Sanırım Nişan Atacağım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar nişanlımla bir dargın bir barışık giden bir ilişkimiz var biraz önce yine tartıştık sebeb adetleri sizden fikir almak istiyorum bakalım sıkıntı bende mi. Öncelikle ben bu düğün adetlerini sacma sapan bulan biriyim kimseye birsey de yaptırmadım ne nişan alısverişi ne altın mevzusunu actırmadım bile en son esyayı da almayın tayincisiniz dediler onuda kabul ettim sonrasında düğün yapmayalım nikahtan çıkın dediler yine ses etmedim. Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar delirdim bende su ana kadar adamlara yaptırdıgım tek masraf gelinlik kiralamaydı şimdi onun bana yaptıgına bak ben anneme ne dyecem.

görgüsüz ve gözsüzlermiş. inanamadım yani sen düğünden vazgeçmesedin keşke

seni sessiz gördüğü için tepene binmeye çalışmışlar damat sen olmuşsun resmen
ne demek yani elbise o kadar fukaralar mı
bırak ya insanı keriz yerine koyuyorlar resmen

ben en çok neyi merak ettim biliyor musunuz??

neden hala nişanlısınız?? yani balık baştan kokar.. hani evli olsanız şans verin diyeceğim 1 kere, çocuk olsa 2 kere şans verin diyeceğim.. ama nişan demek birbirini tanı demek.. belli ki size gününüzü göstermeye hazırlanıyorlar..

çok mu çirkindiniz, başa bela olacak kimsenin istemediği bir tip misiniz?? yani neden hala evliliğe gidiyorsunuz..

ha aşk derseniz böyle aşk olmaz..

Bence adetleri buysa yapmalısınız. Ama size ağır gelecekse bir kaç öneride bulunabilirim.

Takım elbiseler çok pahalı, internette 2. el garson kıyafetleri buldum. Ha garson kıyafeti ha takım elbise ne farkeder? :KK59:

GARSON%20YELEK%20(3)%20-%20Kopya-280x280_0.jpg

Saat mutlaka almalısın. Bunları tanesi 3 TL civarına bulabilirsin. Hem su da geçirmiyormuş kıps :KK66:

10PCS-spider-man-Super-Mario-Brothers-cartoon-3D-font-b-Kids-b-font-font-b-Wrist.jpg

Gömlekte istiyorlardı değil mi? Etilerin arka sokaklarında 2. el satan bir yerden de bunu buldum. Gayet uygun bence.

ugly-shirt.jpg

Bu da bayanlar için. Konsepte gayet uygun
CC01646

Bu ayakkabılar kardeşler kunduradan. Burunları daha uzunu bulamadım. Arkasına hazır basılmışı da yokmuş, kendisi basacakmış.

kot-kosele-ayakkabi.jpg

Kaynana görümce teyze hala için de bunları düşündüm. Sizden adet diye bunca şeyi istediklerine göre yeterince çılgınlar bence.

Alexander-Mcqueen-2.jpg

Valla ben de esimle evlenirken hicbisey istemedim. O kafada bi insan degildim zaten.
Esim de ben de tek yasiyorduk esyalardan hosumuza gidenleri birlestirdik sadece yenu ystak odasi takimi aldik.
Annem kina yap diye tutturdu valla annr kina ne oyle ugrasamiycam zaten kosturmaca icin ikide bir isten izin aliyorum dedim. Hani hic icimde de kalmadi.
Amma velakin ben konuya boyle yaklasirken esimde benimle ayni mantiktaydi.
Nisan evde oldu kina olmadi nikah ardindan yakin akraba ve arkadaslarla pub restaurant tarzi bi yerde eglence herkes kendi parasini odedi zaten durumumuzu biliyolardi en yakinlarimiz vardi sadece. Sonra sen sag ben selamet. Gelinligim de kiraydi hic icimde ukte kalmadi aman koca seyi ne sakliycam o kadar para verip dedim. O kisiden kisiye degisir evlenirken bu kadar talepte bulunmamayi bazi insanlar simdi boyle yaparsan tepene cikarlar seklinde istemiyor.
Evet hayat tecrubeleri farkli onlara da hak veriyorum. Ben cok mutluyum esim cok karakterli bir insan bunu suistimal etmedi degerimden kaybetmedi hatta bana dunyada ki en degerli insan benmisim gibi hissettiriyor. Evlendigimizde durumu yoktu hatta isi bile yoktu anne babasi kucukken olmus benim icin isinin olmasindan ziyade sorumluluk ve karakter sahibi olmasi ve ask onemliydi su an sukur her konuda elinden gelenin fazlasini yapiyor. Sevdigim adami niye zora sokim dedim bir de dedigim gibi gercekten oyle seylere cok duskun degildim

Amma velakin herkese boyle davranilmaz canim. Senin bu mutevaziligini farkli degerlendirip enayi yerine koymus bunlar. Bu dunyada hersey karsilikli. Karsiliksiz olan tek sevgi galiba anne ve babanin evladina duydugu sevgi oluyor. Sen herseyi alttan al sonra bizim adetler soyle yok yeeaaa. Gitsin Diyarbakirdan kiz alsin kendi hemserisi sikiyosa ona yapsin bunlari.
Bence ya direk agzinin payini ver bitir ya da katbe kat fazlasini iste ailemle konustum ilk evliligim bana da mantikli geldi soyledikleri de.

Ya ben sunu anlamiyorum arkadas evleniyosun diye karsi taraf dusman mi hic bi allahin kulu da ulan bizim ki kese de onlarin ki gavur parasi mi demiyor. Yahu boyle dusunmezsen omur boyu hayati paylasacagin kadin ve erkegi ne koparsam kardir dersen o evlilik bi yerde bi catlak verir gibi sanki cunku mantikta problem var. Herkes yapabildigi kadar nedir yani.
Ay neyse sinirlendim :)Allah gonlune gore verir insallah canim ve gerizekali insnalara bulasmadan dogru insani bulur ve mutlu olursun insallah

Ben sevgilime bohça alışverişi konusu açıldığında sizin taraftan /sen bana ne yaparsan karşılığını alırsın az veya çok , bu tamamen sana bağlı diye baştan peşin peşin konuşmuştum gerçi ayrıldık ama gerçekten erkeklerin hiçbirine tamam demeyin herşeye ya , bulunmayan hint kumaşı değiller, Herşeye tamam derseniz tepenize çıkar hele ki ailesi tam bir fiyasko şaka gibi.

Ben olsam hiç düşünmeden nişanı atardım niçin biliyor musun? Bunların hepsi birer bahane , nişanlın sırf ailesinin ağzına baktığı için ,şimdi adet diye ağzına bakıyorsa ilerde bir parça bir şey almış olsan onlara sorulmadan alındı diye bile tartışma çıkabilir .Mutlu bir hayat istiyorsan nişanı at derim. Hayatını hiç köreltme aklı büyümemiş insan için.

Ben de sizin gibi bir cok geleneke karsı çıkarak bıraz hayatımızı kolaylaştırmaya çalışıyorum. Keza bana nısan bohçası dıye dıreten aılem sorun çıkarmasın dıye talep ettım, Kırmayıp getırdıler.. Nısanlıma ısrar ettım Röpteşambır ı nıye ne zaman gıyecegım gerek yok diyerek reddettı Iyı kı reddetmıs.

Siz kendınıızı en azından en ergonomik hale getırmıssınız.. Karsı taraftın talepkarlıgı ısrar halıne gelip size zora sokacak şart haline gelirse tavır koyarsınız ortaya.. Keza tavır dedıysek sizde cok absürd bi gelenek atın ortaya.. Ve azami isteklerinizi maximum artırın.. Taleplerinize karşı tavırları netıcesınde en azından sizde bir plan yapabilirsiniz. Gelecek adına karar vermenizi kolaylaştırır..

Bence adetleri buysa yapmalısınız. Ama size ağır gelecekse bir kaç öneride bulunabilirim.

Takım elbiseler çok pahalı, internette 2. el garson kıyafetleri buldum. Ha garson kıyafeti ha takım elbise ne farkeder? :KK59:

GARSON%20YELEK%20(3)%20-%20Kopya-280x280_0.jpg

Saat mutlaka almalısın. Bunları tanesi 3 TL civarına bulabilirsin. Hem su da geçirmiyormuş kıps :KK66:

10PCS-spider-man-Super-Mario-Brothers-cartoon-3D-font-b-Kids-b-font-font-b-Wrist.jpg

Gömlekte istiyorlardı değil mi? Etilerin arka sokaklarında 2. el satan bir yerden de bunu buldum. Gayet uygun bence.

ugly-shirt.jpg

CC01646

Bu ayakkabılar kardeşler kunduradan. Burunları daha uzunu bulamadım. Arkasına hazır basılmışı da yokmuş, kendisi basacakmış.

kot-kosele-ayakkabi.jpg

Kaynana görümce teyze hala için de bunları düşündüm. Sizden adet diye bunca şeyi istediklerine göre yeterince çılgınlar bence.

Alexander-Mcqueen-2.jpg
:KK70::KK70::KK70:
Beni güldürdün Allah da seni güldürsün emi :-)
Ben olsam nişanı atmadan önce bunlardan alırım, nasıl olsa ucuz. Bohçalar ve evlerine kargoyla yollarım.
Bir de telefon açarım yük olmasın uğraşmayın diye kargoya verdim, teslimat ücretini de ben ödedim, eksik bir şey varsa söyleyin yollarım derim.
Nişanlıma da 'damatlığını aldım paketledim, annenlerden alırsın' derim :KK53:

İki yolunuz var bence...

Adam ne istediyse her şeyi iki katını isteyin, ev eşyası en alasından olsun, düğün en güzel yerde yapılacak deyin...

Diğer yol, yüzüğü eline verip hadi güle güle demek...:KK59:

:KK70::KK70::KK70:
Beni güldürdün Allah da seni güldürsün emi :-)
Ben olsam nişanı atmadan önce bunlardan alırım, nasıl olsa ucuz. Bohçalar ve evlerine kargoyla yollarım.
Bir de telefon açarım yük olmasın uğraşmayın diye kargoya verdim, teslimat ücretini de ben ödedim, eksik bir şey varsa söyleyin yollarım derim.
Nişanlıma da 'damatlığını aldım paketledim, annenlerden alırsın' derim :KK53:

Konu sahibi gülsün diye yaptım, sonuçta üç günlük dünya, böyle tiplerle vakit harcayacağına gülsün eğlensin.

İnsanlan çok akıllı çoook.

Siz ya da aileniz karşılıklı konuşmadı mı? Adetiniz ne, neler yapacağız diye? Nişanlınız ve ailesinin yaptığı çok ayıp. Siz masraf olmasın diye her şeyden vazgeçin, onlar maşallah 7 sülaleyi giydirmenizi istesinler. Madem adetlere göre olacaksa bu iş sizde adetleri uygulayın, doğuda tamam kızın yaptığı bohça abartlı olur, gösteriş için eşe dosta yağdırırlar ama düğünde kilo kilo altın takar erkek tarafı. Ve bizim yaptığımız gibi bozdurmaz, her düğün dernekte namusumuz diye takarlar o altınları. Size eşya aldırmayan, minimum giderlerde bile yok yapmayın deyip nikaha zorlayan aile çeyrek takarsa nikahınızda dua edin bence. Evlilik böyle bir şey değil, madem nişanlınızın ailesi bunu istiyor olay size yansımadan nişanlınız onlarla konuşmalı siz bunu duymamalıydınız. Bence nişanlınızı, ilişkinizi ve onun ailesini gözden geçirin.

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Arkadaşlar nişanlımla bir dargın bir barışık giden bir ilişkimiz var biraz önce yine tartıştık sebeb adetleri sizden fikir almak istiyorum bakalım sıkıntı bende mi. Öncelikle ben bu düğün adetlerini sacma sapan bulan biriyim kimseye birsey de yaptırmadım ne nişan alısverişi ne altın mevzusunu actırmadım bile en son esyayı da almayın tayincisiniz dediler onuda kabul ettim sonrasında düğün yapmayalım nikahtan çıkın dediler yine ses etmedim. Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar delirdim bende su ana kadar adamlara yaptırdıgım tek masraf gelinlik kiralamaydı şimdi onun bana yaptıgına bak ben anneme ne dyecem.

Cnm ne biçim aile bunlar kendilerinin cebinde akrep var hicbisi yapmıyorlar düğün bile:KK57:
Bulmuşlar senin gibi sessizi kendi masraflarinida sana yıkmaya çalışıyorlar

Bence nisanlina tmm de alırım de
Şimdi sıra bizim adetlerde nisan alisverisi yapcam de ayrica düğünsuzde olmaz de bakalım ne diyecek

Dipnot sizede kızdım neden bu kadar alttan alıyor susuyorsunuz

annene hiçbişey demene gerek yok ama nişanlının agzına sıç bence önce kendin koy tepkini yeterli gelmezse de annene söle annesine arasın saysın.. yaptıkları resmen uyanıklık terbiyesizlik... kvm gibi o da bütün düğünü evi siz yapın bizde ev alalım dedi

Bilmiyorum ki ablasının beni istemiyor sürekli annesini bana karsı dolduruyor basta yanlıs mı düşünüyorum dedim ama nişanlımda beni kıskandıgını dile getirdi ona karsı sen ılımlı olacaksın sonucta aileye girecek birini kabullenmesi zor dedi.
nişanlın adam deil canım adam olan kendisi görür ailesine resti ceker seni zor duruma sokmaz

bunlar bu kadar adetleri sadece erkeğe değil kıza da yapıyorlardır o zman sen gelinleriysen sana da bir adet vardır heralde en azından adam gibi bir mihir verirler yada bir yüzgörümlüğü....???? BU konuda kendisine usturuplu bir soruşturma yaptın mı ?? en basitinden sana nişanda ne takıldı maddi durumlarına göre iyi şeyler miydi basit miydi??

Arkadaşlar herkese yorumu için tesekkur ederim nişanlımla konustum yapmayacagımı soyledım suan konusmuyoruz aileme de anlattım ailesini bugun arayacak siz adet istiyorsanız hersey sil bastan olur diye bakalım hakımızda hayırlısı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X