Sanirim ben bir narsistim :((((

Narsistliğin belirtileri nelerdir?
1- Kritize edilmeye karşı öfke, utanç ve aşağılanma hissi duyar.
2- Kendi çıkarları için başkalarını kullanır.
3- Sadece kendini düşünmek.
4- Yeteneklerini ve başarılarını abartır.
5- Başarı, güç, güzellik, zeka yada ideal aşk ile ilgili fantaziler kurar.
6- Başkalarının kendisine farklı davranması gerektiğine dair beklentiler.
7- Sürekli insanların dikkatinin ve beğenisinin üzerinde olmasını beklemek.
8- Başkalarını kıskanmak ve haset etmek.
9- Aşırı gurur ve mükemmel olduklarına dair inanç.
10- Suçunu kabul etmez yada eleştiriyi kaldıramaz.
11- Fedakarlık yada iyilik yapmaz ama gösteriş amacı ile küçük davranışlarda bulunabilir.
12- Empati yapamaz.
13- Herşeye hakkı olduğuna inanır.
14- Yüzeysellik.
15- Sürekli şöhret, zenginlik ve başarı hayalleri kurar.
16- Dikkat çekmek, ilgi odağı olmak ve övülmek arzusu.

bu belirtiler varsa öylesındır.

aslında bu da bir tercihtir.

anaaaaaaaaaa bunlari hepsi benim buyuk gorumcemde mevcut nan kadin harbi hastaymis beeeee bidaha ugrasmayim bari ustume kalir falan:51:neme lazim

Kizlar ben sanirim narsistim.29 yasindayim evlym birde cocugum var.narsist( bencil) oldugumu kuzenim soyledi.sen cok bencilsin dedi.o gunden beri cok mutsuzum cunku bencil oldugumm cok yer var maalesef.nasil duzelirim,psikologa gittim,ilac aldim ama kendi irademle ilgili bidurum:50::50:

Egonuzdan kurtulmanız lazım ilk öncelikle.. O da çok zordur artık kişiliğin en derinlerine işlemiştir..
Kesinlikle psikolojik yardım almanızı tavsiye ederim insanın kendi başına halledebileceği bir şey değil bu..

peki çocugunuza ,öğrencılerınıze karsı tutumunuz nasıl ,bu karakterınız sonucta sızın onlara yaklasımınız nasıl merak ettım.yermek ıcın sormadım gercekten ogrenmek ıstedıgım ıcın sordum.nasıl bır annesınız ve nasıl bır ögretmensınız.

peki çocugunuza ,öğrencılerınıze karsı tutumunuz nasıl ,bu karakterınız sonucta sızın onlara yaklasımınız nasıl merak ettım.yermek ıcın sormadım gercekten ogrenmek ıstedıgım ıcın sordum.nasıl bır annesınız ve nasıl bır ögretmensınız.

Normalde mukemmeliyetcilik hat safhadaydi ama torpulemeye calisiyorum..nasil bir anne ve ogretmn oldugumu ogrencilere ve kizima sormak lazim.bazen cekilmez olurum bazen tadimdan yenmez derler cevrmdekiler..

Egonuzdan kurtulmanız lazım ilk öncelikle.. O da çok zordur artık kişiliğin en derinlerine işlemiştir..
Kesinlikle psikolojik yardım almanızı tavsiye ederim insanın kendi başına halledebileceği bir şey değil bu..

Ego(ben,ene) her ne ise evet onu dizginlemem lazim :(((

Back
X