- 23 Ağustos 2012
- 52.279
- En iyi cevaplar
- 1
- 243.904
- 898
müşterek bir hayata başlıyorsun.. evlilik kararı almışsın hala damatlığı o alır nişanlığı bu alır derdindesin. ben kına yaptım nişan gibi. eşim düğün yaptı. o gelinliğimi ve nişanlığımı aldı (ki inan kadın eşyaları daha pahalı) biz de onun damatlık ve kınada giyeceği kıyafeti aldık. ben tabak-çanak-nevresim vs aldım o da beyaz eşya vs.. zaten tabak çanak diyip geçme onlar da beyaz eşya kadar para tutuyor. her şeyim 4/4 lük olmasa da 3/4 lük olsun istiyorsan o eve sen gelin gireceksin o eşyaları vs en çok sen kullanacaksın ve ailen de kesenin ağzının açacak. evleneceğiniz kişi ile aile olmayı biz olmayı öğrenin artık. sen kendi ananın kesesini düşünür o kendi anasının kesesini düşünürse bu iş yürümez zaten. adamın adeti o olsun olmasın bastır ailene güven kocan olacak adama yapsınlar. yapamıyorlarsa sen elinden geleni yap en azından elinde hiç bir şey olmazsa koz olur. kendin yapacak olursan da azcık göstere göstere yap ki gözünde değerin artsın. her şeyini paylaşmayan ve herşeyini paylaşamayacağın adamla da evlenme. varlığı var bunun yokluğu var.
İçimden geçenleri yazmışsınız.