narsist olsaydın kendini eleştirmezdin ve en acımasız eleştirisel bir ortam olan kk ya bu konuyu açmazdın
narsist olsaydın, mesela ben neden bu kadar güzelim kahretsin, tarzı bi konu açardın ki, böyle konularda açıldı burda
Bu internetten tanı koyma, kendine veya başkalarına psikologluk yapmak da çok meşhur oldu...
Yapmayın Allah aşkına bu işin uzmanları var, doktorlar var. Şu an açsanız beyin kanseriyle ilgili belirtileri okusanız bir kaç tanesini kendinizde bulur beyin kanseri miyim diye düşünürsünüz. Bunlar çok ince detaylı işler ve aslında ülkemizde olduğu gibi de gidip doktorun yüzünüze bakması ile tanı koyulmuyor, yanlış çünkü birtakım testler yapılması gerekiyor.
Uzmanlar böyle etraflıca inceleyip tanı koyuyorsa ve yine yanılabiliyorlarsa siz internetten okuduklarınızla nasıl karar vereceksiniz?
narsist olsaydın kendini eleştirmezdin ve en acımasız eleştirisel bir ortam olan kk ya bu konuyu açmazdın
narsist olsaydın, mesela ben neden bu kadar güzelim kahretsin, tarzı bi konu açardın ki, böyle konularda açıldı burda
hadi be gerçekten mi böyle konuyu acan oldumu
İnternetten tani koymadim,tabiki dr gittim.ogretmnm
Tani koyulmadi,ama arastirdim cogu davranislar var maalesef(
EvetBir de erkek arkadaşım çok yakışıklı, dizi oyuncusu, arabası süper, çok sarkan var, dayanamıyorum, çok kıskanıyorum vs. diye bir erkek üye kendini kız gibi gösterip övmüştü
Narsistliğin girdiği kılıflar, ah
Bu internetten tanı koyma, kendine veya başkalarına psikologluk yapmak da çok meşhur oldu...
Yapmayın Allah aşkına bu işin uzmanları var, doktorlar var. Şu an açsanız beyin kanseriyle ilgili belirtileri okusanız bir kaç tanesini kendinizde bulur beyin kanseri miyim diye düşünürsünüz. Bunlar çok ince detaylı işler ve aslında ülkemizde olduğu gibi de gidip doktorun yüzünüze bakması ile tanı koyulmuyor, yanlış çünkü birtakım testler yapılması gerekiyor.
Uzmanlar böyle etraflıca inceleyip tanı koyuyorsa ve yine yanılabiliyorlarsa siz internetten okuduklarınızla nasıl karar vereceksiniz?
Cahil olduğunuzu kastetmedim, yanlış anlamayın, her insan zaman zaman endişelere kapılabilir ama kendiniz araştırdığınız söylüyorsunuz, kendinizi bunlarla yıpratmayın, ortada bir uzman tanısı yoksa problem yoktur. Bu sizin sadece kişilik özelliğiniz de olabilir, ille bir hastalık olması gerekmiyor :)
belki de cok yakısıklıdır ya, ah biz kadınlar kıskancız ya
hangi diziymiş hep beraber izlerdik,yoksa kıvanc mı kenan mıymıs
bence bu kızın ki narsist değil şizofrenlik olmus
İşte aslında kız değil erkek üyeymiş oBizimle dalga geçmek için açmış sonra Kazen basmıştı, twitterdan sövdü saydı falan baya, nasıl kaçırdın canım
Narsistliğin belirtileri nelerdir?
1- Kritize edilmeye karşı öfke, utanç ve aşağılanma hissi duyar.
2- Kendi çıkarları için başkalarını kullanır.
3- Sadece kendini düşünmek.
4- Yeteneklerini ve başarılarını abartır.
5- Başarı, güç, güzellik, zeka yada ideal aşk ile ilgili fantaziler kurar.
6- Başkalarının kendisine farklı davranması gerektiğine dair beklentiler.
7- Sürekli insanların dikkatinin ve beğenisinin üzerinde olmasını beklemek.
8- Başkalarını kıskanmak ve haset etmek.
9- Aşırı gurur ve mükemmel olduklarına dair inanç.
10- Suçunu kabul etmez yada eleştiriyi kaldıramaz.
11- Fedakarlık yada iyilik yapmaz ama gösteriş amacı ile küçük davranışlarda bulunabilir.
12- Empati yapamaz.
13- Herşeye hakkı olduğuna inanır.
14- Yüzeysellik.
15- Sürekli şöhret, zenginlik ve başarı hayalleri kurar.
16- Dikkat çekmek, ilgi odağı olmak ve övülmek arzusu.
bu belirtiler varsa öylesındır.
aslında bu da bir tercihtir.
Lyudka ağzına sağlık..sen boşuna okuyorsun bu bölümü biliyor musun,bize gerek yok aslında:) sağ olsun netten herşey yapılabiliyor artık..
konu sahibi arkadaşım evet bencil olabilirsiniz ancak narsist olmadığınız açtığınız bu konuyla bile belli oluyor..narsist olan biri bu konuyu açmayı bırakın yardım dahi kabul etmez..çünkü onun yardıma ihtiyacı yoktur,o mükemmeldir..
Keske size gelseymisim.sizin uzmanlik alaniniz daha iyiymis...
Narsist misiniz bencil misiniz bilemeyeceğim, tanı koyabileceğim bir uzmanlığım yok ama 'empati' yapmayı öğrenin derim.
Her şeyi yapmadan önce kendi başınıza gelse ya da size yapılsa nasıl değerlendirirsiniz den yola çıkarak hoşlanmadığınız huylarınızı törpüleyebilirsiniz.
Ben yıllar önce empati yeneteğimi keşfettim, hergün üzerine bir şeyler katarak yaşam felsefem haline getirdim.
Çok da mutluyum olduğum halimden; kibir, alınganlık, sert üslup, kıskançlık gibi birçok kötü yönümü törpüledi.
narsistsin bencilsin diye sana ne ilaç verildi merak ettim
canım ben zaten psikolojik danışmanım..yanlış kişiye laf vuruyorsun..bilmediğim hiçbir konuda konuşmam :)
sana yardımcı olamaya çalışan birine böyle laf vuruyorsan gerçekten empati yeteneğin yok demektir..kötü birşey demedim.
canım ben zaten psikolojik danışmanım..yanlış kişiye laf vuruyorsun..bilmediğim hiçbir konuda konuşmam :)
sana yardımcı olamaya çalışan birine böyle laf vuruyorsan gerçekten empati yeteneğin yok demektir..kötü birşey demedim.
:))) ankdaysaniz gorusme yapalim :))) kabul edin sizde cok acimasiz elestiriyorsunuz:)))
hadi be gerçekten mi böyle konuyu acan oldumu
maalesef başka bir şehrdeyim ama buradan yardımcı olmaya çalışırım :)
hatta sitenin bir bölümü var ruh sağlığı diye orayada yazabilirsin.
seni eleştirmedim ben,neden alındın? genel bir konuşmaydı o,sana değildi.arkadaşın dediğine katıldım sadece çünkü haklıydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?