir hafta temizlemeyen siz mi temizsiniz?
Peki.
Peki.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle merhametsiz siniz el üstünde taşınmalı yaslilarimiz. Ayrıca bir haftadır dedinizin girdiği tuvaleti hiç mi temizlediniz bakmadiniz Allah aşkınaAnneannem zatürre olduğu için ve kendine bakamadığı için dedemle beraber 1 haftalığına gelip bizde kaldılar. Az önce gittiler ve kapıdan çıktıklarında “allahım şükürler olsun!” dedim. Der demez de kendimden utandım.
Yazdığım sebepler beni haklı çıkarır mı bilmiyorum ama,
Dedemde alzheimer başlangıcı var. Geçmişi çok net hatırlasa da, Yakın döneme ilişkin şeyleri Sürekli unutuyor. Aynı soruyu 50 kere de sorsa cevap veriyorum tatlı tatlı. Fakat bir müddet sonra daralıp başka odaya geçiyorum. Aşırı pis bir adam. Tuvaletin birini sadece o kullanıyordu, sifonu çekmemiş 1 hafta boyunca sanırım onu da unutuyor, biz de diyoruz ki bir yerden leş kokusu geliyor ne alaka? Meğer o tuvaletin kapısını açtıkça eve yayılıyormuş. Tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamıyor en çok midemi bulandıran kısım bu. Zaten ortalık virüs dolu. Oturduğu yerden yere tükürüyor. Takma dişini mutfaktaki lavaboda yıkarken yakaladım bir gün.
Annem çalışıyor bu ikiliyii bütün gün ben takip etmek zorundaydım. Diken üstünde kaldım.
Annem de zaten nasıl pis olduklarını biliyor ve obsesif bozukluğu var kadın kafayı yedi iyice.
En son dün anneannem yemek yediği tabağı deterjanlamadan suyla çalkalayıp temiz tabakların yanına koyunca annem çıldırıp bağırmaya başladı, ben sana bulaşık yıka demiyorum ki elleme diyorum diye. Anneannem de ağlamaya başladı bi de torununun birini arayıp beni alıp eve götürün diye yaygara kopardı. Üstüne yengem falan da aradı, sülaleye laf vermiş olduk.
arkadaşlar çok mu merhametsiziz biz? İçim biraz buruk gerçekten... yaşlı ve hasta insanlar onlar. Ben daha kendi aileme tahammül edemiyorum; yarın bir gün evlensem el oğlunun ana babası bizde kalacak olsa çıldırırım muhtemelen. Şimdi anlıyorum burada açtığınız kv kp konularını.
Ben bu vicdansızlığımı nasıl yenerim? Gerçekten evlilik düşüncesinden uzaklaştım. Allahım resmen kendimi suçluyorum sabahtan beri.
Birileri beni taşlasın belki kendime gelirim diye konu açtım. Ya da belki vardır bi öneriniz.
Dede zaten unutuyor. Anneanne de alzheimer olmasa bile yaşlılıktan kaynaklı bir unutma ya da umursamazlik halinde olabilir. Anlıyorum sinir bozucu ama cidden yazık insanlara. Şurada en fazla kaç yıl daha yaşayacaklar ki? Öyle düşünmek lazım.inanın elli bin defa güzellikle uyarıyoruz. Asla dinlemiyorlar. Bir kulaklarından girip diğerinden çıkıyor. En sonu da böyle patlama oluyor
İnşallah ben anneme babama böyle olmam. İnşallah sabırlı olurum.
Nasl bu kadar gaddar oluyorsunuz.. Kadın deterjanlamayı akıl edememiş yük olduğu için çalkalayp koymuş konu sahbnin annesi bağırmak yerine güzel güzel gerekirse 20kere anlatp o tabağı alp yıkayablrdi veya makineye atabilirdi.. Kadın zaten hasta olduğu için oraya gitmş kocasnın arkasnı temzleyebilecek gücü olsaydı evinde kalrdı dye düşünüyorum.. Evladının evne gitmiş.. Eminim ki o anne baba çocuğu altnı pslettiğinde sabrla temzliğini yaparken birşey öğretirken sabrla tekrar ederken çocuğunun üstünü başnı temzlerken ne münasebet ben neden yapaym dememştir.. Biz onlara çocukken muhtaç olduğumuz kadar onlarda yaşlandıklarnda bizlere muhtaç oluyor.. İnsanlık nereye gidiyor anlamyorum kendi anne babamza bile tahammülümüz kalmamş..
Bakın yorumum çok keskin tepkinizi anlıyorum. Gaddar bi insan değilim ama temizlik konusunda evden bile insan atarım herkes insan olsun kadın hasta kocasının huyunu bilmiyo mu?diyebilir şifon çekmeyi unutuyo kızım temkinli olun diye. Deterjansız yağlı tabağı durulamak mı akıl edememek? Bunu akıl edemeyen insan yaşam faaliyetlerini nasıl gerçekleştiriyo ? Bunu gayet çocuk bile akıl eder gayet keyfi. Ananem eliyle taharet alıp elini yıkamadığını bile gördüm. Bi kısım yaşlı iyice sapıtıyo. Ayrica onlar bizi doğurdu biz onları doğurmadık doğurduğu bebeği bi zahmet bezlicek bezlemeyip napıcak? Kendine basılmasını isteyen anne baba insan olsunNasl bu kadar gaddar oluyorsunuz.. Kadın deterjanlamayı akıl edememiş yük olduğu için çalkalayp koymuş konu sahbnin annesi bağırmak yerine güzel güzel gerekirse 20kere anlatp o tabağı alp yıkayablrdi veya makineye atabilirdi.. Kadın zaten hasta olduğu için oraya gitmş kocasnın arkasnı temzleyebilecek gücü olsaydı evinde kalrdı dye düşünüyorum.. Evladının evne gitmiş.. Eminim ki o anne baba çocuğu altnı pslettiğinde sabrla temzliğini yaparken birşey öğretirken sabrla tekrar ederken çocuğunun üstünü başnı temzlerken ne münasebet ben neden yapaym dememştir.. Biz onlara çocukken muhtaç olduğumuz kadar onlarda yaşlandıklarnda bizlere muhtaç oluyor.. İnsanlık nereye gidiyor anlamyorum kendi anne babamza bile tahammülümüz kalmamş..
Valla çok bile dayanmisiniz ben öyle leş insanın s... çarkına. Elzheimer dedenize bişey demiyorum ama ananeniz bi zahmet totosunu kaldırıp kocasının arkasinda dolanıcak. Yemek yedigi tabağı durulamak? Anneniz gayet haklı tepki vermiş
[/![]()
Yaşlı insanlara sabır herkesin harcı değil, deneyimlemedim bilmiyorum ama ben de 1 haftadır uğramadığınız tuvalete takıldım.
Katılıyorum sze her cümlenize.. Ben anneme azıcık sesimi yükseltsem viçdan azabı çekiyorum..1 hafta önce sezeryan oldum afedersiniz gazım için bile 25 yaşındaki kıza elinden geleni yapan kadına ben yaşlandığı zaman nasıl sırtımı döneyim nasıl bir tabağı durulayıp koydu diye bağırayım.. Veya babama.. Biliyorsam huylarını arkalarını toplamaya çalışırım.. 100 kere anlattım anlamadılar mı 200 olur bu gerekirse.. Yaşlı insanların çoğu anlamıyor yapacak birşey yok.. Konu sahibi 1 haftadır koku gelio dedem sifonu çekmamiş diyorr sen ne güne duruon 1 haftadır hiç mi aklınıza gelmedi o tuvaleti temzlemek ben hergün çamaşr suyuyla temizliyorum.. Yaşlı insanları çocuk gibi görüyorum ve onlarında şevkatle büyüttükleri evlatlarının bir gram şevkatine ihtiyaç duyarlar diye düşünüyorum.. Ama bunu herkes anlamıyor.. Eminim ki konu sahibi de annesi gibi davranacak annesine çünkü kendisini gösterdi düşünçeleriyle..geçen benzer bir başlıkta ben de böyle bir şey yazmıştım. konu sahibi babasını hastaneye götürmemesi gerektiğini düşünüyordu falan. neyse, onlar çocukken herşeyimizle ilgileniyor dediğimde şimdi anımsamadığım bir üye "çocukken diyorsunuz adı üzerinde, çocuk kendine bakamaz ama yaşlı bakar" demişti.
dünyada hayat enerjisiyle dolu, ülke ülke dolaşan yaşlılar varmış ve bizim yaşlılarımız şımarıkmış. bu sözleri de eklemişti.
her insan yaşlandıkça yardıma ihtiyacı artıyor. bazı insanlar çok sağlıklı olabilir ama bazıları hem yaşlı hem de aynı anda birden çok hastalığı oluyor.
bu insanlar aynen bizim çocukken, bebekken olduğumuz gibi oluyor. şimdi bize emek vermiş insanlara sırt mı dönelim yani ? onların eksiklerine yardımcı olmayalım mı ? hangi akıl sağlığı yada gücü yeten yaşlı pislik içinde yaşamak istesin zaten.
kabul ediyorum b.k, kusmuk temizlemek sevimli bir iş değil. ama kendine bakamayan insanlara bağırmak, had bildirmeye kalkmak da doğru değil.
hiçbir şey yapmamış olsalar seni dünyaya getirmişler. insan hiç değilse buna saygı duymalı bence.
İyi de kadın unutabilir demedi diye 1 hafta boyunca o tuvaletin hiç tamizlenmemesi alaka dışı.. Hergün temizlersin tuvaleti banyoyu senin evinin bir parçası sonuçta.. Diyorsunuz ki bebek bi zahmet bezlicek.. Kusura bakmayın ama onlarda yaşlı bakıma muhtaç evlat olarak bi zahmet bakacak sabredecek.. Anam babam beni doğurdu okuttu meslek sahibi yaptı evlendirdi tamam yeter arkamda kaldı onlar yaşlansalarda bakmak zorunda değilim mantığının insanlığa sığdığını düşünemiyorum.. Belli ki ben birazdaha duygusal düşünüyorum.bu konuda..Bakın yorumum çok keskin tepkinizi anlıyorum. Gaddar bi insan değilim ama temizlik konusunda evden bile insan atarım herkes insan olsun kadın hasta kocasının huyunu bilmiyo mu?diyebilir şifon çekmeyi unutuyo kızım temkinli olun diye. Deterjansız yağlı tabağı durulamak mı akıl edememek? Bunu akıl edemeyen insan yaşam faaliyetlerini nasıl gerçekleştiriyo ? Bunu gayet çocuk bile akıl eder gayet keyfi. Ananem eliyle taharet alıp elini yıkamadığını bile gördüm. Bi kısım yaşlı iyice sapıtıyo. Ayrica onlar bizi doğurdu biz onları doğurmadık doğurduğu bebeği bi zahmet bezlicek bezlemeyip napıcak? Kendine basılmasını isteyen anne baba insan olsun