Sanırım annem ve ben merhametsiz insanlarız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılıyorum sze her cümlenize.. Ben anneme azıcık sesimi yükseltsem viçdan azabı çekiyorum..1 hafta önce sezeryan oldum afedersiniz gazım için bile 25 yaşındaki kıza elinden geleni yapan kadına ben yaşlandığı zaman nasıl sırtımı döneyim nasıl bir tabağı durulayıp koydu diye bağırayım.. Veya babama.. Biliyorsam huylarını arkalarını toplamaya çalışırım.. 100 kere anlattım anlamadılar mı 200 olur bu gerekirse.. Yaşlı insanların çoğu anlamıyor yapacak birşey yok.. Konu sahibi 1 haftadır koku gelio dedem sifonu çekmamiş diyorr sen ne güne duruon 1 haftadır hiç mi aklınıza gelmedi o tuvaleti temzlemek ben hergün çamaşr suyuyla temizliyorum.. Yaşlı insanları çocuk gibi görüyorum ve onlarında şevkatle büyüttükleri evlatlarının bir gram şevkatine ihtiyaç duyarlar diye düşünüyorum.. Ama bunu herkes anlamıyor.. Eminim ki konu sahibi de annesi gibi davranacak annesine çünkü kendisini gösterdi düşünçeleriyle..

aynen. yani o zaman biz büyüyünce de bize bakmasınlar değil mi ? büyüttüm bunu 25 yaşında koca insan, kendine baksın desinler.
bunu bir vefa olarak görüyorum ben de. hakediyorlar da sonuna kadar.

Herkes tuvalete takılmış evet o biraz benim hatam. Evde 3 tane banyo var, dedem hepsinden tadımlık giriyor. Diğer 2sini yıkıyordum ama o hiç kimsenin kullanmadığı tuvaleti yıkamadım. :/
Sifon çekmeyeceği de hiç aklıma gelmedi.
Annem zaten sürekli işte eve geç geliyor.
Sadece bı hafta kaldılar demi devamlı yanınızda kalmiyolar keşke biraz daha sabır etseydiniz. Yıllarca beraber yaşayanlar var bı hafta hiç sabredilmicek bı zaman degil

Yaşlı ve hasta özellikle de alzheimer hastası birine bu şekilde davranmanız gerçekten çok merhametsizce .Sifonu çekmeyi unutuyor olabilir ;ama sizin koca bir hafta hiç kontrol etmemeniz ,temizlememeniz anormal .Anneanniz de kendini nasıl kötü hissetmiş ki kadın elinden geldiğince yemek yediği tabağı kaldırmak istemiş ;ona da anneniz bağırmış ağlatmış .Bunların ardından helallik almanız neyi değiştirir ?Sadece vicdanınızı rahatlatır o kadar .
Annenizin ve sizin gelecekte ne olacağını kimse bilemez ;biraz ona göre yaşayın isterseniz .

Duygularınızı normal buluyorum.
Ama tepkiler kontrol edilmek zorunda.

Annenizin bağırması dışında pek sorun yok sanki anlattıklarınızda, ama o da kötü olmuş.

İyi de kadın unutabilir demedi diye 1 hafta boyunca o tuvaletin hiç tamizlenmemesi alaka dışı.. Hergün temizlersin tuvaleti banyoyu senin evinin bir parçası sonuçta.. Diyorsunuz ki bebek bi zahmet bezlicek.. Kusura bakmayın ama onlarda yaşlı bakıma muhtaç evlat olarak bi zahmet bakacak sabredecek.. Anam babam beni doğurdu okuttu meslek sahibi yaptı evlendirdi tamam yeter arkamda kaldı onlar yaşlansalarda bakmak zorunda değilim mantığının insanlığa sığdığını düşünemiyorum.. Belli ki ben birazdaha duygusal düşünüyorum.bu konuda.. 🤗
Evet o konu da konu sahibi hatalı 1 hafta çok uzun gerçekten tuvalet temizlememek için. Ben bakılmasın demiyorum tabiki bakalım ama eger alzheimer gibi bi akıl hastalığı yoksa herkes temiz olsun pislik yapmanın hiç gereği yok kendine baktirana eziyet etmenin geregi yok

Evet o konu da konu sahibi hatalı 1 hafta çok uzun gerçekten tuvalet temizlememek için. Ben bakılmasın demiyorum tabiki bakalım ama eger alzheimer gibi bi akıl hastalığı yoksa herkes temiz olsun pislik yapmanın hiç gereği yok kendine baktirana eziyet etmenin geregi yok
Sadece yaşlılıktan dem vurup duruyorsunuz. Mesela şimdi bir hayal edelim, yarın büyük stres geçirip bir anda beyninize pıhtı atıyor beyin kanaması vs geçiyorsunuz ve tıpkı çocuk gibi hiçbir hayati işinizi kendi başınıza yapamayacak bir duruma geliyorsunuz ya da yarın market için dışarı çıktınız ama yeni araba kullanmayı öğrenen biri geldi dan diye çarptı size felç kaldınız. Sonuç olarak artık altına yapan, kimse silmezse kokan, banyo yaptırmasa on yıl kir içinde yüzecek bir insan oldunuz. En iyi ihtimalle bir bakım evine verdiler sizi hani yük olmaya deli gibi karşısınız ya ve oradaki hasta bakıcı da tıpkı sizin gibi kirliliğe hiç tahammül edemiyor yazık :KK43: ve biraz dayak bolca hakaret azar. E ama ne yapalım kirlilik i kimse çekmek zorunda değil dimi ? Ne büyük konuşuyorsunuz ben olsam biraz korkardım. Ha şimdi bana ben akıllı mantıklı bir insandan bahsediyorum diyebilirsiniz ama emin olun bu insanlar muhtaç olduğunda yani akli yetkinliği gittiklerinde de azarlanacak. Çünkü bu tahammülsüzlükten kaynaklanıyor. Akılları ermeseydi de bu azarı yiyeceklerdi.

Dedem alzheimerdı. İlerleyen dönemlerde yaptıklarını anlatamam, anlatmak istemem. Annem her gün kapıları, çerçeveleri silip halıları yıkamak zorunda kalıyordu. Kaç kere sinirden ağlaya ağlaya iş yaptı. Yapacak bir şey yok, ister miydi koskoca adam bu duruma düşmeyi.

Anneanneniz ayrı bir durum. Gençliğinde böyleyse, hep böyleymiş diyeceksiniz. Yaşlandığı için böyleyse, amiyane tabirle, "kafa gitmiş" diyeceksiniz.
Ben sabırsız insanım ama yaşlılara laf anlatılmıyor, bu da bir gerçek.

Benim asıl merak ettiğim bu kadar risk grubundaki insanları nasıl ev ev gezdiriyorsunuz ve aklınız şu an onlarda kalmıyor?

Merhametsiz olduğunuzu sanmayın, emin olun öylesiniz. İnsanız sabrımız taşar elbette ama merhamet sahibi bir insan 1 haftada rahatsızlıkları da olan anne babasını, dedesini ninesini kırmaz. Sizin kırdığınız yetmemiş bu hasta insanları millet virüsten kırılırken bi de evlerine yollayıp huzur bulmuşsunuz. Yaşlanınca onlardan daha kötü durumda olmayacağınıza dair elinizde senet mi var bilmiyorum ama muhtemeldir ki daha beter olacaksınız.

Sadece yaşlılıktan dem vurup duruyorsunuz. Mesela şimdi bir hayal edelim, yarın büyük stres geçirip bir anda beyninize pıhtı atıyor beyin kanaması vs geçiyorsunuz ve tıpkı çocuk gibi hiçbir hayati işinizi kendi başınıza yapamayacak bir duruma geliyorsunuz ya da yarın market için dışarı çıktınız ama yeni araba kullanmayı öğrenen biri geldi dan diye çarptı size felç kaldınız. Sonuç olarak artık altına yapan, kimse silmezse kokan, banyo yaptırmasa on yıl kir içinde yüzecek bir insan oldunuz. En iyi ihtimalle bir bakım evine verdiler sizi hani yük olmaya deli gibi karşısınız ya ve oradaki hasta bakıcı da tıpkı sizin gibi kirliliğe hiç tahammül edemiyor yazık :KK43: ve biraz dayak bolca hakaret azar. E ama ne yapalım kirlilik i kimse çekmek zorunda değil dimi ? Ne büyük konuşuyorsunuz ben olsam biraz korkardım. Ha şimdi bana ben akıllı mantıklı bir insandan bahsediyorum diyebilirsiniz ama emin olun bu insanlar muhtaç olduğunda yani akli yetkinliği gittiklerinde de azarlanacak. Çünkü bu tahammülsüzlükten kaynaklanıyor. Akılları ermeseydi de bu azarı yiyeceklerdi.
Tabiki her an hepimize her şey olabilir. Bakılmasın edilmedim demiyorum zaten ben de anama babama bakarım muhtaç kalırlarsa ama insan olurlarsa eline telefon alıp beni şikayet etmeyi becerebiliyosa bir kişi tabağın deterjanla yıkanacağını da bilir bilerek keyfi gereği öyle yapıyordur bencildir pistir saygısıdır hasta dedesi icin asla laf söylemiyorum bu kadar büyük konuşmaktan asla korkmuyorum belki de ben merhametsizim bilemiyorum

Tuvalet kısmına şaşırdım açıkçası. Her akşam yatmafan çamaşır suyunu döküp yıkasaydınız sıkıntı olmazdı. Böyle obsesiflik olmaz ki. Annen obsesif falan değil. 1 hafta ev kokana kadar bekleyen obsesif olur mu? Sadece rahat yapıda anlaşılan 1 hafta sıkıntııya gelemedi.

Sonra ölüyorlar...
Kirlettikleri temizleniyor ama onlar sonra ölüyorlar.
Aynı hastalık benim dedemde de vardı.
Evet çocuk gibiydi, bin kez aynı şeyi sorardı, ilk torunu olan beni hatırlamazdı, doğru tuvaleti de temiz kullanmazdı, takma dişlerini de akan su görünce yıkardı ama ne oldu biliyor musunuz, sonra öldü. O öldü ve bana hatıra olarak bu saydıklarım değil; beni sevgiyle kucaklayışı ve cebinde sakladığı çubuk krakeri verişi kaldı.
Evet insan eti ağırdır derler ama hiçbir şey, bu saydıklarınızın hiçbiri kırmaya değmez.
Çünkü sonra ölüyorlar...

Anneannem zatürre olduğu için ve kendine bakamadığı için dedemle beraber 1 haftalığına gelip bizde kaldılar. Az önce gittiler ve kapıdan çıktıklarında “allahım şükürler olsun!” dedim. Der demez de kendimden utandım.
Yazdığım sebepler beni haklı çıkarır mı bilmiyorum ama,
Dedemde alzheimer başlangıcı var. Geçmişi çok net hatırlasa da, Yakın döneme ilişkin şeyleri Sürekli unutuyor. Aynı soruyu 50 kere de sorsa cevap veriyorum tatlı tatlı. Fakat bir müddet sonra daralıp başka odaya geçiyorum. Aşırı pis bir adam. Tuvaletin birini sadece o kullanıyordu, sifonu çekmemiş 1 hafta boyunca sanırım onu da unutuyor, biz de diyoruz ki bir yerden leş kokusu geliyor ne alaka? Meğer o tuvaletin kapısını açtıkça eve yayılıyormuş. Tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamıyor en çok midemi bulandıran kısım bu. Zaten ortalık virüs dolu. Oturduğu yerden yere tükürüyor. Takma dişini mutfaktaki lavaboda yıkarken yakaladım bir gün.
Annem çalışıyor bu ikiliyii bütün gün ben takip etmek zorundaydım. Diken üstünde kaldım.
Annem de zaten nasıl pis olduklarını biliyor ve obsesif bozukluğu var kadın kafayı yedi iyice.
En son dün anneannem yemek yediği tabağı deterjanlamadan suyla çalkalayıp temiz tabakların yanına koyunca annem çıldırıp bağırmaya başladı, ben sana bulaşık yıka demiyorum ki elleme diyorum diye. Anneannem de ağlamaya başladı bi de torununun birini arayıp beni alıp eve götürün diye yaygara kopardı. Üstüne yengem falan da aradı, sülaleye laf vermiş olduk.

arkadaşlar çok mu merhametsiziz biz? İçim biraz buruk gerçekten... yaşlı ve hasta insanlar onlar. Ben daha kendi aileme tahammül edemiyorum; yarın bir gün evlensem el oğlunun ana babası bizde kalacak olsa çıldırırım muhtemelen. Şimdi anlıyorum burada açtığınız kv kp konularını.
Ben bu vicdansızlığımı nasıl yenerim? Gerçekten evlilik düşüncesinden uzaklaştım. Allahım resmen kendimi suçluyorum sabahtan beri.
Birileri beni taşlasın belki kendime gelirim diye konu açtım. Ya da belki vardır bi öneriniz.
Allah elinize düşürmesin onları bidaha
Vicdansız ve merhametsizsiniz
Yaşlanınca aynı muameleyi görürsen sende
Çok sey yazmak istyorum aslında ama yazamıyorum
Çok üzüldüm çok yazık
E iyisi burdan çıkıyım çünkü yaşlılar ve hayvanlar söz konusu olunca kaldıramıyorum

Ilerde yaslanacagimizi ve çeşitli hastalıkların bizi de bulabilecegini kabullenirsek yaşlı insanlara karşı bakış açımız da degisebilir. Kimin garantisi var yaşlanınca çok iyi olacaginin. Kendi açımızdan haklı olabilirsiniz ama hem yaşlı Hem hasta onlar daha anlayışlı olabilirsiniz

Dedem alzheimerdı. İlerleyen dönemlerde yaptıklarını anlatamam, anlatmak istemem. Annem her gün kapıları, çerçeveleri silip halıları yıkamak zorunda kalıyordu. Kaç kere sinirden ağlaya ağlaya iş yaptı. Yapacak bir şey yok, ister miydi koskoca adam bu duruma düşmeyi.

Anneanneniz ayrı bir durum. Gençliğinde böyleyse, hep böyleymiş diyeceksiniz. Yaşlandığı için böyleyse, amiyane tabirle, "kafa gitmiş" diyeceksiniz.
Ben sabırsız insanım ama yaşlılara laf anlatılmıyor, bu da bir gerçek.

Benim asıl merak ettiğim bu kadar risk grubundaki insanları nasıl ev ev gezdiriyorsunuz ve aklınız şu an onlarda kalmıyor?
Benim babaannem buzdolabını tuvalet zannetmişti, gerisi malum.
Alzhemier hastaları akılları yerine geldiğinde çok ama çok utanıyorlar.

Allah kimsenin eline düşürmesin dedikleri bu olsa gerek.
Hayır anlamadığım nokta, 1 hafta tuvalet hiç mi temizlenmedi?
Tek başına yaşanan bir ev değil, üstelik misafir var vs, yok koku geliyormuş da neymiş.
Konu sahibine bir şey demem ama annesine sayfalarca döşenecek bir konu.

Hayvan, çocuk ve yaşlılara aşırı zaafım var, gerisi kurusun😂😂

Sonra ölüyorlar...
Kirlettikleri temizleniyor ama onlar sonra ölüyorlar.
Aynı hastalık benim dedemde de vardı.
Evet çocuk gibiydi, bin kez aynı şeyi sorardı, ilk torunu olan beni hatırlamazdı, doğru tuvaleti de temiz kullanmazdı, takma dişlerini de akan su görünce yıkardı ama ne oldu biliyor musunuz, sonra öldü. O öldü ve bana hatıra olarak bu saydıklarım değil; beni sevgiyle kucaklayışı ve cebinde sakladığı çubuk krakeri verişi kaldı.
Evet insan eti ağırdır derler ama hiçbir şey, bu saydıklarınızın hiçbiri kırmaya değmez.
Çünkü sonra ölüyorlar...
Niye ağladım ki ben bu yoruma?

Çünkü sonra ölüyorlar, ne kokusu kalıyor, ne varlığı, ne eti ne de gözleri...

Niye ağladım ki ben bu yoruma?

Çünkü sonra ölüyorlar, ne kokusu kalıyor, ne varlığı, ne eti ne de gözleri...
Ben bu konuda ilk kez cümle kurdum 1.5 yıldır. Arkasından konuşan herkesi dinledim sadece. İlk kez bugün...
Kendime saklamışım. İnsan tek gerçeğin ölüm olduğunu unutuyor, ötesi hikaye.

Ben bu konuda ilk kez cümle kurdum 1.5 yıldır. Arkasından konuşan herkesi dinledim sadece. İlk kez bugün...
Kendime saklamışım. İnsan tek gerçeğin ölüm olduğunu unutuyor, ötesi hikaye.
Ülkece dolmuş taşmışken, yorumunuz bam teli geldi bana.
Başınız sağolsun, Allah beterinden korusun.

Merhametsiz, vicdan yoksunu insan en tehlikeli olandır.

Hatta bir örnek vereyim, annesine inme inince bez mi takicaz tuvaletini tutamaz diye üzülen eski yengem, şimdi yatalak yaşlı bakıyormuş ilahi adalet iste

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X