• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım Ben Beceremiyorum :(

müşterek bir hayata başlıyorsun.. evlilik kararı almışsın hala damatlığı o alır nişanlığı bu alır derdindesin. ben kına yaptım nişan gibi. eşim düğün yaptı. o gelinliğimi ve nişanlığımı aldı (ki inan kadın eşyaları daha pahalı) biz de onun damatlık ve kınada giyeceği kıyafeti aldık. ben tabak-çanak-nevresim vs aldım o da beyaz eşya vs.. zaten tabak çanak diyip geçme onlar da beyaz eşya kadar para tutuyor. her şeyim 4/4 lük olmasa da 3/4 lük olsun istiyorsan o eve sen gelin gireceksin o eşyaları vs en çok sen kullanacaksın ve ailen de kesenin ağzının açacak. evleneceğiniz kişi ile aile olmayı biz olmayı öğrenin artık. sen kendi ananın kesesini düşünür o kendi anasının kesesini düşünürse bu iş yürümez zaten. adamın adeti o olsun olmasın bastır ailene güven kocan olacak adama yapsınlar. yapamıyorlarsa sen elinden geleni yap en azından elinde hiç bir şey olmazsa koz olur. kendin yapacak olursan da azcık göstere göstere yap ki gözünde değerin artsın. her şeyini paylaşmayan ve herşeyini paylaşamayacağın adamla da evlenme. varlığı var bunun yokluğu var.

İçimden geçenleri yazmışsınız.

benim eşimde karadenizli bizde de kültür yöre adet farkı felaket vardı. ama benim ailem memlektler farklı adetı falan karıstrmayın sen oğluna ne yapacaksan yap kalanı ben yaparım dedi. biz eşimle anlaşarak yaptık herseyi sonuçta ikiizde çalışıyoduk borcumuzda kendimz ödedik.

İnsanlar artık öyle bi hale geldi ki "mutluluk" kavramı yok "emek" kelimesi yok .Ya nişanlık giymesenizde normal düz bi evde olan bi abiye de giyseniz nişanlanırsınız .damat damatlık giymeyip normal takım elbise giysede evlenir nişanlanırsınız .Bunlar gelip geçici 1 gün giyilecek çapıt için mutluluğunuzdan olmayın .Damat beyin de böyle düşünmesi yerine abisinin evliliğini göz önüne alması saçma .yapmayın böyle saçma sapan şeyler için geleceğinizi mahvetmeyin .Bide tutturmuşlar bişey olmadan boşan gitsin diyolar .ya yapmayın çok büyük günah bi yuvayı yapmak kolay da yıkmak zor . O insanların vebalini almayın .Bırakın herkes kararını versin .yapmayın ....

İnsanlar artık öyle bi hale geldi ki "mutluluk" kavramı yok "emek" kelimesi yok .Ya nişanlık giymesenizde normal düz bi evde olan bi abiye de giyseniz nişanlanırsınız .damat damatlık giymeyip normal takım elbise giysede evlenir nişanlanırsınız .Bunlar gelip geçici 1 gün giyilecek çapıt için mutluluğunuzdan olmayın .Damat beyin de böyle düşünmesi yerine abisinin evliliğini göz önüne alması saçma .yapmayın böyle saçma sapan şeyler için geleceğinizi mahvetmeyin .Bide tutturmuşlar bişey olmadan boşan gitsin diyolar .ya yapmayın çok büyük günah bi yuvayı yapmak kolay da yıkmak zor . O insanların vebalini almayın .Bırakın herkes kararını versin .yapmayın ....

Bu yola girmeyelim de tehdit kokusu aldım, maddi olarak bu kadar takıntılı biriyle evlenmek istediğinizden emin misiniz?

2 parca kumaş icin hayatinin yönü tamamen degisebilir. Bambaska 2 hayat yasayabilirsin ve bunlarin hepsi 10 metre kumaşa bağli oyle mi ? Demek ki sen bu adami sevmiyosun aslinda. Insan hayati ne kadar kolay eksen degistirebiliyo şaşirtici. Seviyosam evlenirim. Sevmiyosam evlenmem buna baska şeyleri kriter alark karar vermek değişik bence

Merhabalar,

Daha önce söz atmış biriyim ve bu durumu zor atlattım.. 1,5 yıllık ilişkim var ve artık ciddiye taşımak istiyoruz.(Ben karadenizliyim kendisi doğulu)
Annem babamla bile konuştu bu durumu . Fakat durum şu ki ailem ve erkek arkadaşım geleneklere çok takılı.
Ben ailemden para almayan yük olmamaya çalışan biriyim.Bulaşık çamaşır makinamı yemek takımımı vs aldım.
Fakat erkek arkadaşımın aile olarak durumu çok iyi değil kendi yapmaya çalışıyor. Beni hep abisinin evliliğiyle kıyaslamasından bıktım.. (Biz abime şöyle yaptık kız tarafına şöyle yaptık) Onların geleneklerinde kıza nişanlık alınırsa kızda damatlığını alırmış,Bana da mantıklı geldi bu durum. ( Onlar da herşey karşılıklıymış)
Anneme bu konuyu sorduğumda hayır erkek kızın nişanlığını alır kız erkeğin kıyafetini almaz. Nişanlığınıda alamayacaksa girme bu yola diyor bana:KK43:
Ben artık ne yapmam gerektiği konusunda şaşırdım kaldım :KK43: Acaba bu zamanlarda yardımlaşmak ilerde farklı durumlara yol açar mı? Yoksa biraz kendimi geri mi çekmeliyim?
Evet böyle adetler var. Yani bazı yerlerde kız erkeğe erkek kıa nisanlık alır. Ama madem adetlere göre diyor. Hadi bakalım annenler dayasın bilmem kaç burma bilezik bilmem kaç metre zincir. Set. Tüm akrabalara giyisi. Annene verilecek süt hakkını saymıyorum bile kız istenirken anne erkek tarafından ister. 5i biyerdesi.

Doğunun her ilinde erkek evlendirmek masraflı iştir eğer adetlere göre evlenirim diyor ise. Ama şimdiden oturup bunun pazarlığına birde abisinden örnekler ile oturuyor ise aman derim bir talihsiz durum yasamışsın uzak dur bu insandan.

He birde madem çok adet biliyor adetlere göre kız evi naz evidir m ve kız tarafının adetleri neyse düğün bitene kadar erkek tarafı uygular. Onunki adet falan değil canım uyanıklık. Gelme oyuna

Sozde nisanda dugunde butun kiyafetlerimi ve gelinligimi esim aldi bende ona aldim ayni zamanda bizde boyle adet.kusura bakmasin anneniz ama damat beye bir takim alamiyacaksa siz de bu yola girmeyin.

müşterek bir hayata başlıyorsun.. evlilik kararı almışsın hala damatlığı o alır nişanlığı bu alır derdindesin. ben kına yaptım nişan gibi. eşim düğün yaptı. o gelinliğimi ve nişanlığımı aldı (ki inan kadın eşyaları daha pahalı) biz de onun damatlık ve kınada giyeceği kıyafeti aldık. ben tabak-çanak-nevresim vs aldım o da beyaz eşya vs.. zaten tabak çanak diyip geçme onlar da beyaz eşya kadar para tutuyor. her şeyim 4/4 lük olmasa da 3/4 lük olsun istiyorsan o eve sen gelin gireceksin o eşyaları vs en çok sen kullanacaksın ve ailen de kesenin ağzının açacak. evleneceğiniz kişi ile aile olmayı biz olmayı öğrenin artık. sen kendi ananın kesesini düşünür o kendi anasının kesesini düşünürse bu iş yürümez zaten. adamın adeti o olsun olmasın bastır ailene güven kocan olacak adama yapsınlar. yapamıyorlarsa sen elinden geleni yap en azından elinde hiç bir şey olmazsa koz olur. kendin yapacak olursan da azcık göstere göstere yap ki gözünde değerin artsın. her şeyini paylaşmayan ve herşeyini paylaşamayacağın adamla da evlenme. varlığı var bunun yokluğu var.

Ben zaten beyaz eşyalarımı yemek takımı vs. herşeyi aldım. Ailem de hep arkamda zaten her zaman yardımcı olurlar ama karşı taraf sanki umursamaz

Amannn bunlar dert edilecek şeyler değil. Benim eşim nişan da normal bir takım elbise giydi bende evde olan bir abiye giyecektim ama yok alacağız dediler aldılar. Ben almadım yani. Şu, bunu kız evi yapar, erkek evi yapar olayını hiçbir zaman anlamadım gitti. :işsiz:

Sen kendi elbiseni o kendi kıyafetini alsın. Ama her şeyi sakın sırtlama. Durumu yok ben sunu da yapayim deme. Olsaymis durumu evlenecek adam sonuçta.

şimdi ben güneydoğulu biri olarak diyorum ki anlaşamazsınız arkadaşım.
hani aileler arasında sürtüşme olsa yıpranırsınız diyecektim de erkek arkadaşın resmen seni adetlerle gömmeye çalışmış.
yol yakınken dön derim ben. çok farklı kültürleriniz vardır çok...

Dogunun hangi ili oldugu onemli.bazi yerlerde nisan kiz tarafina aittir tamamen nisan kiyafetide dahil .dugun ise erkek tarafina.damatligida kiz tarafi alir.sizde ortak yolu bulacaksiniz.

annenın seni vermeye erkek arkadasınında senle evlenmeye niye yok ikiside iş yokuşa sürüyor.

diyim ben sana

Merhabalar,

Daha önce söz atmış biriyim ve bu durumu zor atlattım.. 1,5 yıllık ilişkim var ve artık ciddiye taşımak istiyoruz.(Ben karadenizliyim kendisi doğulu)
Annem babamla bile konuştu bu durumu . Fakat durum şu ki ailem ve erkek arkadaşım geleneklere çok takılı.
Ben ailemden para almayan yük olmamaya çalışan biriyim.Bulaşık çamaşır makinamı yemek takımımı vs aldım.
Fakat erkek arkadaşımın aile olarak durumu çok iyi değil kendi yapmaya çalışıyor. Beni hep abisinin evliliğiyle kıyaslamasından bıktım.. (Biz abime şöyle yaptık kız tarafına şöyle yaptık) Onların geleneklerinde kıza nişanlık alınırsa kızda damatlığını alırmış,Bana da mantıklı geldi bu durum. ( Onlar da herşey karşılıklıymış)
Anneme bu konuyu sorduğumda hayır erkek kızın nişanlığını alır kız erkeğin kıyafetini almaz. Nişanlığınıda alamayacaksa girme bu yola diyor bana:KK43:
Ben artık ne yapmam gerektiği konusunda şaşırdım kaldım :KK43: Acaba bu zamanlarda yardımlaşmak ilerde farklı durumlara yol açar mı? Yoksa biraz kendimi geri mi çekmeliyim?

madem sen ben muhabbeti var hiç bu olaylara girmeyin kendiniz parayı koyun ortaya her şeyi kendiniz alın. elbisesinden eşyasına kadar. alamıyorsanız evlenmeyin ailelerden kuruş gelmesin çünkü iki gün sonra belli ki biz şunu aldık siz bunu aldınız veya almadınız die muhabbet dönecek.
biz eşimle 60bin borç yaptık iğneden ipliğe kıyafetten düğüne her şeyi kendimiz ödedik. gelen altınlarla yarısını kapattık sonra kalanı da taksit taksit 3 senede bitirdik. kimseye eyvallah etmedik. evimizde huzurluyuz çok şükür. kimse de bize öte git diyemiyor.

Merhabalar,

En zor dönemler allah sabır versin. Bizde de nişanlığımı gelinliğimi eşimin tarafı aldı biz de ona aynı şekilde nişan için takım damatlik aldık. Ev ihtiyaçları da zaten paylaşıldı bi şekilde. Insan isterdi ki durumumuz iyi olsada böyle gerginliklere fırsat vermeden herseyi kendimiz yapalım ama hayat işte bu dönemde sabretmekten başka yapılcak bişey yok kimse kırılmasın diye.

Merhabalar,

dogulu filan degiliz,bizde de erkegin damatligini kiz tarafi alir ne var bunda?

Merhabalar,

Ortaklaşa bir şey yapmak başka şey
Gelenek adı altında adam kazıklamak başka şey
İkisi arasındaki çizgiyi sen belirleyeceksin
Önce oturup aranızda anlaşın, karşındaki adamın haline tavrına bir bak
Bizde gelenek böyle ben anlamam kafasındaysa arkana bakmadan kaç

Muğlada farkli mesela erkek evi alır mutlaka evi olmayan adama kız vermezler icini tamamen kiz tarafi yapar. Benim arkadasim da muglada boyle evlendi.
Ama ev konusunda cok ısrarcilar.
Ayrica 25 altında bilezik takanı ayiplarlarmis.
:D bodrumda evlenemiyordur kimse. Orada bir ev fiyatı ne kadar acaba? Gerçi orada ev alan adam zaten her türlü 25+ bilezikte takar.

Back
X