- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.527
- 548
- 27
Gebelik düşünmeye başlamadan önce genel bir muayene yapılıyor. Eğer hormonal bir problem, enfeksiyon mantar falan yoksa denemeye başlanıyor. 1 yıla kadar olmaması normal, zira tam gününde ilişki olsa dahi %100 hamile kalınır diye birşey yok. Tam gününde ilişki olsa bile gebelik şansı %15-25 arası. 3 ay denemeden sonra kesinlikle doktora gidilecek diye bir kural yok yani. Benim yakın arkadaşım hamile kalmaya çalışıyordu 7.ayında da olmayınca beraber gittik, doktor 4-5 ay daha dene eğer olmazsa o zaman gel dedi. Tam 12.ayında da hamile kaldı. Hatta tam olmuyor artık diyip boşverdiğinde eşinin ısrarlarıyla yaptığı testle öğrendi. Sizin dediğiniz hormon takibi denemelere başlamadan önce yapılmalı.Hayir erken degil. 3 ay denemeden sonra olmuyorsa kesinlikle doktora basvurmak lazim iyi yapmissinz gitmekle. Troid hasimato mu ne oyle seyler olunca bile gebe kalan var siz dikkat edin ne gerekiyorsa yapin.
5 ay çok erken ben 4 senedir uğraşıyorummerhabalar
Yaşım 30 3 yıldır evliyim 5 aydır bebek denemelerimiz sonucsuz kaldıKadin doğum uzmanlarına göründüm hiçbir sıkıntı gözükmüyor sadece ths hariç tiroid hastasıyım ilaç kullanıyorum doktorlar 2.5 altına düştüğü takdirde hamileliğe engel değil diyorlar belki diyeceksiniz erken üzülüyorsun ama yaşım geçtikçe içime bir sıkıntı basıyor yani bu duygu çok baskaymis strese girince ths yükseliyor ne yapacağımı şaşırdım? Ths yüksek olup hamile kalan var mı? Yada bu durumu yaşayanlar..
Hayır henüz olmadı. Bu hafta aşılamam var bakalım hayırlısıPeki bebek sahibi oldunuz mu?
Ben yaşımdan dolayı bu sıkıntıyı yaşıyorum5 ay çok erken ben 4 senedir uğraşıyorumbana da hasta tiroid dediler 2 bucuklardan yukarı cikartmamaya çalışıyorum ilaç kullanıyorum 3 senedir falan hormon bozuklukları kilo artışı başka başka şeylerden triod sonucuna ulastilar ama yine olmadı ve başka sıkıntılarım vardı bakalım bu son sıkıntıdan sonra bekliyorum pozitif mi negatif mi diye şu an
Evet onda sıkıntı gözükmüyorEşiniz göründü mü doktora
Onada baktirdik bir sıkıntı yok5 ay olmadı diye bu kadar ümitsizliğe gerek yokki. 6 senenin sonunda kavuştum ben kızıma.
siz gereken testleri tahlilleri yaptırmışsınız. aynı şekilde eşinizde sperm testi yaptırsın. onun da sonucu önemli
Nekadar süre olmayınca aşılamaya karar verdiniz?Hayır henüz olmadı. Bu hafta aşılamam var bakalım hayırlısı
3 senedir düşünüyoruz. İlk başlarda doktora gittiğimiz zaman aşılama önermemişlerdi çünkü hiçbir problemimiz yoktu. normal yoldan olmasını bekledik fakat son 3 aydır başka doktora gidiyorum artık normal yolla olmasını beklemeyin dedi öyle başladık. 3 aydırda vitamin iğne derken bu hafta aşılama olacak herhalde şimdi doktora gidiyorumNekadar süre olmayınca aşılamaya karar verdiniz?
Benim de haşimato tiroidim var günde 100 mg eutrox aliyorum. Tsh 2,5 civarındayken hamile kaldım. Hamilelikte 1 ayda 7ye yükselmisti hamilelikte mutlaka dozu yeniden ayarlamak için doktorla görüşmek gerekiyor..merhabalar
Yaşım 30 3 yıldır evliyim 5 aydır bebek denemelerimiz sonucsuz kaldıKadin doğum uzmanlarına göründüm hiçbir sıkıntı gözükmüyor sadece ths hariç tiroid hastasıyım ilaç kullanıyorum doktorlar 2.5 altına düştüğü takdirde hamileliğe engel değil diyorlar belki diyeceksiniz erken üzülüyorsun ama yaşım geçtikçe içime bir sıkıntı basıyor yani bu duygu çok baskaymis strese girince ths yükseliyor ne yapacağımı şaşırdım? Ths yüksek olup hamile kalan var mı? Yada bu durumu yaşayanlar..
ALLAHA şükrü ne adetim de nede yumurtlamamda sorun yok..Benimde ths dengesiz 2 yıla yakındır kullanıyorum 75 mg çıktı benimde ant tpo değerim yüksek çıktı antikor değerleriniz neydi sizin?ne kadar süredir hamile kalmaya çalışıyorsunuz?Ben de tsh tedavisi gördüm, TSH 2,30 idi fakat antikorlarım yüksekti haşimatoya doğru yol alan bir görüntü olduğu için doktor ilaca başlattı hormonlarımız ana kaynağı hipofiz bezi olduğu için tiroidde meydana gelen bir bozukluğun diğer hormonları da kötü etkileyeceğini söyledi dr insülin direnci de çıktı bende hatta kilo vs.bi problemim olmamasına rağmen tiroidin tetikleyebileceğini söyledi 1 ay ilaç kullandım beslenmeme de dikkat ettim hem tiroid hem ins direnci düzene girdi bu hormonlar yumurtlamayı etkiliyor, önceki aylarda ovülasyon testinde tam koyuluk göremezken iki aydır güzel yumurtlamalar gördüm tsh ve ins direncinin büyük etkisi olduğunu düşünüyorum dr da 2 nin altına inince hamile kalman kolaylaşacak dedi bakalım hayırlısı olsun siz de kendinizi strese sokmayın 30 yaş normal bi yaş gebelik için tetkiklerinizi yaptırdıysanız düzenli ilişki ile devam edin ilaçlarınızı kullanarak
Bende hasimatoyumBenim de haşimato tiroidim var günde 100 mg eutrox aliyorum. Tsh 2,5 civarındayken hamile kaldım. Hamilelikte 1 ayda 7ye yükselmisti hamilelikte mutlaka dozu yeniden ayarlamak için doktorla görüşmek gerekiyor..
şubat ayında korunmayı bıraktık o ay hamile kaldım mart başı kimyasal geçirdim 1 ay ara verdik nisan sonundan beri istiyorum canım, bu arada benim prolaktin de 38 çıkmıştı ilaçsız 14 e düştüALLAHA şükrü ne adetim de nede yumurtlamamda sorun yok..Benimde ths dengesiz 2 yıla yakındır kullanıyorum 75 mg çıktı benimde ant tpo değerim yüksek çıktı antikor değerleriniz neydi sizin?ne kadar süredir hamile kalmaya çalışıyorsunuz?
27.05.2020 15:21 | ANTİ TİROGLOBULİN ANTİKOR | 14 | IU/mL |
27.05.2020 15:21 | TİROİD PEROKSİDAZ ANTİKORLARI (ANTİ TPO) | 20.7 | IU/mL |
10.10.2020 11:34 | ANTİ TİROGLOBULİN ANTİKOR | 10.8 | IU/mL |
10.10.2020 11:34 | TİROİD PEROKSİDAZ ANTİKORLARI (ANTİ TPO) | 11.9 | IU/mL |
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?