- 1 Kasım 2020
- 247
- 149
- 53
- 35
- Konu Sahibi endoplazmikretikulumcu
-
Fiziksel şiddete doğru gideceğini anladığımda evet araya giriyorum,yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama artık dövmeyi en azından kendini savunacak kadar dövebilmeyi öğrenmeliler sanırımKontrolcüsünüz biraz sanırım.
Aralarındaki çekişmeye biri ciddi zorbalığa uğramadıkça karışmamalısınız bence.
Benimkileri biri 6, biri 2 yaşında, fark var yani.
Küçüğün baş edemeyeceği fiziksel müdahaleye kadar girmiyorum kavgalarına.
Hakkını aramak evde öğrenilir.
Birbirlerini dövmeyi öğrenmeleri doğru olmaz bence . Siz öğretmensiniz sanırım bir yerde hata oldufunu düşünüyorsaniz bir pedegog ile görüşseniz. Kavga ile hak korumayı öğrenemezler. Birde tek çocuk olsa karakteri böyledir deriz ama ikizlerin bile karakteri ayrıdır biri çekingen diğeri atılgan olabilirdi nirmalde . Acaba evham yapan her şeye müdahil olan ebeveynler misiniz? Uzman birinin eminim faydası olacaktır sizeFiziksel şiddete doğru gideceğini anladığımda evet araya giriyorum,yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama artık dövmeyi en azından kendini savunacak kadar dövebilmeyi öğrenmeliler sanırım
Evet kötü insanları geçen yıldan beri anlatıyorum ve bazen çok anlattığımı ben de düşünüyorumBirbirlerini dövmeyi öğrenmeleri doğru olmaz bence . Siz öğretmensiniz sanırım bir yerde hata oldufunu düşünüyorsaniz bir pedegog ile görüşseniz. Kavga ile hak korumayı öğrenemezler. Birde tek çocuk olsa karakteri böyledir deriz ama ikizlerin bile karakteri ayrıdır biri çekingen diğeri atılgan olabilirdi nirmalde . Acaba evham yapan her şeye müdahil olan ebeveynler misiniz? Uzman birinin eminim faydası olacaktır size
Bu uygulama olayını biz de yapıyoruz o anda çok iyi gösteriyor ama dediğiniz gibi daha dışarda göremedik :) benim kızlar da “hayır” deme olayı da yok bunların hepsi birleşince çok korkuyorum hem korkuyorlar hem hayır diyemiyorlar,tehlikeye çok açıklaroğlum da aynı, hatta daha yeni bununla alakalı konu açtım. 3.5 yaşında, bir senedir kreşe gidiyor ama kendinden küçük çocuklar onu itip kakıyor. geçenlerde okul bahçesinde trambolinden düşmüş trambolin demiri kolunu iki yerden derin çizmiş gıkı çıkmamış ağlamamış, kimseye de söylememiş. eve gelince ben gördüm öğretmeninin haberi yok, hiç ağlamadı görmedim diyor. ben çok sessiz bir çocuktum, eşim de öyleymiş. her ne kadar oğlumu huzurlu bir ortamda büyütmeye çalışsak, sürekli onunla konuşup fikirlerine değer verildiğini hissettirmeye çalışsak da ya bir yerlerde farkında olmadan bir şeyleri yanlış yapıyoruz ya da genetik denen şey burda çok devreye giriyor. ben evde canlandırma yaparak bu durumu çözmeye, oğlumu daha girişken ve kendini savunan b,ri haline getirmeye çalışıyorum. mesela çok yaramaz, herkese vuran, iten bir peluş oyuncağımız oluyor, biz de böyle birine karşı nasıl davranmamız gerektiğini canlandırıyoruz filan....oğlum bunları oynamayı seviyor ama henüz gerçek hayatta uygulayabilmiş değil, gene de sabırla bekliyorum....
Bunu kesinlikle yapıyorum yani haklara saygı olayı evimizde ince çizgidir bi de bahçeye indiğimizde gözden kaybolmayacaklarAşırı müdahale ediyor olabilirsiniz yada her durumda çok konuşup yani öğüt verir gibi çocuklarda yüksek farkındalık oluşturuyor olabilirsiniz..
Bazen de akışına bırakmak gerekir. Özellikle anne olarak durumlara karşı tepkinizi de örnek alıyor olabilirler. Bu gibi durumlar çocuklarda çekingenlik yada kurallara aşırı uyma gibi davranışlar oluşturabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?