anlaşmanıza bağlı diye biliyorum.mesela hemen alanlar var.takıları mehir olarak kabul edenler var.daha sonra isteyenler var.şimdi bana 100 gr altın demişlerdi ben bunu istesem eşimden şimdi alabilirmiyim ?
ay asıl saf benmişim ... cahillik çok zor arkadaşım çok sağolanlaşmanıza bağlı diye biliyorum.mesela hemen alanlar var.takıları mehir olarak kabul edenler var.daha sonra isteyenler var.
sana kesinlikle katılıyorum .. yarın yaşayacağımız ne malum ? biriktirmek iyi bişey ama en değerli anımız olan yaşadığımız anı iyi değerlendirme taraftarıyım.. bence iyi yaşamak insanın kendi elinde.Bu hayatta herkes rahat yaşamak ister.. Her istediğini almak, gezmek tozmak ister.. Bu insanların hayat tarzları, koşulları ve gelirleri ile doğru orantılıdır.. Benim çevrem de bir çok insan var. Aylık gelirleri bizimkine göre daha az olmasına rağmen, bize göre çok lüks yaşıyorlar.. Ama nasıl yaşıyorlar bir de onlara sorun.. Kredi kartlarıyla.. Yani borçla yaşıyorlar, ama lüks yaşıyor.. Böyle umursamaz insanlara çok özeniyorum.. Ben borçtan korkan bir insanım.. Onlar gibi istesem de olamam.. Ama bu benim mutsuz olduğum anlamına gelmiyor.. Konu sahibi hayata bir defa geliyoruz.. Tamam paranın kıymetini bilmen güzel. İlerisi için birikim yapman güzel de .. Bugünü de yaşamayı ihmal etmemek gerek.. İstesen de bir daha bu yaşında olmayacaksın.. O yüzden sende yaşa hayatını.. Sende imkanların ölçüsün de gez, toz.. Yiyip içtiğin, gezdiğin gördüklerin, eskittiklerin senin olacak.. Biriktirdiklerin değil..
o kadınlar doğru olanı yapıyorlar bilmem farkında mısınız? bırakın da eşiniz tatil parası biriktirme derdine düşsün.kendi arabanıza bile izin alarak biniyorsanız sahiden ipleri kaptıralı çok olmuş.Evet sanırım safım ben ! Evlenmisim , ipleri de eşimin eline tutusturmusum Ama yeni farkediyorum!!
Ben aslinda calisan biriyim atanamadim ama özel sektörde mezun oldugumdan beri çalışıyorum. Ona ragmen kendime bisey alirken 10 kere düşünüyor, mumkunse indirim ,sezon sonu yada marka olmayan eşyalar aliyorum.
Ama bakiyorum da daha hayatinda hic çalışmamış BAZI bayanlar ;altinda arabasi üstünde en şık kıyafeti o alışveriş merkezi benim bu kurs senin geziip duruyor.
Evine duzenli temizlikcisi geliyor çocuğu da krese veriyor oohhhhhh ne ala !
Ben gbi SAF da afedersiniz es.k gbi çalışıp saf saf gelecege yatirim yapayim ,bu yaz gidecegimiz tatil parasini cikarayim diye uğraşıyorum ..mehirimle alinan arabayi eşim lutfettiginde kullaniyorum... guya araba benim .. o benden izin isteyecegi yere ben istiyorum ondan.
28 yasindaydi evlendigimizde. babasina bir araba aldirtamamis (babasi varyemez amca resmen)
Elimde imkanim varken boyle oldugum icin kiziyorum kendime !!! VE KOCAMAAA
Ben kadınlardan bahsettim. Sizinki genel bir tanımlama gibi olmuş. Kocası sonradan zengin olanı bilemem ama çirkin kızla evlenen zengin adam da görmedim. Çirkinse de çok akıllıdır o kadın bence ki adamı tavlayabilmiştir yada adamdan çok gençtir.Allah askina her zengin ,guzel ve akilli mi??? Guzel olmayan ya da bi gram akli olmayan nice zengin insan var. Bence biraz sans biraz da emek işi.
şöyle diyim dışardan bakan kim olursa olsun annem dahil az çok sizin yazdıklarınız gibi düşünüyor.bir de şöyle var. başkası hep dışardan kendi gördüğünü söylüyor size yani dikkat ederseniz bi yerden sonrası sizin değil annenizin babanızın kardeşinizin arkadaşınızın kafası,çok üzülüp çokta düşündüm bu konuda sizin gibi,diğer insanların anlamadığı şey belki sizin sevginizi ilginizi ifade etme şekliniz böyle ve aile idare etme şekliniz kendinize göre böyle olumsuz yerleri siz kendiniz düzeltebiliyorsanız düzelteceksiniz.başkasının gazı ve sizi üzmesi ile bir yere varamazsınız gerekli knuşmaları yapmaya tavır koymaya kendinizi hazır hissettiğinizde yapmalısınız başkasının lafı ile değil kocanızla siz yaşıyorsunuz ve sizde bilirsiniz anneniz bile dese size şunu şunu yapmıyorsa boşan git diye.işlerin aslında onların dediği gibi kestrip atmakla bitmediğini anlıyorsunuz.mutlaka sizinde bir sınırınız var.eşiniz ile çok konuşmuşsunuzdur.fakat dikkatiniz dağınık kafanız dolu bir şekilde bu yüzden eşiniz umursamamış yada her türlü işine gelmemiş olabilir.sizin yapacağınız yanlış olduğunu düşündüğünüz tüm ne varsa bunları tüm başkalarının konuşmasından arınarak.tüm dikkatinizi toplayarak ciddi bir ses tonuyla kısa ve öz ifade etmeniz.bunu başarmak için önce kendinizi sakinleştirmeniz lazım bu da belli bir zaman alabilir.sonunda kendinizi ifade eder ve zaman birakırsınız ve sabrınız tükendiğinde ne ev ne araba ne evlilik ne çocuk gözünüzün hiçbir şey görmeyeceğine eminim.önce kendinize kızmayı bırakın bende çok kızdım kendime hep başkalarını dinleyip aslında.hiç bir yere varamadım ve kendimi de doğru düzgün ifade edemedim.herkes benim kocama gereğinden fazla taviz ve ilgi gösterdiğimi düşünüyordu bu doğru olabilir.fakat şu var belki benim sevme şeklim böyle elimde olmadan da böyle davranıyor olabilirim.kimse benden başkası bunu bilemez üstüne patavatsız yorum yapar beni suçlar benim kendime kızmamı sağlar bende bu bozuk moralle pek davrandığım yaptığım ettiğimde başarılı olamam.bunu çok sevdiğiniz insanlar da yapabilir hatta sizi anladığını düşündüğünüz kim varsa.o yüzden şuan kendimi tamamen sakinleştirme başkasının ne dediğine aldırmamaya çalışıyorum. bu evre sonrasında tam olarak ne yapacağıma sağlıklı karar vereceğim ki verdiğim kararın arkasında olayım. size de tavsiye ederim.Evet sanırım safım ben ! Evlenmisim , ipleri de eşimin eline tutusturmusum Ama yeni farkediyorum!!
Ben aslinda calisan biriyim atanamadim ama özel sektörde mezun oldugumdan beri çalışıyorum. Ona ragmen kendime bisey alirken 10 kere düşünüyor, mumkunse indirim ,sezon sonu yada marka olmayan eşyalar aliyorum.
Ama bakiyorum da daha hayatinda hic çalışmamış BAZI bayanlar ;altinda arabasi üstünde en şık kıyafeti o alışveriş merkezi benim bu kurs senin geziip duruyor.
Evine duzenli temizlikcisi geliyor çocuğu da krese veriyor oohhhhhh ne ala !
Ben gbi SAF da afedersiniz es.k gbi çalışıp saf saf gelecege yatirim yapayim ,bu yaz gidecegimiz tatil parasini cikarayim diye uğraşıyorum ..mehirimle alinan arabayi eşim lutfettiginde kullaniyorum... guya araba benim .. o benden izin isteyecegi yere ben istiyorum ondan.
28 yasindaydi evlendigimizde. babasina bir araba aldirtamamis (babasi varyemez amca resmen)
Elimde imkanim varken boyle oldugum icin kiziyorum kendime !!! VE KOCAMAAA
Ben kadınlardan bahsettim. Sizinki genel bir tanımlama gibi olmuş. Kocası sonradan zengin olanı bilemem ama çirkin kızla evlenen zengin adam da görmedim. Çirkinse de çok akıllıdır o kadın bence ki adamı tavlayabilmiştir yada adamdan çok gençtir.
Tabiki her zengin akıllı değil. Çalışıp zengin olan insanlar akıllı. Mirasyedilerden bahsetmiyorum ben. Hayatında çalışmamış ama trilyonları olan tanıdıklarım var benim. Konumuz o değil zaten.
Konu sahibi eşinin kendisini iyi şartlarda yaşatamamasından şikayetçi. Kendi kazandığımı da rahatça yiyemedim diyor. Kocasının parasını yiyen kadınlara özeniyor.
Kimin başına ne geleceği belli olmaz. Zenginken birden tepetaklak olur her şey ama ben diyorum ki paraya çok önem veren, rahat yaşamak isteyen kadın baştan seçimini ona göre yapmalı. Maddi açıdan zorlanacağını bile bile evlenmesin o zaman. İşler sonradan ters gider o ayrı konu.
Problem hayatın tadını çıkaran ev hanımlarında değil, problem sizin gibi saçlarını süpürge etmeyi, kendini ezdirmeyi marifet sayan kadınlarda. Yanlışı yapan onlar değil sizsiniz, onlar doğru yolda.
Lafı o kadınlara değil eşinize söyleyin. Ve tabi en başta kendinize.
evet o ama arkadaşın üslubu iğrençti.
ben çalışan kadnların daha çok yorulduğunu düşünüyorum çünkü sabahtan evden çıkıp akşam eve dönüyoruz ve evde de mesai bitmiyor.
Vallahi ben bekarim, yani cocugum yok tabi ki, ama cok yoruluyorum. Adam gibi ev temizledigim bile yok, zaten bir haftasonum var, onda da gezerimCalisan + aileli kadinlar nasil yapiyor, hicbir fikrim yok. Ben aksamlari ya gezerim, ya spor yaparim, ya da keyfime bakarim ayagimi uzatir tv izlerim. 1mg ev isi yapmam. Hem sevmiyorum, hem omur torpusu bence ev isi. Ev kadini olsam da yapmam
evlenip çocuğun olunca tekrar görüşelim bu konuyu,hem şimdi çok kıskandım seni
valla 3 çocuklu çalışan bir kadınım anam ağlıyo yeminle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?