Sanırım Nişan Atacağım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aferim sana şöyle hizaya gel , ve karşıyıda hizaya getir , o kaynanan olacak kadından kork hep onun başının altından .çıkma bu kadar bohça talebi , kadında çingenemi ne anlamadım , bu aile ve nişanlın annesi uyacaksa , hep üzüleceksin demek
Arkadaşlar herkese yorumu için tesekkur ederim nişanlımla konustum yapmayacagımı soyledım suan konusmuyoruz aileme de anlattım ailesini bugun arayacak siz adet istiyorsanız hersey sil bastan olur diye bakalım hakımızda hayırlısı.

Gerçekten full sıkıntı. .
Hakkınızda hayırlısı olsun. .

hakkında hayırlısı olsun.

barışma bu adamla allahaşkına. bizim burada en adetli olanı yapanlarda erkeğe bi bohça anneye bi nevresim takımı yemeni seccade havlu patık vs. görümcelere nevresim takımı hariç belki yengeye de olur. amcaya dayıya çamaşır gömlek vs. babaya da. öle olur. ammaaa kıza öle bı döşenir ki böyle olunca anlatamam. kızın annesıne mutlaka bılezik alınır. kardeşlerine elbiseleri kıaförleri yedi göbek kızın son model bohçası babasına abısıne teyzesine halasına nınısına anlayacagın gıydırır erkek. bu ne böyle. kız evı naz evı derler. gelınlıgınden düğününe düğününde yok o parası yok sandık yok kapı parası yok yol kesme yok kız vı erkeklerini eglendirme yok o yok bu... damadın canı çıkarılır. gelın bır harcarsa damat beş harcar.
ki bence soygunculuk gıbı bı şey. yazık derım gelın çekecek o sıkıntıyı sonra. herkes ne koparırsa.
sizinki sizi damat kendini gelin sanmış. kusura bakmayın da çok itici. soğumadınız mı bu adamdan?
gurursuz ve karaktersizce. ayıp yani. ne biçim bi insan ne biçim bı aile. miden almaz sonra bu adamı. bas tekmeyı gözleri açılsın. siz insanlık etmişsiniz e onlar insan değil malesef

Arkadaşlar nişanlımla bir dargın bir barışık giden bir ilişkimiz var biraz önce yine tartıştık sebeb adetleri sizden fikir almak istiyorum bakalım sıkıntı bende mi. Öncelikle ben bu düğün adetlerini sacma sapan bulan biriyim kimseye birsey de yaptırmadım ne nişan alısverişi ne altın mevzusunu actırmadım bile en son esyayı da almayın tayincisiniz dediler onuda kabul ettim sonrasında düğün yapmayalım nikahtan çıkın dediler yine ses etmedim. Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar delirdim bende su ana kadar adamlara yaptırdıgım tek masraf gelinlik kiralamaydı şimdi onun bana yaptıgına bak ben anneme ne dyecem.

ayy neredeyse az çok benziyo yaşadıklarımız.. bende nişanlıyken aynıı senin gibi hiçbişey istemedim, ailemde hiç adet falan dayatmadı herşeyi ikimiz yaptık onun ailesi de hiççç oralı olmadı hiçbirşeyde. Evi bile ben bulmuştum düşün. Ama ne oldu sonra? Kıymet bilindi mi, Hayır tabikii... Kaynana bozuntusu gelinliği onsuz yaptık diye kıyameti kopardı. Yok TC adetlerinde gelinliğe gelin, damat, kv,kp, görümce gidermişşş. Biz adetlere uymamışız falan filan. biz dedik onlara herşeyi şimdiye kadar adetlere göre mi yaptık sanki diye, kaldı ki bilmiyordum böyle bi adetiniz olduğunu bilseydik ona göre yapardık. Bu sefer de nişanlıma dediği şeye bak: Bu kız, bu aile hatalarımızı yüzümüze vuruyo çok çekersin bundan. Ya biz ya o. Sonuç:Amaçlarına ulaştılar...

Arkadaşlar nişanlımla bir dargın bir barışık giden bir ilişkimiz var biraz önce yine tartıştık sebeb adetleri sizden fikir almak istiyorum bakalım sıkıntı bende mi. Öncelikle ben bu düğün adetlerini sacma sapan bulan biriyim kimseye birsey de yaptırmadım ne nişan alısverişi ne altın mevzusunu actırmadım bile en son esyayı da almayın tayincisiniz dediler onuda kabul ettim sonrasında düğün yapmayalım nikahtan çıkın dediler yine ses etmedim. Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar delirdim bende su ana kadar adamlara yaptırdıgım tek masraf gelinlik kiralamaydı şimdi onun bana yaptıgına bak ben anneme ne dyecem.
bi kere gelinin erkek tarafına goturdugu bohcada eğer goturecekse tabi elbise vs yoktur zaten daha basit seyler patik havlu seccade yazma cokk yakınlara nevresimtakımı gibi o dedigi babaya anaya elbiseyi kız bu bohcayı yapınca erkek kızın tarafına alır bunuda aynen iletin

Kız tarafının erkeğin annesine babasına kıyafet aldığı nerde görülmüş ya. Sana hiç bişey yapmayıp kendi düğün kıyafetlerini aradan çıkaracaklar uyanıklar.

Böyle şeyler bir kere olur.. Alma imkanınız varsa almaya çalışın adetleri neyse.. Onlar o kadar bekliyorsa size de getireceklerdir sanırım.. Sonra bişey yapmadılar denmesindense alınmasını tercih ederim imkanınız varsa.. Yalnız sadece nikahtan çıkın diyorlarda bohçayı bu kadar niye istiyolar onu anlamadık.. Madem sadece nikah olacak bohça da isteme..

Bunu benim bildgm erkek tarafi yapar

Arkadaşlar dugunum ertelendi annem ben dul kiz mi veriyorum dediği için zorlsrima gitmiş düğün erteleyip yer tutacaklarmis tabi bide ailer arasına soguklkuk girdi benle nissnlim arasinada. Simdi memleketteyim kafa dagitmsk için geldim bakalim herşeyin hayirlisi.

suç sende, öyle herşeye de he tamam demek iyi değil işte.
kendilerini kız tarafı sanmışlar sanki o da bu da olacak diye.
hayırdır ben sizden bişey istedim mi nedir bu beklentiler diye soramadın mı nişanlık olacak tırmıkçıya?

Valla boyle olmaz bu isler onlar istiyorsa sende iste yapsın onlarda amcana dayina sor bakalim nisanlina nerden biliyor bu adetlerini her adetlerine boyle duskun mudur

Arkadaşlar herkese yorumu için tesekkur ederim nişanlımla konustum yapmayacagımı soyledım suan konusmuyoruz aileme de anlattım ailesini bugun arayacak siz adet istiyorsanız hersey sil bastan olur diye bakalım hakımızda hayırlısı.

Sorunlarınızı hallettiniz mi, son durum nedir acaba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X