sanırım facebook da dolandırıldım :/

dolandırıcıların eline düşmüş bir face hesabı.
bana da gelmişti oyle mesaj. klasik yöntemleri telin hatlı mı? bir şey aldım onun için su lazım veya bende hediye cekleri var bir iki arkadaşıma verdim sana da vereyim mi ister misin? kredi kartın mı ?
asla asla akraban bile olsa ablan kardeşin bile olsa sosyal paylaşım yerlerinden gelen bu tür mesajlara itibar etmeyin.
eşime gelen de e-mail ptt kargo (sahte mail hesabı tabii) evinize şu tarihte geldik bulamadık. kargonuzun teslim edilmesi için lütfen aşağıda ki formu doldurunuz. kesinlikle doldurmayın. biz hemen ptt yi aradık kargomuz varmış ama bizim beklediğimiz bir şey yok haıyırdır?
444 lü müş. hiz. aramıştık. müşteri temsilcisi hemen olağan üstü hal ilan etmişti.işlem yaptınız mı dedi. hayır direkt sizi aradım dedik.
maili hemen silin dedi. sildik. sonra anlattı :
bu mail ile gelen formu eger doldursaymışız telefonumuza bilgisayaramıza gizli bir program yükleniyormuş. bu program ile dolandırıcılar kameralarımızı açıp bizi evi gözetleyenebiliyorlarmış. ekranda ne yazıyorsak hepsini görüp izleyebiliyorlarmış. banka hesap vs. herr şeyii..

Hortlak vaaaaar

Evet evet biliyorum bu tarz konularda guncelleme iyidir ama bu heyecanimi azaltmiyor

Siber suclara bildirdinizmi?

Böyle bir çözümü varmış neyseki bizde bilgilenmiş olduk.Paylaştığınız için teşekkürler.Tekarar geçmiş olsun ,dilimden düşmeyen güzel dualardan biri rabbim kimseyi kötü insanlarla karşılaştırmasın,yoludan sapmışlarıda doğru yoluna çevirsin inşallah.

Akrabanın suçu yokki o kişilerin adına yeni Facebook açıyorlar veya facelerini kırıp giriyor dolandırıcılar

benim de başıma geldi aynı şey ve arkadaşımın listesindeki bir sürü kişiye aynı şey yapıldı.Oparatörle kıyamet koptu.

Biz birşey yapamayız diyorlar. Yapacağınız tek şey operatörünüzü arayıp hattınızı mobil ödemelere kapattırmak.

Gecmis olsun. Beni. Esiminde basina buna benzer geldi. O kizin haberi yoktur bile. Arayin haber verin isterseniz. Bu arada baska para cekemezler.

kardeşimin başına geldi bu ama o uyandı Allahtan. bi yakınımızın face den mesaj gelmiş kardeşime işte canım nasılsın bi kapmanya kartına puan yüklenecek 3 kişi seçmem lazım biri sen ol istedim bana kart nonu gönderir msn diye, kardeimin yanında kart yokmuş . sonra bu ısrrala ama cok acil vs diye yazınca kardeim şüphlenmiş ve face sahibinin kardeşinin aramış(yakın arkadaşımız) face sahibine telden ulaştık v öğrendik ki kadının şifresini kırıp yakın kimi gördülerse yazışmalardan mesaj atmışlar.

dalgamı geçiyorsun ?aynı olay yaşanmışsa isterse 20 yıllık konu olsun farkedermi?
Tabiki dalga geçemiyorum rica ederim alinti yaptiginiz yazimda size soru soruyorum siber suclara bildirdinizmi diye? Ve diger alintida da yazdim zaten guncelleme iyidir diye niye aliniyorsunuz bir kisi dolandiriliyor ne dalgasi gececegim ?

Öncelikle çok geçmiş olsun. Geçenlerde benimde başıma geldi. Facete hiç sohbetim olmayan bir arkadaş bana telefonunun bozulduğunu numaraların onda kaldığını benim numaramı kaybettiğini söyledi ve benden telefon numaramı istedi. Ben seni çaldırırım dedim yok buradan yazarsan daha iyi olur hemen kaydederim diye geri dönüş yaptı. Ne fark eder ki çaldırınca da kaydedersin dedim, buradan yaz hem telefonunu almış olurum hem de bir yerden hediye kazandım onlardan göndereceğim sana dedi. Telefon numaram ve hediye ne alaka ya bir dakika biraz işim var dönücem ben sana dedim. O arkadaşı aradım sen bana yazdın mı dedim yok dedi. Kızın facesi hacklemişler, online görünen kişiye hadi ya demek sen xx'sin ben az önce konuştum kendisiyle onun bu durumdan hiç haberi yok nedense dedim anında çevrimdışı oldu.

Tabiki dalga geçemiyorum rica ederim alinti yaptiginiz yazimda size soru soruyorum siber suclara bildirdinizmi diye? Ve diger alintida da yazdim zaten guncelleme iyidir diye niye aliniyorsunuz bir kisi dolandiriliyor ne dalgasi gececegim ?

bldirim yapmadım valla giden gelmez uğraşmak istemiyorum dün turkcelle bile dakikalarca konuştum,benim paketim belli neye istinaden devam ediyor çekim dedim ,200 tl lik mobil alışverişe açık diyor ben böyle birşey talep etmedim diyorum anlatamıyorumki cnm hortlak var yazmışsın ya ona dedim

Eliniz kolunuz baglandi desenize cok gecmis olsun, cok magdur var boyle herkes sikayet etse isi daha saglam tutarlar polisler bence, gerci olan oluyor insan dert anlamaktan yoruluyor oda bir gercek

Ay tatlım gecmıs olsn kendını salak hıssetme ınsanın basıretı baglanyr ıste benım bı arkadasımn basına geldı bu durum onunda kmsusu olan bı bayanın facesnden yrum atmıslar arkadasım hemen kmsusunun kapıyı calıyr tabı durum ortya cıkıyr o yutmadı bu numarayıda cgu kısı yıtuyr korkma daha fazla cıkmaz bunu bılerek az az harcama yaptryrlarkı ınsanlar mahkemeye tasımasın olayı dıye neyse gecmıs olsn ama kıza haber ver facesı hacklenmıs

biliyor cnm arkadaşım işin kötüsü bende telefonu yoktu o esnada arayamadım onu yoksa yemezdim ben bunu mesaj geldi ben hemen rehberimden kızı arattım ama yok

Ayy aynısını kuzenime yaptılar
Ben uyardım bak dedim arkadaşında Nasıl olmaz senin numaran kesin bir iş var dedim. Öyle göndermekten kurtuldu kodu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…