Sanırım annem ve ben merhametsiz insanlarız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne seni ne de kimseyi yargilama hakkim oldugumu düsünmüyorum.
Annemle ilgili problem yasamistim ben de, dogumuma yardima gelmisti.
Öyle yasli degil, yani calisiyor baga cahceye kosan sonra da oturmaya giden o yasta kuran okumayi ögrenen bir insanken bana geldiginde cok ama cok nazlanmisti.
Aramizda görülmeye bir sorun gerginlik vardi, hala düsünürüm ben rahat ettiremedim diye vicdan yaparim.
Ama karsilikli bir savas olmustu bizdeki.
Bilemiyorum, hala da anneme gicik oluyorum, yikti bütün baglarimizi üzülüyorum yüzüne bakarken, benden annemi calmis gibi..
Kendimi gerceten berbat hissediyorum onu rahat ettiremedigim icin ameliyatli ve lohusa dönemimde herkese gösterdigi anlayisi bana göstermedi.
Yardima geldi ama yemegi benden bekledi, bitkinim zaten emziriyorum gün ve gece.
Saniyordum ki yemekleri yapacak elinden yemek yemeyi senelerdir öyle özlemistim ki seviniyordum esime övüyordum hep.
Tatiller haric en son 17 yasinda uzunca süre yemistim yemeklerini, kahvaltilairni özlemistim.
Neyse de iste bütün isi bana yikti, dizisinden ayrilmak istemedi, asiri ama asiri rahatsiz oldu benden, isteklerimden.
Ben de istedim, neden yardim etmiyorsun dedim, yurt disindayim ekstra ugrastik gelebilmesi icin.
Onu cocuk gibi azarladigimi söyledi, halana benziyorsun dedi dedi de dedi, Kavga ettik.
Anne sorun ne dedim, hircinlasmistim cok konusmaya calistim üzerine geliyormusum boguyormusum tepkileri verdi.
Allah biliyor ki bana kizim diye sarilmasini bekledim, cünkü ben ne zaman hircinlassam sevgi beklerim, sarilip unutalim istedim.
Bunlar yasanmadi, kosa kosa zamani gelince evine gitti, azicik buruldum ama annem diye gördügüm kadin aslinda cok yabancimmis benim.
Yaslansa bakarim ama zaten sabikaliyim, cok sucladi beni, ben de onu.
Annesine eziyet eden bir evlatmisim damgasini yedim, yüregim sogumaz. Ama bu ben degilim.
Bilemiyorum yaslilik zor, herkese bakarim haliya sican sicsin umurumda degil. Ben o sevgi bagini kaybetmisim asil sorun bu. Kücükken yemedi yedirdi beni ama büyüynce gercekten beni sevmemis. Bu da ayri bir konu ya.
Bilemiyorum sadece yazmak istedim.

Bakın yorumum çok keskin tepkinizi anlıyorum. Gaddar bi insan değilim ama temizlik konusunda evden bile insan atarım herkes insan olsun kadın hasta kocasının huyunu bilmiyo mu?diyebilir şifon çekmeyi unutuyo kızım temkinli olun diye. Deterjansız yağlı tabağı durulamak mı akıl edememek? Bunu akıl edemeyen insan yaşam faaliyetlerini nasıl gerçekleştiriyo ? Bunu gayet çocuk bile akıl eder gayet keyfi. Ananem eliyle taharet alıp elini yıkamadığını bile gördüm. Bi kısım yaşlı iyice sapıtıyo. Ayrica onlar bizi doğurdu biz onları doğurmadık doğurduğu bebeği bi zahmet bezlicek bezlemeyip napıcak? Kendine basılmasını isteyen anne baba insan olsun
Yorum yazanlara cevap yazma huyum yoktur ama dayanamadım. Bu olayda bu anne babanın kızlarına büyürken eziyet ettikleri, kötü baktıklarına, insan olmadıklarına dair hiç bir bilgi yok. Yaşlı kadın ağır bir ciğer rahatsızlığı geçiriyor ve kendine bakmakta zorlanıyor bilgisi var, dede ise malum. İnsan olmadıklarını nerden çıkardınız. Burda gencecik insanlar hamile kalınca 9 ay analarına baktırıyor kendilerini,, torunlarına bakmam diyen büyüklere neler sayılıyor, e bu insanlar da muhtaç olduklarında bakılmak istemezler mi? Gençlerimiz ne kadar insansa yaşlılar da o kadar insanlar. Bir tabak kirli konulmuş nolmuş yani, ölüm mü bu çaresi yok. Salgın var ülkede, yalnız ölmenin ne kadar kötü olduğunda bahsediyor insanlar. Ne bileyim ya anne babaya bu kadar gaddar olanın ben etrafına faydalı olacağına asla inanmam. Bu dediğimin aksini de hiç görmedim. Bu kadar titizlik uğruna kırıp geçen insanların da sonunun nasıl olacağını tahmin etmek bile istemem. (hasta bakmanın psikolojisini dışarda tutuyorum, insan eti çok zor denir, doğrudur, herkes sabredemez, ama olayda bu kadar sabredecek bir şey de yok) yorumlarınıza kanım dondu, Allah kimseyi düşürmesin.

aynen. yani o zaman biz büyüyünce de bize bakmasınlar değil mi ? büyüttüm bunu 25 yaşında koca insan, kendine baksın desinler.
bunu bir vefa olarak görüyorum ben de. hakediyorlar da sonuna kadar.
Ne yazık ki anne baba olmak cocuğun kaç yaşnda olursa olsun görev olarak devam ediyor.. bakmayın burada da laf yapanlara.. Başları sıkıştı mı ilk anne derler baba derler yaşıyorsa yanlarına koşarlar ... Annelik bambaşka aynı konuma düşünce anlıyor insan 🥰😍🤗

Siz de daha gençsiniz insan çocuk sahibi olunca yaşlılara ve çocuklara karşı hoşgörülü olmayı öğreniyor

Evet o konu da konu sahibi hatalı 1 hafta çok uzun gerçekten tuvalet temizlememek için. Ben bakılmasın demiyorum tabiki bakalım ama eger alzheimer gibi bi akıl hastalığı yoksa herkes temiz olsun pislik yapmanın hiç gereği yok kendine baktirana eziyet etmenin geregi yok
Ne yazık ki öyle bir durum var işte baba alzheimer anne de ciğerlerini üşütmüş.. ülkede korona salgını var ve bu salgında en çok yaşlılar vefat ediyor.. Allah korusun anne babasına birşey olsa konu sahibi vicdan azabından mahvolacak o yüzden anaya babaya hürmet etmekte çok önemli.. Dağ taş değil ana baba.. 9 karnında taşı besle büyüt hastalandımı başında dur derdi oldu mu koş.. Kolay.şeyler değil.. Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin herkese.. 🤲

Anneannem zatürre olduğu için ve kendine bakamadığı için dedemle beraber 1 haftalığına gelip bizde kaldılar. Az önce gittiler ve kapıdan çıktıklarında “allahım şükürler olsun!” dedim. Der demez de kendimden utandım.
Yazdığım sebepler beni haklı çıkarır mı bilmiyorum ama,
Dedemde alzheimer başlangıcı var. Geçmişi çok net hatırlasa da, Yakın döneme ilişkin şeyleri Sürekli unutuyor. Aynı soruyu 50 kere de sorsa cevap veriyorum tatlı tatlı. Fakat bir müddet sonra daralıp başka odaya geçiyorum. Aşırı pis bir adam. Tuvaletin birini sadece o kullanıyordu, sifonu çekmemiş 1 hafta boyunca sanırım onu da unutuyor, biz de diyoruz ki bir yerden leş kokusu geliyor ne alaka? Meğer o tuvaletin kapısını açtıkça eve yayılıyormuş. Tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamıyor en çok midemi bulandıran kısım bu. Zaten ortalık virüs dolu. Oturduğu yerden yere tükürüyor. Takma dişini mutfaktaki lavaboda yıkarken yakaladım bir gün.
Annem çalışıyor bu ikiliyii bütün gün ben takip etmek zorundaydım. Diken üstünde kaldım.
Annem de zaten nasıl pis olduklarını biliyor ve obsesif bozukluğu var kadın kafayı yedi iyice.
En son dün anneannem yemek yediği tabağı deterjanlamadan suyla çalkalayıp temiz tabakların yanına koyunca annem çıldırıp bağırmaya başladı, ben sana bulaşık yıka demiyorum ki elleme diyorum diye. Anneannem de ağlamaya başladı bi de torununun birini arayıp beni alıp eve götürün diye yaygara kopardı. Üstüne yengem falan da aradı, sülaleye laf vermiş olduk.

arkadaşlar çok mu merhametsiziz biz? İçim biraz buruk gerçekten... yaşlı ve hasta insanlar onlar. Ben daha kendi aileme tahammül edemiyorum; yarın bir gün evlensem el oğlunun ana babası bizde kalacak olsa çıldırırım muhtemelen. Şimdi anlıyorum burada açtığınız kv kp konularını.
Ben bu vicdansızlığımı nasıl yenerim? Gerçekten evlilik düşüncesinden uzaklaştım. Allahım resmen kendimi suçluyorum sabahtan beri.
Birileri beni taşlasın belki kendime gelirim diye konu açtım. Ya da belki vardır bi öneriniz.
Annenıxın bagırması olmamış.Tualetı yalnızca o kullanıyo diye hidip arada bır bakmadınız mı temiz mi kirlimi diye?Yaşlılarda hep vardır bu durum.Onlar muhtaç ayrıca o yaşa gelınce kım bılır biz nasıl olacagız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X