• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım hayatımın en önemli kararını vermek üzereyim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi hilaf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar biz erkek arkadaşımla dün ayrıldık,şu anda tam tamına 24 saat oldu:43: 1 hafta-10gündür birbirimizi çok gerdik,son konuşmamızda tatlıya bağlayalım dedim ama ikimizde gerçekten çok gerilmişiz ki aşamadık.Yani erkek arkadaşım benim isteklerimi kabul etti etmesine ama hiç tarzı olmamasına rağmen bağırıp çağırmaya başladı en ufak şeylerde ,bir nevi kabul ediyorum ama gör bak ben mutsuzum anlamına da gelebilir bu bağırmalar tabii. Ben 25 yaşındayım,bu yşıma kadar babam bana sesini yükseltmemiştir,bienimle hep akranı gibi karşısına alır ve konuşur,alışık değilim anlayacağınız. Sonuç olarak dün gece bitirmeye karar verdik,çok çok üzgünüm ama başka nasıl başa çıkardık bilmiyorum..:58:

boylesı daha hayırlıdır belkı ,şimdiden bagırıp cagırdıysa evlenınce baska eve cıktıgınız da sana cehennem azabı yasatabılırdı kabul etmıs ama bu durum onu agrasif yapmıs,her sey olacagına varır

Arkadaşlar biz erkek arkadaşımla dün ayrıldık,şu anda tam tamına 24 saat oldu:43: 1 hafta-10gündür birbirimizi çok gerdik,son konuşmamızda tatlıya bağlayalım dedim ama ikimizde gerçekten çok gerilmişiz ki aşamadık.Yani erkek arkadaşım benim isteklerimi kabul etti etmesine ama hiç tarzı olmamasına rağmen bağırıp çağırmaya başladı en ufak şeylerde ,bir nevi kabul ediyorum ama gör bak ben mutsuzum anlamına da gelebilir bu bağırmalar tabii. Ben 25 yaşındayım,bu yşıma kadar babam bana sesini yükseltmemiştir,bienimle hep akranı gibi karşısına alır ve konuşur,alışık değilim anlayacağınız. Sonuç olarak dün gece bitirmeye karar verdik,çok çok üzgünüm ama başka nasıl başa çıkardık bilmiyorum..:58:

canım ya çok üzüldüm:59: kaç gündür siteye uğramıyordum seni merak etmiştim sabah yaptığım ilk iş bu haberi almak oldu:59: hayırlısı olsun canım. ben de şimdi bilemedim..

normalde bağırıp çağırmazmış, seni küçük düşürecek laflar etmediyse çok çok yanlış gelen şeyler söylemedikçe arada bağırtı çağırtıyı normal karşılıyorum. mesela normalde annemle kardeşlerimle bağrışırdık o da çok nadir bişeye üzülmüşsek gerilmişsek bişeyleri yetiştiremiyosak falan eşim de ilk bağırdığında acayip içerlemiştim şimdiyse bikaç kere ikimiz de atıştık ama sonradan pişman olmayacak şekilde. :50: yani sürekli canım cicim olmuyor sonuçta biçok şeyi onunla yaşıyorum ve hepimiz insanız oluyor işte:50:

canım benim ayrılmanızda benim bi payım varsa Allah beni affetsin sen de hakkını helal et.. biz durumu bu şekilde aşmıştık, sana anlattığım şekilde, tabiki de benim teklifini reddedeceğim aklının ucuna gelmediğinden o da kötü tepki göstermişti, çok gerilmişti çünkü, ama ben bi dahaki bi dahaki konuşmalarda nazlı nazlı ben böyle istiyorum sence de hoş olmaz mı gibisinden söyleye söyleye kabul ettirdim ama onun o anki sinirine karşılık vermedim ben haklıyım diye:26:

canım inşallah hakkında hayırlıysa barışırsınız olay zaten çok yeni. diğer konularda anlaşıyormuşsunuz birbirinizi de seviyormuşsunuz ayrılmak kolay mı.. belki dayanamaz barışırsınız inşallah hayırlıysa arar da haklısın gel beraber karar verelim yeter ki beraber olalım der.:71:

ama her insanla dört dörtlük uyumlu olacaksınız diye de bişey yok,, başkası da olsa onun sana senin ona ters gelen hareketleriniz olacak, bağırma da olacak bence ama inşallah başka kötü bişey olmaz.

canım bi bağırmasıyla her şeyi silip atman bana mantıklı gelmedi, ikiniz de öfkenize yenik düşmüşsünüz. canım son olarak Mevlana'nın bir sözü aklıma geldi onu da yazayım gelişmeleri yaz canım inşallah her şey güzel olur:
Üzülme! Bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur.

Canım ufak tefek şey olur mu?YAni sıradan bi bağrışma olsa kesinlikle böyle davranmazdım ama kalbimi kırdı ağza alınmayacak laflar söyledi,evet onu maalesef ki hala çok seviyorum ama inan o lafları söyledi ya buz gibi soğudum..:43:

Canım ufak tefek şey olur mu?YAni sıradan bi bağrışma olsa kesinlikle böyle davranmazdım ama kalbimi kırdı ağza alınmayacak laflar söyledi,evet onu maalesef ki hala çok seviyorum ama inan o lafları söyledi ya buz gibi soğudum..:43:

Bu yazdıklarım çok acımasızca gelecek belki size, lütfen beni affedin, ama o insanı işte şimdi tanımış oldunuz.

Eğer her şeyi kuzu kuzu kabullenip onun çizdiği çerçevede bir hayat kuracak olsaydınız, evet belki kavgasız tartışmasız bir hayatınız olacaktı. Ama siz, siz olamayacaktınız, o insanların hayatını kolaylaştırmak için evlilik yapmış bir kadın konumunda olacaktınız, kendi fikirlerinizi öne sürdüğünüzde işte bu muameleyi görecektiniz...

Etrafımızda bir sürü evlilik var, çoğu güllük gülistanlık görünen. İnanın ki, bazılarını sadece kadınlar sürdürüyor, aman yuvam bozulmasın diye her şeye boyun eğmiş durumdalar, "gık" deseler kocaları tepelerine binecek. Onlar da kendilerinden vazgeçmişler, ya başka çıkar yol bulamıyorlar, ya da cidden yok seçenekleri, bilmiyorum.

"Her zaman benim dediğim olur, senin ne düşündüğün benim hiç umurumda değil, sesini çıkarırsan ağzımı bozar, gerekirse kafanı da kırarım" diyen erkekten koca olmaz.

Bu yazdıklarım çok acımasızca gelecek belki size, lütfen beni affedin, ama o insanı işte şimdi tanımış oldunuz.

Eğer her şeyi kuzu kuzu kabullenip onun çizdiği çerçevede bir hayat kuracak olsaydınız, evet belki kavgasız tartışmasız bir hayatınız olacaktı. Ama siz, siz olamayacaktınız, o insanların hayatını kolaylaştırmak için evlilik yapmış bir kadın konumunda olacaktınız, kendi fikirlerinizi öne sürdüğünüzde işte bu muameleyi görecektiniz...

Etrafımızda bir sürü evlilik var, çoğu güllük gülistanlık görünen. İnanın ki, bazılarını sadece kadınlar sürdürüyor, aman yuvam bozulmasın diye her şeye boyun eğmiş durumdalar, "gık" deseler kocaları tepelerine binecek. Onlar da kendilerinden vazgeçmişler, ya başka çıkar yol bulamıyorlar, ya da cidden yok seçenekleri, bilmiyorum.

"Her zaman benim dediğim olur, senin ne düşündüğün benim hiç umurumda değil, sesini çıkarırsan ağzımı bozar, gerekirse kafanı da kırarım" diyen erkekten koca olmaz.

Hem kadınları kızları alıp kendi istekleri biçime sokuyorlar,sonrada sen benim sevdiğim kadın değilsin artık demiyorlarmı ona çıldırıyorum.Konu ile alakasız belki ama arkadaşımın başına geldi de,yazdıklarınız bana onu hatırlattı..Neyse yorumun için teşekkür ediyorum ama inan bana acımasız değil,haklısın her kelimesinde,ama doğrusunu söylemek gerekirse içimde hep bir umut vardı biz bu paraymış evmiş vs her sorunu atlatırız diye kesin bakıyordum ama bu son olayda bağırışmada yani bidaha asla diyorum,kesinlikle olmayacağını bildiğim için çok üzgünüm umut falan kalmadı,üzgünüm ya başka diyecek bir şey yok..:43:

bende ayrıldım canım. seni çok iyi anlıyorum. ayrıldığım ilk zamanlar çok kötüydüm ama şimdi aksine çok iyiyim. yaptıklarını, bana bağırdığını düşününce daha çok seviniyorum. bizimkide sizinkine benzer bir konudan çıkmıştı. ve çok fazla bağırmıştı,ağlamıştım, ona rağmen bitirmemiştim. ama yüz verdikçe daha da ileri gitti ve anneme babama söylemediğini bırakmadı.(konumu okursan,anlarsın)
bu adam seni zaten annemden babamdan ayrılamam deyip ya kabul et ya git der gibi davranmıştı.
demek ki senin kıymetini bilememiş. sana verdiği değer bu kadarmış. çevremdeki nişanlı insanlara bakıyorum bazen, nişanlıları ağzından ne çıkcakta yapcam diye bakıyo, çok değer veriyo..
onları görüncede ben böyle değer görmediğim bi insandan iyiki ayrılmışım diyorum.
ayrılık acısının da tek lacı dua ve zaman. senin için hayırlısı olması için bol dua et.
bu acıyı bende 15 ocakta yaşamıştım. bu gün 13 mart.. bazen aklıma geliyo üzülüyorum ama kesinlikle ondan ayrıldığıma değil.. neden onunla nişanlandığıma...
karşıdaki insan bağırınca,çekişince insan ne kadar da soğuyor.. ve böyle olunca acı da daha çabuk geçiyor, bence ondan soğuduysan şurda en fazla 1 ay üzülür,ağlarsın
Allah yardımcımız olsun

Çoook uzun bir süre sonra merhaba.. bir cok dert okuyorum burada dogal olarak. 4 yil once acmistim ilk ve tek konumu. Ilk sayfada yer aliyor zaten. Cok sancili bir surecten gectim, gelecegimi dusunerek seve seve ayrildim. Vee su anda evliyim cok ama cok mutluyum sukurler olsun ki, esim her konuda anlayisli biri. Hayallerimin otesinde guzel bir evlilik nasip etti allahim bana. Demem o ki arkadaslar her sey geciyor zamanla, atlatilmayan sey yok ve inanin Allah bizim icin her seyin en iyisini nasip ediyor, 4 yil once bu sikintilari yasamasaydim belki simdi bu kadar mutlu olmazdim. Yeniden baslamaktan hic korkmayin

Çoook uzun bir süre sonra merhaba.. bir cok dert okuyorum burada dogal olarak. 4 yil once acmistim ilk ve tek konumu. Ilk sayfada yer aliyor zaten. Cok sancili bir surecten gectim, gelecegimi dusunerek seve seve ayrildim. Vee su anda evliyim cok ama cok mutluyum sukurler olsun ki, esim her konuda anlayisli biri. Hayallerimin otesinde guzel bir evlilik nasip etti allahim bana. Demem o ki arkadaslar her sey geciyor zamanla, atlatilmayan sey yok ve inanin Allah bizim icin her seyin en iyisini nasip ediyor, 4 yil once bu sikintilari yasamasaydim belki simdi bu kadar mutlu olmazdim. Yeniden baslamaktan hic korkmayin

Bu mesajını okuduğumda gerçekten işte bu! diye bağırmak geldi içimden!! Kadınlar Kulubü'ndeki bir çok genç kıza ders olsun senin konun, işte kendine değer veren bir kadın! Senin adına çok sevindim hilaf, mutluluğun daim olsun. Emin ol şimdi bıkkın, yorgun ve umutsuz bir kadın olabilirdin ama sen biraz acı çekmeyi göze alarak bu hayatı elinin tersiyle itmişsin rabbim de seni hakeden birini göndermiş sana...

Bu konuyu okuyan genç kızlara ders olması dileğiyle, mutlu ol :KK50:

Merhaba kk,
Yaklaşık 6 aydır forumunuzu takip etmekteyim.Düştüğüm ikilem sonrası kesinlikle yardım almam gerek dedim ve aranıza katıldım.
Şu aralar çok önemli bi karar aşamasındayım.1buçuk yıllık bir beraberliğim var çok şükür buzamana kadar kötü hiçbir şeyle karşılaşmadık ikimizde.Geçen ay ailelerimiz tanıştı,bu ay içinde de isteme olması planlandı.Şimdi asıl konuya gelelim,erkek arkadaşımın dairesi annesinin üst katında.Tamam sorun değil bu kabul edilebilecek bir şey.Ama ev 2 oda 1salon.odaların birine de aslında oda değil antre denir.Yani çocuğumuz olunca odası orası olacak.Düşünün evin kapısını açıyorsunuz ki karşınızda çocuk odası:26:
Erkek arkadaşımla bunu konuştuğumuz zaman çocuğumuz olana kadar otururuz dedim,hatta 5 yıl çocuk istemezse 5 yıl bile otururuz dedim ama ev küçük işte.Bugün tekrar konuyu açtım,bu konu kapansın ben annemi babamı bırakıp bir yere gidemem benden başka kimseleri yok,elden ayaktan düştüklerinde ben bakıcam diyor..İlk defa bugün bozuştuk ne yapacağımı hiç bilemiyorum,başından böyle şeyler geçen arkadaşlar bir el atın bu garibe:KK58::KK58::KK58:

ben de buna benzer bir konu actim..benimki senin olayinin tersi gibi..ben annemi kaybettim ve erkek arkadasjma babamin alt katina tasinalim dedim..o da kesinlkkle olmaz dedi..benimki biraz daha farkli,babam yalniz sonucta...siz calisiyor musunuz bilmiyorum ama iki kisinin evlenirken ortak ev secmesinin neresi anormal..neden diretilir illa burda oturacagiz diyeee...kadin degil midir yuvayi yapan..istemedigi bir yuvada esinj nasik mutlu etsin kadin??

ben de buna benzer bir konu actim..benimki senin olayinin tersi gibi..ben annemi kaybettim ve erkek arkadasjma babamin alt katina tasinalim dedim..o da kesinlkkle olmaz dedi..benimki biraz daha farkli,babam yalniz sonucta...siz calisiyor musunuz bilmiyorum ama iki kisinin evlenirken ortak ev secmesinin neresi anormal..neden diretilir illa burda oturacagiz diyeee...kadin degil midir yuvayi yapan..istemedigi bir yuvada esinj nasik mutlu etsin kadin??

Şimdi açıkçası bizim bir ev olayı vardı ama altta yatan nedenler yani huzursuzluk bambaşkaymis ki inanin burada anladım. Benim derdim üzerimde baskı kurulmasiydi. Ailecek biz ne dersek o havalarindaydilar. Benim istekleri hep görmezden gelindi. Neyse geçti gitti.. şükürler olsun bugünümüze. Allah sizin de yardımcınız olsun insallah.

Riskli.
Tek cocukmu sevgiliniz?
Yada tek erkek?

Bu mesajını okuduğumda gerçekten işte bu! diye bağırmak geldi içimden!! Kadınlar Kulubü'ndeki bir çok genç kıza ders olsun senin konun, işte kendine değer veren bir kadın! Senin adına çok sevindim hilaf, mutluluğun daim olsun. Emin ol şimdi bıkkın, yorgun ve umutsuz bir kadın olabilirdin ama sen biraz acı çekmeyi göze alarak bu hayatı elinin tersiyle itmişsin rabbim de seni hakeden birini göndermiş sana...

Bu konuyu okuyan genç kızlara ders olması dileğiyle, mutlu ol :KK50:

Çok teşekkürler, hepimiz mutlu olalım inş :KK54:

böyle seneler öncesinin olayı nereye varmış şu an ne durumdalar merak ederim hep.
sizin adınıza sevindim mutluluklar dilerim.

gerçekten senin adına çok mutlu oldum. Allah mutluluğunuzu daim etsin. gerçekten güçlü bir kadınsın.

Sevince o ev saraymı oluyor?

Yapmayın Allah aşkına ya. Benim evimde sizin dediğiniz gibi 2+1 ufak bir ev. Kv üzerinde oturuyorum.
Bütün eşyalar sıkış tepiş adam gibi bir salon takımım sığmıyor. Yemek masası olarak mutfak masalarından aldım ufak ebatlı olduğu için ve ileride çocuk odası olucak olan odada duruyor.
Yarın öbürgün çocuğum oldugunda yemek masamı ne yaparım bilemiyorum.

Yani demem o ki iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor artık.
İnsan arkadaşlarının evlerini gördüğünde geniş ferah üzülüyor ister istemez.

Aaa hiç tarihe bakmadan evle ilgili yorumda bulunmuştum :D
Allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah.

Back
X