Sanirim psikolojim yerinde degil?

yesilkus3310

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2020
6
0
1
31
Evleneli daha 2 ay oldu adam 2 ayda cok degisti.Eskiden askim bitanem herseyim derken simdi benden kacar oldu.Tabi kactikca bende ustune duser neden benle ilgilenmiyosun eskisi gibi degilsin der oldum.Bi kac kez agladim hatta umursamazligini gordukce.Simdi ezik diyebilirsiniz ama cidden zoruma gidiyo bana gonderdigi eski videolara bakiyorum nerde o adam diye cok uzuluyorum. Ailemden ayrildim isimden ayrildim.Farkli sehirde esimin dogu gorevindeyiz ve bu ilcede yapilabilcek bisey yok tetor bolgesi.Aten evdeyim.Esime de bana ilgi gostermek fazla geliyo soyledigimde de bunu fazla goruyo.Halbuki bana duskun bi adamdi ve ben degistigini gordukce uzuluyorum ve saklayamiyorumda.Kendimi iyi hissetmiyorum.Temizlik yap film izle kitap oku ama bana asik olmdugunu hissetmedigim bi adam varken bunlarin hic biri zsvk vermiyo.Hayatta sadece ask mi var diyo.Iyide sen yenni evlisin be adam ne olur esinle vakit gecirmek istesen bisseyleri sen istesen.Zaten dogudayiz yapabilcek biseylerimiz yok evimizde guzel vakit gecirelim.Ve standart ciftler gibi olmak istemeyen de kendisiydi birbirimize duskun olmamizi isteyen.Gozumun icine bile bakmiyo.Bugun yine bir tartisma oldu ve kendimi kotu hissettim.Eskiden cok ustune dusmedigim icin benim pesiimde geziniyodu sanirim.Ben guzelce vakit gecirmek guzel konusmasini bana duskun olmasini istemistim sadece ve bu yuzzden evlendim cunku onu seviyorum ve karsiliginda ne yaparsam yapayim ozen gormeyincede kiriliyorum.Kendiside cok sosyal degil ama ben haric oteki hersey su an onun icin degerli oldu.Isten cok skliyorum derdi su an is gozune guzel geliyo ailesiiyle dogru duzgun gorusmezdi telde simdi sıkı fiki oldu.Benden kaciyo desem yeri tersliyoda beni guzel konus diyorum ama onda da pek basarili degil.Bugun tartismamizda fark ettim ben ne yaparsam yapayim olmuyo ama gitmemide istemiyo.Carlasamda uzulsemde tatli dille yanassamda ben ona yaranamam.Kendimi daha kucuk gostermiycem cunku agirima gidiyo .Icimden de gelmiyo artik sadece uzuluyorum.2 ayda tukendim.

Hayatınızın merkezi yapmasanız adamı. Biraz bırakın kendi haline. Sizle ilgilenmiyo diye bu kadar takmayın. Kendinize başka bişeyler bulun oyalanacak. Doguda diye yalnızım sanmayın. Evde yapacak bişey bulun. Ayrıca hemen hemen bütün erkekler bekarken eve uğramaz evlenince ailesi kıymete biner. Yalnız değilsiniz bu konuda . Belki iş stresi vardır üzerinde belki düğünde falan bi sıkıntılar olduysa genelde evliliğin ilk zamanları kadınlar bunu çok konuşur. Sıkılıyodur.

Evlendikten sonra değişmiyorlar aslında içlerindeki asıl kişilikleri ortaya çıkıyor ama ilk aylar cicim aylarıdır bayağı erken ilgisizleşmiş belki bunaldığından dolayıdır oda o yüzden sevgisini gösteremiyordur bu sene kimse iyi değil zaten korona derdi iş geçim maddiyat aile okul kimimiz bunalmadık kimimiz delirmedik ki ? maalesef eşinizde yorulmuş bu yüzden size sevgisini gösteremiyor sizde alıştığınız için eski sevgisini ilgisini istiyorsunuz ama o işler öyle olmuyor bazen tükenince tükeniyor

Valla ilginizden burda ben sıkıldım.

Onunuzde umarim ki uzun yillar vardir birlikte gecirecek.

Bu kadar birbirinizi darlamayin simdiden.Evlilik cok fatkli sevgilikten.Herkesin duzeni degisiyor.Alismak icin iki tarafa da zaman taniyin.

Yapisik ikizler gibi dolasamazsiniz evin icinde.Ikinizin de kendi alanina ihtiyaci var. Disari cikamiyorsaniz haftada bir gun romantik bir yemek yiyin, bir gun birlikte film izleyin ama yeri geldiginde ayri da vakit gecirebilin.

Dunyanizi esiniz bile olsa bir kisiye endekslemeyin üzülürsünüz.

Dedim ama kabul etmedi daha 2 aylik evliyiz diyo.

Evet harekketlerindenn dolayi bunu cok ca kurdum ama evet dediginiz gibi beende geri durcam artik kotu olmayalim konusalim halledelim dedim ama olmuyo

Tukennmesi ne aci.Ne hayaller kuruyo insann inaniyo en cok da bu uzuy istemmddigi icin tukeniyo yoksa ben yine askla bakabilirdim ama artik sannirim olmaz

Bilemezsiniz ki adamın işteki stresini. Anlatamadığı şeyler olabilir.
İnsan stresliyken böyle şeyler yapamıyor karşısındakine.
Bir de evliliğe adapte olamamış da olabilir.

Bence ilginizi çekin ve ilgi istediğinizi belli etmeyin. Arkadaş edinebileceğiniz kurs gibi yerler varsa oralara gidin. Önceliğiniz o olmasın hiç bir şey yapamasanız dizi izleyin kendinizi geliştiricek bir şeyler yapın bilgisayarda takılın ve mutlu görünün

Ne kadar görüştünüz evlenmeden önce, arada hep mesafe var mıydı bilmiyorum ama bana şöyle bi şey uyandırdı. Mesela biriyle yazışarak çok iyi anlaşırsın ama yüzyüze gelince konuşacak konu bulamazsın öyle bir durum mu oldu acaba. Evliliğede alışamamış olabilir

bir gününüzü özetlesenize

yani " Ben guzelce vakit gecirmek guzel konusmasini bana duskun olmasini istemistim sadece ve bu yuzzden evlendim " cümlenize anlam veremedim

güzel konuşmak, düşkün olmak vs nasıl bir şey

insanın bir yaşam düzeni var birbirine zaman ayırmalı vs

ama "7/24 ay benim güzel karım, ah X im hayatımın anlamı, sensiz tek saniyem bile güzel geçmiyor, lanet iş ben hep senin elini tutup oturmak istiyorum" gibi sözler mi söyleyecek

burada yeni evlilere hep yazarım size de yazayım

mesela akşam Tv de olan bir film seçin ya da artık netten film izlemek de kolay bir film beğenin

hakkında bir şeyler okuyun

sonra eşinize uzun zamandır izlemek istediğiniz, çok beklediğiniz filmi bulduğunuzu iletin ve filmi övün

sonra eşinize sen filmin yanında ne istersin deyin mesela çerez mısır kek börek ne derse

gerek yok dese de olsun ben senin için bizim için hazırladım deyin

siz eşiniz için hazırlık yapın birlikte zaman geçirmenin altını doldurun

evde olan sıkılan sizsiniz ona geldiğinde evde yeni bri vaha planlayın

çiçek böcek muck muck ile ömür geçmez

siz hayatınızı genişletin ki konuşulacak konu olsun

akşama kadar evde ev işi ve ekran arasında yaşayınca paylaşacak şeyler azalır bu nedenle online bir eğitime abone olun mesela

anlatacak paylaşacak konularınız artsın ne severseniz o konularda konuşacak yeni şeyler edinin

kitap olur film olur dizi olur birlikte izleyip eleştirilen bir dizi dahi çok şey katar evliliğe

ama beklentiniz hep o sizi el üstünde tutsun ise yok öyle bir dünya evlilik birlikte yürür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…