• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım İnancımı Kaybettim ;

Merhaba kızlar,
Bende sizler gibiyim allahım hep beni affet diorum ama zaman zaman isyan ediorum....
Ewlenmeden önce eşimin troid kanseri old. öğrendim sevgiliydik ameliyat oldu sonra evlendik metastas yaptı akciğere sıçradı evlilik yıldönümümüzde ameliyat oldu diger evlilik yıldönümümüzde radyasyon aldı defalarca ...
Daha sonra kontroller ve kendinden gelen bir gebelik ama hüsranla sonlandı kalp atışı yoktu lürtaj oldum sonra 3 ay sonra yine hamile kaldım gene kürtaj oldum ardından doktor doktor gezdik eşimin sperminin 2 milyon ol. öğrendik hemen tüp denedik olmadı..ardından acaba bendede sorun var die düşündündüm kromozom testi yaptırdık.ve bende 3 ve 17 kromozomlarda translokasyon çıktı 2,denedik gene olmadı daha yeni 3, denek gene olmadııı ...

Ve artık yeter dedim bir sinir anındaa kaynanam kızım ağlama dedi demek zamanı deilmiş allah bilir dedii..Tövbe allahım sen affet allah varsaa nie bana ewlat vermio ben n yaptım dedim sonra ztn hastaneye gittik hatırlamıorum ya neler yaşadım neler 10 satıra sığdırdım ama malesef öle deil Allah hepimizin yardımcısı olsun ...

allah yardımcın olsun yaşadıkların çok zor şeyler valla sabret canım zamanı var demekki

Arkadaşım Şeytan insanı en zayıf olduğu anda yakalıyor. İsyan etme ne olur Ne dertlerle boğuşan insanlar var ne yapalım bizim derdimizde çocuksuz olmak Buna da şükür. Allah kolumuzu bacağımızı alsa emin ol ki bu durumdan daha acı. Ama öyle insanlar var ki o hallerine bile dua ediyorlar çünkü o durumun bile beteri var.
Bu dünyada çekilen her çilenin öbür dünyada kat be kat mukafatı olacak buna inan. Hatta insan öldüğünde bu mukafatlarla karşılaşınca keşke daha fazla eziyet çekseydim, zulüm görseydim diyecekmiş :19:
Hayatta ki en büyük zenginlik önce iman Sonra sağlık bunu sakın unutma En büyük varlığını imanını kaybetme
Rabbim yar ve yardımcın olsun. Tüm acıların son bulması dileğimle...

3 yıldır bende bebek bekliyorum kapalıyım ve namaz kılıyorum. ama zaman zaman senin durumlarına geliyorum neden ben bi banamı verince hayırsız falan gibi.
ama toparlanmaya çalışıyorum bir arakadaşın kitap tavsiyelerini alıp okuyacağım. ben hala sınavdayım çünkü
Gerçek bir dost olarak Allah yeter, bir yardımcı olarak da Allah kâfidir.bunuda msn me yazdım

Sana bişi diyeyim mi? Zaten hep Allah'a inanların başına geliyor bu durum :19:
Allah sevdigi kulun isteğini hemen yerine getirmezmiş Dua etmemizi ona seslenmemizi istermiş
Sevmedigi kuluna da hemen verirmiş sussun ona seslenmesin diye.
Yani merak etme namaza devam Kuran'a devam bizler Allahın sevdiği kullarıyız :21:
Ben kabullendim artık vermezse vermesin istemiyorum Çocuk mocuk Hayatta ki en büyük zenginlik İman bana imanım yeter Rabbim aklımı almasın, içimden imanımı almasın başka dert istemem ben :nazar:

Allah sevdigi kulun isteğini hemen yerine getirmezmiş Dua etmemizi ona seslenmemizi istermiş

Kim diyor bunu? Alah allah nasıl bir polemik yarattığınızın farkında mısınız?Allahın sevmediği kulu mu varmış,tövbe tövbe..Kendi kendinize bir şeyler yazıp çiziyorsunuz burada ve sözün nereye nasıl gideceğini hiç hesap etmiyorsunuz.Bunun içinde dini içerikli konular forumda yasak.

bazen isteklerimiz olmuyorsa bizim için bunda bir hayır olabilir.kamil insan olmak için herkes bir sınavdan geçiyor.herkesin derdi içinde.hepsi sizin gibi anlatılası değil.

Yani merak etme namaza devam Kuran'a devam bizler Allahın sevdiği kullarıyız :21:
Ben kabullendim artık vermezse vermesin istemiyorum Çocuk mocuk Hayatta ki en büyük zenginlik İman bana imanım yeter Rabbim aklımı almasın, içimden imanımı almasın başka dert istemem ben :nazar:

sanırım anlatmak istediğini yanlış kelimelerle aktardın.yoksa Rabbimin kullarını ayrıdığı gibi birşey mümkün mü?

Cidden imana teşvik ederken sınırlarımızı aşıyoruz bazen,bu lafı yazmak cesaret ister.
Çok yanlış anlamışsınız arkadaşım işin özünü.
O bağışlayan affeden bize göre dünyanın en namussuz ahlaksız rezil insanı onun affıyla tertemiz olabilir.
Bizi o yarattı,bu güzellerini bahşetti nasıl sevmez bizi,bizi yaratan o..
Beyin sınırlarımızın bile yetmediği bir konuda nasıl böyle basite indirebilirsiniz.
Allah'ın sevmediği susun istediği kulu olabilir mi?
Allah sus dese susar zaten o kul,öl dese ölür..
Cidden bu sular çok tehlikeli sular,duası kabul olan kendini mi sorgulayacak Rabbim beni sevmiyor mu diye?
Buraya Açılan Konu bu zaten Yaradana kırılamayız,küsemeyiz çünkü o bize şer bile verse bizi sevdiğinden ,sınadığından daha fazla mükafat vermek istediğindendir.
Dede Korkut masalları gibi edermiş,yaparmış,dermiş diyemeyiz masal değil rivayet değil anlattıklarınız bu tip hassas konularda öyleymiş böyleymiş nasıl deriz ?
Rica ediyorum dikkat edin.
Yazan sizsiniz ama ben irkildim okuyunca.

Yazık.Nasıl bir düşüncedir bu.......................:50:

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah bütün kullarını sever hiçbirine kin tutmaz...
herkesin imtihanı farklı kimisi sağlıkla kimisi sevdiklerinle kimisi darlıkla yoklukla boğuşur
sıkıntılarımıza da razı olmak gerektiğini düşünüyorum zira başımıza gelen her şeyin bir sebebi vardır

konu sahibi arkadaşıma ve bebek isteyen ama kısmet olmayan bütün arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum
herkes evladı olsun ister her kadın annelik duygusunu yaşamak ister ama herkesin çocuğu olacak diye bir kaide yok
belki çocuk sizin hayrınıza değil belki allah başka bir çocuğa sahip çıkmanızı istiyor
belki büyüdüğünde hayatınızı değiştirecek şeyler yaşanacak
böyle konularda biraz teslimiyetçi olmak gerektiği kanaatindeyim

tabiki tıbbın imkanlarından faydalanın sonuna kadar imkanları zorlayın ama buna rağmen olmuyorsa
Allahın bir bildiği vardır.....

Sizin şuan bunu sorgulamanız,bu duruma üzülmeniz bile aslında güzel birşey,inancınızı kaybetmediğinize bir işaret.Şayet siz bundan şikayetçi olmasaydınız,kendinizi sorgulamasaydınız inancınızdan şüphe duymalıydınız.Sadece şeytanın size verdiği vesveselere kimi zaman uymuşsunuz.Bebeğinize bakın ve şükredin siz kavuşmuşsunuz hiç kavuşamayanlarda var ve ya kavuşup kaybedenlerde var.Allah bu kadar geciktirdiyse sizin sabrınızı,bu bebeği ne kadar istediğinizi sınıyor.Birşey duymuştum hatta Allah sevdiği kullarına dert verirmiş ki bunlarla savaşıp cennetini kazanalım diye ne kadar doğrudur bilmiyorum ama benim hoşuma gitmişti.Şükredin,bol bol dua edin,hatta elinizden geliyorsa namaz kılın bakın nasıl rahatlayacaksınız.Şeytanda böylelikle sevinemeyecek.

bizler kuluz başımıza her an her şey gelebilir iyisiyle kötüsüyle. iyi olaylar yaşadığımız zaman o olayın nasıl Rabbimizden geldiğini bilip çok şükür ya Rabbim bu dileğimi yerine getirdin sevindirdin diyebiliyorsak şayet kötü olayların da yine aynen Rabbimizden geldiğini bilip sabretmemiz gerekiyor haşa bize yakışmaz ona karşı gelmek. sınav dünyasındayız her şeyden önce kimsenin hayatı dört dörtlük dğeil ki malesef her şey biz insanlar için acısıyla tatlısıyla yaşıyoruz hayatımızı ama her şeye sabrımızı ve şükrümüzü gösterebilirsek o hayatta başarılı olan bizler oluruz. sen zayıf anına denk gelmişsin ve böyle düşünüyorsun ama düşünmemeye çalış.

canım benım, bende gecen ay tövbe ısyan ettım. ogluma otızm teşhısı konuldu, o kadar zor gunler gecırıyorumkı anlatamam kelımelerle anlatmanın tarıfı yok,

hacettepeye götürdüm oglumu kesın teşhıs konuldu.. %80 gıbı bı oran ustelık:5:

hastanenın bahçesınde aglıyarak. cok utanarak soyluyorum. sen nasıl allahsın ya hanı cok adaletlıydın ınanmıyorum ben sana artık nasıl allahsın sen ben hayatım boyunca bı karınca ıncıtmedım bu nasıl adalet dıye saatlerce agladım:5::5: babam kalp krızı gecırıyodu benım o halımı görunce hemen yatırdılar :5::5: şımdı yavaş yavaş kabullenıyorum.. buna şukur dıyorum dua edıyorum ben ozel bı anneyım oglum ozel bı cocuk dıyorum:5:

bı sureç yasıyosun sanırım. bunalımda olabılırsın ne bılım ne dıycemı bılemedım ıste:5:

canım benım, bende gecen ay tövbe ısyan ettım. ogluma otızm teşhısı konuldu, o kadar zor gunler gecırıyorumkı anlatamam kelımelerle anlatmanın tarıfı yok,

hacettepeye götürdüm oglumu kesın teşhıs konuldu.. %80 gıbı bı oran ustelık:5:

hastanenın bahçesınde aglıyarak. cok utanarak soyluyorum. sen nasıl allahsın ya hanı cok adaletlıydın ınanmıyorum ben sana artık nasıl allahsın sen ben hayatım boyunca bı karınca ıncıtmedım bu nasıl adalet dıye saatlerce agladım:5::5: babam kalp krızı gecırıyodu benım o halımı görunce hemen yatırdılar :5::5: şımdı yavaş yavaş kabullenıyorum.. buna şukur dıyorum dua edıyorum ben ozel bı anneyım oglum ozel bı cocuk dıyorum:5:

bı sureç yasıyosun sanırım. bunalımda olabılırsın ne bılım ne dıycemı bılemedım ıste:5:

Merhaba İkrar ben oğlunun durumu ile ilgili bir yorumunu okumuştum. O kadar çok otistik bulguları yoktu sanki oğlunun oranı neden o kadar yüksek çıktı şaşırdım. Hatta eşin kabul etmiyordu. Oğlun küçüktü sanırım, erken teşhis edildiğine göre çok yol katetedersiniz. Allah yardımcınız olsun...

Merhaba İkrar ben oğlunun durumu ile ilgili bir yorumunu okumuştum. O kadar çok otistik bulguları yoktu sanki oğlunun oranı neden o kadar yüksek çıktı şaşırdım. Hatta eşin kabul etmiyordu. Oğlun küçüktü sanırım, erken teşhis edildiğine göre çok yol katetedersiniz. Allah yardımcınız olsun...

evet canım eşımde kabul ettı artık. çok gec olan tedavı ıle olan dondurulmuş embıryo benım oglum ıste ne bılım eşım konduramıyo yakıstıramıyodu, 2 bucuk yasında bugun basladık egıtıme:5: cok net bulgular dedıler 1 ay ınceledıler. bende bılmıyorumkı oran nıye o kadar fazla cıktı:5: amın cok sagol ınsallah egıtımle duzulıcek hersey

evet canım eşımde kabul ettı artık. çok gec olan tedavı ıle olan dondurulmuş embıryo benım oglum ıste ne bılım eşım konduramıyo yakıstıramıyodu, 2 bucuk yasında bugun basladık egıtıme:5: cok net bulgular dedıler 1 ay ınceledıler. bende bılmıyorumkı oran nıye o kadar fazla cıktı:5: amın cok sagol ınsallah egıtımle duzulıcek hersey

Allah yardımcınız olsun... Özel bir çocuğunuz var .​

Bundan önceki mesajınızı şimdi gördüm. Gözyaşları içinde ağlayarak okudum . Hastane bahçesindeki feryadınızı ....
Bazen oluyor insan öyle ... Bazen o ince çizgiye geliyorsun.
Ama şöyle bir şey var, hep düşünmüşümdür. Mesela benim başıma bir şey geldi...
Atıyorum çok kocaman yaram var. Allaha isyan edip artık ona inanmadığımı söyledim diyelim.
Fakat sonra sonra, zaman geçtikçe ve yara iyileşmedikçe, benim aşındıracağım kapı yine ALLAHın kapısı olacak.
İyileşmesi için, herşeyin iyi olması için umudumun olması için ALLAHA inanmam gerektiğini biliyorum.
Allaha inanmazsam, umudum olmaz ki benim. ALLAH umut demek .
Ben inancı olmayan gerçek ateistleri merak ediyorum, neye tutunuyorlar? İnsan gerçekten inanmayınca, kendini boşlukta hissetmez mi ?
Sırf bilimle olmaz ki bunlar ... ALLAH ın "ol" demesi yeter. Oysaki bilime sorsan imkansız olayları , imkanlı hale getirir ALLAH.

Bu arada , önceki mesajınızı okumaddan önce, oğluşunuz için özel bir çocuk dedim. Fark ettim ki, siz de öyle düşünüyorsunuz...
Kesinlikle öyle :)

Son düzenleme:
Herkes şükret, uzaklaşmissin geri don, inancini kaybetme, şeytanı sevindirme, ibadet et falan demis. İlla herkes inançlı olacak diye bir kaide yok. size dogru gelenler baskasına bir o kadar komik, yanlış ve saçma gelebilir.

Canım bende konunu takip ediyordum
Zor kavuşmuşsun evladına
Bu dahada koyuyordur insana
Rabbimin bir bildiği vardır muhakkak
Eğitim çok önemli
Bizim üst komşumuzun kızı down sendromlu
Ama neredeyse normal bir çocuk gibi
beni görünce merhaba der nasılsın iyi misin der halimi hatrımı sorar:1:
Özel eğitim alıyor annesi babası çok ilgileniyor
Seninde öyle bi anne olduğundan hiç şüphem yok
Allah yar veyardımcın olsun

Herkes şükret, uzaklaşmissin geri don, inancini kaybetme, şeytanı sevindirme, ibadet et falan demis. İlla herkes inançlı olacak diye bir kaide yok. size dogru gelenler baskasına bir o kadar komik, yanlış ve saçma gelebilir.

Tövbe yarabbim
Bu forumda neden dini içerikli konuların konuşulmasının yasak olduğunu şimdi daha iyi anladım valla
Çok çok haklılarmış....

Kim diyor bunu? Alah allah nasıl bir polemik yarattığınızın farkında mısınız?Allahın sevmediği kulu mu varmış,tövbe tövbe..Kendi kendinize bir şeyler yazıp çiziyorsunuz burada ve sözün nereye nasıl gideceğini hiç hesap etmiyorsunuz.Bunun içinde dini içerikli konular forumda yasak.

bununla ilgili bi kaç hadis okumuştum ordan.

Konu sahibi inançlı ya o yüzden öyle yorum yapıldı.
Yani ona has yorum yapıldı,"ben krempeynire tapıyorum "deseydi mesela kimse o yorumları yazmayacaktı ?
Kapiş?

Son düzenleme:
Back
X