Sanırım artık kötü biriyim

hep korktuğum bişeydi kalbimin körelmesi , vicdanımı kaybetmek, artık öyle hissediyorum, evet öyleyim kalbim kapkara sanki ,bakıyorum eski ben’e dair hiç bişey yok , insanlara herkese karşı hırsım var ,anneme , babama ama yüzlerine gülüyorum mecbur ... hırsım beni kemirecek diye korkuyorum .. mutsuzum :KK43:

Bende bazıları kendimi öyle hissediyorum ama anne babama karşı değilde diğer insanlara karşı. Eski saf iyi niyetli masum hallerim yok uçtu gitti benden gibi geliyo. Ama kendimide suçlamıyorum kesinlikle ! Beni olduğumdan farklı bi insana dönüştürenlere , benliğimi kaybettirenlerde buluyorum suçu!!!

hep korktuğum bişeydi kalbimin körelmesi , vicdanımı kaybetmek, artık öyle hissediyorum, evet öyleyim kalbim kapkara sanki ,bakıyorum eski ben’e dair hiç bişey yok , insanlara herkese karşı hırsım var ,anneme , babama ama yüzlerine gülüyorum mecbur ... hırsım beni kemirecek diye korkuyorum .. mutsuzum :KK43:

Vicdan merhamet duygusu bi insan da ya vardır ya da yoktur .
Sonradan ortaya çıkan veya körelen bir duygu olduğuna inanmıyorum bunun.
Ama zamanında benzer şeyler bende hissetmiştim yaşadığım ağır deneyimlerden dolayı.
Hepsi geçiyor canım.
Hırpalama kendini burda böyle bir konu açman bile durumundan rahatsız olduğunu gösterir.
Hırs kin öfke bunlar sadece sana zarar verir.
Sevgiyle doldurmaya çalış hayatını.
Gün geliyor bir bakıyorsun içini kemiren herşeyi bir boşvermişlik hissiyle kenara öteliyorsun.
Eski sen olmuyorsun kendini keşfediyorsun değişiyorsun zaman herşeyi hallediyor.

Şöyle ki annem babam beni sevdiğim kişiye vermedi ondan dolayı arttı diyebilirim , sadece ona da değil bütün taliplerimi geri çeviriyorlar , resmen evde kalacam onlar yüzünden , onun dışında 2 abim evli çocuklu , Hastahaneye yatan eşlerinin yanında kalmak mı dersiniz haftalarca çocuklarını bana yüklemek vs işlerini yaptırıyorlar , e üzülüyorum bende kendi kendini yiyip bitirme durumu anlayacağınız

Pffff valla bende kariyer anlaminda bisey sandim ki
Resmen belli yasa gelmis ev kizi sendromu bu :işsiz:
Annem beni vermedi ne demek yahu
Basip yumrugu sen gitseydin .
Kotu degil
Basbayagi fesatlanmissiniz ..
Kendinize kocadan daha farkli ve yararli ugraslar bulmaniz dilegiyle :kahve:

Ailenizin vermeme nedeni ne belki iyiliginiz icindir.
Insan kardesinin cocuguna severek bakar yuk olarak gormez diye dusunuyorum
Kendinize ait bir alan yok belki ondan darlandiniz.
Istemiyorsaniz bakmayin size mi guvenmisler kardeslerinizin esleri baksin veya o tarafin ailesi baksin.
Evlilik dogru insanla guzel burayi okuyor ve etrafinizda olanlari goruyorsaniz hakkinizda hayirlisi olsun cunku o kisi de kalbinizi karartabilir.
Niyetiniz iyi ama insan bazen dogruyu yanlisi gercekleri goremiyor buna ben de dahilim.

İnsanın kendi içinden gelip yapacağı iyilikleri ona mecburiyet gibi yüklemek böyle hissettiriyor.
Bir zaman sonra herkesin işine koşturan ama kendi hayatına zamanı kalmayan biri oluryorsunuz
Buda size kötü hissettiriyor. Aslında kötü insan olmuş olmuyorsunuz yani.

Evlenme konusuna gelince de yaşınız kaç acaba? Neden aile sevdiğiniz kişiyi istemedi. Bunun sebebi önemli yorum yapabilmek için.

:KK12:
Pffff valla bende kariyer anlaminda bisey sandim ki
Resmen belli yasa gelmis ev kizi sendromu bu :işsiz:
Annem beni vermedi ne demek yahu
Basip yumrugu sen gitseydin .
Kotu degil
Basbayagi fesatlanmissiniz ..
Kendinize kocadan daha farkli ve yararli ugraslar bulmaniz dilegiyle :kahve:
Olayı tam anlatmadım defalarca yazdım buraya askında okula gitmeme de izin vermediler üni. İllerde diye dışarıdan bitiriyorum zar zor, gitseydiniz derken kaçmayı mı kastediyorsunuz

Sizin hatanız!Okumak,ilişki kurmak ve yaşamak neden tekeliniz de değil bir düşünün!Hayatınız hakkında karar veremezken kötü olduğunuzu düşünüyorsunuz, sırf hislerinizden ötürü!Kötü değil amaçsızsınız,kendinizi sevmiyorsunuz....

Sizin hatanız!Okumak,ilişki kurmak ve yaşamak neden tekeliniz de değil bir düşünün!Hayatınız hakkında karar veremezken kötü olduğunuzu düşünüyorsunuz, sırf hislerinizden ötürü!Kötü değil amaçsızsınız,kendinizi sevmiyorsunuz....
Keşke başınıza gelse diyemeyecem , ama yargılamayın kimseyi defalarca ettiğimiz kavgalar , tartışmalar elden bişey gelmiyor

Nasıl yani ne kadarı aynı merak ettim
bende mutlu bir hayatim varken kendi kendimi dolduruyorum.
kafamdan bişey kucakliyorum.
ne rahatsziliğim var onu bilmiyorum onu bulmaya çalışıyorum kendimi Kötü biri olarak tanimladığım oldu.
millete laf sokmaya korkar olmuşum ordan kaçar olmuşum bu bir sosyal fobi olduğu biliyorum.bu işin içinden çıkamaz oldum hep yalnizdim eşimle herşeye paylaşmayı çekiniyorum evde kendi kendime yüksek sesle konuşuyorum. deli diyeceksin ..
acaba neyim var OKB miyim Hayır takıntı bir rahatsiziliğim yok çok şükür ama ben bu rahatsizliğimi çözemedim.

Ruhunuz yorulmuş sizin. Bir kaç günlük ortam değişme imkanımız olsa keşke. Sıra dışı bir şey yok anlatıklarınızda. Bunalmışsınız bence. Biraz değişiklik iyi gelecek. Çalışıyormusunuz? Değilse yeni iş, yeni arkadaşlıkar, yeni ortamlar iyi gele bilir.

bende bir ara böyle kendi kendime her şeye karşı hırslanmıştım ve öfkeliydim. psikoloğa gittim 5-6 seansta hepsi geçti valla. Bana ilk dediği siz çevreye değil kendinize öfkelisiniz çünkü aldığınız her karar verdiğiniz her taviz sizin hür iradenizle yapılmış şeyler. Şu an pamuk gibiyim ve hiç bir şeyi içime atmıyorum.

Keşke başınıza gelse diyemeyecem , ama yargılamayın kimseyi defalarca ettiğimiz kavgalar , tartışmalar elden bişey gelmiyor
Kendimi sevmem gerektiğini anladığımda çok geç olmuştu tam da anlattığınız bir hayatı yaşarken;anlayacağınız tecrübeyle sabit bir yorum bu!Lütfen işe kendinizi sevmekle başlayın ve gerisi gelir emin olun; en azından geç olmadan ....

Bazen aile bazen arkadaş bazen eş dost sıfatlarındaki insanlar nedeni ile böyle hissetmemiz normal..Aslında olayın özü şu canım.İnsanlardan kazık yiye yiye, insanlar seni atal yerine koyup kullana kullana deneyim sahibi oluyoruz yani eskisi gibi saf değilsin. Aynı şeyleri bende yaşadım.Ailen ile otur güzelce konuş. Siz sağ iken evlenmek yuvamı kurmak istiyorum mürvetimi görün istiyorum de. Her gelene hayır demekte neymiş hele bir oturup değerlendirsinler.Ailene bir şey olsa gelinler seni evine sokmaz, ağabeyler hanım köylü olur umurlarında olmazsın.Tabi evlenmek çözüm değil çalışıp ayaklarının üzerinde de durabilirsin ancak sen anladığım kadarıyla mutlu bir yuva kurmak istiyorsun. O halde ailenle dediğim gibi konuş.

Kendimi sevmem gerektiğini anladığımda çok geç olmuştu tam da anlattığınız bir hayatı yaşarken;anlayacağınız tecrübeyle sabit bir yorum bu!Lütfen işe kendinizi sevmekle başlayın ve gerisi gelir emin olun; en azından geç olmadan ....
Peki nasıl başardınız kendinizi sevmeyi hemen olan bişey değil çünki

Bazen aile bazen arkadaş bazen eş dost sıfatlarındaki insanlar nedeni ile böyle hissetmemiz normal..Aslında olayın özü şu canım.İnsanlardan kazık yiye yiye, insanlar seni atal yerine koyup kullana kullana deneyim sahibi oluyoruz yani eskisi gibi saf değilsin. Aynı şeyleri bende yaşadım.Ailen ile otur güzelce konuş. Siz sağ iken evlenmek yuvamı kurmak istiyorum mürvetimi görün istiyorum de. Her gelene hayır demekte neymiş hele bir oturup değerlendirsinler.Ailene bir şey olsa gelinler seni evine sokmaz, ağabeyler hanım köylü olur umurlarında olmazsın.Tabi evlenmek çözüm değil çalışıp ayaklarının üzerinde de durabilirsin ancak sen anladığım kadarıyla mutlu bir yuva kurmak istiyorsun. O halde ailenle dediğim gibi konuş.
Çok teşekkür ederim güzel şeyler yazmışsınız , konuştum sakin bir şekilde annem ,baban yanlış evlilik yapmandan korkuyor dedi e bunu ancak yaşayarak anlayabilirim , bunu da onaylamıyorlar , iş konusunda da açıktan okuyorum, küçük yerde yaşıyoruz çalışmama da karşılar :(

Back
X