sanırım ben safın tekiyim:((

birden konuyu annem açtı sandım :) bizimde var bir araba derdimiz annem alınca yakıtı kendi maasından koyar ama babam yine söylenir bu araba su mu yakıyor diye :) yine arabayımı aldın der sorun yapar bana söylemeden nasıl alırsın der. arabanın sigorta vergi zamanı gelincede anneme sende para varmı der :) neyse sözde araba annemin masrafları anneme ait ama kullanma hakkı babama... erkeklere yüz vermeye gelmiyor sanırım...

bence bu halin şükürsüzlük
ekmek bulamayan insanlar var
paran cok olunca sen de yersin..
ayrıca tatil için para biriktirebilmek de lükstür
babası zengin olsa da araba filan almak zorunda değil,herkesin yaşamı kendine
kendini diğer insanlarla kıyaslamaya devam ettikçe, ve gözümü yükseklere diktikçe mutsuz olacaksın
kanaat et,şükret,iç dünyanda seni mutlu eden şeyleri keşfet,ille pahalı hobiler mutlu etmez,böylece huzuru bulacaksın

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Konu sahibi kendini yanlış ifade etti. Yoksa lüks içinde yaşamak isteyen eş seçimini yaparken dikkat ederdi buna.
Para harcamak bence kişilik meselesi. Kimi kazanır harcayamaz, kimi harcayamayacaksam neden kazanayim der. Bu arada ev hanımı olup düşünmeden para harcayan her kadinin de esi zengin degildir. Malesef öyle aileler biliyorum ki adam yetistiricem diye borç, kredi peşinde koşarken kadın har vurup harman savuran ayrica çalışmayı sevmediği için ya da erkek eve bakmak zorunda diye düşünüp çalışmayan.
Çok uzattım, kısaca hiçbir konuda olamayacağı gibi bu konuda da çalışan çalışmayan diye kesin ayrım yapamayız. Olay sadece kisilik meselesi.

Niye safim saniyosun anlamadim. Ben fesatlik gordum sadece sende. Herkes tercihlerini yasar baska kadinlari kiskanmayi birak. Koskoca adama babasi araba almak zorunda da degil.
Ya bazen öyle yorumlar yapıyorsunuz ki

Nasıl bu kadar kolay karakter tahlili yapabildiniz?
Ben karşımda fesat değil negatif karşılaştırma yapan bir kadın gördüm psikoloji masteri yapan biri olarak ve ister inanin ister inanmayin bunu herkes yapıyor

Bu durumda kıyas türleri veya duygu durumlari bilmeden insanları fesat olarak etiketlediginiz için size fesat diyebilir miyiz ?

aynen ayne cok gusel degındınız konuyu acan bıraz zor gunlerden gecıyor kısmeten ote koy yok kımsenın ne yasadı ne yaptıgı ne durumda ne dusuncede kımse bılemez bazılarıda vardırkı bu konuyu acan bayanın yerınde olmak ısteyende var calısıo kaznıo enazında kımısıde calısmak ıstıyor eve katkımm olsun bos durmayım dıyıp esı yolamayan kadınlar var...

Ne demek* sizden bişey olmaz* sozlerinizi once tartin sonra yazın. . siz beni tanimadan ,burada uc bes kelimeyle ozetledigim konudan ne anlarsaniz anlayin boyle yazamazsiniz.!!!! Sizden ne olmus acaba ki baskalariyla boyle konusabiliyorsunuz!!!
Buraya konu açtık diye hakaretlerinize goz yumacak degilim. Ben şansınıza birsey soylememisken ben de onlardanim diye uzerinize alinip benim sahsima saldiramazsiniz !! kaldi ki ben bu kadar rahat olmayi olumlu goruyorum sizin dediginiz gbi fesatlanip hakaret etmiyorum.
Asagidaki yorumu da belki okursunuz diye koydum Orada da ustunuze alinacak cumleler bulabilirsiniz

Ayrica yorumu yapan arkadasa da teşekkür ediyorum.

50 yaşında annem çalıştı emekli kök söktürüyo babama babamda el üstünde tutuyo valla bütçenizi sarsmayacak şekilde yapın tabi gönlünüzden geçeni..en doğal hakkınız..

Amin cnm

Hasetleniyorsunuz diye boşuna dememişim.
Bu cevabınızda örneğidir alenen.
Alıntıladığınız mesajı okumuyorum bile.
Daha önce yazdığım mesajın altına tekrardan imzamı atıyorum.
Bana atarlanacağınıza, eşinize atarlanın. Durumundan memnun olmayan siz, arabası olup, gezip tozabilen insanları kıskanan siz, hala yazdığınız kafada gidiyorsunuz.
Siz kimsiniz ki ev hanımlarını bu denli küçük görüp, arabası var, parada kazanmıyor ama gezip tozuyor yazabiliyorsunuz. Kendi derdinize bakın.
Ne zaman başkaları ile kendinizi kıyaslamaktan vazgeçersiniz o zaman sizden birşey olur.
Son olarakta ben size hakaret etmedim.
Yazdığınız konuyu okuyun tekrar. Arada yorumlara farklı şeyler yazınca o konunun içeriği değişmiyor. Bu kadar dertleneceğinize kendinizi doğru ve net ifade etmeyi öğrenin. Çok zor olmasa gerek. Siz buraya aklınıza geleni, geldiği haliyle yazarsanız arkasını, önünü düşünmeden, duymanız muhtemel yazdıklarım gibi daha nicelerini.

konu sahibi bir şeyi yanlış biliyor galiba,ev hanımları ev de oturur.ev de otururken alışverişe ne gerek var demiş.
ev hanımıyım ama ev de oturmuyorum çok faalim.günlere,derneklere,turlara katılıyorum.haliyle pek çok ihtiyacım oluyor ve alış veriş yapıyorum.hoş evde de pek ala şık şıkırdım giyinip oturabilirim

artık napıyorsun...kazandığın parayı harcıyorsun...geziyorsun alışveriş yapıyorsun..arabaya ihtiyacın varsa arabayı alıyorsun..devir senin devrin..

bende sendenim baştan nasıl giderse öyle devam ediyor malesef artık düzelmez

Ben buraya ne yazarsam yazayim siz duz dusunce tarzinizdan vazgecmeyeceksiniz
.alintiyi okumamaniz da bunun kaniti .

Siz ve sizin gbi ,burada kendine gore dertlenmis bir kisiyi anlamaya calismak yerine ona saldırmayi secen asil haset sahibi saldirgan kisilikleri muhatap almiyorum bu saatten sonra. Kendimi ifade edemedigimi iddia etseniz de konuyu dogru anlayan bircok insan var ve ters anlayanlarin cogu da ev hanimi olup betimledigim durumu yasayanlar (!)
Beni anlamaniz icin beyninizi fazla zorlamaniz gerekecek o da sizin icin kolay olmayacak onun icin bosverin.

En azindan* Sen de oyle yap *demek ,konu sahibine yuklenmekten daha zor geldi size. Baskalarina satasarak stress atiyorsunuz anlasilan..

Konu benim icin kapanmistir yapici yorum yazan arkadaslara Teşekkürler onlarin tavsiyelerine uyacagim.

Ev hanıminin ne demek olduğunu biliyorum ben kendi cevremdekilere gore yazdim suan ben de evdeyim elbette esler hanimina imkani ne kadar el veriyosa en iyi sekilde bakmak zorunda. Ben kendim kazandigim halde bukadar rahat degilim diyorum sadece ... cevremdekilerin bu sekilde faal bir durumu yok oyuzden oyle bir yorum yaptim .tabii suanda benim de yok olsa da mevcut kiyafetlerim icine girebildigim taktirde yeterli olur.

Nys konu benim icin kapandi biran icin bana dokunan bir durumdu buraya yazmasaydim eminim ogun dokunup gecip gidecekti...
The end

Konu sahibi daha dün kayınvalidem ile bu konuyu konuştuk.
Neden dedim piyangodan para kazananlar hemen paralarını çar çur harcayabiliyorlar çünkü o para için emek harcamadı.
Peki dedim siz neden birşey alırken 100 kere düşünüyorsunuz çünkü o parada emeğiniz var nasıl kazanıldığını bildiğiniz için bir yüklü borca girerken her ince ayrıntısına kadar düşünüyorsunuz.

Bu olay sadece çalışmayan bayanlar için değil zengin baba parasını yiyen erkek çocukları için de geçerli.Yani emeksiz herşey düşünülmeden harcanır.Cinsiyet farketmez.

Keşke kendine zengin koca bulaydin şaka bir yana herkesin alım gücü farklı olabiliyor herkes kendi kesesine göre harcama yapabilir, ama bende yatırım yapacağım diye o kadarda kasamam kendimi gençlik elden gidiyor ve sadece bir kere oluyor içinde kalmasın hiç bir şey

Bana zor gelen birşey yok yani.
Siz kendinizi ifade etmekten acizseniz buda benim hatam değil.
Benim kimseyle problemim yok siz dahil.
Şayet burada baska insanlari katmadan anlatsaydınız derdinizi kimse size ne diyosun demezdi.
Ben ev hanımi değilim bu arada, bir süre ara verdim. Bunuda aklınızin bir köşesine yazın. Kimin ne yaptığı beni ilgilendirmediğinden 'sen ev hanımısın hıh' yaklasımınızda beni hiç ama hiç rahatsız etmedi. Ben kendime bakarım, kendi hayatımı yasarım. Sizin gibi ay o ne giymiş bu nerede tatil yapmış, onun arabası , bunun evini düşünüp , kıskanmam yani.
Bir yanlış varsa burda oda sizin tarzınız.
Bu da size son cevabımdır. Hala ısrarla anlamayan sizsiniz.
Selametle

Buradaki gereksiz olumsuz yorumlara takmayın normal hayatta da birbirinin morslini bozunca sevinen , kendi mutsuzluğunu başkasına yükleyen çok insan var ondan toplum bu halde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…