• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım ben bu çağa ayak uyduramıyorum.

Alısveris konusunda fikirlesmek, sormak hosuma gider. Gerekirse onlarla beraber çıkarız alışverişe. Güzel bişey. Fakat oturupta aldıgımız bir şeyi saatlerce, günlerce, süreklilik arz edecek kadar konusamam.
Ülkenin durumu, ekonomik nedenler, siyaset asla girmeyeceğim bir alan bunalıyorum ilgimi çekmiyor.
Psikoloji konusmayı çok severim, taparım. İnsan üzerine analizler, semptomlar, kriminoloji, seri katil analizleri vs.. Sanat zaten işim tüm alanını kaplayacak sekilde karsımdakinin fikirlerini ögrenebilmek icin sorular sorarım, konular açarım. Karşımdaki insanların cevapları beni yeni eserler yapmama neden oluyor, ilham veriyorlar bana. Sporda tutkularımdan biri. Saatlerce, günlerce spor konuşabilirim. Hareketler, antrenmanlar yeni yeni hareketler keşfetmeyi severim.
İlişkiler üzerine konusurum, karşımdaki insanın bana bir şeyler katmasını cok severim bende onlara. Yeni bir şeyler öğrenmek, bilmek en büyük mutluluk sebeplerimden biridir. Çok yoğunsam, gözlerim kan çanağındayken bile günde 1 ispanyol kelimesi öğrenmeye çalışıyorum. Her gün yeni bilgi beni dolduruyor.

Şöyle söyleyim insanların beyinlerinin içini bir vitrine benzetecek olursak; kimisinin gana çöplüğü, kimisinin halkalı çöplüğü, kimisi mamak çöplüğü, kimisi avrupa çöplüğü, kimisi düzensiz, düzenli, kimisininde beyninin içine baktığında bomboş bir ovayla karşılaşırsın. Asla bir şey katmaz. Su an ki yasadıgın durumda bu. Uyuşmuyorsun sana göre değiller. Yani uyuşamadığın insanları da çağa ayırman garip olmus biraz konu sahibi.

Konudan bağımsız olacak ama, kazen'den uyari bildirimi almadiniz mi karikatürler konusunda? Telif hakki sebebiyle kullanmak uygun degil. Daha once birkac konuda da yazmistim. Yazarlaei tarafindan telir atiliyor ve ciddi sekilde odemeler yapmak zorunda kaliyorsunuz. Sizin de profilinizde bir karikatür var. Uyarmak istedim.
Ya bana da geldi o uyarı ama ben anlayamadım ne tür bi karikatürü kapsıyor içeriğe tıkladım pro üyelik gibi bir iban bilgileri vardı. Ne yapmamak lazım yani anlayamadım pek 😀

Ya bana da geldi o uyarı ama ben anlayamadım ne tür bi karikatürü kapsıyor içeriğe tıkladım pro üyelik gibi bir iban bilgileri vardı. Ne yapmamak lazım yani anlayamadım pek 😀
Hicbir zaman hicbir yerde karikatur paylasmamaniz lazim. Çizerleri tarafindan telif atılırsa telif hakkini odemeniz gerekir.

Aynen bence de öyle evliliği, çocuk yapmayı modayı takip etmeyi büyük bir amaç ve başarı sayan tayfadan sıkılmış. Hayır fikrini belirtmiş ne var bunda millet çullanmış. Birine boş muhabbet gelen öbürüne zevk verir ne var yani. Konu sahibi de kendi fikrini söylemiş. Doğru yanlış demek kimseye düşmez.
Oh anlayan birileri :) Burda zaten bir şey yazsalar da çullansak diye bekleyen bir grup var ben eminim.
Ben 🙋🏻‍♀️ o yüzden arkadaşlarımdan uzaklaştım.Alışveriş,makyaj,internet, ,dedikodu, eşleri ile yatak muhabbeti 🤢 gına geldi ,bu arada arada şunu stakladım diyorlar o ne yahuuu yazamamış da olabilirim .Bana internet dili çok uzak
Şöyle bir arkadaşım olsa ; okuduğumuz kitaplar hakkında ,hayattan ,dünyadan konuşsak arada çıksak uzun yürüyüşler yapsak ,tavla oynasak 😬 ayyyy
Aaa benim o :)
Bir alisveris kalemini uc dakikadan fazla konusan insanlar bana aşırı boş geliyor. Defol git hangi kremi aliosan al diye bağırasım geliyor. Insan psikolojisi üzerine konusmayi severim ben en cok, bununla ilgili filmler kitaplar konuşmayı. Ve dünyada ne olup bittiğini takip etmek en buyuk ilgi alanım gezmek görmek gereken yerleri belirlemek ve biraz da sanat tarihi severim. Yeme içme kültürünü de severim ama boyle ac gibi devamli kebapçı konusan tipler bogar. Daha cok farkli ne deneyebilirim en iyi ne, nerde kafasındayım. Onun disinda takip ettigim bir iki spor dali var izlemek uzerinde sohbet etmek güzel oluo. Ülke meselesi konusmayi sevmem siyasetci dayılara falan o kadar uzun zamandir bakmıyorum ki adlarini unutmaya basladim. Daha genel liderleri ve dunyayi kapsayici konuşmak lazim bir araya gelinilen ortamlarda. Maalesef kafa dengi insan bulmak cok aşırı zor. Kadınların %95i zara falan konusuo zaten.
İşte bende taaaam olarak bunu anlatmaya çalıştım .

Herkese merhaba.
Ben kendimi bu çağa ayak uyduramıyor gibi hissediyorum.
Çoğu arkadaşımla olan muhabbetten sıkılıyorum. Örnek vermem gerekirse.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
Size sorum şu ; benim gibi olan var mı ? Yoksa ben mi tuhafım ?
Yalnız değilsiniz, az önce böyle bir gruptan çıktım bende.

Peki siz neyden konusmak istiyorsunuz

Gerci mesele konunun sikiciligindan ziyade bence kafalarinizin uymamasi

Yani bilemiyorum
Kimisi boyledir, yeni bir canta bile olsa bu, aldigi zaman gostermeyi sever, siz de alin indirimde diye soyleyebilir takip dolasabilir evin icinde vs
Ben cok enerjik bulurum boylelerini ama surekli boyle olsa inanilmaz sikilirdim
Cunku hic benlik degil, surekli almak ya da surekli gelecek plani, surekli maddiyat, surekli siyaset ya da surekli dert ya da surekli cocuk ya da surekli is
Yani konunun bir sey uzerinde tikanmasi ilerlememesi ozellikle de ilgi alanim degilse beni de bogar

Yine ornegin cocuklarim olmasina ragmen cocuk da cocuk, psikolojisi de psikolojisi travma oldu mu acaba, yemek saatini zinhar bir dakika geciremem, nane atmissin baharat sayilir yedirememciler falan da sikar beni

Bir arkadas grubumuz var, daha dun gorustugumuz
Ustelik o kadar ortak noktamiz yok ki en fazla bu kadar ortak noktamiz olmayabilirdi yani
Tamamen zit goruslerde olanimiz var, bekari evlisi cocugu olani isi olani is bulamayani vs ama bir sekilde cok egleniyoruz
Enerjimiz tutuyor cunku bence

Sizdeki problem de bu olabilir
Bizim de bir grubumuz var her şey konusurum ülke gündemi, kitaplar, çocuklar neler neler 🤣
Ama bir grup daha vardı.
Sürekli kocasını över, marketten aldığı ürünleri atar, tamam anlarım paylaşıyorsun ama bir sınırı vardır bunun, çok çok fazla yani.
İlgimi çekmiyor mesela, ben de bir dışarı çıksam ne yapıyorsun diye sorsa biri atardım veya bakın su kitap çok güzel tavsiye ederim diyorum baktım o ay okuyamam bu ay saçma sapan kitap bu ay vaktimi su kitaba veremem ev islerim var diyince, tek salak ben miyim dedim. Kendilerinin ilgi alanı olmayan herşeyi ben dinliyorum, okuyorum, saçma yorum yapmıyorum. Onlar rahatlıkla yapıyor ben de çıktım gruptan. Çünkü hiç bir ortak noktamız yoktu. Arkadaş da kafasına esmiyosa çıksın gruptan en güzeli🤣
Alısveris konusulur tabi, bizim grubumuz var dediğim gibi her şeyi konusuruz kimse kimseyi yargılamaz, bu biraz da ön yargı ile alakalı bence.
Yani belki sende sevdiğin şeyleri paylaşsan kadınlar yorum yapar bir şekilde ilerler konu, ama dediğim gibi senin sevdiğin şeylere saçma sapan yorumlar yapıyorlarsa orda durmanın anlamı yok.

Herkese merhaba.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
Biz geri kafaliyiz sanırım.insanlarla bir araya geldiğimizde sohbet muhabbet yok herkesin elinde telefon.inan bana sadece geceleri bu siteye bakarım ya da haberlere oda uykum gelmezse.normalde telefonu elime aldığımda bakacak şey program bulamıyorum.sosyal medya desen sıfır.alisveris yapmayı çok severim ama ihtiyaç mi degilmi tartarim kendi içimde ona göre faaliyete geçerim.surekli gezmekte bana göre değil insanın evi gibisi varmı ya.evirir çevirir eşyaları evimde otururum dinlenirim.kisacasi bana göre sen normalsin.ancak senin arkadaşlar aylak dolaşıyor sanırım.

çağ ile alakası olduğunu düşünmüyorum. uyumsuz olabilirsiniz bu da gayet normal bişey. zevkleriniz, sohbetleriniz, gündemleriniz uymuyordur. benim bir arkadaşım vardı bu tarz konulara magazinel sohbet derdi. yani boş yapmak, boş muhabbet aslında sırf konuşmak için konuşulan şeyler. bence çok da kötü değil yani ülke gündemi iğrenç zaten, olumlu tek bir şey yokken insanların bu gerçeklikten kaçmak için boş yapması bana garip gelmiyor. ne konuşsun insanlar, felsefe mi yapsın, neden dünyaya geldiğimizi mi sorgulasın, siyaset mi konuşsun, ekonomiyi mi tartışsın ya da sinemalardan mı bahsetsin siz ne seversiniz? ben her konuda konuşabilen bir insanımdır mesela biraz da sırf sohbeti geçtiğinde söyleyecek şeylerim olsun diye bildiğim hakim olduğum konular falan var.

erkekler ne konuşuyor, onlar ne muhabbeti çeviriyor?

90'lar gençliği olarak alışveriş çılgınlığının bu boyutta olmadığını söyleyebilirim , AVM sayısı oldukça az , internet alışverişi diye bir şey olmayan hatta hayal dahi edemediğimiz bir dünyada alışveriş konusu çok az konusulurdu , bir de ayipti zaten sahip olduğumuz şeyleri gösteriş malzemesi yapmak ve dile getirmek
Alışveriş ve tüketim çılgınlığı bu yüzyılda arttı , 90'larin günahını almayın en muhteşem zamanlardi
👏👏👏

Caga degil cevrenize ayak uyduramiyorsunuz. benim kadin arkadaslarimla yaptigim muhabbetlerin binde birini bile olusturmuyor bunlar, olayin kadin ya da erkek olmakla ilgisi de yok. konfor alaninizdan cikip biraz daha farkli cevrelere girmeye calismanizi tavsiye ederim. eger bunu yapamiyorsaniz bu arkadaslarinizla daha az gorusun, vaktinizin daha buyuk bir kismini kendinize ve ilgi alanlariniza ayirin.

Bunları kimse görmüyorsa siz nasıl görüyorsunuz? İnsanların banyolarını kurcalayıp hangi marka şampuan kullandıklarına mı bakıyorsunuz?
İnsanların evlerine gidip banyolarını kurcalamama gerek kalmıyor bu insanlarla dışarda markette alışverişte spor salonunda vb. yerlerde birkaç kez karşılaşmak görmek yetiyor.

Herkese merhaba.
ben de sizin gibiyim şuan çalıştığım ofiste yaş ortalaması 22,26 devamlı ergen muhabbetler ben de 32 yaşındayım cidden muhabbetleri aşırı bayıyor ve çok muhabbet etmiyorum kafa daha rahat

Ben de ,arkadaşlarım alışveriş,sevgili/eş ,makyajdan (hiç makyaj yapmayan biri olarak makyaj dilinde ki tüm lügatlarında cahilim ) ya da internette saçma sapan insanları takip eder saçma sapan yorum yaparlar. Bense daha farklıyım mesela gizem avcısı,kült tv,ilhan yalman gibi kişileri ve konularını severim.Mesela Dünya tarihinde yaşanmış, gizemli olayları araştırmayı severim,çok eski uygarlıkları, ,değişik yani hani agartalılar vs desem bilen haaa der anlar uzatmadan o tarz şeyleri araştırmayı öğrenmeyi severim, ha hepsine inanacak değilim ,beraber okuduğum kitapları tartışmam lazım ha bir de Kore dizilerini de severim
Bu arada oyun oynamayı da severim ,okey,tavla,kelimelik ya da fotoğraf çekmeyi ( doğa ,yaşam) çok severim ,beraber tüm gün gezerek fotoğraf çekmek isterim .
🙈 Tüm bunları konuşacağım aynı zevki paylaşacağım 1 kişi daha çıkmadı ,o yüzden arkadaşım yok 🤣🤣🤣🤣ortak zevklerimiz olacak ki arkadaş olalım.

Görüşüyorsunuz diye herkes birbirine %100 uyum sağlamak zorunda değil.
Kimi insan kitap okumaktan hoşlanır, kimisi de deliler gibi alışverişten.
Hoşunuza gitmiyorsa görüşmeyin.

bazen arkadaş grubunda önemli bir şey ya da gereksiz bir şey konuşulduğunda biri öf bunları mı konuşacaz dediği zaman 'tamam sustuk canım buyur parçala atomu' diyorum. muhabbete dahil olursun ve bir yerden çekip konuyu bir yere bağlayabilirsin. muhabbet sohbet ortamı böyledir çünkü.

Universitede bi arkadasim vardi. Konusmalarimizi hep "birbirimize yeni bir seyle gelmek" temasiyla suslerdik. Siyaset degil ama iste ne bileyim daha cok sanat, tiyatro, edebiyat veya dizi filan. Kuralimiz buydu. Iletisim kurunca birbirimize yeni biseyle gelicez. Bunu oyun haline getirmistik ve cok egleniyorduk kendi aramizda. Siz de bu tarzda gruplara katilabilirsiniz trekking grubu seramik kursu yogik uykuya dalanlar kulubu kitap kulubu kultur turlari sevenler dernegi vs. Internetten bu tur gruplar bulursaniz cok daha zevk alirsiniz yasamdan kanimca. Herkes alisveristen bahsetmiyor ya hatta ve hatta bence oyle bir cagda yasiyoruz ki insanlarin ilgi alanlari cok cesitli ve her konuda kendini gelistirebiliyorsun. Onlarca yuzlerce podcast var discord vb platformlarda cok spesifik ilgi alanlarindan olusan gruplar var, Facebookta 8723 grup var. Ben de mesela su an yasadigim sehirde bu tur gruplara katilmak istiyorum, trekking ve seramik ile baslicam...

Bizim de bir grubumuz var her şey konusurum ülke gündemi, kitaplar, çocuklar neler neler 🤣
Ama bir grup daha vardı.
Sürekli kocasını över, marketten aldığı ürünleri atar, tamam anlarım paylaşıyorsun ama bir sınırı vardır bunun, çok çok fazla yani.
İlgimi çekmiyor mesela, ben de bir dışarı çıksam ne yapıyorsun diye sorsa biri atardım veya bakın su kitap çok güzel tavsiye ederim diyorum baktım o ay okuyamam bu ay saçma sapan kitap bu ay vaktimi su kitaba veremem ev islerim var diyince, tek salak ben miyim dedim. Kendilerinin ilgi alanı olmayan herşeyi ben dinliyorum, okuyorum, saçma yorum yapmıyorum. Onlar rahatlıkla yapıyor ben de çıktım gruptan. Çünkü hiç bir ortak noktamız yoktu. Arkadaş da kafasına esmiyosa çıksın gruptan en güzeli🤣
Alısveris konusulur tabi, bizim grubumuz var dediğim gibi her şeyi konusuruz kimse kimseyi yargılamaz, bu biraz da ön yargı ile alakalı bence.
Yani belki sende sevdiğin şeyleri paylaşsan kadınlar yorum yapar bir şekilde ilerler konu, ama dediğim gibi senin sevdiğin şeylere saçma sapan yorumlar yapıyorlarsa orda durmanın anlamı yok.

Evet bunun adı beslemek, beslenebilmek
Bana bir seyler katabilmeli
Ben de bir seyler katabildigimi hissetmeliyim

Sohbetlerimiz hep karsimizdakinin tutturdugu ayarda olmamali
Hep o dunyada kalamayiz, birinin bunu istedigini hissettigim ilk anda vinlarım artik :)

Benim ilk kriterlerimden biri budur
Bencil, hep pohpohlanmak isteyen ya da hayatinda bircok seyde ayari tutturamayan, olumsuzu gormeye daha yatkin, her seyi kendine gore yontan, manipule eden vs vs insanlarin eninde sonunda zarari dokunur
Kamburdur bu, atip rahatlatmak gerek

Birkac ayri grubumuz var
O sohbetten sonra modum yukseliyor
Pandemiden sonra samimi buldugum iki arkadasim da yakinima tasindi
Hadi bir kahveye gel diyebilecegimiz seviye yeterli benim icin

Hayat akip gidiyor ve cok kisa
Bu saatten sonra ozellikle de hayatima yeni almissam kimsenin egosunu, derdini, beni ilgilendirmeyen absurt dunyasini cekmek zorunda degilim diye hissediyorum
Yeni tanistiklarim da var ve ozellikle iki kisiyle inanilmaz uyumluyuz
Ciddi anlamda mutlu ayriliyorum muhabetten, ustume dert binmis gibi degil

Yeri geliyor psikolojiden bahsediyoruz ki ben severim yeri geliyor bir olaya guluyoruz iki gun, yeri gelir dedikodu da edersin, elestirirsin, elestirilirsin, tavsiye verilip alinir, alisveris de konusulur, karincalarin olumune sebep olan olum cemberinden de bahsedersin yani o kadar cok yönü var ki sohbetin say say bitmez

Hep birinin etrafinda, hayatinda olanlarla cevrili bir sohbetin kimseye kattigi bir sey yok, hatta daha verici olmak durumunda kaliniyor ki bu kotu bir durum

Belli bir seviyede kalan, nereye konuldugunu bildigin ve konuldugun konumdan memnun oldugun, iletisime acik arkadasligin dostlugun tadi cok guzel
Gerisi bitmeye mahkum ve iyi ki de böyle :)

Evet bunun adı beslemek, beslenebilmek
Bana bir seyler katabilmeli
Ben de bir seyler katabildigimi hissetmeliyim

Sohbetlerimiz hep karsimizdakinin tutturdugu ayarda olmamali
Hep o dunyada kalamayiz, birinin bunu istedigini hissettigim ilk anda vinlarım artik :)

Benim ilk kriterlerimden biri budur
Bencil, hep pohpohlanmak isteyen ya da hayatinda bircok seyde ayari tutturamayan, olumsuzu gormeye daha yatkin, her seyi kendine gore yontan, manipule eden vs vs insanlarin eninde sonunda zarari dokunur
Kamburdur bu, atip rahatlatmak gerek

Birkac ayri grubumuz var
O sohbetten sonra modum yukseliyor
Pandemiden sonra samimi buldugum iki arkadasim da yakinima tasindi
Hadi bir kahveye gel diyebilecegimiz seviye yeterli benim icin

Hayat akip gidiyor ve cok kisa
Bu saatten sonra ozellikle de hayatima yeni almissam kimsenin egosunu, derdini, beni ilgilendirmeyen absurt dunyasini cekmek zorunda degilim diye hissediyorum
Yeni tanistiklarim da var ve ozellikle iki kisiyle inanilmaz uyumluyuz
Ciddi anlamda mutlu ayriliyorum muhabetten, ustume dert binmis gibi degil

Yeri geliyor psikolojiden bahsediyoruz ki ben severim yeri geliyor bir olaya guluyoruz iki gun, yeri gelir dedikodu da edersin, elestirirsin, elestirilirsin, tavsiye verilip alinir, alisveris de konusulur, karincalarin olumune sebep olan olum cemberinden de bahsedersin yani o kadar cok yönü var ki sohbetin say say bitmez

Hep birinin etrafinda, hayatinda olanlarla cevrili bir sohbetin kimseye kattigi bir sey yok, hatta daha verici olmak durumunda kaliniyor ki bu kotu bir durum

Belli bir seviyede kalan, nereye konuldugunu bildigin ve konuldugun konumdan memnun oldugun, iletisime acik arkadasligin dostlugun tadi cok guzel
Gerisi bitmeye mahkum ve iyi ki de böyle :)
Evet sürekli kendinden bahseden, kendi hayatını anlatan(iyi kötü fark etmez)Kimisi var sürekli dert yanar, asla derdini anlatamazsın, en büyük dert bende kafasındadır, zaten bu tür insanlar ile anlaşamıyorum bende.

Karsındaki insana iyi geldiğin onun da sana iyi geldiği bir arkadaşlığı her zaman tercih ederim. Az ve öz ama mutluyum yine de.

Daha lafını bitirmene bile musaade etmeden kendini ortaya atmaya çalısan insanlar ile zaten anlasamayız.

Geçen de 2 aylık yeni komsuma gittim. Çalışmadığım için el isi yapıyorum etamin, oraya da götürdüm yapmak için. Komsumun ablası hemen 'bunlar ne ki ben neler yapıyordum' diye söze girdi. Bildiğimiz bütün el işlerini saydı, yaptığım işi küçümseyici bir tavırla.
Komsum da önce benim yaptığımı güzel bulmuştu, ablasının lafından sonra basit bir şey gözüyle bakti.
O günden sonra gitmedim görünce nasılsın derim, ama görmemeye çalısıyorum. Çünkü bu tür insanlar enerji sömürmekten başka bir işe yaramıyor
En iyisi sevdiğimiz insanlar ile az ve öz vakit geçirebilmek.

Back
X