Sanırım hamile kalamiyorum😭

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
merhabalar
Yaşım 30 3 yıldır evliyim 5 aydır bebek denemelerimiz sonucsuz kaldıKadin doğum uzmanlarına göründüm hiçbir sıkıntı gözükmüyor sadece ths hariç tiroid hastasıyım ilaç kullanıyorum doktorlar 2.5 altına düştüğü takdirde hamileliğe engel değil diyorlar belki diyeceksiniz erken üzülüyorsun ama yaşım geçtikçe içime bir sıkıntı basıyor yani bu duygu çok baskaymis strese girince ths yükseliyor ne yapacağımı şaşırdım? Ths yüksek olup hamile kalan var mı? Yada bu durumu yaşayanlar..

Tsh falan ilaçla hallolur. 30 yaş fazla değil. Burda zaten az çok hepimiz o yaşlardayiz hepimizde umut var. Benim teyzemin kizi 38 yaşinda ilk gecelerinden hamile kaldi. Yani 5 ay gerçekten uzulmek için çok kisa bir sure. Ama 3 senenin neredeyse 2 seneden fazlasini düşünmemişsiniz. Benim 28 yaşim var 16 aydir sonuç yok malesef

Evet 2 sene düşünmedim çünkü maddi anlamada sıkıntılarımız vardı onun dışında evliliğimi oturtmaya çalışıyorduk ve şuan hazır hissettim kendimi ve deniyoruz

Hayir erken degil. 3 ay denemeden sonra olmuyorsa kesinlikle doktora basvurmak lazim iyi yapmissinz gitmekle. Troid hasimato mu ne oyle seyler olunca bile gebe kalan var siz dikkat edin ne gerekiyorsa yapin.

Kardesimdede kist yuzunden 1 bucuk sene surdu hamile kalmasi ama oldu daha cok erken cocuk olmuyor demek icin kafana takmadigin an hamile kalirsin

Evet 2 sene düşünmedim çünkü maddi anlamada sıkıntılarımız vardı onun dışında evliliğimi oturtmaya çalışıyorduk ve şuan hazır hissettim kendimi ve deniyoruz
Olucak canim. Ilk önce hamile kalamiyorum düşüncesini aklindan çikar. Kendini negatife kökleme. Sabir lazim hepimize

Benimde bebek düşünmeye başladığımız zaman tsh 4,90 dı 50mg ilaç kullanıyordum şimdi 75mg'a çıktı. yani evet gebeliğe engel ama yüksek olup hamile kalanlarda var dikkat etmek gerekir... ve dediğin gibi 2,5 altında olması gerekiyor.

Psikolojik olarak kendinizi olmadığına inandırırsanız olmaz yani. Rahat bırakın zihninizi, henüz 5 ay olmuş. Daha önünüzde 7 ay var.

Peki bebek sahibi oldunuz mu?

Ben hastaneye gittiğimde bir sene denemeden gelme , normal kabul ediyoruz demişti

Benim size tavsiyem şu; strese girmeyin.

Her gün doktora da gitseniz, araştırma da yapsanız, olacak olan oluyor,, fazlası değil.

Kendinize güzel bir hekim bulun ve akışına bırakın. Bu işler hiç aceleye gelmiyor inanın. Acele ettikçe yaşım geçiyor dedikçe vücudumuz da strese giriyor, olacak olsa da olmuyor.

Ben ilk gebe kaldığımda hemen hamile kalmıştım ama dış gebelik geçirdim, korunmayı bırakınca yine 2 ay sonra gebe kaldım düşük oldu. Ve ben o kadar çok kafama taktım o kadar çok bu konuya kanalize oldum ki Bir daha hamile bile kalamadım.

olumlu düşünün, olumlu olsun inşallah. İnanın negatif düşündükçe niye dedikçe işler zorlaşıyor.

Stres yapma bence bende 1 yıl boyunca hamile kalamamistim yumurta catlatma ignelerine ragmen.
32 yasinda oglumu kucagima aldim ve suan 36 yasindayim duzensiz kullanmistim dogum kontrol hapini hic hesapta yokken hamile kalmisim.
Bence oluruna birakin.
Ama tiroid degerlerinizi de takip edin doktor kontrolunde olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…