Sanırım biraz sorunluyum...

ademir47

evimin erkeği...
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
1.019
0
116
Mardin
Ben de aranıza yeni katıldım. Sanırım biraz sorunluyum. 9 aydır işsizim. Evde oturmaktan çatladım. Duvarlar üstüme üstüme geliyoo. Bu arada hazır evdeyken çocuk yapayım dedim. Sol kanal tıkalı çıktı. Ayrıca maddi sıkıntılardan dolayı kocamla aramız limoni. Ha bi de babam ve kardeşim iflas ettikleri için kira ödeyemediklerinden evden atılma aşamasındalar. 1 haftaya kadar eşyasız ve evsiz kalacaklar. Hadi beni hayatın güzelliklerine ikna edin. Bu arada çok şükür sağlıklısınız demeden önce parasızlıktan dolayı artık okula gönderemediğimiz beyin felçli bir kardeşim var.
kötükedihüso

Üzdünüz beni.

Ayrıca bebek evde can sıkıltısından yapılacak birşey kesinlikle değil. Hele de eşle aradaki problemler düzelmeden. Maddi problemler yaşanırken.

Sizi birşeye ikna edecek değilim. Sadece bunları kötü bir ruh haliyle yazdığınızı düşünüyor, kendinize geldiğinizi umarak kendimi teskin ediyorum. Yok diyorsanız, depresyona sürüklenmeniz an meselesi. Silkinin ve kendinize gelin.

Saygılar ve sevgiler..

Son düzenleme:
Hayatta okadar zor durumda olan insanlar varki hayatları dibe vurmuş.Ama onlar isyan etmek yerine hayata inatla karşı çıkıp mücadele ediyor.Bende onlardan biriyim hem maddi hem manevi zorluklar çektim hatta hayat şimdi bitti dediğim bile oldu.Ama ben acı çektikçe güçlendim.Hayatın anlamı sadece doğmak yaşamak ve ölmek değil hayatın tadını çıkartmak zevk almak neden insanlar bunu ço kbüyük bir sorumlulukmuş gibi görüp hemen isyan ediyor anlayamıyorum. ınsan bence bunalrdan kendine pzitif kazanç sağlayarak yaşamalı o zaman kimse hayatı sevmez ki aha ne oldu hayatın anlamına? demi ama negatiflik insanı dibe götürür. kendinize gelin hemen ve hayattaki onca nimet için şükredin allaha yaşattığı için ve bunların kötüsünün olduğu için çok şükredin halinize... iyi günler dilerim

beyin felçli kardeşiniz için sanıyorum valilk kaymakamlık belediye yardım edebilir.

''hazır evdeyken'' gibi bir düşünceyle anne olunmaz. önce aileniz buna maddi manevi hazır mı öncelikle buna önem vermelisiniz.

anne ve babanızın durumuna gelince elbette maddi sıkıntıdan evden atılmaları çok kötü bir durum. ama herşeyin çaresi var mühim olan sağlık. bir süre sizlerde kalırlar sonra da düzeltirler durumu yavaş yavaş halolur herşey.

sol kanal tıkalı demişsiniz. tıp hergün gelişiyor bir çaresi bulunur.

Allah daha büyük dertler vermesin.

Hayatın güzellikleri ortada. ikna etmeye gerek bile yok. ama kimimizin burnunun dibinde biterken bu güzellikler kimimz ise sadece uzaktan izlemekle yetinmek zorunda kalırız.
hoşgeldin aramıza.
cocukla ilgili sıkıntın için sağlık kısımlarını bi incele.tüp bebek felanyada işte tıkalı kanallar...
bi fikrin olur hem tam olarak sorun haline gelmeden bişiler okuyup paylaşırsın.
burdada takıl bak insanların basına neler geliyor.
inanırmısın ben her bunalımımda oturuyom diomki anlatayım sunu kızlara asamaıcam galiba diyorum.
ama burda okuyorum bazı konuları.kendi sıkıntımı hafifletiyorum

Yeterince açıklayıcı bir mesaj olmuş..

18 yaşında olmana rağmen böyle düşünebilmen çok ama çok güzel..
Bir hemcinsim olarak seninle gurur duydum..

ademir47, size de şunu söylemek istiyorum.. Hayatın güzel, yaşamaya değer olduğunu bizim size anlatmamız, sizi ikna etmemiz mümkün değil.. Siz kendinizi buna ikna edebilirsiniz ancak..

Teşekkür ederim Cornelia a.s.

Ademir cevap vermemiş açıkçası merakta etmedim değil, ben onun bunun üstesinden gelebileceğine inanıyorum :1hug:

Çalışılıp iş bulunur,maaşı azda olsa bı acığınızı kapatırsınız.Kardeşiniz Allah vergısı,şifalar dılıyorum.Babanızın durumu ise,bir dönem sıkıntılı gecebılır tabı,siz onlara destek çıkmalısınız manevı yönden.

En önemlısı maddi yonden kendınızı toparlamadıkça,esınızle aranızı düzeltmedıkce bebk yapmayın derım.Evlat yetıstırmek zor iştir,yemesi giymesı değil,eğıtmesı öğretmesı zordur,ona zaman harcamalısınız doğduğunda...

Hersey hayırlısı olsun hakkınızda,karamsar olmayın ve isyan etmeyın,ımtıhandan gecıyorsunuzdur.

18 yaşındasın... Uslübun, yaklaşımın, yaşadığın ağır şeylere rağmen hayata tutunman, bakış açın hepsi ayrı takdiri hakediyor. Umarım hayatının bundan sonra güzellikler içinde geçsin...

Konu sahibi arkadaşım; sizin yaşadıklarınız da kolay şeyler değil elbetteki;

Ama inanın insan isterse herşeyin üstesinden gelebiliyor... Moralinizi yüksek tutun.

Anneliğe hazır olmadığınız takdirde " can sıkıntısı " için bilinçsizce bebek yapmayın.

Bu hayatınızı yoluna sokmak için çok yanlış bir adım olur.

Dilerim hayatınızdaki tüm olumsuzluklar yoluna girer...

Allah yardımcınız olsun...

işsizlik problem değildir bence. okulumu bitirdikten sonra bende 1 sene iş bulamadım ama evde el işleri yaparak paramı kazandım. hem okudum hem çalıştım. çalşacam dedinmi heryer iş. bazen hep işler tersine gider ama sabretmeliyiz bunlar bizim için ders olmalı. belkide çok uğraşıp yinede tersliklerle karşılaşıyorsunuzdur ama sabretmeli daha çok çalışmalısınız.

Herkese teşekkürler. GÖZDEM18 özellikle sana teşekkürler. Yaşına rağmen yazdıkların, düşündüklerin kendimden utandırdı beni. Farkındayım herşeyi benim halledebileceğimin. Ama inanın parmağımı oynatmak gelmiyor içimden. Yatağın içine girip günlerce çıkmamak istiyorum. Kardeşimle ilgili Kaymakamlık ve valilik yardımlarına gelince o kounuda da ben bilgi vereyim. O iş öyle kolay değil. Öok şükür bürokrasimiz tam gaz önümüzde büyümeye devam ediyor. Önce heyet raporu alacaksın. Heyet raporu öyle kolay değil. Belli bir günde git, gir sıraya bekle. Sonra 1 hafta sonra git sonuç al. Sonra bunu ilçe milli eğitime götür. Randevu al. Bir mülakata daha gir. 40 gün sonra sonuç al. Sonra bu evraklarla ilgili makama git başvuru yap. Bütün bunları engelli olan kardeşimle beraber giderek yapacaksın. %85 i engelli kardeşinle. Yani bineceksin otobüse ohhh ilçe ilçe gezeceksin. Anne babamın durumuna üzülenler içinde bi bilgi. Annem ben 15 yaşındayken öldü. Annem üvey, engelli kardeşimde 2. eşten. Dışarda kurslara gitmek içinse ufak bi koca engelim var. Çalışmama izin veriyor ama onun harici sokakta sürtemezmişim. Buna şiddet gördüğümü de eklemeliyim.

madem maddi sıkıntı içindesin ve en önemlisi sana güvenmeyen şiddet yanlısı bi eşin var neden çocuk düşünüyorsun...bende eşimden şiddet gördüm şimdi fiske bile vurmuyo ama bunun için seninde eşinin burnunu iyice sürtmen gerekir.sen onun eşisin kölesi değil...ben terketmiştim onu sen yapabilecek durumda değilsin sanırım o zaman şöyle yap sana şiddet uyguladığında karakola şikayet et etde dünyanın kaç bucak olduğunu görsün ahlaksız...

Rabbim büyük,
verdiği her cefa sınavdır...Asla sitem etmeyin ve hayata sarılın...

Sanırım üst üste yaşadığınız sıkıntılardan dolayı depresyon tarzı bir şey yaşıyorsunuz...Ama asla unutmayın..her gecenin bir sabahı, aydınlığı vardır...

Allah yardımcınız olsun

Sevdiğinizi sevginizi hep söyleyin. Hayatı ertelemeyin. Yoksa hoparlörden duyduğunuz cenaze haberi sizinki olduğunda, kalbinizde sakladığınız sevgiler, hevesler, yapılacak işler, vitrinde paslanmayı bekleyen çeyizden çıkma gümüşler için çok geç olur...

Sevgilerimle

Son düzenleme:
:1shok::1shok: oyyy ciddi misiniz siz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
gözdem18...sadece yeni nesilde senin gibi birirlerininde olması içimizi rahatlatıyor.....

canım öncelikle sana allahtan sabır diliyorum, yaşadıkların kolay şeyler değil.. hiç brimizin hayatı kolay değil herkesin kendine göre sıkıntıları var, öncelikle şunu unutma ki biz bu hayatta bir sınavdayız, allah verir dener alır denerr, bende zaman zaman isyan noktasına gelip bu kadar olmaz üstüste gelmesin dedim ama sonra hep şükrettim,daha kötülerinin olabileceğini düşünerek..sen şuan ki psikolojinle daha kötü ne olabilir ki diyebilirsin ama inan ki bilmek bile istemezsin. ne olur öncelikle bol bol dua et..eşimle aram limoni demişsin sana önerim çocuk yapma..çocuk çözüm değildir, o çocukları kendi keyfimiz için dünyaya getiriyoruz, belki onlara sorma şansımız olsa asla dünyaya gelmek istemezlerdi.. sana allahtan sabır diliyorum, umarım en kısa zamanda hayatında herşey yoluna girer..

bende okul bitirdim işşizim ,olumsuz cevab alıyorum,kpssye hazırlanıyorum,anksiyete hastasıydım şu ara barut fıçısı gibiyim sıkıntıdan,bu arada sürekli hukuk iktisat ve yabancı dil çalışıyorum,anne babam problemli ,ayrılar, maddi olarak babam tehditkar manevi olarak ne baskılar yaşattı bilemezsiniz,annem en ağır depresyon ilaçlarını kullandı,fizikende ona bişey olacak babamın eline kalacağız diye korkuyorum...evde 80 yaşında hastalık hastası,çocuksu,unutkan, kulağı duymayan,sürekli soru soran,gençliğindeki gibi evde gestapoluk yapıp hakimiyetini kurmaya çalışan,maddi olarak herşeyin en markasını isteyen,bir gün evde tüpü açık unutup evi patlatmasından korktuğum bir anneannem var.üstelik de geri ödemem gereken öğrenim kredim var,bugün suya zam gelmiş,hiç hesapta yokken birde 100 ytl apartman boyası çıktı..buyrun burdan yakın...dert çeşit çeşit...

ne yapayımintihar mı edeyim?isyan ediyorum bazen..her sıkıntı sonsuza dek sürmez buna inanırım,güzel günler göreceğim elbet.azmedip ilaçları bıraktım,kendime telkinde bulunuyorum. evdeyim tüm gün..bazen vitrinlere özenerek bakıyorum gencim sonuçta ama kimseye birşey diyemiyorum..annem üzülmesin diye..hayata tutunmaktan başka çare var mı? herkes nasıl tutuyor kendini?

bu arada henüz doğmamış çocuk hakkında yaklaşımızını anlayamadım..hadi boştayken sıkılmayayım yapayım gitsin denilebilecek birşey değildir çocuk..

arkadaşlar hepimiz dönem dönem isyan edebiliriz.
arkadaşın isyanını yadrırgamayın.
neticede kul yapımıyız.
sabrımızın ve gücümüzün bi sınırı var ..
inanıyorum arkadaşta silkinip kendine gelecektir.
sıkıntılar,acılar,yokluklarla dolu bir hayat hikayem var ..
acının dibine vurup hayata ve ara ara yaradana isyan ettiğim oldu ..
neden yaşadığımı? hayattaki amacımı bulamadığım zamanlar oldu ..
hala oluyor ..
sıkıntılı bir dönemdesin hayata sarılıp en kısa zamanda atlatabilmen dileği ile ..
benimde arızam ;evet sorunum var derim ama ayrıntıya girip kimseye anlatamam ..
acılarını paylaşabilmekte olumlu bi harekettir bence ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…