Sanırım Bu Acılardan Sonra Delirmeme Az Kaldı

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
Hepinize merhaba geçen forumda konu açmıştım özet geçmek gerekirse 21 yaşındayım çocukluk yıllarımda annem bana bakmadıgı ıcın teyzem ve ananem baktı onların psikolojik baskıları ıle buyudum.Hayatımdan bişey anlamadım ortaokul lise hep çok kötü geçti hiç güzel anım yok.Defalarca üniversite sınavına hazırlandım sadece bir dönem okudum ikinci dönem bıraktım çok çok pişmanım bu yıl okumak için döndüm ama psikolojim çok kötü oldugu için yine okuyamadım.Şu anda ilaç kullanıyorum sorunlarıma gelecek olursam ikinci dönem okula dönmeyi çok istedim ailem izin vermedi param da olmayınca geri dönemiyorum bu benim için büyük yıkım oldu okula dönmeyi çok çok istiyordum hayal kuruyordum ama yine bu donemde eğitimsiz kalacam inanmıştım döneceğime çok dualar ettim ama olmaması beni kahrediyor geçen yıl ıkıncı donem ve bu 1 yıl cok büyük ara zaten universiteyı 20 yaşında kazandım hayata yaşayacağım herşeye geç kaldım bu 5.kez sınava hazırlanıyorum geçen yıl ikinci dönem tekrar eve dönüp hazırlandım bu yıl hasta oldugum ıcın 1 dönem dondrdum yine okuyamadım ailem tekrar hazırlan dedi yine çalışıyorum tüm gün evdeyim ve bu beni sıkıyor kucuk sehırde yaşadıgım ıcınde dışarı da cıkmak ıstemıyorum bı tanıdık gorurum dıye ve en buyuk destekcım sevgilim 1 yıl oldu beni terk edeli onu da cok cok ozluyorum onun dışında sorunlarım şunlar kendimi çok çirkin ve her konuda yetersiz hissediyorum kendi kararlarımı kendim veremiyorum kendime güvenemiyorum arkadaş edinemiyorum çok sık karar değiştirebiliyorum artık hiçbirşeye gücümün yetmeyeceğini düşünüyorum içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor üniye gidemeyince ikinci dönem bu daha da artacak ve de 21 yılımın bu şekilde kötü geçtiğini en güzel zamanlarımın gittiğini artık yaşamanın bi anlamı olmadığını düşünüyorum .Lütfen allah rızası ıcın ıcımı ferahlatacak birşeyler soyleyin ya da ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim

yaşıtiniz olan bir cok insanin o yillari boyle geciyor
ders dersane universite cok gec kalmis degilsiniz hic bir sey icin
olabilir herkes ilk seferde kazanacak bitirecek degilki
kendinizi ne zaman hazir hissederseniz ozaman okuyun
hayat genelde 28 29 yasinda istedigimiz sekilde ilerlemeye baslar

Otuz yasinda universiteye gidenler var.
Herkes bitirir bitirmez calisamiyor ki mezun issiz dolu her yer.
Okulunu uzatan ama hemen calisan da var uzatmayip calisamayan da var.
ya teşekkür ederim ama işte düşünüyorum seneye 22 yaşında olcam yaşıtlarım bitirecek ben daha yeni başlıcam bu beni çok üzüyor

yorum için teşekkrler ama kuzenlerime ablalarıma bakıyorum ilk yıldan kazandılar okudular cok guzel unı yılları gecırdıler bır yıl tek kpss ye hazırlandılar o kadar hayatları hep duzende arkadaşlarımda oyle hep gezıyorlar unı hayatının tadını cıkarıyorlar cok mutlular sosyal ortamları var bi ben niye boyle uyumsuzum diye düşünüyorum

benim arkadaslariminda hepsi okudu cogu memur bende kazandim ama gidemedim sonrasinda okuyacak gucu kendimde bulamadim ama arkadaslarimin hayati baska benim hayatim baska bende yolumu farkli yonlerde cizdim herkesin sartlari farkli sonucta hayatin kime ne getirip goturecegi belli olmazki baskalarina bakarak yasayamazsin bu senin hayatin

uyumsuzluk demeyelim de hayatin gidişatı diyelim
baskalarinin hayatina bakarak bu sekilde karamsarlasirsan daha buyuk sorunlar yaşarsin sende bu sene kazanirsin olmadi olmadi obur sene kazanirsin istedigin ortami digerlerine gore biraz daha gec elde edersin hersey bitmis elinin altindan kayip gitmis gibi umutsuzluga kapilma daha cok gencsin 50 sine kadar uni okuyanlar var

Bu yaşta ne bu bıkkınlık yahu dur bakalım , sen hazırlan bırak oku bırak ikide bir aynı şey bence önce bi kendini dinlede ne istediğine karar ver

20 li yaş grubunun sorunu bu . Armut piş ağzıma düş. herşey tv dizilerindeki gibi kusursuz olsun. Pat iyi bir okula gideyim, sosyalleşeyim, yok sevgili edineyim, yok işe gireyim hemen, maaşı bol kariyer basamağı yüksek olsun, ondan sonra süper bir evlilik yapayım herşey hep yolunda gitsin.

Öyle bir dünya yok !!!

Aç tedx talks ı neslican tay'ın hayat hikayesini kendi ağzından dinle bak insanlar ne büyük acılar çekip ne mücadeleler veriyor. Sanırsın en büyük dert sende. Büyüyün artık biraz !!!

Var olan bölüme neden göndermiyorlar ikinci dönem de yeniden hazırlan diyorlar. Zaten kazanılmış bölüm var, bölüm ne bilmiyorum ama bu dönemde dondurun en azından kazanmazsaniz elinizde bir okul olur

evet allah neslicanın yardımcısı olsun ama bakın ben sınava 3 yıl hazırlandım ve cok calıştım hatta bir yıl sınavda bayıldım geçen yıl ıkıncı donem yıne bıraktım kendı kararımı kendım veremedıgım ıcın aılem bırak dedı onları dınledım bıraktım cok pişmanım geçen yıl ıkıncı donem hem okulu bırakınca hem sevgılım terkedınce psikolojim daha bi bozuldu bu yıl okula gidemedim en ağır antideprasanları kullanıyorum şu an hiç iyi değilim hayatı yaşayacak güç bulamıyorum

İşe gir para biriktirip gidip oku gittiğin yerde de calis öğrenciler için iş bulmak zor değil kasiyerlik satış danismanligi vs. Vs

Yahu 61 yaşında değilsin 21 yaşındasın :) ne güzel işte hazırlan okulunu kazan git. Ben 23 yaşındayım tekrar üniversite okumak istiyorum ama maddi imkansızlıklardan dolayı çalışmak zorundayım. Bir iki seneye düze cıkacagız inşallah sonra eğitimimi tamamlamak istiyorum.

ne istediğime karar veremiyorum bu da beni olumsuz etkiliyor sizce ne yapabilirim?
Yahu 21 yaş nedir bak kuzenimde bu yıl üni. kazandı 21 yaşında oda abla en küçük ben kaldım can sıkıntısından okuyorlar 30-35 yaşında çoğu diyo lütfen sende kendini şartlama bu yaş konusunda, sanırım şubatta başvurular var çalış kazan oku ve bitir lütfen sonra çok pişman olacaksın

İnsanlar 50 sinden sonra bile üniversite okuyor hiç bir sey icin gec kalmis degilsiniz. Kardeşim lanet fetocular yüzünden askeriyeden iskencelerle zorla kağıt imzalattirilarak atıldı, askeri liseden mezun olduktan sonra. Bütün hayallerini elinden aldılar. Asker olmaktan başka gayesi olmadığı için ne meslek sececegini bilemedi. 2 sene kaybetti psikolojisi yerle bir oldu ama tutundu hayata üniversiteyi kazandı, muhendis oldu 25 yaşında. Insallah askerliğini yaptıktan sonra da iş bulup hayatını düzene sokacak. İnsanlar ne zor seyler yaşıyor da bir yerden tekrar başlıyor. Siz de yapabilirsiniz. Tek demeniz gereken hadi kızım sil baştan. Sevgiler.

çok geç kalmış hissediyorum birde yaşadıgım olumsuzluklara yanlış kararlara çok uzuluyorum niye ikinci dönem bıraktım bu yıl hasta oldum okuyamadım vs işte yorum ıcın sogol bu arada

Birincisi çok fazla bahane üretiyorsun ikincisi kendi şartlarını kabul etmek yerine diğer insanların hayatına özeniyorsun. Şu forumda yazmaktan yoruldum artık bir kere de senin için yazayım 3 üniversite okudum 2 si mühendislik biri teknik bir bölüm 12 yılımı verdim sadece lisans eğitimine üstüne bir de yüksek lisans yapıyorum iki işte çalışarak okudum.

Özetle hiç bir şey için ne geç ne imkansız kendinize acımayı bırakın artık. Kendi psikolojinizi kendiniz mahvediyorsunuz kendinize acıyarak. Haline şükret ki sığınabildiğin bir ailen var çalışmadığın için ne sokaktasın ne de öldün. Olayları olduğundan fazla abartmayın.

Hayat şu an ne senin gördüğün ne de hissettiğin şey. Kusura bakmayın ama bunun adı şımarıklık, mücadele etmek zor gelince kendinize acımaya başlıyorsunuz.

Daha bu yılın başında çobanlık yapan çocuk mimarlık kazandı zar zor okuyor okulunu çalışıp o da sizin kadar insan

ya teşekkür ederim ama işte düşünüyorum seneye 22 yaşında olcam yaşıtlarım bitirecek ben daha yeni başlıcam bu beni çok üzüyor
30 yaşında başlayıp örgün olarak 33 te bitirdim ikinci universitemi evli çocuklu üstelik ikinci kizima hamileydim okurken okumanın yaşı yok, ki 22 çok küçük bır yaş... Emin olun 30 ve ustü yaşlarda olup ilk üniversitesini okuyan bir sürü arkadaşım vardi. Yeterki isteyin,başarmanın yasi,sınırı yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…