sanırım facebook da dolandırıldım :/

Geçmiş olsun tatlım ama yine eşin anlayışlı çıkmış.Benim eşim olsa senelerce unutmaz dır dır ederdi walla:)

bence çocuk o kadar tutacağını anlamıştır bile
bence de o çocuğun işi

kızlar şimdi arkadışın kardeşiyle konuştum güya ablasının faceini çalmışlar. :26: sen girip duvarından yazar mısın falan dedi. bende bozuntuya vermedim. suçlasam inkar edecek zaten. şimdi duvarına yazdım kızın arkadaşları görsün barii diye..

onay kodunun yazdığı sms de mh numarası vardı onu aradım canım facebook dan oyun kredisi alınmış dedi tek kullanmlık old söyledi. Ama ilk defa böyle bişey başıma geldi. Ne bilim..

bence çocuk o kadar tutacağını anlamamıştır bile
bence de o çocuğun işi

Son düzenleme:
canım bundan 1 ay once aynı sey eşımın basına geldı. şoyle anlatıyım eşımın face hesabını çalmıslar ve arkadaşlarından aynı yontemle 50 tl bı arakadası eşım zannedıp onaylamıs. salak dedık sorsana tel acıp, görümcem bızde kalıyodu bızım yatak odasına uzanmıstı ordan net e gırmıs. geldı salona abı nıye netten selam verıyosun ya hahhaa dedı, eşımde uzanmıstı saçmalama dedı

meger hesabı calınmıs eşımın herkese yapmıs butun arkadaslarına

Malesef dolandırılmışsınız...

Geçenler de ben de benzer durumla karşılaştım...Okul arkadaşlarımdan birinin profilinden sohbette "Oradamısın ?" diye başlayan bir cümle..Selam sabah falan yok..Direk internet bankacılığı yapıp yapmadığımı,hangi bankaya ait kredi kartım olduğunu sordu..Bir yerden para gelicekmiş te banka kartı lazımmış..Tabi inanamadım..Hatta o arkadaşıma o kadar sinirlendim ki silmeyi düşündüm listemden..Çünkü kendisi İzmir'de ünlü bir kafe restaurantlar zincirinin sahibi..Ne demeye böyle kaba kaba selam dahi vermeden benden para istiyor bu zengin haliyle diye düşünmüştüm... Halbuki kızcağızın üyeliğini hacklemiş biri,sonradan geri almış ama çok mahçuptu...

Böyle işler zaten internet vs ile olmaz,yüzyüze konuşulur....

Kesinlikle dolandırılmışsın, bir arkadaşımın başına geli, face hesabını çaldılar ve bütün arkadaşlarına hattın faturalı mı diye yazdılar ve 65 tl sms onayı ile aldılar. Şnlıurfadan çıktı yapanlar, yapabileceğin karakola gitmek, savcılığa biliim suçları, suç duyurusunda bulunmak ve o akrabanızı uyarmak, bütün arkadaş listesine aynı şeyi yapıyorlar. Geçmiş olsun ama inan ilk değilsin, bu şekilde kandırılan çok savcı, doktor, mühendis var emin ol. Gecikmeden yasal haklarını kullanmanı tavsiye ederim

siz yinede savcılıga sıkayette bulunun..Bilişim sucları olarak IP adresınden ulasılır kım yapıyorsa..Ayrıca Kullandıgınız telefon operatorunun musterı hızmetlerını arayın..Bu tur alısverıslere kapansın..bi yakınımın hesabı bu sekılde kullanılmıstı kullanılan yapılan seyle suc ıslenmıstı..Oyun ıcın bıle olsa ısın ıcınden baska bısey cıkıp sonradan basınızı agrıtmasın...Giden 65tl olsun uzulmeyın..Bi anlık gafletle ınsanlar ne hatlara dusuolar..Bunla kurtuldugunuza sukredın..

kocana durumu anlat ve ondan fikir al.
belki onun yapabileceği birşey vardır.
akrabası sonuçta.

savcılığa gitmeyeceksen bile savcılığa gideceğini yapanı ortaya çıkaracağını söyle
yapan o çocuksa korkudan itiraf eder bence

günaydın arkadaşlar konu sahibinin yaşadığı olay başıma geldi dün ,ve şuan okadar sinirliyim anlatamam arkadaşlar konu sahibi 65 tl ile kurtulmuş benim 190 tl ,sizlerde dikkatli olun çok sık oluyormuş bu aralar

4 sene olmuş konu açılalı ancak faceden insanların hesaplarını patlatıp böyle numaralar yapma çok sıklaştı benim de başıma geldi tabi canım tabi yemezler dedim
itibar etmeyin sakın
para isteyecek ya da yardım isteyecek insan face'den mi ister

canım olay okadar farklı ki benim bir arkadaşım doğum yaptı yeni ,erken olmuş ve benim yaptığım hastanede yapmış ,1 hafta olmuştur doğum yapalı dün selam diye mesaj atmış tabi atan o değil ,bende selam nasılsın dedim ,iyiym yazmış ben teknosadan hediye çeki veriyorum falan yazmış bende sen doğum izninde değilmisin dedim evet dedi olsun tanıdık var falan yazmış senin hattın faturalımı dedi evet dedim ben kontörü yok herhalde hastaneyle ilgili bişey soracak sanıyorum safım ya ,numaranı ver bi dedi bende yazdım ,yazmam ile mesajların arka arkaya gelmesi bir oldu.sürekli işin kötü yanı onaylamadığım bir şey için cevap geliyor 3 dk arayla birde turkcel den geliyor faturanız limit aşımına uğradı diye deliricem dedim kredi kartına geri yüklenecek deyince biraz silkelendim sen beni ara bakalım dedim cevap yok sonrasında arkadaşımı ben aradım eşi çıktı dediki 10 dk öncede kızkardeşime aynısını yapmışlar bugün 4. kişisin dedi.ayyy iyiki turkcel alışveriş limitim 200 tl imiş hemen sıfırlattım ve telefon alışverişine kapattırdım akşam ağladım sinirimden resmen

bir kişinin aynı adı ve profil fotosuyla üyelik açıyorlar.Sonra sizi tekrar ekliyorlar, ya da şahsın profilini ele geçirip yapıyorlar bunu.Yani siz onu listenizde bulunan biri sanıyorsunuz.Konuşma tarzından çözebilirsiniz.2 gün önce dayımın profili beni ekledi.aynı resim aynı isim.Herhalde dedim diğerinin şifresini unuttu.Sonra aynı konu sahibinin anlattığı gibi yazmaya başladı bana.Ama konuşma bir tuhaf.Dayım bana "dayıcım nasılsın" der mesela.Bu slm nbr yazdı.Daha öncede duyduğum için bu tarz şeyleri hemen aklıma geldi.Ben de yazmaya başladım, telefonumu sordu faturalımı diye, evet dedim.Bi promosyon bişeyler bişeyler yazdı.Allah aşkına ben kimim bi yazsana sen bana dedim offlıne oldu.O gün bugündür yok :)

hadi ya bana da migrostan 1000 tllik hediye çeki kazandım hattın faturalı mı bak sen de kazanacaksın bilmem ne dedi :)
boşver ucuz atlatmışsın ağlama millet bankadaki tüm hesabını altınlarını verip dolandırılıyor

birde konuşma tarzı aynı arkadaşım acaba önce okuyorlarmı napıyorlar anlamadım ya,dün birde cevap yazdım iyi yere kapak atmışsın dedim ama süründürücem seni dedim cevp yok,eşimde sen nasıl böle birşeye düşersin deuin ce ağlamaya başladım akşam kekliğim deyip durdu deli etti beni zaten canım sıkkın

Geçenlerde bizimde başımıza geldi eşime bi msj uzun zamandır konuşmadığı arkadaşı slm nbr şeklinde ama adam eşime abi dermiş hiçnyok öyle bi konuşma tarzı direk migrostan çek dağıtıyoruz senide faydalandırayım numaranı ver bana falan yazdı eşimde niye falan yazınca hemen çıkış yaptı profile baktık fake sadece aynı profil resmi ve ismi var iki gün önce açılmış face.
Kimseye güvenemiycez arkadaş ya

Bence acil olarak hattınızı kapatın numaranızı almış bir kere tekrar tekrar yapacaktır diye düşünüyorum. Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama tekrar mağdur olmamak için hattın kapanması şart.Çok geçmiş olsun siz iyi niyetinizden yaşamışsınız bu durumu hiç utanmayın.Ama karşı taraf bilerek yapmış o utansın.Ondada utanma olsa yapmazdı siz kendinize yüklenmeyin ve tedbirinizi alın.

dünde eşimin bi arkadaşı kandırılmış bu şekilde 85 lirası gitmiş. bu olaylar çok yaygın olmasına rağmen hala insanları kandırmayı başarabiliyolar

Yapamaz artık çünkü hattımın alışveriş limiti varmış tabi bundan da haberim yok 200 tl Allahtan 1000 tl falan değil onu sıfırladım,alışverişe kapattırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…