• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım İnancımı Kaybettim ;

Bir de sana komsum olan bir ablanin basina geleni anlatayim.
Ben Almanya da yasiyorum, bahsedecegim abla benden cok büyük.
Bu ablamizin esi Almanya da calisirken Türkiye ye izine gidiyor, ablamizla tanisiyor, görücülük, kiz isteme, nisan, nikah falan filan oluyor, nisanlisi ve ailesi almanya ya dönüyor ve ablamizi istek yapiyorlar, turist olarak 3 ayligina.
Ablamiz Almanya ya geliyor, dügünü yapiyorlar ama 3 ay sonra ablamiz tekrar türkiye ye dönecek, sonra esi aile birlesimi olarak istek yapacak ve tekrar gelecek Almanya ya, o günlerde aynen onun gibi bir gelin daha gelmis ayni apartmanda oturuyorlarmis o zaman, o gelinide taniyorum ben. Bu iki gelin arkadas olmuslar ikiside 3 ay dolunca türkiye ye geri dönüp aile birlesimi ile takrar gelecekler.
Ablamiz hamile kaliyor bu 3 ay icinde, kayinvalidesi duyuyor hamile oldugunu ve diyorki " aman kizim senin 1 ayin kaldi Türkiye ye döneceksin, orada aile birlesimi vizen cikana kadar bu cocuk dogar ve Alman konsoloslugu vizeni vermez. Bu cocugu düsürmen lazim" diyor ve gelini yüzüstü yatiriyorlar, bir kocasi bir kayinvalidesi gelinin beline cikip cigniyorlar. Gelin bebegini düsürüyor.
Sonra bu iki gelinin 3 ayi doluyor ve Türkiye ye dönüyorlar. Diger gelin Türkiye ye döndügünde hamile oldugunu ögreniyor ama cocuguna dokundurtmuyor " elbet benide cocugumuda alacaklar mecburlar " diyor
Aile birlesimi vizesini alip ikiside Almanya ya geliyorlar. Bu ablamiz bir bakiyor ki diger gelinin kucaginda bebegi kirki bile cikmamis. Gelin anlatiyor " dokundurtmadim bebegime, birseyde demediler konsoloslukta verdiler vizemi" diye.
Ablamiz günlerce agliyor tabi bunu ögrenince ama veren rabbinim verdigini o zaman istemiyorlar, o günden sonraa onlar istiyor ama Rabbim vermiyor. Gitmedikleri doktor kalmadi hicbir sorun yok, tüp bebek yaptilar asla tutmuyor.
Diger gelinin 3 tane cocugu oldu ama ablamiz artik menapoza bile girdi ama cocugu yok ve hala o sahip cikmadigi icin düsürtülen cocugu icin aglar.
Demem o ki Rabbimin verdiklerinin, verdigi zamanin, vermediklerinin, arattiklarinin hepsinde bir hayir vardir, kalp gözünü acip bu hayirlari görebilmeli ve bizim bilemedigimiz göremedigimiz serlerden rabbime siginip, hayirlari dilemeliyiz.

offf çok acı bir hikaye Allah sabır versin. Olmamak ayrı olanı istemeyip sonra olmaması ayrı. Bu çok acı birşey

Bence sizi içiren o arkadaşınızdan uzak durun ve tevbe edin, inancımı kaybettim diyorsunuz ama yaptığınız saygısızlıktan da huzursuzluk duyuyorsunuz, siz inancınızı kaybetmemişsiniz kardeşim, sadece şeytanın oynunun içine düşmüşsünüz.. Başınızı kaldırın, abdestinizi alın ve Allaha derinden tövbe edin.. Namaz ve sabır ile Allahtan yardım dileyin.. O size yardım edecektir unutmayın.. Allah merhametlilerin en merhametlisidir...

Arkadaşım birşey yapmadı, koskocaman insanlarız. Densizlik benden çıktı o içmedi bile. İnşallah, herşeyin farklı olacağı bir dönem olsun.

hiçbirimiz dört dörtlük müslüman değilz..zaman zaman herkesim böyle ruh hali olablir,yani rabbinden uzaklaşabilir,ne biliyim ibadetlerden uzaklaşabilir...ama önemli olan bunun farkına varıp ,engellemek..böyle dönemlerde sohbetlere katıl,namaz kıl,dinle alakalı kıssalar oku...istiğfar et bol bol,kuran oku..inan geçicek...zaten şunu anlayamadım:allaha çok dua etmişsin bebğin olsun diye sonra rabbim uzun süreden sonrada da olsa sana bebek verince ona kaRŞI"bi soğukluk" hisstemişsin...bi kırgınlık...çok saçma buldum kusura bakma..insan (tabiri caizse)Sevdiği bi birinden uzun süredir istediğ bişeye kavuşunca o kişiye teşekkür ede ede bi hal olur..sen neden rabbine şükretmiyosun!!bak işte dualrın kabul olmuş!!daha ne istiyosun...allahım verdiği gibi almasını da bilir bunu unutma...sen şükret rabbime!!

İçki içen arkadaşınızdan uzak durun tavsiyesiyle konu yerini bulmuş sanıyorum....

Biraz hoşgörü sahibi olmayı farklı dinlere, inançlara, yaşam tarzlarına, içki içene içmeyene, inanmayana hatta saygı duymayı ve kendimiz gibi olmayanları " öcü" imiş gibi yargılamamayı ne zaman öğreneceğiz bilmiyorum.

Ama ben umudumu yitirmedim...

İçki içen arkadaşınızdan uzak durun tavsiyesiyle konu yerini bulmuş sanıyorum....

Biraz hoşgörü sahibi olmayı farklı dinlere, inançlara, yaşam tarzlarına, içki içene içmeyene, inanmayana hatta saygı duymayı ve kendimiz gibi olmayanları " öcü" imiş gibi yargılamamayı ne zaman öğreneceğiz bilmiyorum.

Ama ben umudumu yitirmedim...

Konu gayet güzel ilerliyor arkadaşım,ben kendi son mesajımdan sonra konunun son mesajına yani sizin mesajınıza kadar okudum.
Herkes yapıcı,herkes kendi hatalarının farkında,herkes kendi acizliğinin kulluğunun bilincinde..
Siz saptırmışsınız mevzuyu,herkesin aklı kendine o arkadaş da kendi yaşantısına göre alkol alanla arkadaşlık yapma demiş.
Konu sahibi uyar uymaz alkole başlar veya ölene kadar içmez?
Ne bunu tartışan olmuş ne gündeme getiren ne ibadetini anlatan ne kendini öven.
Ne içene söven,ne içmeyini yeren.
Ortalığı karıştıran sizin bu mesajınız,böyle naif bir konuda bile karışıklık çıkartabiliyorsunuz.
Ne diyeyim helal olsun.

hiçbirimiz dört dörtlük müslüman değilz..zaman zaman herkesim böyle ruh hali olablir,yani rabbinden uzaklaşabilir,ne biliyim ibadetlerden uzaklaşabilir...ama önemli olan bunun farkına varıp ,engellemek..böyle dönemlerde sohbetlere katıl,namaz kıl,dinle alakalı kıssalar oku...istiğfar et bol bol,kuran oku..inan geçicek...zaten şunu anlayamadım:allaha çok dua etmişsin bebğin olsun diye sonra rabbim uzun süreden sonrada da olsa sana bebek verince ona kaRŞI"bi soğukluk" hisstemişsin...bi kırgınlık...çok saçma buldum kusura bakma..insan (tabiri caizse)Sevdiği bi birinden uzun süredir istediğ bişeye kavuşunca o kişiye teşekkür ede ede bi hal olur..sen neden rabbine şükretmiyosun!!bak işte dualrın kabul olmuş!!daha ne istiyosun...allahım verdiği gibi almasını da bilir bunu unutma...sen şükret rabbime!!

Yok arkadaşım öyle değil çok dua ettim oldu , sonra şükretmeyi unuttum değil. O dualardan sonra öyle zor şeyler yaşadım ki orada başladı herşeyi sorgulamam. Yani bir saçmalama dönemi öyle diyelim.

Belki Elmayra'nın imzası uzun süredir var ama bugün dikkatimi çekip, kendimi sorgulattı tekrar teşekkürler Elmayra.

Son düzenleme:
Yok arkadaşım öyle değil çok dua ettim oldu , sonra şükretmeyi unuttum değil. O dualardan sonra öyle zor şeyler yaşadım ki orada başladı herşeyi sorgulamam. Yani bir saçmalama dönemi öyle diyelim.

Belki Elmayra'nın imzası uzun süredir var ama bugün dikkatimi çekip, kendimi sorgulattı tekrar teşekkürler Elmayra.

Rica ederim. Değiştireyim ister misin?

al takke ver külah falan yazayım :)

Konu gayet güzel ilerliyor arkadaşım,ben kendi son mesajımdan sonra konunun son mesajına yani sizin mesajınıza kadar okudum.
Herkes yapıcı,herkes kendi hatalarının farkında,herkes kendi acizliğinin kulluğunun bilincinde..
Siz saptırmışsınız mevzuyu,herkesin aklı kendine o arkadaş da kendi yaşantısına göre alkol alanla arkadaşlık yapma demiş.
Konu sahibi uyar uymaz alkole başlar veya ölene kadar içmez?
Ne bunu tartışan olmuş ne gündeme getiren ne ibadetini anlatan ne kendini öven.
Ne içene söven,ne içmeyini yeren.
Ortalığı karıştıran sizin bu mesajınız,böyle naif bir konuda bile karışıklık çıkartabiliyorsunuz.
Ne diyeyim helal olsun.

Bence sizi içiren o arkadaşınızdan uzak durun ve tevbe edin, inancımı kaybettim diyorsunuz ama yaptığınız saygısızlıktan da huzursuzluk duyuyorsunuz, siz inancınızı kaybetmemişsiniz kardeşim, sadece şeytanın oynunun içine düşmüşsünüz..

Bunu okumadın sanıyorum. BENCE SİZİ İÇİREN O ARKADAŞINIZDAN UZAK DURUN NE DEMEK? :) Benim de demek istediğim, bu şekilde yargılamak insanları ve diğerine SADECE İÇKİ İÇİRDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN, UZAK DUR demesi....KOCA BİR YANLIŞ.

Benim mantığım almıyor, sizin alıyorsa

saygı duyarım,
konu karıştırmak olarak niye algılıyorsunuz? Madem böyle düşünebiliyorsunuz: herkesin aklı kendine o arkadaş da kendi yaşantısına göre alkol alanla arkadaşlık yapma demiş.

O zaman bu da benim özgürlüğüm ve benim yaşantıma göre böyle düşünülmesi çok saçma , ben de ifade özgürlüğümü kullanıyorum o zaman...

Ama toplum değerlerine göre elbette ki: içki içenden uzak dur mantığı DAHA BASKIN olduğu için, ben konuyu karıştırmış oluyorum.

Zaten daha fazla yazma amacında da değilim, buyrun devam edin konunuza:)

Bence sizi içiren o arkadaşınızdan uzak durun ve tevbe edin, inancımı kaybettim diyorsunuz ama yaptığınız saygısızlıktan da huzursuzluk duyuyorsunuz, siz inancınızı kaybetmemişsiniz kardeşim, sadece şeytanın oynunun içine düşmüşsünüz..

Bunu okumadın sanıyorum. BENCE SİZİ İÇİREN O ARKADAŞINIZDAN UZAK DURUN NE DEMEK? :) Benim de demek istediğim, bu şekilde yargılamak insanları ve diğerine SADECE İÇKİ İÇİRDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN, UZAK DUR demesi....KOCA BİR YANLIŞ.

saygı duyarım,
konu karıştırmak olarak niye algılıyorsunuz? Madem böyle düşünebiliyorsunuz: herkesin aklı kendine o arkadaş da kendi yaşantısına göre alkol alanla arkadaşlık yapma demiş.

O zaman bu da benim özgürlüğüm ve benim yaşantıma göre böyle düşünülmesi çok saçma , ben de ifade özgürlüğümü kullanıyorum o zaman...

Ama toplum değerlerine göre elbette ki: içki içenden uzak dur mantığı DAHA BASKIN olduğu için, ben konuyu karıştırmış oluyorum.

Konun içeriği başka, hanımefendi yardım istiyor.
Herkes de kendi bilgisi görgüsü dini hassasiyetleri ölçüsünde yardım etmiş.
Konunun içine dan diye dalarak bir üyenin yorumunu da alıntılayarak mevzuya girmişsiniz.
Konu sahibine konunun içeriğine faydanız nedir?
Bu konu bizim hayat görüşlerimizi yazdığımız dini siyasi fikri duruşumuzu belirtmemizi isteyen bir konu mudur?
Sizin yazdığınız mesaj sizin düşüncenizi yansıtıyor ki sonuna kadar destekliyorum.
Ancak konuyla alakası yok,konuya konu sahibi hanıma faydası yok.
Cımbızlamışsınız alıntıladığınız ifadeyi,bence de ona içki içiren arkadaşında uzak dursun. Yani hiç bu açıdan bakmamıştım yorumlarımda da yok ama şimdi siz yazınca düşündüm. görüşmesin bence de onu düz yolundan çevirecek aktiviler yapmasın.
Ama bunu ne cürretle söylüyoruz sorduğu için ?
Yoksa forumdan birilerinin kolundan tutup alkol alıyor musun? Alma heee kötü olursun kötü insan olursun alanlar kötü ben mükemmelim mi diyoruz ?
Kendini bulsun doğrularını yanlışlarını bulsun sonra alkol alanla mı görüşüyor uyuşturucu alanla mı görüşüyor gidip kiminle görüşürse görüşsün..
Bu cümleden çıkan alkol alanın kötü insan olduğumu,bu mantığa göre alkol almayan herkes çok mu imanlı.
Saçmasapana bir noktaya gidiyor sohbet banlanmakta istemiyorum.
Görüşünüze saygılıyım ama konuyla alakası yok,konuya faydası yok.

Merhaba kızlar güzel bir konu olmuş. Sanırım dönemsel pek çok kişinin zayıf düştüğü anların şeytan tarafından değerlendirilmesidir bu. İnancı olmayan insanla neden uğraşsın ki iblis önemli olan inanlıları caydırmak. Bir hikaye okumuştum çok etkilenmiştim. Adamın biri sürekli Allah’ı zikredermiş bir gün şeytan çıkagelmiş ve “ sen sürekli zikrediyorsun karın ne, eline geçen ne var?” demiş. Bir iki telkinden sonra adam hak vermiş, ve ibadeti bırakmış. Rüyasına ak sakallı bir dede girmiş ve sormuş neden bıraktığını o da aynen “ şimdiye kadar zikrettim Allah’ı, o beni sevmiyor ki cevap vermiyor, neden yapayım ki “ demiş. Ak sakallı dede de “ o seni anmasa sen onu anamazsın “ demiş. Çok güzel demi? Bazen bakıyorum çevreme resmen Yaradan’a küfreden insanlar zevk-i sefa içinde, ne sağlık sorunları, iş sorunları vs hiçbir şey yok. Bakıyorum inançlı insanlara elem içinde…. Haksızlık mı diyorum… bunun cevabı de sanırım Yasin suresinde var…tam bilmemekle birlikte affola…bu tür kişiklerin gözlerine perde indirilmiştir doğruyu göremesin diye.. bir nevi artık Allah sınav dışı tutuyor gibi. Yine de insanız işte, nefis kötü bir şey…

İnanç kaybedildiği zaman ''sanırım'' ifadesini taşımaz kalp.

Bu sorgulama içindeyseniz daha sıkı sarılarak kurtarabilirsiniz kalbinizi bu düşüncelerden.

Vesveselerle savaşma yolu belirtilmiş bizlere.

Birçok şey insanın elindedir.

insan bir şeyi çok istiyorsa o istediği şeye karşı hırsa kapılıyo ve olmayıncada isyana düşüyo malesef.
isteklerimizi rabbimizden sabırla ve tevekkülle isteyebilsek bu kırgınlıkları yaşamazdık , kolay değil tabi sabretmek o yüzden mükafatı çok büyük. şimdi gidip bir abdest alın namaz kılın, seyydül istiğfar okuyun.. çok güzel bir istiğfar duası.
Allah hakkınızda hayırlısnı versin her zaman.

Seyyid'ül İstiğfar Duası
"Allahumme ente Rabbi la ilahe illa ente halekteni ve ena abduke ve ena ala ahdike ve vadike mestatatu , euzu bike min şerri ma sana'tu , ebu'u leke binimetike aleyye ve ebu'u bizenbi feğfir li feinnehu la yeğfiruz'zunube illa ente"
(Yâ Allah! Sen benim Rabbimsin Senden başka ilâh yoktur Beni sen yarattın ve ben senin kulunum Ve ben îman ve ubûdiyyetimde gücüm yettiği kadar senin ahd ü misâkın üzereyim Yâ Rabbi! Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve senin bana ihsan etdiğin nimetleri ikrar ve i'tirâf ederim Kendi kusur ve günâhlarımı da ikrar ve i'tirâf ederim Yâ Rabb! Sen beni afv ü mağfiret eyle Zîra senden başkası günâhları afv ü mağfiret edemez)

(Şeddad bin Evs (ra)'den rivayete göre Rasûllah (sav) şöyle buyurmuşlardır:
"Bir kimse bu Seyyidü'l-istiğfâr'ı ihlâs ile gündüz okur da o günde akşam olmadan evvel vefat ederse o kimse ehl-i cennettendir Ve eğer bu duâyı ihlas ile gece okur da sabah olmazdan evvel vefat ederse yine ehl-i cennettendir")

Son düzenleme:

saygı duyarım,

Bu yorumda bu kadar içerlenecek ne var anlamış değilim.
Size içki içiren birinden evet uzak durun.
Neden mi?
Hergün içki yüzünden yuvalar yıkılıyor, hiç suçu yokken insanlar trafik kazasından ölüyor, evine ekmek almak yerine alkol alıp yiyen insan türleri ortaya çıkıyor.Herşeyden önemlisi insanı içinde bulunan bazı kimyasallar sebebi ile bağımlı yapıyor!
Bunlar yetmez mi?Tepki vermenizi anlayamadım, tüm bu kötülükler bir bardakla başlıyor, sonra devamı geliyor tıpkı sigara da olduğu gibi.
Evet katılıyorum size içki içiren herkesten uzak durun kardeşim.

Bencillik ediyorsun, daha doğrusu ediyoruz.
Benimde kırgın olduğum zamanlar oldu, oluyor. Bazı vecibelerimi yerine getirmeme rağmen oldu, bırakmadım hiç birini ama dua etmeyi ve istemeyi bıraktım. Sonra döndüm kendime baktım, istediğin olmadığı zaman küçük bir çocuk gibi ağlayıp küsecek misin? inanç sadece benim istediklerimin Allah tarafından gerçekleştirilmesi ile mi alakalı? belki şer gördüğüm şeyde benim için bir hayır var, benim imtihanım budur belki? benden çok daha kötü dertlere sahip insanlar var. Ben yıkılırsam onlar ne yapsın? Her kulun dileği gerçekleştikten sonra, bu dünya ahiret cennet cehennem kavramlarının ne önemi kalır ki? bu kadar basit olduktan sonra yaşamanın ne heyecanı kalır ki? Ben hep bunları düşünüyorum tevekkül etmeye gayret gösteriyorum, böyle yapınca huzur geliyor bünyeme.

Sende zor da olsa evladına kavuşmuşsun. Bu yolda hala uğraşan kavuşamayanlar var. Eskiden Tıp bu kadar ilerlemiş değildi. İnsanlar çocuğum olmadı deyip hamdediyordu, sen kavuşmuşsun bunun kıymetini bilmelisin. Kırgınlığı bir tarafa bırakmalısın. Demek senin imtihanında buymuş...

Son düzenleme:
İyi ki de mesajnı görüntülemişim 3 ayların başladığını daha geç öğrenicektim.Sınanmaya devam ediliyosun aciz olup pes etme,Allah senin için en iyisini biliyor.Buna kalpten inanmalısın
Yaşadığın duygualr kimbilir nekadar derin bnim tahmin etmem imkansız Ama sen inancını yitirme.Şeytanın vesvesesine aldanma çünkü bu hem gereksiz hem yararsız eminim böyle davranmak seni ayrı bi sıkıntı haline sokuyor.Yerinde olsam şuanki ruh halinden kurtulmak için yoga yapardım iyice terler duş alır abdest alarak tövbe ve hacet namazları kılardım Allah kalbindeki dileği hayırlı kılsın ... Bugün özel birgün bana hatırlattığın için ayrıca teşekkür ederim

dini inancımız gidebilir,bulanabilir sonra başka bir boyutta tekrar dönebilir.Teslimiyet olmayınca dualar zor kabul oluyor gibi geliyor bana.çocuk sahibi olmaktan daha öte derdi olan insanlar var.sıkıntılarından çocuğunun başını bile okşayamayanlar.hayırlısı olsun hanımefendi.bu ihtiras insanı şaşırtır.dahası öyle bir çocuk gelir ki acı bir gerçek gibi.
teslim olun koşulsuz beklenmedik zamanda rabbim size müjdeyi verir.çok zorlamayın.İNSANLARDAN DUA İSYEYİN.Allah muradınıza erdirsin hayırlısıyla.amin.

belli ki zor günlerle imtihan oldun arkadaşım ve ben çok iyi bilirim ki sabır acıya mani değildir. sen acını çektin zamanında ve sabrını da gösterdin.şimdi ki belli ki sabrın mükafatlandırıldı yaradan tarafından. hoş bebeğin gelmese bunca sabır ettin ama bebek gelmedi diye yaradan kötü mü olacaktı haşa onun işlerini sınavlarını düz mantıkla sorgulayamayız.

herkes kendi hikayesinin İbrahimidir.herkesin ateşi kendinedir. ve kimsenin acısı kimseninkinden çok büyük değil bu durumda. sen kendi ateşine atıldın ve kendi acını çektin. ve kimseye çekebileceğinden büyük dert verilmiyor değil mi..

mevlana buyurmuş ki : şükretmek surat ekşitmekse..sirkeden çok sükreden yok..madem artık yaradan sana nimetini verdi..lütfunu gösterdi..ateşine artık serinle diye emir buyurdu...sen de artık surat ekşitme canım ..lütfen..nimete gafil olmak var işin ucunda

sen ona kırgınsın ya o.......
sen ona kırılıp içki içmişin mezarlıktan geçerken şarkı dinlemişin...
haşa yüzbinlerce haşaa kendince intikammı alıyorsun
bir baksana kendine aynaya geç bir bak.....
neler göreceksin..camını aç gökyüzüne bak...
ama uzun uzun bak...
sonra bri dolabini aç bak kaç çeşit nimet var..
sonra birde yavruna bak......
görebilecekmsin o harika sanatları...
o ki dünyada ona inanmayanlara durmadan zulummu yapıyorki
sana yaptığına kırılasın.....
eğer gerçekten sevmediğine vermeseydi evlat...
düşünsene kimlerin çoçuğu olmazdı...
sen kimsin ki ona kırılıyorsun....
ne edersen kendine edersin kendi kendine demişler
inancını kaybedersen kimin kaybedeceği zaten ortada...
onu sevmek için sebep aramana gerek bile yok..
o kadar çok sebep varki.....
yeterki iste.....rabbim yolundan ayırmasın inşaallah
istersen özeldn de yazbilirim.....

İyi ki görmüşüm bu başlığı.
Konunuz bir çok insanın çok güzel şeyler okumasına vesile oldu.
"Allah'tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır."
Huzur ve ferahlıklar dilerim.

biz henüz çocuk için erken diyen bir çiftiz fakat eşime de hep söylerim Allah bize çocuk nasip etmezse tabikide bir süre bekleriz sabırla ama bakıma muhtaç o kadar çocuk varki Allah size çok farklı bir kapı açıyordu belkide siz anlamadınız benim uzun seneler çocugum olmasa tüp bebek merkezlerinde suni döllenmelerle zaman ve umut kaybedeceğime kimsesiz ibr çocugun umudu olurum hoş ben çocugum olsa bile kimsesiz bir çocuk okutmak istiyorum ama şunu unutmayalım insanın çocugunun olmaması acınacak bir durum değildir, yardıma muhtac cocukları unutmayın siz de ne zaman öleceginizi bilmiyorsunuz eşinizde ve o çok sevdiginiz ve o kadar zor kavustugunuz çocugunuzu öksüz yetim bırakabilirsiniz bunun olmaması için dua edin derim Allah a kırılmak yerine... içmeniz yada baska birşey yapmanız inancınızı zedelemez ama her istediginizin olmasını beklemek inancınızı zedeler biz Allah tan dahamı iyi biliyoruz neyin ne zaman olması gerektigini? çok bildigimizi sandıgımız için boşa geçiriyoruz ya hayatlarımızı çocuk bekleyerek geçireceginiz zamanlarda çok şeyler yapılabilirdi derim Allah zaten size kapıyı açmıştır ama siz görememişsiniz tek bir noktaya bağlanmışsınızdır sorun bunu anlayamamanız tıpkı parası olmayan bir fakirin loto bana çıkmadı ama hiç haketmeyenlerin çok parası var diye Allah a küsmesi gibi sizinki..

Genelde depresyonda olan insanların başına geliyor.Bir zamanlar yaşadığım için iyi bilirim çok endişelenmeyin Mevla mutlaka bir yol gösteriyor.Siz sadece sabretmeye çalışın.

Back
X