Bir de sana komsum olan bir ablanin basina geleni anlatayim.
Ben Almanya da yasiyorum, bahsedecegim abla benden cok büyük.
Bu ablamizin esi Almanya da calisirken Türkiye ye izine gidiyor, ablamizla tanisiyor, görücülük, kiz isteme, nisan, nikah falan filan oluyor, nisanlisi ve ailesi almanya ya dönüyor ve ablamizi istek yapiyorlar, turist olarak 3 ayligina.
Ablamiz Almanya ya geliyor, dügünü yapiyorlar ama 3 ay sonra ablamiz tekrar türkiye ye dönecek, sonra esi aile birlesimi olarak istek yapacak ve tekrar gelecek Almanya ya, o günlerde aynen onun gibi bir gelin daha gelmis ayni apartmanda oturuyorlarmis o zaman, o gelinide taniyorum ben. Bu iki gelin arkadas olmuslar ikiside 3 ay dolunca türkiye ye geri dönüp aile birlesimi ile takrar gelecekler.
Ablamiz hamile kaliyor bu 3 ay icinde, kayinvalidesi duyuyor hamile oldugunu ve diyorki " aman kizim senin 1 ayin kaldi Türkiye ye döneceksin, orada aile birlesimi vizen cikana kadar bu cocuk dogar ve Alman konsoloslugu vizeni vermez. Bu cocugu düsürmen lazim" diyor ve gelini yüzüstü yatiriyorlar, bir kocasi bir kayinvalidesi gelinin beline cikip cigniyorlar. Gelin bebegini düsürüyor.
Sonra bu iki gelinin 3 ayi doluyor ve Türkiye ye dönüyorlar. Diger gelin Türkiye ye döndügünde hamile oldugunu ögreniyor ama cocuguna dokundurtmuyor " elbet benide cocugumuda alacaklar mecburlar " diyor
Aile birlesimi vizesini alip ikiside Almanya ya geliyorlar. Bu ablamiz bir bakiyor ki diger gelinin kucaginda bebegi kirki bile cikmamis. Gelin anlatiyor " dokundurtmadim bebegime, birseyde demediler konsoloslukta verdiler vizemi" diye.
Ablamiz günlerce agliyor tabi bunu ögrenince ama veren rabbinim verdigini o zaman istemiyorlar, o günden sonraa onlar istiyor ama Rabbim vermiyor. Gitmedikleri doktor kalmadi hicbir sorun yok, tüp bebek yaptilar asla tutmuyor.
Diger gelinin 3 tane cocugu oldu ama ablamiz artik menapoza bile girdi ama cocugu yok ve hala o sahip cikmadigi icin düsürtülen cocugu icin aglar.
Demem o ki Rabbimin verdiklerinin, verdigi zamanin, vermediklerinin, arattiklarinin hepsinde bir hayir vardir, kalp gözünü acip bu hayirlari görebilmeli ve bizim bilemedigimiz göremedigimiz serlerden rabbime siginip, hayirlari dilemeliyiz.
offf çok acı bir hikaye Allah sabır versin. Olmamak ayrı olanı istemeyip sonra olmaması ayrı. Bu çok acı birşey
Bence sizi içiren o arkadaşınızdan uzak durun ve tevbe edin, inancımı kaybettim diyorsunuz ama yaptığınız saygısızlıktan da huzursuzluk duyuyorsunuz, siz inancınızı kaybetmemişsiniz kardeşim, sadece şeytanın oynunun içine düşmüşsünüz.. Başınızı kaldırın, abdestinizi alın ve Allaha derinden tövbe edin.. Namaz ve sabır ile Allahtan yardım dileyin.. O size yardım edecektir unutmayın.. Allah merhametlilerin en merhametlisidir...
Arkadaşım birşey yapmadı, koskocaman insanlarız. Densizlik benden çıktı o içmedi bile. İnşallah, herşeyin farklı olacağı bir dönem olsun.