Sanirim evlendigime pismanim. Bunu esime nasil söylerim

Avid

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
268
209
53
Mrb ben almanyada dogup büyüdüm esimle türkiyede tanistik önce ben gidecektim ailem izin vermedi sonra o yanima geldi. 1,5 senelik evliyiz. Aslinda es olarak iyi birisi ama aklima takilan seyler var maalesef.

Esim simdilik 3 yillik oturum aldi yani bu 3 yil icinde kalip kalmamasi bana bagli istesem geri gitmesini saglayabilirim. Ama o 3 yil doldugunda oturumunu süresiz olarak alabilcek ve buna 1,5 yil daha kaldi.

Esim ve ben cok farkli aileden ve kültürdeniz. Ve buna ragmen cok iyi anlasiyoruz. Ama beni korkutanda tam olarak bu. Köprüyü gecene kadar ayiya dayi diye bir söz varya o geliyor aklima. Cünkü esim burda önceki yasamina göre gayet rahat.

Ayrica bir konu daha var oda anne ve babasi. Oturumunu aldiginda onlari getirmek isticeginden korkuyorum acikcasi, cünkü yaslilar ve esim evin tek oglu. Ailesiylede hic anlasamam beni hep hor gördüler. Simdilik öyle bir durum yok ama dedigim gibi zamanla annesi babasi iyice ogullarina muhtac olduklarinda ve esim kendini almanyada garantiye aldiginda yüzü degisecek diye korkuyorum.

Ah ah ailem bunlari evlenmeden önce bana hep söyledi ama ben kulaklarimi tikadim sevdigim icin. Ama sanirim ailem hakliydi. Ben ne yapacam bana akil verin lütfen.

Seviyormusun esini? Sana deger veriyor mu? Herseyden önce bunlar önemli saygi duyuyor mu?

Eger bunlar yoksa büyük ihtimal almanya icin evlenmis olabilir. Benim cevremde cok kisi var böyle sorun yaşayan.

Peki bu kaniya nasil vardin?

Siz esinize guvenmiyosunuz sanirim. Yani derinlerde bir sey var. Bunlari dusunmenize neden olacak davranislari mi oldu ? Cunku 1.5 yilda illaki rengini belli etmistir.

Ara sira tartismalarimiz oldu sonra kapandi ama o tartismalarda söyledigi bazi seyler aklima takiliyor simdi. Mesala "ben babami dünyanin öbür ucuna götürürüm" yada "sen düsüncelerini degistireceksin" (ailesiyle yasamicagimi söyledigimde) dedigi oldu. Ayrica gecenlerde laf arasinda babama alman vatandasi nasil olunur diye sormus. Belki günahini aliyorum bilmiyorum ama basima bela aldigimi hissediyorum aslinda suanda cok iyi bi koca olmasina ragmen

Digerlerine yorum yapmayacagim da suresiz oturumu vereceklerine nerden eminsiniz?
Birde esiniz ne is yapiyor orda?

sizi cok iyi anlıyorum aynısını ben yaşadım..
Eşim türkiyeden avrupa ya getirdim aile birleşimi vizesi ile. .
4 yıl çıktık bu süre zarfında eşim yurtdışında yaşadığımı bilmiyor du çünkü beni sevdiği için evlensin istedim. .
baktım iş ciddiye bindi gerçekleri anlattım ailem beni Türkiye ye göndermedi.. eşimin ailesi çok kötü durumdaydı yapamazsın orda dediler. Eşim geldi buraya 5 yıllık evliyiz süresiz oturumu da var. . Eşim hep türkiyeye geri dönmek istiyor sevmedi burayı ben olmasam bi dakkika durmazmis hep der bunu. . tatile gittiğin dede geri dönerken çok üzülür. .
benim eşim türkiyeden pasaport için değil beni sevdiği için evli benimle.. çok şükür. .keşke sizde baştan soylemeseydiniz bişeyler den emin olunca Avrupa'da yaşadığınızi soyleseydiniz şimdi içiniz rahat olurdu. . sonsuz güven duyar diniz eşinize. .

Ayrıca ailesini getirmek o kadar kolay değil rahat olun sürekli kalamazlar bence. .
gelseler bile 3 ay kalabilirler

Ask bitti benim acimdan ama sevgi var tabi daha.
Esim deger vermesine veriyor ama samimiyetinden emin olamiyorum. Ayrica sevedebilir ben sevmiyordur demiyorum ama 1 tasla iki kus vurdugunu düsünüyorsa ozaman cok kötü benim icin... diger arkadasada cevap yazdim son sorunls ilgili

Simdi söyle birseyde var. Türkiye de ki erkekler daha ataerkil. Yurtdisindaki gibi degiller aile baglari daha güclü. Yurtdisinda onun herhangi bir akrabasi falan var mi?

Benim oturup onunla acik acik konusmam lazim sanirim. Eger ailesiyle yasamak aklinda varsa 1 saniye düsünmem ayrilirim. Onun ailesiyle yasicagima kendi annem babamla yasarim.
Baska ülkeden biriyle evlenmek zaten bastan bi hataydi. Ama sizin durumunuza sevindim hep böyle gider ins

Simdi söyle birseyde var. Türkiye de ki erkekler daha ataerkil. Yurtdisindaki gibi degiller aile baglari daha güclü. Yurtdisinda onun herhangi bir akrabasi falan var mi?

Evet kuzenleri ve teyzesi var almanyada

Sirf oturum almasi ailesinin arada sirada yaniniza gelmemesimi tek sorun ve bu konudaki tavirlari bosanma sebebine kadar itti bence esiniz bu düsüncenizi bilmeye hakki var belki de tam tersi anavatanini hep ozluyordur sizi sevdigi icin gercekten yuvasi icin azm edip isinmaya caliyordur olamaz mi güclü bi iletisim bagi olusmadan evlendiginizi düsünüyorum ve olmuyorsa yolunuza bakin .Hayirlisi hakkinizda vesselam.

Evet kuzenleri ve teyzesi var almanyada

Onlarla görüsme imkani oluyor mu? Bence aceleye getirmeden izleyin size davranisini sevgisini tartin. Sizin ona karsi olan hislerinizide. Evlilik kolay olmzyor kolayda bitmiyor. Iyice gözlemleyin ve kalbinizin sesini dinleyin. Hersey gönlünüzce olsun.

Daha zaman var onunuzde ,
İyice bir tartin ,bakalim ne diyecek ne yaspacak belli ki birseylsrden huylanmissiniz
Hem birde su var orada oturum izni alsa sanki bosanma olmuyor gibi yazmissiniz ,
Bir yola cikmissiniz sonucu iyi ya da kotu olabilir ama her zaman geri donus sansiniz var,
Evlenmek kadar bosanmakda dogal,

Anladigim kadariyla,

1- esinizi seviyorsunuz,
2- o sizi seviyor, herhangi bir yanlisi yok
3- almanyada yasamayi siz istemissiniz bastan
4- adamin copsuz uzum olmadigini biliyordunuz
5- ben bir evin bir kizi degilim ama ayni durumda ben olsam ben de ailemi yanima getirirdim bu bir
6- ayni evde yasamak kismi cozulebilir gibi gorunuyor
7- bence pismanliginizin sebebi bambaska bir sey

Eşinden memnunsun ama nedense güvenin yok tabi yokmu o pasaport için evlenenler var eşin o niyetteyse ALLAHa havale edecen artık yani adama sana güvenemıyorum gerı gonderıyorum dıyemezsın hem mutluymuşsun niye huzursuz edıyorsun kendını..
Annesı gılıde getırse ne olacak senın annen baban aynı durumda olsa esın böyle dusunse hiç hoşuna gıtmezdi bence daha bişey yokken kendını mutsuz etme

Sizin ailemiz yaşlanınca size muhtaç olmayacaklar mı ?? Bu nasıl mantık ?başkasıyla evlensende yaşlı olucak ailesi çok kardeş olsa bile ona güvenmeyin çoğu kardesşler birine bırakıyor anne babasını ..siz bence evlenmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…